Здравейте ,колеги! Снощи си пренавих главата на карта.Използвах 0,15 кантал и фитил 1 мм на 2 ката. Измерих главата след като направих 3 намотки и показа 1,9-2 ома .Чудесно се получи.Използвам обикновена его-т батерия 650 мач.Напълних карта и всичко чудесно.Пара ,удар ,аромат на ниво.Тази сутрин - вкус никакъв,пара има пак,но с по-слаб удар.Според вас дали тези 3 намотки са малко и бързо прегаря ? Поздрави
Пренавита глава на GS VV
Started by Teon_car, От 24.11.12, 11:22
6 replies to this topic
От: На 24.11.12 г. в 13:54
Не е удавен,това сигурно.Мисля,че просто съм издърпал намотката много надолу към централният пин и след като се е напоил фитила намалява притока на въздух.Смених главата с друга и няма този проблем.Идеи от къде да намеря 0,18 кантал,че не съм сигурен дали в магазина на форума има ? А този кантал 0,15 все пак има ли начин да го използвам с помоща на някакъв вид кербовка все пак? От какъв метал е жичката под намотката обикновено,защото на мен ми прилича на мед ,но едва ли е .
От: На 24.11.12 г. в 19:22
Ако няма аромат на изгоряло или някакъв силно подозрителен вкус-колегата ти е казал причината. Картът е на границата на удавянето. Прекалено силно омокрен фитил, на който не му стига мощността върху нагревателя за да изпари добре течността
Пробвай следното. Направи няколко верижни дръпки, продължителни. Ако със всяка следваща положението се подобрява, а аз съм сигурен, че така ще стане, то вземи мерки да попритиснеш фитила и да пропуска по-малщко течност. Естествено внимавай да не влезеш от "Тъмната страна на луната" и да го пресушиш
ПП.Според мен и опитът ми, 1,8-2 Ома и два милиметра фитил е перфектната комбинация. И да получиш добри резултати с 0,18 кантал, то няма да е заради дебелината на кантала и фитила, а вероятно ще го направиш по-добре настроен като комбинация от мощност и количество течност върху фитила.
Пробвай следното. Направи няколко верижни дръпки, продължителни. Ако със всяка следваща положението се подобрява, а аз съм сигурен, че така ще стане, то вземи мерки да попритиснеш фитила и да пропуска по-малщко течност. Естествено внимавай да не влезеш от "Тъмната страна на луната" и да го пресушиш
ПП.Според мен и опитът ми, 1,8-2 Ома и два милиметра фитил е перфектната комбинация. И да получиш добри резултати с 0,18 кантал, то няма да е заради дебелината на кантала и фитила, а вероятно ще го направиш по-добре настроен като комбинация от мощност и количество течност върху фитила.
Редактирано от kuhara: На 24.11.12 г. в 19:34
От: На 26.11.12 г. в 22:04
Добър вечер ,колеги .Пренавих си главата отново.Този път я докарах на 2,4 ома. Добре е така,но странното е,че след няколко часа дръпките станаха някак странни и леко сухи.Аромат има,пара също,че и удар има.Само доста дере на гърлото.С оригиналната глава на 2.4 не беше така. Някакви идеи?