Jump to content

Photo
- - - - -

Срок на годност, проблем ли е?

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Mailo

Mailo

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 5 posts

Posted На 6.11.12 г. в 14:44

Здравейте,

Преди час получих получих първата си доставка и вече съм е-пушач. Работата е, че напоследък много ги намалих и пуша само като пия някакъв алкохол. Поръчах си две течности, които ми направи впечатление, че им изтича срока на годност средата на декември, тогава може и още да не съм ги изчерпал.

Какво се случва с течността след като и мине срока? Някой ако има опит да помогне, че не искам да се насилвам да го пуша преди датата.

Благодаря.

#2 Sisq0

Sisq0

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 302 posts

Posted На 6.11.12 г. в 14:48

Логичният въпрос - откъде ги поръча? И още по-логичното продължение - защо не пишеш на въпросния магазин, за да ти ги заменят.
Въобще не би трябвало да те интересува какво се случва с течността след изтичане на срока, а защо ти продават продукт с изтичащ срок след месец.

#3 Mailo

Mailo

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 5 posts

Posted На 6.11.12 г. в 15:53

Логичният въпрос - откъде ги поръча? И още по-логичното продължение - защо не пишеш на въпросния магазин, за да ти ги заменят.
Въобще не би трябвало да те интересува какво се случва с течността след изтичане на срока, а защо ти продават продукт с изтичащ срок след месец.

Точно от тук. Newport-а изтича след 1 месец. Явно трябва да търся друг магазин, щом не е нормално. Разбирам, че вероятно не е най-продаваната течност, но 1 месец не е добре.

#4 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 6.11.12 г. в 16:58

Точно от тук. Newport-а изтича след 1 месец. Явно трябва да търся друг магазин, щом не е нормално. Разбирам, че вероятно не е най-продаваната течност, но 1 месец не е добре.

Вероятно наистина не е най-вървежната. Но моята препоръка е да гледаш за друг път data of experience . В случая колегите също не са обърнали внимание а аз съм сигурен , че следят такива неща.
Според мен се е получила глупава грешка която предполагам е поправима.
....Тури му Мента и ще се оправи.... гаранция :)
www.audio-spirit.eu........................www.opelclub-bg.com

#5 Sisq0

Sisq0

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 302 posts

Posted На 6.11.12 г. в 17:34

Тъп въпрос, обаче сигурен ли си, че годината е 2012? Като гледам моите сокчета изтичат чак 2014...

#6 gigafive

gigafive

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 88 posts

Posted На 6.11.12 г. в 19:04

Според мен е възможно да е 2012. Имах едно декангско боро 30мл дето беше до декември 2012, ама то свърши преди месец, та за мен не беше проблем :Koshechka_08: И един аромат на ФА Honey ама не ми харесваше, та пак не ми беше проблем :smiley_emoticons_joint: Бих посъветвал в случая да пуснете обява за замяна/продажба - повечето изпаряваме по 2-3мл на ден, та не биха се задържали до изтичане на гаранцията :smoking-8570:
Vape On The Water!

#7 Mailo

Mailo

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 5 posts

Posted На 7.11.12 г. в 10:41

Да, 2012 е, погледнах го. Marlboro-то, което взех си е до края на 2013. ОК, ще измисля нещо.

#8 PhrozenCrew

PhrozenCrew

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted На 7.11.12 г. в 12:00

От статията на geniusloci научих, че:

Пропилен гликолът има ясно изразено бактерицидно (антибактериално) действие, особено парата му.
... никотинът също не е безвреден за много микроорганизми.

Така, че дори да мине с някой друг месец срока, ако в течностите има пропиленгликол и никотин (обикновено има :)), вероятно няма да им стане нищо.