Jump to content

Photo
- - - - -

Как да спрем подмолната аналогова конкуренция

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 eli13

eli13

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 17 posts

Posted На 28.10.12 г. в 21:21

Хелоу и от мен!
Новичка съм тук, даже съвсем прясна.
Целта на включването ми е да откажа аналоговите цигари, както забелязах наричате папироса :)
Купила съм Joye 510 и нямам никакви оплаквания от самата е-цигара.
Проблемите ми са други.
Въпреки че пуша усилено е-цигарата, влечението към аналоговите остава; даже имам чувството, че пуша прекалено, като отчета сумарния резултат. Имам чувството, че почвам да развивам физиологична зависимост към никотина, откакто засмуках е-цигарата, каквато не съм имала допреди това /не до тази степен/.
На два пъти през последните две години съм спирала цигарите за по 6 месеца, така че сме с резултат 2:2.
Питам се обаче сега дали съм тръгнала по правилния път.
На вкус е-цигарата ми се струва някак сладка, което в известна степен ме отблъсква, тъй като не съм почитател на този вкус. Може би причината е в течността - Turkish blend, но и другите, които опитах - Marlboro и Shade, имат все същия сладък привкус, който го няма при аналоговите цигари. Пречи ми да си пийна една бира с кеф. Просто ми се бият вкусовете. С кафето по върви.
Сигурно ще кажете, че много капризнича и ще бъдете прави. Допреди няколко години е-цигарите бяха далеч от това, което са сега - напредъкът е феноменален. И въпреки всичко - кажете още няколко окуражителни думи и похвали по темата- така, да ми се засили мотивацията :)
Драго ми е да се запознаем!

#2 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 28.10.12 г. в 21:58

Здравей и Добре Дошла :give_rose:

Хубаво е , че се опитваш да спреш "папиросите" :) Тук в общи линии ги наричаме "Аналогови" . Но не наименованието е важно а желанието да се разделиш с тях за което адмирации.
Разбирам , че имаш комплект или поне батерия. Не знам с каквв изпарител си "нещото в което се сипва/налива/капе никотиновата течност" . Но ако не си доволна от твоят може да погледнеш в магазина. Лично аз препоръчвам картомайзер. По-лесно се пълни и по-лесно се борави с него.
За течност като аромат бих предложил RY4, 7 Foglie или Dessert Ship. "достатъчно са тютюневи". Просто трябва да избереш с каква сила да бъде течността. Не разбрах какви цигари си пушила за да мога да се ориентирам "до някъде" какво да препоръчам.
П.П.
Много пъти съм казвал - Аромата на изгоряла хартия и запалено тютюнево листо НЯМА как да се получи. Има много опити но все далече от истината. Marlboro и Shade по принцип си сладнят. Така е и с повечето аромати.

Edited by batko32, На 28.10.12 г. в 22:25.

....Тури му Мента и ще се оправи.... гаранция :)
www.audio-spirit.eu........................www.opelclub-bg.com

#3 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 28.10.12 г. в 23:15

Много пъти съм казвал - Аромата на изгоряла хартия и запалено тютюнево листо НЯМА как да се получи. Има много опити но все далече от истината. Marlboro и Shade по принцип си сладнят. Така е и с повечето аромати.

Потвърждавам, просто вкусът там не е нещо, което пушачът усеща. Усещането за сухота е от дима и не може да се наподоби с пара.

#4 eli13

eli13

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 17 posts

Posted На 29.10.12 г. в 23:22

хе, мерси за вниманието!
Ами, аз съм си с този изпарител, с който върви комплектът на цигарата. Ходих в магазина на "Липа" и там ми дадоха по един от всички картомайзери, обачеееее : първият, като дръпнах два пъти от него, се свлякох на стола в магазина; вторият беше доста грозноват - прозрачен, и изпускаше течност; третият е още по-голям от първия и ме е страх като дръпна да не припадна 8P
Така че си оставам на изпарителите от комплекта и на малките кръгли пълнители.
Desert ship имам, ще го пробвам тези дни.
Иначе тая сутрин се събудих с едни тъмни кръгове под очите - не питайте. Сигурно съм се претъпкала с никотин и така.
Ще видим къде ще му излезе краят на тая цигарена конкуренция :friends:

#5 detencetooo

detencetooo

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 70 posts

Posted На 30.10.12 г. в 01:20

хе, мерси за вниманието!
Ами, аз съм си с този изпарител, с който върви комплектът на цигарата. Ходих в магазина на "Липа" и там ми дадоха по един от всички картомайзери, обачеееее : първият, като дръпнах два пъти от него, се свлякох на стола в магазина; вторият беше доста грозноват - прозрачен, и изпускаше течност; третият е още по-голям от първия и ме е страх като дръпна да не припадна 8P
Така че си оставам на изпарителите от комплекта и на малките кръгли пълнители.
Desert ship имам, ще го пробвам тези дни.
Иначе тая сутрин се събудих с едни тъмни кръгове под очите - не питайте. Сигурно съм се претъпкала с никотин и така.
Ще видим къде ще му излезе краят на тая цигарена конкуренция :friends:

Важното е да не се отказваш! Не ставай слабохарактерна като мен, все пак излиза че понякога припалвам, особено в университета, и особено заради предстоящото ми изнасяне...
П.П. Бъди упорита и ако си решила твърдо, стой далеч от хора които искат да те откажат. Или поне бъди смела и НЕ приемай хартишки. :thumbup:
Успех и пиши по-натам как я караш :)

#6 eli13

eli13

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 17 posts

Posted На 31.10.12 г. в 21:43

Много силен съвет от Батко - за Desert ship.
Днеска сутринта го пробвах и еврика - нито една аналогова цигара за деня!
Концентрацията ми е 16мг., а аналоговата конкуренция Мурати слимс синьо - към 4мг. май беше.
Искам да кажа, че тази никотинова течност си я бива - никакъв досаден сладък привкус, от който на човек на третото дръпване му става бъйгън и се връща към неутралния вкус на аналога.
Много благодаря, Батко - ще потърся и другата течност, която си ми препоръчал.
Добре е като има батковци да те посъветват :brunette:

#7 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 31.10.12 г. в 22:04

Много силен съвет от Батко - за Desert ship.
Днеска сутринта го пробвах и еврика - нито една аналогова цигара за деня!
Концентрацията ми е 16мг., а аналоговата конкуренция Мурати слимс синьо - към 4мг. май беше.
Искам да кажа, че тази никотинова течност си я бива - никакъв досаден сладък привкус, от който на човек на третото дръпване му става бъйгън и се връща към неутралния вкус на аналога.
Много благодаря, Батко - ще потърся и другата течност, която си ми препоръчал.
Добре е като има батковци да те посъветват :brunette:

Благодаря но недей да се доверяваш сляпо на моите съвети. Все пак аз предлагам това което на мен ми е "тютюнево" :) . А в тоя ред на мисли....преди да си купуваш всеки аромат ако има как пробвай от колега или познат "ако си е взел нещо от изброеното". Аз също дълго търсих нещо което да ми засити тютюневата липса и благодарение на Puf-paf открих Latakia :rolleyes: .
Далече си иначе бих ти дал да пробваш всичко което изброявам преди да си го вземеш/купиш. :give_rose:
ЕДИТ:
Точно така Топър, на мен RY4 ми надъхва на Домати a Virginia на подметки :) :)

Edited by batko32, На 1.11.12 г. в 20:41.

#8 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 1.11.12 г. в 18:35

.... защото за мен Латакията е вкус на сурови картофи, барабар със земята :) Е то пак никотин ;)
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#9 puf-paf

puf-paf

Байзъъ

• Участници
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted На 1.11.12 г. в 22:48

.... защото за мен Латакията е вкус на сурови картофи, барабар със земята :) Е то пак никотин ;)

batko32 ще ти повдигне обвинение за обида :aggressive:

#10 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 1.11.12 г. в 22:57

batko32 ще ти повдигне обвинение за обида :aggressive:

Няма как ...аз съм толерантен. Пуф-паф....ти не го гледай Топър....БаДаНар-ката смуче и си трайка. И само Пайнер се е уредил ;)......опс...амй и ти :sSig_busted:

а на кой оставяте нас сираците ????

Стига ОФ-топици
Всеки сам преценя кое е вкусно/ароматно за него :) В интерес на истината аз пафкам чиста база...що ли ? Ми де да знам....вкусно ми е :)
Хайде безаварийно изпарява не на всички :)

#11 ELL

ELL

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 3 posts

Posted На 7.12.12 г. в 00:21

И на мен всички аромати,които съм пробвала ми сладнят,но мисля че е от глицерина в базата...

Edited by ELL, На 7.12.12 г. в 00:21.