Jump to content

Photo
- - - - -

Пълнители за електронни цигари

• Please log in to reply
36 replies to this topic

#1 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 14.02.10 г. в 19:37

Някой знае ли нещо повече за продукта наименован "пълнители за електронни цигари", предлаган от фирма “НОРКАФАРМ” ЕООД - Пловдив на сайта им.

Изглежда е течност за електронна цигара, но само гадая състава и производителя. Цената е поносима, превода е ужасен , става ли не става ли... чудя се дали да поръчам за да видя какво представлява . :rolleyes:

http://www.cigaretteel.com/kontakt.htm

Редакция: НЕ КУПУВАЙТЕ ТЕЧНОСТ ОТ ТАЗИ СТРАНИЦА
За повече информация - прочетете темата!

#2 NiOOH

NiOOH

Silver потребител

• Супер потребители
  • PipPipPip
  • 477 posts

Posted На 14.02.10 г. в 19:57

Нещо не ми вдъхват доверие тези. Въобще не става ясно има ли никотин в течностите или не. Пишат ги "безвредни" което предполага нулево никотиново съдържание.

Също така нещо не разбрах следният текст:
"Съсътав на продукта:
Течният пушек е произведен на база на изолирани съставки на течни въглеводороди. При горенето се отделя вода и въглероден двуокис
Забележка:
• Течният СО2 е добър разтворител на много органични съединения и се използва за премахване на кофеина от кафето и във фармацията като такъв
• В медицината се използва за стимулация на дишането и при балансиране на кръвта като се прибавя 5% СО2 към кислорода"
Също и това:
"Три капки са достатъчно за да пушите 12 обикновени цигари" ?????
На видеото се вижда, че препоръчват само накапване на моста на атомизатора???

Нещо ми се струва, че и те самите не знаят какво правят.

#3 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 14.02.10 г. в 20:19

На едно място пише за никотин

Възможно е да изберете сами наличието на никотин които в различните пълнители може да бъде според съдържанието на никотин: високо /18 mg/, средно /14mg/,ниско /11mg/ и нулево /0 mg/. Възможност разтвора да има различни миризми например череша ванилия кафе и др. Също така при изследванията на получаваният дим не се установяват вредни емисии налични при обикновените цигари.

Големи глупости пише наистина ... превода е ужасен - сигурно Гугъл то е правил :rolleyes: , но няма какво друго да е освен течност за ел. цигара . Няма ли някой от Пловдив да разбере на място за какво става дума :rolleyes:

Сега ще попълня формата за поръчка и ще видя кога ще ми се обадят и какво ще ми обяснят ...

Edited by adel, На 14.02.10 г. в 20:27.

#4 NiOOH

NiOOH

Silver потребител

• Супер потребители
  • PipPipPip
  • 477 posts

Posted На 14.02.10 г. в 21:47

Чакаме отзиви.
Най-вече се опитай да разбереш дали наистина я бъркат тук, или са просто поредните поръчали от Китай в тяхна разфасовка.

#5 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 15.02.10 г. в 12:32

Разбира се -само да се обадят ...

#6 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 18.02.10 г. в 11:54

От тази фирма никой не отговаря на публично обявените телефони и е-мейл, така че каквито и въпроси да има някой все тая .

Без никой да се свърже с мен предварително направо ми изпратиха по куриер въпросния продукт , обозначен на пратката като козметика. Зачудих се дали да не го върна, защото козметика не съм поръчвала , но ми беше интересно , платих и го взех.

Като производител е отбелязан НОРКА СПОРТ ЕООД -Пловдив и телефони, на които които никой не отговаря.

На опаковката няма никаква индикация за съдържанието и. На вид е безцветна течност, със силен мирис на шоколад. Има две лепенки на шишенцето "шоколад"/ не съм поръчвала шоколад/ и "hard 18 mg". Никотин предполагам , не се съдържа, а какво съдържа няма кой да каже.

Така, че НЕ ПОРЪЧВАЙТЕ ПЪЛНИТЕЛ ЗА ЕЛЕКТРОННИ ЦИГАРИ НА ФИРМА НОРКА СПОРТ ЕООД -Пловдив, които се разпостраняват в интернет чрез сайта cigaretteel .com

А аз се чудя какво да ги правя тази фирмата и шишенцето и :unsure:

Edited by adel, На 18.02.10 г. в 12:01.

#7 ninorion

ninorion

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 10 posts

Posted На 18.02.10 г. в 22:39

Лошо лошо...още един пример за "съвестни" бг-търговци.

#8 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 19.02.10 г. в 00:25

Да, някои от любопитство си купиха фалшиви електронни цигари от dealextrime , а аз фалшива течност за ел. цигари от НОРКА СПОРТ ЕООД .

Edited by adel, На 19.02.10 г. в 00:26.

#9 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 19.02.10 г. в 04:56

После ме питат защо искам магазин да правя...

Дай да я пробваме тая течност?

#10 NiOOH

NiOOH

Silver потребител

• Супер потребители
  • PipPipPip
  • 477 posts

Posted На 19.02.10 г. в 07:53

Да, някои от любопитство си купиха фалшиви електронни цигари от dealextrime , а аз фалшива течност за ел. цигари от НОРКА СПОРТ ЕООД .

Aз бих ти препоръчал въобще да не я пушиш тази течност. Като ги гледам тези юнаци какви са ги написали...

#11 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 19.02.10 г. в 11:23

Aз бих ти препоръчал въобще да не я пушиш тази течност. Като ги гледам тези юнаци какви са ги написали...

Нямам и намерение ..

Дай да я пробваме тая течност?

Давам ... кажи къде да я изпратя..
На ел. цигара ли искаш да я пробваш ?!:unsure:

Edited by adel, На 19.02.10 г. в 14:46.

#12 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 19.02.10 г. в 19:27

Ако искаш пробвай да я изпариш на суха лъжица поне да видиш остава ли нещо от нея (не би трябвало). Иначе да, на е-цигара, макар че не знам рискува ли ми се :)

#13 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 19.02.10 г. в 20:37

Ако искаш пробвай да я изпариш на суха лъжица поне да видиш остава ли нещо от нея (не би трябвало). Иначе да, на е-цигара, макар че не знам рискува ли ми се :)

Аз определено не бих рискувала, но ако искаш като идвам в София ще мина през офиса на магазина да ти дам малко :)
Течността се изпари ,но по лъжицата останаха кафяви петна , а миризмата която се разнесе в стаята е на нещо средно между прегорял кабел и парафин. Значи, вместо на шоколад ако я сложа в електронната цигара ще ми мирише на прегорял кабел. Супер нали ...
Не, няма да го ползвам това нещо със сигурност...само не знам дали да не го пратя на нашето FDA :)

Edited by adel, На 19.02.10 г. в 20:42.

#14 NiOOH

NiOOH

Silver потребител

• Супер потребители
  • PipPipPip
  • 477 posts

Posted На 19.02.10 г. в 20:54

Аз определено не бих рискувала, но ако искаш като идвам в София ще мина през офиса на магазина да ти дам малко :)
Течността се изпари ,но по лъжицата останаха кафяви петна , а миризмата която се разнесе в стаята е на нещо средно между прегорял кабел и парафин. Значи, вместо на шоколад ако я сложа в електронната цигара ще ми мирише на прегорял кабел. Супер нали ...
Не, няма да го ползвам това нещо със сигурност...само не знам дали да не го пратя на нашето FDA :)

Свържи се с местното поделение на РИОКОЗ и им занеси течността.

#15 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 23.02.10 г. в 01:38

След една проба върху лъжица (добре, че не ни видя някой със запалката отдолу) потвърждавам - супер силна миризма на шоколадова есенция, която при нагряване се обръща на прегоряло. По лъжицата не остава повече от нормалното според мен, макар че не я изпарихме до завиране накрая да видим дали няма да се карамелизира.

Не мога да кажа дали е по-подозрителна от нашите, като се замисля, че и ние не сме наред с етикетите и ме досраммява.

Edited by geniusloci, На 24.02.10 г. в 00:47.

#16 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 23.02.10 г. в 23:27

Май трябваше да ви я оставя да я карамелизирвате:)

Не се знае дали проблема при тази течност е само в етикета, затова най вероятно ще отиде в канала .

Не искам да ми лежите на съвестта :)

като се замисля, че и ние не сме наред с етикетите и ме досраммява.

ами просто трябва да ги оправите да отговарят на нормативните изисквания..както и всички означения и ограничения на производителя трябва да се виждат и на вашите етикети

Edited by adel, На 25.02.10 г. в 11:34.

#17 kris

kris

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 12 posts

Posted На 5.04.10 г. в 17:32

ами просто трябва да ги оправите да отговарят на нормативните изисквания..както и всички означения и ограничения на производителя трябва да се виждат и на вашите етикети

И какви са нормативните изисквания? Аз си мисля, че такива към момента няма.
На китайските шишета пише единствено какъв е аромата и какво е съдържанието на никотин в 1мл. Всякаква друга информация ми се струва, че ще е изсмукана от пръстите, а и не виждам към момента с какво подобен етикет нарушава нормативни изисквания.
Разбира се, ако е зор хващаш и преписваш етикета на някоя от по-разпространените в БГ течности Ecopure...
За коментираната течност - не виждам причина за основателни съмнения. Каквото са ти продали от пловдивската фирма, същото купуваме и от Китай. За собствено успокоение - изгори в лъжица китайска течност и ще получиш същия резултат.
Просто единствената по-скъпа съставка в течността за пушене е никотина, така че най-много да си получила значително разредена течност без удар, но вредна... направо изключено.
Единствено са попрекалили със срока на годност - 3 години, а по китайските пише 2, но пък предполагам, че реално е 5...

Edited by kris, На 5.04.10 г. в 17:36.

#18 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 5.04.10 г. в 21:21

И какви са нормативните изисквания? Аз си мисля, че такива към момента няма.
На китайските шишета пише единствено какъв е аромата и какво е съдържанието на никотин в 1мл. Всякаква друга информация ми се струва, че ще е изсмукана от пръстите, а и не виждам към момента с какво подобен етикет нарушава нормативни изисквания.
Разбира се, ако е зор хващаш и преписваш етикета на някоя от по-разпространените в БГ течности Ecopure...
За коментираната течност - не виждам причина за основателни съмнения. Каквото са ти продали от пловдивската фирма, същото купуваме и от Китай. За собствено успокоение - изгори в лъжица китайска течност и ще получиш същия резултат.
Просто единствената по-скъпа съставка в течността за пушене е никотина, така че най-много да си получила значително разредена течност без удар, но вредна... направо изключено.
Единствено са попрекалили със срока на годност - 3 години, а по китайските пише 2, но пък предполагам, че реално е 5...

От къде си толкова сигурен че това е същата течност като китайските и че е изключено да е вредна. Това което купих е производство на въпросната Пловдивската фирма според написаното на опаковката : Норка СПОРТ ЕООД Пловдив 032/959165 ,0898 331 433 / може да пробвате да се свържете с тях ако искате , аз не успях /
Срок на годност няма отбелязан. Съдържание също.

Та дали е вредна течността или не, аз не знам, а нямам и намерение да разбирам . На мен лошото впечатление ми е достатъчно за да не купя от тази фирма нищо повече !!!

Относно нормативните изисквания всеки производител , вносител и търговец е длъжен да ги знае какви са и ако иска да ги спазва.

Edited by adel, На 5.04.10 г. в 21:41.

#19 kris

kris

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 12 posts

Posted На 6.04.10 г. в 15:26

От къде си толкова сигурен че това е същата течност като китайските и че е изключено да е вредна. Това което купих е производство на въпросната Пловдивската фирма според написаното на опаковката : Норка СПОРТ ЕООД Пловдив 032/959165 ,0898 331 433 / може да пробвате да се свържете с тях ако искате , аз не успях /
Срок на годност няма отбелязан. Съдържание също.

Та дали е вредна течността или не, аз не знам, а нямам и намерение да разбирам . На мен лошото впечатление ми е достатъчно за да не купя от тази фирма нищо повече !!!

Относно нормативните изисквания всеки производител , вносител и търговец е длъжен да ги знае какви са и ако иска да ги спазва.

Откъде съм сигурен... не съм сигурен, но за щастие все още притежавам здрав и логичен мъжки разум...
Основните съставки на течността за пушене - VG и PG са безкрайно евтини и освен смисъл няма и възможност да се заменят с нещо по-евтино и хипотетично по-вредно! Цената на 30мл PG/VG е под 9 стотинки, наистина ли мислиш, че даже и да има възможност някой ще смени безвредното, струващо 9 стотинки съдържание на продукт, който се продава за 30лв с вредно, което струва 5 стотинки с цел увеличаване на печалбата с 4 стотинки???
Дали течността е качествена, дали е вкусна, дали съдържанието на никотин отговаря на написаното е едно. Дали е вредна е съвсем друго.
Съдържание няма отбелязано и на китайските шишета. По презумция приемаме изцяло на доверие, че отбелязаното съдържание на никотин е приблизително вярно. По каква логика реши, че тях можеш да ги употребяваш без притеснения, а към течността на пловдивската фирма питаеш съмнения???
С две думи - не разбирам откъде идва това разграничение м/у течностите, които употребяваш в момента и течността, която си си купила след като и двете са с еднакво съмнителен произход. Разбирам да си пробвала течността, да не ти е харесала и да я изхвърлиш, но не разбирам идеята да не я пробваш и да дуеш излишно негативно за качествата й.

Edited by kris, На 6.04.10 г. в 15:28.

#20 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 6.04.10 г. в 18:35

kris имам чувството , че ги пишеш тези неща само за да се заяждаш. Къде съм твърдяла, че въпросната течност е вредна?! Може да съдържа и отрова , от къде да знам след като не са обозначили нищо - длъжни са да пишат съдържание, даже и сертификат би трябвало а имат щом са български производител. На пълнителите на Гамучи също е обозначено съдържанието, друг е въпроса дали отговаря . За китайските се доверявам на многото информация в мрежата и от производителя , а за тази ме притеснява липсата на информация и анонимността от тяхна страна . Сега разбра , ли ?!
Твоя здрав и логичен мъжки разум щом ти говори, че е изключено да има нещо вредно, аз нямам нищо против да ползваш продукта им. Моята женска логика и интуиция обаче ми говори, че това е един много съмнителен продукт, затова не смятам нито да ползвам тази течност, нито да я препоръчвам на някого. :nea:

Съжалявам даже , че съм сложила тук линк към сайта на тази партизанска фирма .

Edited by adel, На 6.04.10 г. в 19:25.