Jump to content

Photo
- - - - -

Атомайзер type B vs. CE4 и др.

• Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 Митко

Митко

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 17 posts

Posted На 4.08.12 г. в 11:22

Моля по опитните да направят едно сравнение (+/-) между стандартните изпарители за eGo тип В и картомайзерите от рода на СЕ4 и подобните. Защо са толкова популярни последните? Аз от 510 минах преди 4 месеца на тип В и на този етап не бих го сменил, но явно има някаква "далавера", нещо което ми убягва, за да предпочита народа картомайзерите.
От личен опит мога да дам следните плюсове на тип В атомайзерите:
- издържат близо два месеца без промяна на количеството пара /изпарявам по 90мл. на месец/, за разлика от 510 например;
- побират 2,5мл течност;
- не текат както и да ги въртиш и изпускаш;
- обилно количество пара, с предаване на вкус не идеално, но много добре;
- не добавя вкусове на изгоряло, пластмаса, химикали и др.
- не се нуждае от никакво обслужване /е на две седмици една промивка със спирт/;
-пълнителя се пълни за секунди с директно накапване.

Остава въпроса с какво СЕ4 и подобните са по-добри, а даже и популярното еGo С, ако е цената, което ме съмнява, то колко по-ниско от 10лв. на месец за изпарител можеш да слезнеш?

#2 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 4.08.12 г. в 11:41

Ами аз не бих ги сравнявал с СЕ4, които лично мое мнение са едни преходни и малко или много, неудачни модели картомайзери. Т2 например е в пъти по-добър, също и Кангер СЕ2, Виви Нова и ред още в подобен стил.
Сега, ако трябва да следвам твоите точки.
-Картомайзер спокойно изкарва 2 месеца, много от тях лесно се почистват с миене и бърн и отново 2 месеца
-Вече е стандарт да имат И сменяеми глави, с което имаш нов карт точно за секунда. А 5 глави за 10лв дори обезсмисля модването.
-Побират 2.5мл, от които може да изпушиш 2.4мл (Т2 визирам) докато с его-Т малко вероятно, още по-малко с еГо с ватен пълнител.
-На мен карт не ми е протичал, откакто изпарявам с картове, а това не е малко време. Изключвам недоразумението СЕ4, пак подчертавам.
-Обилно количество пара. Ама обилно означава поне 2 пъти повече от атомайзер :) Това зависи много от течността (по-голям процент VG) но през атом с повече VG, респективно по-гъста течност.... забрави.
-Идеален вкус и удар. Някои с малко модване, някои картове въобще без модване. Дори може да се учудиш, какво си усещал с атомайзера, след като вкуса от картомайзера е коренно различен.
-Кой карт добавя вкус на изгоряло, химия и пластмаса? Защото аз си спомням вкуса на прегорял силикон с его-Т тип Б :)
-Не се нуждае от обслужване (виж по-горе) само че това важи за карт. Ако не обслужваш атомайзер, до месец го хвърляш или се примиряваш със спадналите параметри на изпаряване и изкарваш още най-много месец. Особеноо при количествата, които пишеш, че изпаряваш. Пушач съм бил близо година на атомайзери, да подчертая, че не са ми наблюденията от форумите. Където потребители декларират период на експлоатация на един LR до 6 месеца, което е абсурд...
-Пълнителя се пълни за секунди, директно с накапване :) Важи за карт, дори не вадиш пълнител ;)
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#3 Туранага

Туранага

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 340 posts

Posted На 4.08.12 г. в 13:33

Остава въпроса с какво СЕ4 и подобните са по-добри, а даже и популярното еGo С, ако е цената, което ме съмнява, то колко по-ниско от 10лв. на месец за изпарител можеш да слезнеш?

Topper е написал всичко, което може да се каже за картовете. А ако ти беше пробвал подобен картомайзер съм сигурен, че никога нямаше да пуснеш такава тема... :)
Иначе като разход за картомайзери можеш да слезеш и под 5лв на месец.

#4 Митко

Митко

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 17 posts

Posted На 4.08.12 г. в 16:00

А ако ти беше пробвал подобен картомайзер съм сигурен, че никога нямаше да пуснеш такава тема... :)

Колега там е проблема, че съм пробвал G4 и едни други подобни. Колкото до Кангер и СЕ2, никой не може да ме убеди, че нещо с диаметъра /големина и обем/ на 510 ще изкара повече пара от тип В изпарител. Гледам, че СЕ4 е с подобен по-голям диаметър и реших да питам за сравнение с него. За количеството пара, чисто теоретично според мен освен съпротивлението на намотката основно влияние оказва нейната големина /площ/, така че няма начин нещо навряно в обема на 510 изпарител да докарва повече пара от друг реотан наврян в 3х по-голям обем и съответно с няколко пъти по-голяма площ.
От коментара на Topper разбирам, че СЕ4 не е върха на технологията.Ще се насоча към нещо от рода на Т2, а сигурно ли е, че издържа около месец? Разните модели със сменяеми глави не са ли предпоставка за протичане, предвид че ги разглобяваш?
Явно вместо да си говорим тука по-добре да пробвам по едно от вид ;) ,единствено преминаването към ЕГО тип С ми се вижда скъпичко ако ме разочарова.
Благодаря за насоките все пак!

#5 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 4.08.12 г. в 16:21

При eGo C,поне няма да ти се спука корпуса.Което никои не може да ти гарантира с Т 2 ! :smiley_emoticons_joint:

chelsea f.c.

#6 Туранага

Туранага

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 340 posts

Posted На 4.08.12 г. в 16:45

Но пък ако не се спука, излиза в пъти по-добре от Ego-C. Все пак да преположим теоретично, че заради спукани контейнери, цената ще се изравни с Ego-C (което няма как да стане), пак всички плюсове са в полза на Т2 - по-силен удар, повече пара, по-добър вкус, по-малко течове, по-лесно обслужване.

Митко, ако някой път имаш възможност да пробваш Kanger CE2 - задължително го направи и после отвори тази тема и напиши, какви са ти впечатленията, но моля те, не казвай "никой не може да ме убеди", при положение, че никога не си пробвал нещо различно от 510/Ego-T и че най-големите капацитети към момента в изпараването карат с такива, а са им минали десетки изпарители/картомайзери през ръцете.

#7 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 4.08.12 г. в 16:49

А ако ти беше пробвал подобен картомайзер съм сигурен, че никога нямаше да пуснеш такава тема... :)

Колега там е проблема, че съм пробвал G4 и едни други подобни. Колкото до Кангер и СЕ2, никой не може да ме убеди, че нещо с диаметъра /големина и обем/ на 510 ще изкара повече пара от тип В изпарител. Гледам, че СЕ4 е с подобен по-голям диаметър и реших да питам за сравнение с него. За количеството пара, чисто теоретично според мен освен съпротивлението на намотката основно влияние оказва нейната големина /площ/, така че няма начин нещо навряно в обема на 510 изпарител да докарва повече пара от друг реотан наврян в 3х по-голям обем и съответно с няколко пъти по-голяма площ.
От коментара на Topper разбирам, че СЕ4 не е върха на технологията.Ще се насоча към нещо от рода на Т2, а сигурно ли е, че издържа около месец? Разните модели със сменяеми глави не са ли предпоставка за протичане, предвид че ги разглобяваш?
Явно вместо да си говорим тука по-добре да пробвам по едно от вид ;) ,единствено преминаването към ЕГО тип С ми се вижда скъпичко ако ме разочарова.
Благодаря за насоките все пак!

В голяма заблуда си за площа на намотката.
Отвори един атом тип Б и ще се учудиш колко е малка и мизерна спрямо кангерска це2-ка.На Це2-то е 2 пъти по-голяма
Препоръчвам ти горещо да опиташ кангер Це2 да видиш как предава аромата и същевременно изобилна пара.

Edited by pioneer 306c, На 4.08.12 г. в 16:49.

#8 Митко

Митко

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 17 posts

Posted На 4.08.12 г. в 16:51

При eGo C,поне няма да ти се спука корпуса.Което никои не може да ти гарантира с Т 2 ! :smiley_emoticons_joint:

E браво, ти пак ме върна на изходна позиция. Наистина открих коментари и случаи за спукване на Т2. Добре, значи продължавам да си карам с моите докато някъде не обявят, че даден тип са наистина най-добрите и нямат дефекти.
Явно светът не е дораснал все още за да изкара нещо безпроблемно като старите атомайзери работещи на пълнители с вата!

П.С. Това последното в рамките на шегата /не че няма истина в него.../

#9 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 4.08.12 г. в 17:03

За Кангер ЦЕ 2,още на времето казвах,че са много добри !

Друго предложение е Виви Нова :smiley_emoticons_joint:

http://www.healthcab...roducts_id=8104

Edited by pepisuni, На 4.08.12 г. в 16:57.

chelsea f.c.

#10 Митко

Митко

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 17 posts

Posted На 4.08.12 г. в 17:06

Отвори един атом тип Б и ще се учудиш колко е малка и мизерна спрямо кангерска це2-ка.На Це2-то е 2 пъти по-голяма
Препоръчвам ти горещо да опиташ кангер Це2 да видиш как предава аромата и същевременно изобилна пара.

Говорим за чист тип Б, не танк варианта, нали? Тя намотката му /лентата/ се вижда и без да го отварям - дълга малко над 1,5 см широка 0,5 см , дебела около 1 мм и това изпарява от двете страни + по периферията на кръга още намотка с дължина около 3см но с малка дебелина. И това казваш, че може да се побере в обема на СЕ2, че и два пъти, то диаметъра на СЕ2 му е малко над 0,5 см? Честно да ти кажа съм доста учуден, но за да го казваш явно е така.

Просто реших, че въпроса ми има еднозначен отговор и затова пуснах темата но и тук май е като с течностите, мнения и вкусове много, за съжаление ще трябва чрез метода проба-грешка, което си е скъпо занимание.

#11 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 4.08.12 г. в 17:11

:drinks: Имаш пет пръста на ръката и не са еднакви,няма как на всички да са ни еднакви вкусовете ! :drinks:

chelsea f.c.

#12 Туранага

Туранага

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 340 posts

Posted На 4.08.12 г. в 17:19

Може би грешката е моя, защото казах Его-Т и от там Пайнер се е подвел. Честно казано, учудвам се, че все още има хора, които пушат чистите Его атомайзери. Ако бяха толкова добри, колкото ги изкарваш, надали CEx картовете щяха да са толкова разпространени, а Его атомайзерите, толкова трудни за намиране...

#13 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 4.08.12 г. в 17:20

Говорим за чист тип Б, не танк варианта, нали? Тя намотката му /лентата/ се вижда и без да го отварям - дълга малко над 1,5 см широка 0,5 см , дебела около 1 мм и това изпарява от двете страни + по периферията на кръга още намотка с дължина около 3см но с малка дебелина. И това казваш, че може да се побере в обема на СЕ2, че и два пъти, то диаметъра на СЕ2 му е малко над 0,5 см? Честно да ти кажа съм доста учуден, но за да го казваш явно е така.

Просто реших, че въпроса ми има еднозначен отговор и затова пуснах темата но и тук май е като с течностите, мнения и вкусове много, за съжаление ще трябва чрез метода проба-грешка, което си е скъпо занимание.

Да за чист тип Б ВАТЕН говорим
Това което виждаш е моста отгоре чрез който течността отива към намотката която е от долу.
Намотката седи под този мост в чашка която е с външен диаметър около 5мм
намотката вътре е с нихром 0,1 за ЛР атомите и 0,08 за нормалните
фитила на който е навита намотката е под 1мм

#14 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 4.08.12 г. в 17:39

Пионера е абсолютно прав и е мало смешно, без да сте пробвали, да правите заключения :)
Едва ли има по-малки намотки, отколкото в атомайзерите. Това което виждате в еГо е моста, който е стоманена мрежа, по която да се стича течността, а не намотката. Даже първите опити за модване се състояха в това да се махне моста ;)
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#15 Митко

Митко

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 17 posts

Posted На 4.08.12 г. в 17:40

Може би грешката е моя, защото казах Его-Т и от там Пайнер се е подвел. Честно казано, учудвам се, че все още има хора, които пушат чистите Его атомайзери. Ако бяха толкова добри, колкото ги изкарваш, надали CEx картовете щяха да са толкова разпространени, а Его атомайзерите, толкова трудни за намиране...

Ами то понеже са трудни за намиране реших да се поогледам за нещо ново, че туко виж на всякъде изчезнали.

Да за чист тип Б ВАТЕН говорим
Това което виждаш е моста отгоре чрез който течността отива към намотката която е от долу.
Намотката седи под този мост в чашка която е с външен диаметър около 5мм
намотката вътре е с нихром 0,1 за ЛР атомите и 0,08 за нормалните
фитила на който е навита намотката е под 1мм

Добре де този мост и това чиито размери сам дал е една оплетка която си мисля, че е канталова, тоест изпаряваща... както и да е не съм ги разглобявал в подробности.

Мисля да взема Т2 и СЕ2 по един брой, за проба да видя какво ще излезе пък после или :drinks: или :bottom: , те цената им общо е колкото на един от моите атомайзери, ако ме изкарат и общо 2 месеца супер.

#16 Массаракш

Массаракш

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 153 posts

Posted На 4.08.12 г. в 22:46

Оплетката е стоманена мрежичка, поема и отвежда течност към намотката. Изпарява само намотката от нихром. На руски и с картинки: http://www.ecigtalk..../f101/t800.html, http://www.ecigtalk....tml#post151332.

И да, вземайте си единични бройки, най-добре е да се опита лично, на вкус и на цвет ....
Успех!

#17 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 8.08.12 г. в 14:13

Аз лично на CE4+ V1/2 с къс и дълъг фитил (разликата дето била толкова фрапираща я няма, тако намалее течността и дългия фитил не помага особено) им се радвам, защото вадят относително топла и наситена пара с приятен вкус. Kanger не харесвам, ама явно там е въпрос на вкус. Не мога да кажа, че няма по-добри варианти - тези със сменяемите глави са по-добра идея откъм пари, например.