П.П. Не пускам темата в далавери, просто защото вчрвам, че тук има по-голям шанс да намеря и второ защото е със слабо търговска цел, макар че ако на някой му се намери ще му го платя.
Търся повреден pass за JOYE 510
Started by duronman, От 28.02.10, 20:04
10 replies to this topic
Posted На 28.02.10 г. в 20:04
Колеги, трябва ми счупен USB PASS за 510-ка. Трябва ми да му е здрава псевдо батерията (частта на която се навива атомизатора) и кабела до буферната батерия. Трябва ми, защото ми попаднаха много мощни литиеви клетки от батерия за лаптопи (нови) и днес успях да заредя една от тях (1550 мииампера на 3.7 волта) и да я въжа с жичка към изпарителя и пушекът беше превъзходен :-D Сега зареждам 4 успоредно свързани с общ капацитеп 6000 милиампера
Надявам се някой да има тази част от паса, че не ми се съсипва нов за експерименти и модове.
П.П. Не пускам темата в далавери, просто защото вчрвам, че тук има по-голям шанс да намеря и второ защото е със слабо търговска цел, макар че ако на някой му се намери ще му го платя.
Posted На 28.02.10 г. в 20:28
Освен това, за тези Li-ION елементи трябва електроника за контрол на заряда и разряда. Ако няма такава, при презаряд може да последва взрив, а при преразряд се повреждат елементите. Моят съвет е да се избягват експерименти с Li-ION елементи, свързани към зарядни устройства, които не са предназначени да зареждат тези конкретни елементи. Ефектите при неправилна употреба могат да варират от просто изхвърляне в кофата до откъснати пръсти или пожар вкъщи. Ако не знаете ТОЧНО какво правите, по-добре не го правете.
Edited by Valeri, На 28.02.10 г. в 20:30.
този потребител вече не участва на този форум
Posted На 28.02.10 г. в 21:43
Ще зареждам по 1 елемемт на уноверсално зарядно за батерии за телефон.
Не го прави!
Контролът на заряд е в телефона, не в зарядното. Ти ще правиш на практика неконтролиран заряд, който може да доведе до пожар или взрив на Li-ION елемента. Не си казал и с какво ще следиш разряда, защото този елемент падне ли по-определено напрежение, процесът е необратим, т.е. отива в кофата.
Edited by Valeri, На 28.02.10 г. в 21:46.
Posted На 28.02.10 г. в 21:53
Ще зареждам по 1 елемемт на уноверсално зарядно за батерии за телефон.
Не го прави!
Контролът на заряд е в телефона, не в зарядното. Ти ще правиш на практика неконтролиран заряд, който може да доведе до пожар или взрив на Li-ION елемента. Не си казал и с какво ще следиш разряда, защото този елемент падне ли по-определено напрежение, процесът е необратим, т.е. отива в кофата.
Имам зарядно за зареждане извън телефона. То има контрол и т.н. ползват ги по GSM сервизите.
Posted На 1.03.10 г. в 00:00
Ако това зарядно е предназначено за батерии за телефони, то няма контрол на зареждането, защото електрониката е в батерията. Като казах, че в телефона, имах предвид, че е извън зарядното. Реално батериите съдържат електрониката за контрол. Ако ти зареждаш само ЕЛЕМЕНТ от някаква батерия, тогава е различно. Ти си знаеш...
Edited by Valeri, На 1.03.10 г. в 00:00.
Posted На 1.03.10 г. в 10:39
За да не се самозапаля / самовзривя
изпратих една цяла батерия на колегата nickarsow и най-нахално го помолих да помага да я направим на нещо, като универсално USB зарядно. Ще пиша повече по темата, когато стане в HWBG, защото тук се откъсвам много от ел. цигарите. Благодаря на всички за съветите и напътствията. Все пак оставям отворен въпроса и ще чакам колегата last_hope да пише за кабела.
Поздрави и много усмихнат и хубав ден на всички !
П.П. ЧЕСТИТА БАБА МАРТА
Поздрави и много усмихнат и хубав ден на всички !
П.П. ЧЕСТИТА БАБА МАРТА