Vision имат нов on-line shop
От: На 29.11.12 г. в 17:58
Според мен, такива поръчки са оправдани само за някой по-екзотичен мод, който просто не се внася в България. Вносът на дребно от Китай вече не е толкова рентабилен. Имаше смисъл навремето, когато китайците продаваха доста под цените в Европа, но сега цените им са доста по-високи отколкото бяха преди 2-3 години.
Редактирано от NiOOH: На 29.11.12 г. в 18:08
От: На 29.11.12 г. в 19:20
От: На 29.11.12 г. в 19:58
Ама това ако предположим, че ще го чакаш, колкото е необходимо с пощите, което може и да е повече от месец, а като се има предвид идващите празници, стават малко много неизвестните. Другото е, че ако е комбинирана заявката, като нищо може да отиде на митницита, а там нещата са малко по-сложни (виж по-долу).Ами ето в сайта едно Vision Mini Vivi Nova с доставката излизат $12.08 х 1.53лв това е 18,48лв.Тука е около 29лв с доставка!Малко повече от 10лв.Ако се поръчат повече неща излиза доста изгодно.Отново ние си купуваме най скъпите картомайзери?
Ако искаш по-бързо, трябва ДХЛ - по-висока цена за доставката, 20% ДДС, 20лв митнически декларации, висене по митниците, допълнителни разходи...
От: На 29.11.12 г. в 23:13
Ако се поръчат повече неща излиза доста изгодно.Отново ние си купуваме най скъпите картомайзери?
Най-скъпи сравнено с кого? Други европейци, американци, японци... Както вече ти беше обяснено, при поръчка на повече неща се дължи мито и ДДС, плюс си загубваш половин ден на митницата, плюс рискуваш да са повредени при транспорта, плюс нямаш никаква гаранция, плюс ги чакаш със седмици. Накрая сметчицата излиза леко крива. Аз предпочитам да се разходя до офиса, да видя какво взимам на място, да си кажа по някоя приказка с хората там и да си тръгна доволен.
Всеки си прави сам сметката кое и как му е по-изгодно. За мен не всичко се измерва с 2-3 или 10 лв разлика в цената. Ако за теб е важно, опитай и после сподели впечатления.
От: На 29.11.12 г. в 23:24
Ами ето в сайта едно Vision Mini Vivi Nova с доставката излизат $12.08 х 1.53лв това е 18,48лв.Тука е около 29лв с доставка!Малко повече от 10лв.Ако се поръчат повече неща излиза доста изгодно.Отново ние си купуваме най скъпите картомайзери?
Ако всеки мисли като теб, по-добре магазините да затварят и да си купуваме нещата директно от
държавата производител!
От: На 29.11.12 г. в 23:25
В общи линии, според мен, двата варианта не се изключват взаимно и си имат своя чар. Аз отскоро пазарувам отдалече, но си има тръпка в това да чакаш, да проверяваш дали е дошло и накрая - какво е дошло, все пак
От: На 29.11.12 г. в 23:43
Аз отскоро пазарувам отдалече, но си има тръпка в това да чакаш, да проверяваш дали е дошло и накрая - какво е дошло, все пак
За мен тръпката е по-скоро негативна... така ми е писнало да се разправям с недодялани търговци, номера за проследяване, кисели лелки в пощата и закъсняващи/изгубени/омачкани поръчки, че....
От: На 29.11.12 г. в 23:45
Според мен, в момента разликата в цените не си заслужава разправията за всекидневните консумативи, но всеки сам си решава разбира се.
От: На 20.12.12 г. в 17:33
Редактирано от kocetoMR: На 20.12.12 г. в 17:36
От: На 20.12.12 г. в 18:11
Айде след като всички ме наредихте,да споделя как мина процедурата.Искам да започна с това,че спестих... мм не малко парички.Поръчах две батерии по 2х1300mAh и два картомайзера /1хVision Mini Vivi Nova/ и 1друг
от сайта.Излезна ми USD65 всичко,беше перфектно опаковано с тракинг номер и пристигна за 21 дена.Пратиха ми покана в пощата,отидох подписах се и си взех колета.Без разправии и мито както последните ми 42/от eBay.com/ поръчки от Китай,Корея и Малайзия.Имаше визитка в пратката,и вивито доиде с 3х2.4/Ом.както им писах да ми пратят.Сега съм си поръчал и новия картомайзер VT.Така че доволен съм!
кой е този нов картомайзер VT?
http://sincemylastci...R_3_default.png
)) bravo na men
От: На 20.12.12 г. в 18:27
Сам си казал - сега 65$ минаха, не като миналия път 42$ с мито. Че и с ДДС, пропусна. Така че ако ти харесва тото с такива суми, ок (боичките и блокчето са твои).Айде след като всички ме наредихте,да споделя как мина процедурата.Искам да започна с това,че спестих... мм не малко парички.Поръчах две батерии по 2х1300mAh и два картомайзера /1хVision Mini Vivi Nova/ и 1друг
от сайта.Излезна ми USD65 всичко,беше перфектно опаковано с тракинг номер и пристигна за 21 дена.Пратиха ми покана в пощата,отидох подписах се и си взех колета.Без разправии и мито както последните ми 42/от eBay.com/ поръчки от Китай,Корея и Малайзия.Имаше визитка в пратката,и вивито доиде с 3х2.4/Ом.както им писах да ми пратят.Сега съм си поръчал и новия картомайзер VT.Така че доволен съм!
Ами ако не мине митница?
Ами ако се окажат боклуци?
Ами ако изгорят на 2-я ден?
Ами ако не ми се чака 20-30-40-50...а,изгуби ли се?
Ами ако не ми се плащат 45$ за куриер?
Примери мога много да дам, но нямам смисъл.
Пионер ти е казал - ако беше толкова лесно, нямаше да има кьорав магазин
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo
http://goo.gl/NYLbA
От: На 20.12.12 г. в 19:12
Тук също може да попаднеш на дефектен,да изгори на втория ден,да не е оригинален и в магазина да ти метнат една майна като направиш рекламация.Един пат ми се случи да ми пратят дефектно зарядно,след като писах на продавача той ми изпратиха чисто ново без да иска старото.Тук така ли правят?
Не е толкова лесно и за това има магазини... така си е.
От: На 23.12.12 г. в 13:55
От: На 4.02.13 г. в 18:04
От: На 4.02.13 г. в 18:43
Първо митото е само 5% и пак зависи от продукта в коя категория се класира.
ДДС то както всеки знае е 20%
така че груби сметки при 60$ дори и да плати ДДС и МИТО ще му струва
12.6 Долара отгоре тоест вместо 60 ще е 72.60 Долара тотал до тук с всички такси та дори и така ако искате да го сметнем че пак по ЕВТИНО ще му излезне.
Отделно от това стига с тия глупости за 2 Майзера, никой няма да си направи труда да го обмити, не че е невъзможно но практиката го показва.
Относно това счупено/не хубаво нали пазарува от ВИЖЪН или други марки от който знаем какво предлагат и прочие а не треторазрядни не чувани имена.
Да възможно е да се се счупи по пътят ма това е Вероятност.. както всяка друга то по същата логика може куриерите тук да са го полу счупили отваряш всичко наред пробваш да изпаряваш и ти остава в ръцете.. майзера
Всичко е една вероятност.
Отсносно магазините смело мога да заявя че тук в БЪЛГАРИЯ.. без никой да ми се сърди ЦЕНИТЕ са ВИСОКИ и като казвам високи винаги някой се намира да каже.. ами плащат Данаци Мито и ДДС.. да в цял свят хората плащат същите такси даже интересното е че в други държави има и ПО ГОЛЕМИ НАЛОЗИ но цените им са ПО НИСКИ.
Ще дам прост пример.
ЕДНИ Поляци как могат пак да зареждат от Китай да плащат 23% ДДС и отделно МИТО прочие и Цените им да са доста под НАШИТЕ и да си поръчаш от Полша с включена доставка до БГ ти излиза ПО ЕВТИНО от колкото да си го взема да кажем от Пловдив?
А Да не говорим че има неща закупени от ЕС който са пак със поне 150% надценка и това е консуматив тоест това нещо трябва на един ЕЛ ПУШАЧ всеки месец.. ако е еднократно някаква Техника ОК няма проблем.. но при положение че това трябва да го купуваш минимум ЕЖЕМЕСЕЧНО е друга история.
Никой не кара никой да купува.. и като не изнасят цените си купувайте както намерите но ФАКТА е такъв и никой не може да го оспори
в БЪЛГАРИЯ цените са АДСКИ ЗАВИШЕНИ.
Приемете че пушим Аналогови и пушите да кажем Камел и в цял свят Камела е 5 лв а тук ви го продават за 10 лв
Искам да попитам по същият начин ли ще мислите или ще пазарувате от вън периодично?
Без никой да се обижда аз съм потребител и казвам нещата така както са и преди да ги кажа съм проучил кое къде как върви.
Отделно от това.. няма никаква конкуренция.
Прави ми впечатление абсолютно едентични цени без значение от магазина.
Като пример ще използвам ВИВИ на вижън.
В всеки БГ магазин е на една цена до стотинките глави и всичко.. и това не е само при изпарителя ми при доста от нещата. Включително и течности и прочие. Реално ако има конкуренция истинска и аз съм собственик на магазин бих направил поне с 2 лв надолу моята цена за да е по изгодно да си закупите тоя изпарител от мен.
Така е във всички други магазини по света,
докато тук няма никакво значение от къде ще го закупиш.
Редактирано от cuban: На 4.02.13 г. в 18:58