Jump to content

Photo
- - - - -

Болки в гърлото

• Please log in to reply
39 replies to this topic

#1 RoSS

RoSS

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 167 posts

Posted На 5.11.12 г. в 20:09

От обяд имам странни болки отляво в гърлото, спрях за малко електричката и два три часа пафках обикновени и болките изчезнаха. Сега пак съм с електронната и пак наболява. Някой да даде съвет?

#2 itsofar

itsofar

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted На 5.11.12 г. в 20:25

От обяд имам странни болки отляво в гърлото, спрях за малко електричката и два три часа пафках обикновени и болките изчезнаха. Сега пак съм с електронната и пак наболява. Някой да даде съвет?

Пафкай от дясната страна. Шегувам се разбира се - Вероятно течността която изпаряваш е причината. Пробвай да я смениш с по-слаба или смени марката. Преди време (в началото) си спомням че и при мен се появяваше лек дискомфорт в гърлото, но след като смених течностите изчеснаха всякакви такива симптоми. В началото пушех някакви течности, които дори нямат марка (купени онлайн от китай), но тогава не беше лесно да си намери човек хубава течност на добра цена . Ти какви течности ползваш?

#3 RoSS

RoSS

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 167 posts

Posted На 5.11.12 г. в 20:28

Инавера (база + аромат)

#4 itsofar

itsofar

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted На 5.11.12 г. в 20:33

Не би трябвало да имаш проблеми с бази на инавера. Вероятно проблемът е в гърлото (може да започва някоя настинка или нещо такова). Все пак пробвай да смъкнеш никотиновото съдържание и да намалиш дневните дози. А може и ефизол профилактично. Но да пушиш тютюневи не ми се струва добра идея.

Edited by itsofar, На 5.11.12 г. в 21:25.

#5 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 5.11.12 г. в 21:00

Да не прекаляваш с "цигарката" ?

chelsea f.c.

#6 RoSS

RoSS

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 167 posts

Posted На 5.11.12 г. в 21:13

Не, около 2,5 мл изпарявам дневно.

#7 LxD

LxD

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 235 posts

Posted На 5.11.12 г. в 21:16

Най-вероятно е грип. Аз преди седмица имах подобен проблем и се оправи от самосебе си.
Виж дали главата на карта е хванала много нагар и дали ти оцветява тречността много, защото е възможно и да е от това.
Ихаааааа... от последната ми аналогова цигара е минало ... и съм спестил ...

#8 RoSS

RoSS

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 167 posts

Posted На 5.11.12 г. в 21:35

Севте да казвам дано да е грип ..... :smiley_emoticons_joint:

#9 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 5.11.12 г. в 22:05

Едно и също всеки път, ама... грипец. Ти попафкай още обикновени, аз като съм болен и кашлям - пуша една обикновена цигара на терасата и спирам да кашлям за 1 час - явно студа и пушека помагат. И така 2-3 месеца, докато мине зимата :aggressive:

#10 Тончо

Тончо

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 57 posts

Posted На 6.11.12 г. в 02:47

Да му се невиди! И аз имам същото оплакване! Надявах се да е грип, но като послегнах към ел чудото и стана пак зле! Също така имам и едно оплакване с очите- имаше тема в която колега се оплаква от замъгляване, та и това се яви при мен още на 2ри ден изпаряване :thumbdown:
Започвам да се чудя дали все пак тези не толкова вредни устройства не са всъщност известно вредни :(
Само да спомена, че повече от 2мл на ден не употребявам, както и най- ниско ниво никотин

#11 RoSS

RoSS

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 167 posts

Posted На 6.11.12 г. в 07:18

Да му се невиди! И аз имам същото оплакване! Надявах се да е грип, но като послегнах към ел чудото и стана пак зле! Също така имам и едно оплакване с очите- имаше тема в която колега се оплаква от замъгляване, та и това се яви при мен още на 2ри ден изпаряване :thumbdown:
Започвам да се чудя дали все пак тези не толкова вредни устройства не са всъщност известно вредни :(
Само да спомена, че повече от 2мл на ден не употребявам, както и най- ниско ниво никотин

Това за замъгляването си чисто предозиране с никотин, ако съдя по мен :) :smoking-8570:
Довечера ще пиша има ли подобрение !

Edited by RoSS, На 6.11.12 г. в 07:19.

#12 Pana

Pana

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 80 posts

Posted На 6.11.12 г. в 09:33

А навремето когато сте почвали аналоговите, писали ли сте..."много кашлям и се задъхвам...какво да правя", "сутрин имам тежест в гърдите", "след цигара имам нас.ан вкус в устата" и т.н.

Полумайтапа настрана...според мен трябва да дадете поне две-три седмици шанс на електричките. Те немогат веднага да си разгърнат възможностите пред вас. Щом аналоговите не са ви убили за години употреба, със сигурност и електрическите няма да го направят за 1 месец. Лично мнение - в началото големият проблем се създава от спирането на аналоговите, а не от започването на ел. цигарите. На организма вече не му се доставят доста отрови на които е свикнал, а той си ги иска, започва да се учи да работи с повече кислород и т.н. Масово се започва с доста концентрирани сокчета, а не е задължително тази концентрация да е за вас. Понеже няма лош вкус, лютене и т.н. и човек незнае кога да спре - много е лесно да се препуши( примерно ..преди сте щели да изпушите една цигара, а сега смучите от един час и не се усещате). Първите 5-6 дена и при мен беше много зле и усещах какви ли не дискомфорти, но за себе си го отдавам твърдо на зависимостта от аналоговите. Задължително трябва и малко воля, за да направите прехода.

ПП. Може и да греша( ясно, че е много субективно), но начинаещ вайпър според мен е добре да започне с концентрация 6-12мг/мл и да вдига ако има нужда, а не обратното. По добре да смуче много от по-слаба течност...а не после "излиза ми мъгла пред очите". Доказано е , че от онанизма се ослепява повече, отколкото от е-пушене. :laugh:
ПП2 Аз започнах със 6мг/мл., после качих на девет и ми беше добре и след 6 и кусур месеца сега съм на около 2мг/мл., пуша си на воля(не крия, че ми действа релаксиращо и ми харесва акта на изпаряване) и няма и теоретичен шанс за така нареченото "препушване". :drinks:

Edited by Pana, На 6.11.12 г. в 09:59.

#13 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 6.11.12 г. в 12:12

2 милилитра на ден при 18 мг/мл, ако дърпаш дълбоко (както пушат повечето хора) са 36 мг никотин. Вярно, от тях сигурно се усвояват 1/3, но и това е колкото една кутия цигари. С тая разлика, че цигарата ти на поне 50% си гори сама, никога не я пушиш до фитила и т.н., т.е. съвсем нормално може да предозираш. Ако е с ниско ниво на никотин - т.е. 11 или 6 мг на милилитър, е почти невъзможно да препушиш. Съвсем възможно е обаче организмът ти да реагира различно, понеже, за разлика от другата цигара, нямаш въглероден оксид да ти намалява кислорода, нямаш химикали, които да усилват действието на никотина, въобще - никотинът в течността е твърде различен от този в цигарата и в общия случай според мен хората не препушват, а страдат от липса на достатъчно никотин и особен приток на кислород.

Дали са вредни - не се чуди, попрочети. няма какво да им е вредно. Не е като да не се знае какво има в тях, не е като да не ги ползват няколко милиона души (ъ, то само в англий били към милион, та... доста милиони души). Разбира се, алергии към PG/VG има, но за тях ще знаеш далеч преди да си пробвал електронна цигара - PG има и в тютюна, VG има на практика в какво ли не, продуктите, в които се съдържа по една или друга причина са откровено неизброими.

Това, което може да пробвате при проблеми:
- по-високо ниво на никотин - на първо място, винаги започвайте с 18мг. И да препушите ден или два, това ще го нагодите, основната разлика, която се усеща, е в удара в гърлото и по него лесно може да се ориентирате идва ли ви силно течността - също както е с цигарите, за някои цигарата е планински въздух със съдържание на никотин 0.4, за други - това е силно.
- промяна на аромата - имало е случаи, в които даден аромат не понася на някои хора. С друг колега от форума бяхме се оплакали от киселини при ползване на Dekang MLB, а това е най-популярният им аромат и няма кой знае колко подобни оплаквания.
- промяна на марката на течността - хвърляте всичко и купувате FlavourArt, ако ползвате и тях и имате проблеми след седмица-две - проблемът е някъде другаде.

И съвсем не на шега - как пък ги усещате тези замайвания и болки в гърлото въобще? Като здрав човек, който не е болен от грип и няма проблеми с кръвното, смея да твърдя, че подобни симптоми са направо нелепи. Да се изправя и да се замая - няма как и да го свържа с цигарите (ниско кръвно). Да се изправя с рязка болка в главата - високо кръвно. Да ме цепи нечовешки главата основно в задната част - високо кръвно, понякога обаче няма обяснение, защото кръвното си го меря и е наред - просто не пуша известно време нищо, пия течности, пия хапче за глава и лягам. Най-често е преумора след дълъг ден. Да ме заболи гърло (рядко ми се случва, всъщност, та не помня) - чай и спане, болките в гърлото са първи симптоми на настинка.

Честно казано - повечето хора стоят и се дебнат като обезумели като започнат с електронните цигари. Дали усещат повече миризми, дали усещат повече вкус, дали ги боли глава, дали не препушват, дали не им е сухо в устата, дали нямат алергия (сякаш е възможно да не знаят какви алергии имат за 20-30 и повече години съществуване) - бе мааму, ако изпуши някой 5 тютюневи цигари, в устата му е все едно някой е срал вътре (с извинение, но понеже обикновено не го усеща, за околните мирише не по-добре), глътнал е неизброимо количество мърсотии, от чиято гледка върху бял дроб ще повърне, затъпил е всякакво усещане за мирис и вкус и за капак - опираме до шегата им по-горе (която е самата истина - ако си болен и кашляш, цигарата и студеният въздух действат много успокояващо, ама не само не ускоряват оздравяването, ами и ти го отлагат с по няколко дена).

Ако бяхте хероинозависими, не само щеше да ви боли гърлото, ами и около 90% от останалите чарколя в организма ви... плюс искрената вяра, че само хероинът може да ви спаси живота. С никотиновата зависимост не е по-различно, ако не си си навил на пръста, че ще изпаряваш, откъсването от аналоговата ще ти коства безброй неудобства и измислени препятствия.

#14 J_O_I_N_T

J_O_I_N_T

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 150 posts

Posted На 6.11.12 г. в 12:21

Аз съм забелязал, че като имам някаква хрема, електронната цигара ми дразни гърлото, но тогава пафкам по-малко докато се преборя с хремата. Но не ми се е случвало е-пушенето да ми предизвика дразнене ей така от нищото. Също това с прехода от едното към другото се отразява на организма, нормално е. Когато започнах сериозно да пуша електронна имах период от 2 седмици, в който кашлях постоянно и имах храчки, но знаех че това е нормална функция на дробовете, които започват да се чистят от боклуците натрупани с години. После отшумява и сега дишам доста по-спокойно. Според мен проблема е някаква настинка и от това се появява дразнене в гърлото.

#15 mugiwara

mugiwara

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 127 posts

Posted На 6.11.12 г. в 12:31

А дали не е възможно парата която навлиза в устата да е нагрята до такава степен ,че да "гори" гърлото и от там да идват болките.Не искам да говоря за волтажи и съпротивления,защото на 90% ще изтърся някоя глупост :p Просто мисъл която ме "тормози" от извстно време .
ХОРАТА ПРАВЯТ ЖИВОТА ТОЛКОВА ИНТЕРЕСЕН. ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ, ЧЕ ВЪВ ВСЕЛЕНА ПЪЛНА С ТОЛКОВА ЧУДЕСА, ТЕ УСПЯЛИ ДА ИЗМИСЛЯТ СКУКАТА? УДИВИТЕЛНО!

#16 Jenevus

Jenevus

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 331 posts

Posted На 6.11.12 г. в 12:45

А дали не е възможно парата която навлиза в устата да е нагрята до такава степен ,че да "гори" гърлото и от там да идват болките.

Ако е така преди гърлото ще го отнесе езикът.

Edited by Jenevus, На 6.11.12 г. в 12:48.

Ледът се пука, господа съдебни заседатели!

#17 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 6.11.12 г. в 12:48

А дали не е възможно парата която навлиза в устата да е нагрята до такава степен ,че да "гори" гърлото и от там да идват болките.Не искам да говоря за волтажи и съпротивления,защото на 90% ще изтърся някоя глупост :p Просто мисъл която ме "тормози" от извстно време .

Не мисля, поне от моя опит - парата на Tank моделите е доста студена (и заради това не ги харесвам), тази на картовете е топла, но... топла. Единствено с 306 с дрип съм усещал по-гореща пара, но там жичката я виждаш как свети :spiteful:

#18 RoSS

RoSS

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 167 posts

Posted На 6.11.12 г. в 19:00

Пак си го има тоя проблем, сякаш изсъхва там мястото и направо все едно го режещ с нож :smoking-8570:

#19 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 6.11.12 г. в 19:21

А каква концентрация изпаряваш?
Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#20 RoSS

RoSS

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 167 posts

Posted На 6.11.12 г. в 19:38

18 мг.