Jump to content

Photo
- - - - -

Проблем със Smoktech Redux за eGo!?

• Please log in to reply
26 replies to this topic

#1 Fireinthesky

Fireinthesky

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 17 posts

Posted На 10.10.12 г. в 01:02

Първо да ме извинят разбирачите - още съм начинаещ с изпаряването. Имам комплект eGo-T с 2 карта Smoktech Redux (оригиналните атомайзери за мен не стват), всичко е закупено от pv-bg. Няколко пъти вече ми се случва при натискане на бутона просто да примигне 3 пъти и нищо - няма пара. Отначало си мислех че е слаба батерия, но се оказа, че и при напълно заредена се случва. Установих, че при леко завиване/отвиване на карта към батерията проблема се решава. Гедах - няма следи от теч към батерията. И на двата карта които имам се е случвало - на единия по често, но не мога да кажа със сигурност тъй като ползвам единия от 5, а другия от 2 дни. Инъче, супер доволен съм от карта - много пара, плътен вкус, лесно обслужване - супер е, оставих аналоговите цигари от раз. Възможно ли е да е дефект това или просто нещо мъничко трябва да пипна за да реша проблема?

#2 Jenevus

Jenevus

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 331 posts

Posted На 10.10.12 г. в 08:38

Възможно е карта да дава на късо - развий леко главата или направо можеш да я свалиш и да видиш при силиконовото уплътнение жичките на намотката дали не опират по едни и същи повърхности. Тази, която излиза под силиконовото уплътнение трябва да контактува с към резбата, а тази която е над - с централния пин - плюса.
Другото е повдигането на централния пин на батерията, но в тоя случай няма да има мигане.

Edited by Jenevus, На 10.10.12 г. в 08:39.

Ледът се пука, господа съдебни заседатели!

#3 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 10.10.12 г. в 10:37

Хм, по-скоро батерията е проблем, щом с леко развиване се оправя - значи контакта в средата потъва твърде много. Ако не затягаш съвсем докрай картомайзера има ли проблем?

#4 Fireinthesky

Fireinthesky

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 17 posts

Posted На 10.10.12 г. в 11:07

Чак довечера ще мога да го разглобя за да погледна вътре.
Ами различно стегнат го прави - понякога когато е стегната до край батерията и като разхлабя малко се оправя, а понякога обратно - като е разхлабена и затегна тогава се оправя. Днес от сутринта само веднъж се е случило и като стегнах батерията до край се оправи и повече не е отказвал. Не ми се вярва да е батерията щото и на двете от комплекта се случва - нарочно ги сменям често за да видя дали не е от тях.

Edited by Fireinthesky, На 10.10.12 г. в 11:09.

#5 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 10.10.12 г. в 16:31

Чак довечера ще мога да го разглобя за да погледна вътре.
Ами различно стегнат го прави - понякога когато е стегната до край батерията и като разхлабя малко се оправя, а понякога обратно - като е разхлабена и затегна тогава се оправя. Днес от сутринта само веднъж се е случило и като стегнах батерията до край се оправи и повече не е отказвал. Не ми се вярва да е батерията щото и на двете от комплекта се случва - нарочно ги сменям често за да видя дали не е от тях.

Малко недоразбрах. С две батерии ли пробваш на един карт Редукс...... или една батерия с два различни карта Редукс ?
....Тури му Мента и ще се оправи.... гаранция :)
www.audio-spirit.eu........................www.opelclub-bg.com

#6 Fireinthesky

Fireinthesky

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 17 posts

Posted На 10.10.12 г. в 17:38

Имам 2 карта и 2 батерии - единия карт досега ми е отказал само веднъж - пробвах и на двете батерии не работеше - после се оправи. А другия отказва по често но с малко завивване/развиване тръгва.

#7 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 10.10.12 г. в 20:19

Имам 2 карта и 2 батерии - единия карт досега ми е отказал само веднъж - пробвах и на двете батерии не работеше - после се оправи. А другия отказва по често но с малко завивване/развиване тръгва.

Aха. Поразясни ми се :). Според мен имаш проблем с централния пин на Рдуксите. Когато се пренатягат се получава подобен проблем . Понякога е в батериите . В случая моето мнение е , че проблема е в Редуксите. Поиздърпай с една идея централния пин. С игла, кламер или тънка отвертка. :)
Успех

Edited by batko32, На 10.10.12 г. в 21:18.

....Тури му Мента и ще се оправи.... гаранция :)
www.audio-spirit.eu........................www.opelclub-bg.com

#8 Jenevus

Jenevus

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 331 posts

Posted На 10.10.12 г. в 20:45

Или както Ласт Хоуп беше писал (не помня в кой форум) не затягайте главите твърде много, щото могат да дадат на късо. Може да се дръпне надолу плюса или да се бутне леко жичката, контактуваща с центрания пин на главата, така че да не закача минуса (резбата).
Иначе карта е много добър, но че е китайска ширпотреба трябва да се има предвид. Всъщност май това го прави интересен :rolleyes: Ако беше германски щяхме да се чудим с каква лепенка да го закичим, че да качи 200 коня :crazy:... И да си въобразяваме, че сме направили нещо.
Едит: 13-ти ден ползвам една (първата) глава на Redux-а (65ml+) и карта се представя много добре. По мое мнение е отличен за стандартни еГо-батерии. Пърженето му на високи напрежения (особено неразработен) и дъългите дръпки (особено неразработен), могат да са доста разочароващи.

Edited by Jenevus, На 10.10.12 г. в 21:20.

#9 puf-paf

puf-paf

Байзъъ

• Участници
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted На 10.10.12 г. в 22:40

...
Едит: 13-ти ден ползвам една (първата) глава на Redux-а (65ml+) и карта се представя много добре. По мое мнение е отличен за стандартни еГо-батерии. Пърженето му на високи напрежения (особено неразработен) и дъългите дръпки (особено неразработен), могат да са доста разочароващи.

А през тези "(65ml+)" имало ли е пържене?

#10 Fireinthesky

Fireinthesky

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 17 posts

Posted На 10.10.12 г. в 22:50

Мисля, че успях да издърпам малко централния пин и засега не е имало проблем - и аз се надявам нешо такова да е било. Благодаря за съветите - ще пиша ако има развитие.
Относно карта - мен ме устройва напълно, аз не мога да си представя да пуша с пълнител с вата - пробвах няколко пъти оригиналните от комплекта - върви супер много течност и трябва много често да се налива - колкото и да пробвах не можах да постигна ефекта на карта (количество пара и удар в гърлото). Не съм забелязал проблем с дългите дръпки, но все пак изпарявам само от 5-6 дни - не мога да направя разлика между разработен и неразработен карт - за мене до тук няма голяма промяна - изпарил съм към 12-14мл до сега. По едно време си мислех че в началото на експлоатацията правеше повече пара ама понеже пробвам различни течности после видях че иновера примерно прави много повече пара от деканг - така че не съм сигурен дали е разработен вече или не...

#11 last_hope

last_hope

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 511 posts

Posted На 10.10.12 г. в 23:32

ReDux-а се справя учудващо добре. За "чалга" карт направо невероятно добре! Проблемите които може да имате са минимални. Това което чета ме навява на мисълта или за някакво късо което се появява при пренатягане, или за недостигане на централният пин до плюса. И двете неща се оправят за миг, но за целта трябва карта да се разглоби, включително главата.
Ако по някаква причина централният пин не достига на плюса на батерията , най-лесно е да се натисне от горе, така че да слезе 0.5 мм на долу и ще опре.
Главата е добре да се погледне от долна страна и както беше казал много точно колегата по горе да се види дали случайно при пренатягане не се допира мустачето закачено за плюса към минуса.
Иначе наистина 60-70 мл чорба не ги брои за нищо без никаква профилактика. Другия трик е ,че понеже е доста добре уплътнен и не се изпуска от никъде е възможно да му се "вакумира" резервоара и да дава суха дръпка, поне в началото докато поомекне силиконовата шапка.Решението е елементарно- усетите ли суха дръпка - развийте дрипката да влезе въздух в резервоара и пак затворете.Капилярния ефект към нагревателя тръгва на момента.
Save the future from degenerates,chlorinating the Gene pool!!! www.darwinawards.com

#12 Jenevus

Jenevus

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 331 posts

Posted На 11.10.12 г. в 07:55

А през тези "(65ml+)" имало ли е пържене?

65ml+ Maxx-Blend, без пране и драй бърн. И аз се чудя... И му се радвам :)

#13 RoSS

RoSS

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 167 posts

Posted На 12.10.12 г. в 20:32

И аз съм със същия проблем. Две чисто нови батерии от тук и редукс и не пали, само мига батерията и до там ...

#14 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 12.10.12 г. в 20:36

И аз съм със същия проблем. Две чисто нови батерии от тук и редукс и не пали, само мига батерията и до там ...

Не натягай редукса на батериите и ще заработи

#15 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 16.10.12 г. в 08:49

Да потвърдя, при натягане - горят батерии. Донякъде важи и за Kanger/CC.

#16 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 16.10.12 г. в 08:51

При по-новите версии на джойтех защитата не сработва всеки път и горят. Най-вече ъпгрейд батериите.
При по-старите версии няма проблеми

#17 mugiwara

mugiwara

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 127 posts

Posted На 16.10.12 г. в 09:36

Потвърждавам горенето на "Ъпгрейдите". До сега 4 са ми "изчезвали" в ръцете :smoking-8570:
ХОРАТА ПРАВЯТ ЖИВОТА ТОЛКОВА ИНТЕРЕСЕН. ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ, ЧЕ ВЪВ ВСЕЛЕНА ПЪЛНА С ТОЛКОВА ЧУДЕСА, ТЕ УСПЯЛИ ДА ИЗМИСЛЯТ СКУКАТА? УДИВИТЕЛНО!

#18 Pusheka

Pusheka

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 8 posts

Posted На 16.10.12 г. в 18:22

Здравейте съвсем нов съм тук.Имам сходен проблем със eGo-LCD батерия.Мига три пъти и до там.Махам карта натискам отчита дръпка на дисплея.Завия ли го и край три мигвания на бутона и се нулирва дисплея все едно като се зареди батерията.Проверявах пина,отворих батерията за спойки да видя нищо и няма.Не ме питайте за карта идея си нямам как се води :smiley:

Edited by Pusheka, На 16.10.12 г. в 18:24.

#19 Jenevus

Jenevus

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 331 posts

Posted На 16.10.12 г. в 18:50

Може би трябва да се пусне като официална препоръка в "Описание" на продукта, че преди употреба е добре да се погледне главата от долу и жичката на плюса или да се изреже над силиконовото уплътнение, или да се кривне към централния пин (плюса). Карта иначе се представя изключително добре за парите си! Днес ми е 19-ти ден/мин. 95 ml - вече се забелязват се признаци на умора, но за това време само съм наливал течност и съм правил пара - НИКАКВО обслужване.

#20 Pusheka

Pusheka

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 8 posts

Posted На 22.10.12 г. в 12:41

Хм моята батерия е менте с LCD.И без карт бачка сложа ли карт мига все едно е на късо.Имам някакъв CE4 и Т2 и със двата е така,не знам колко ома са.Въпроса ми е дали може защитата при определни омове да прави проблем.Колко ома да взема за T2 че да пробвам ще тръгне ли батерията?

Edited by Pusheka, На 22.10.12 г. в 12:47.