Jump to content

Photo
- - - - -

Въпрос за его-т!

• Please log in to reply
30 replies to this topic

#1 начинаещ

начинаещ

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 15 posts

Posted На 1.04.12 г. в 20:28

Извинявам се може за би доста глупавият въпрос,но пък предполагам че всички сте били новобранци в тази сфера в началото и с питане сте се научили,та интересува ме как точно разбирате че течността е протекла и опасно ли е протичането за батерията или атомайзера и горе долу колко често се случва това при его-т А тип.Някой измислил ли е някакво решение за този проблем?

#2 vakill

vakill

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 238 posts

Posted На 1.04.12 г. в 20:49

.Някой измислил ли е някакво решение за този проблем?

Да,трябва да си вдигнеш фитила леко нагоре.

Щастлив user на VAMO+Nimbus

#3 Missing

Missing

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 161 posts

Posted На 1.04.12 г. в 22:06

При мен с его-т и его-ц до сега (12 - 13 дни нон-стоп изпаряване) не е имало никакви течове.
Освен фитила да се повдигне нагоре има и силиконови тапи за пълнителите. :)
Joytech eGo-C upgrade 1000mAh + Mini Vivi Nova + SmokeTech Redux

#4 Xiox

Xiox

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 50 posts

Posted На 2.04.12 г. в 21:00

Ако батерията ти е ръчна (с бутон отстрани) няма опасност освен ако течността не протече толкова много, че да залее бутона, но не ми се вярва чак такива течове да се получават. Ако обаче е автоматична, която се активира при вдишване, съществува не малка вероятност част от течността да проникне вътре и да създаде проблем.

Аз лично не съм ползвал автоматични Ego батерии и не знам доколко са податливи на дефекти вследствие на теч, но при други модели батерии съм имал не малко проблеми - в смисъл че батерията спира да работи, не че стават експлозии или нещо....

Edited by Xiox, На 2.04.12 г. в 21:00.

#5 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 2.04.12 г. в 21:24

Абе много обичате да приказвате ама най-вече без покритие.
Някой от вас направил ли си е труда да отвори ръчна батерия и да види вътре за какво иде реч или само си приказваме а ?
Отварял съм ръчни батерии около 5-6бр на по 2-3 месеца без явни проблеми ама вътре всичко е омазнено до нема и къде но това не значи, че ще спре да работи.

Колкото и да ви се струва невероятно течността си преминава по мъничко през гумената втулка на средния пин и това е.

Някой може да попита ти за кво си ги отварял като нищо им няма ?
Ами първо заради кеф и второ заради първото!!!

Edited by pioneer 306c, На 2.04.12 г. в 21:25.

#6 zeroed

zeroed

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 163 posts

Posted На 5.04.12 г. в 18:15

Спокойно,без нерви,скъсяват живота :bottom:
Не е лесно душата да търси романтика, а дупето приключения ...

#7 puf-paf

puf-paf

Байзъъ

• Участници
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted На 5.04.12 г. в 23:09

ОФФ: Алкохолът убива нервните клетки (остават само спокойните :drinks: )

Edited by puf-paf, На 5.04.12 г. в 23:10.

#8 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 6.04.12 г. в 11:33

Аз лично не съм ползвал автоматични Ego батерии и не знам доколко са податливи на дефекти вследствие на теч

Всъщност къде си виждал автоматична eGo батерия :laugh:

#9 bestman

bestman

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 8 posts

Posted На 6.04.12 г. в 12:53

Всъщност поръчах за подарък комплект eGo-T, тип А, черна от друг магазин (е-***.bg) с батерии 1300 мАч. Оригинално брандирани са! Въобще не помислих, че може да е с автоматични, но се оказаха такива. От ноември до днес и 2-те батерии от комплекта работят. Едната са я изпуснали, като дори е паднал фланеца. Сложили са го обратно и продължава да си работи. Отпред свети при задействане в оранжево. Следващите им доставки в магазина са с ръчни (изрично посочено).

#10 Xiox

Xiox

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 50 posts

Posted На 6.04.12 г. в 13:58

Дори не съм и виждал, в смисъл да я държа в ръцете си, но знам че съществуват Някъде там...

Edited by Xiox, На 6.04.12 г. в 14:00.

#11 vakill

vakill

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 238 posts

Posted На 6.04.12 г. в 13:59

Всъщност поръчах за подарък комплект eGo-T, тип А, черна от друг магазин (е-***.bg) с батерии 1300 мАч. Оригинално брандирани са! Въобще не помислих, че може да е с автоматични, но се оказаха такива. От ноември до днес и 2-те батерии от комплекта работят. Едната са я изпуснали, като дори е паднал фланеца. Сложили са го обратно и продължава да си работи. Отпред свети при задействане в оранжево. Следващите им доставки в магазина са с ръчни (изрично посочено).

Няма оригинални joyetech батерии за EGO с автоматична активация,пък камо ли със светещ лед отпред. :Koshechka_08:

Щастлив user на VAMO+Nimbus

#12 Xiox

Xiox

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 50 posts

Posted На 6.04.12 г. в 14:16

За LED отпред съм съгласен че няма , но автоматични батерии си има, макар че не са особено разпространени: eGo Automatic battery

Така или иначе вероятността начинаещ да е попаднал на автоматична ми изглежда малка... при ръчните както pioneer 306c каза едва ли ще стане проблем.
За съжаление проблемът с течовете няма категорично сто процентово решение, но със силиконовите капачки на резервоарчетата поне за мен се редуцира почти напълно.

#13 bestman

bestman

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 8 posts

Posted На 6.04.12 г. в 16:56

Направих си труда да снимам еГо-Т с автоматична - Линк №1 и Линк №2 - в dox.bg са. Валидни до 20.04.2012

Xiox, в твоя линк кликни на "tech.specs." и виж 2-я ред - "Color of LED: White"...

Edited by bestman, На 6.04.12 г. в 17:00.

#14 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 6.04.12 г. в 17:51

И двете батерии са толкова eGo® JoyeTech, колкото и аз съм виетнамец :)
еГо е запазена марка на Джой, а това, че всички ги имитират си е част от пазарната икономика.
Влезте на сайта на Джойтех и вижте дали има/имало някога/ батерии от 1300мАч, автоматични, с ЛЕД или други подобни вариации.
Джанти са известни със собствените си копия, даже мисля че Смок и Джой ги плашеха със съд за патенти, след което Джанти взеха да правят "подобрения" в конструкциите, за да се различават от оригиналите. Тяхна беше и измислицата еGo-W, за което Джойтех не са и сънували.
С две думи, пазете се от имитации и "усъвършенствани" версии. И аз, стига да намеря плашка с тази тъпа резба, ще нарежа един фланец и ще го метна на 14мм алуминиева тръба и ....eGo-Topper :) Пък и защо да се мъча, то си има готови фланци в Хевъна ;)
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#15 itsofar

itsofar

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted На 6.04.12 г. в 18:06

Ще си позволя нахалството да не се съглася с колегата, който изглежда е отявлен противник на т.нар. имитации. Ползвам (вероятно имитация) его-т. Сигурно няма как да е оригинал при тази цена за която съм го купил, но в общи линии съм доволен и изненадан от качеството. Дори нямам повечето от проблемите, който споделят гордите собственици на скъпия оригинал. Нямам течове, вкусът и парата са на ниво и вече втори месец работи перфектно. При това изпарявам минимум 3-4 пълнителя дневно. Верно - да ползваш оригинални продукти си е гот, но тук не говорим за мерцедес, сони или нокия... В крайна сметка става дума за батерия с реотанче - ако работи както трябва и изглежда добре, на кой му пука дали е имитация?

#16 Topper

Topper

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 6.04.12 г. в 19:58

Простете за мнението ми, но искате да кажете, че НЕ-оригиналите са по-добре ли? Нещо не разбрах...
Имаше една тема на един колега, който също прокламираше разни 1300мАч батерии Ехо.
След 1 месец отвори тема, че я продава/подарява. Разпаднала се, неволно.
Да, обикновени батерии с обикновенно "реотанче". Само интересно, защо са го патентовали, че и търговски марки, защитени от копиране в световен мащаб - това са средства все пак :)

Edited by Topper, На 6.04.12 г. в 20:03.

eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D

#17 itsofar

itsofar

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted На 6.04.12 г. в 21:52

В никакъв случай не твърдя че НЕ оригиналните са по-добри. Просто не е чак толкова страшно човек да си купи такива (ако не греша именно това имаш предвид с призива "ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ИМИТАЦИИ"). Със сигурност има защо да са патентовани, но в крайна сметка важното е батерийката да държи ток, реотанчето да "светва" и нещото да прави вкусен пушек.. Моля да ме извинят феновете на оригиналните продукти, но мисля че няма нужда това удоволствие да струва 100 лева, че и повече. И понеже всеки преценява по своему за какво и как да похарчи парите си - аз не призовавам всички да си купуват т. нар. "имитации". И всъщност смятам че е неуместно ти да призоваваш за обратното. Нямам намерение да споря с теб кое е по-добро.
А забелязал ли си каква е основната разлика между българските форуми и чуждите такива (не става дума само за електронните цигари, а изобщо - примерно форумите за смартфони, за автомобили и каквото се сетиш)? Предполагам че си забелязал че почти всички бг форуми си имат аналогични такива в русия, щатите и къде ли не. Сигурен съм че си чел и чужди форуми - нещо направи ли ти впечатление там?

#18 Xiox

Xiox

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 50 posts

Posted На 6.04.12 г. в 22:18

Направих си труда да снимам еГо-Т с автоматична - Линк №1 и Линк №2 - в dox.bg са. Валидни до 20.04.2012

Xiox, в твоя линк кликни на "tech.specs." и виж 2-я ред - "Color of LED: White"...

Хмм, видях го това още първия път, но си помислих че става въпрос за LED на бутона. Трудно ми е всъщност да твърдя каквото и да било, защото не съм виждал такава батерия на живо никога.

По въпроса за оригиналните в сравнение с имитациите на еGo ... не съм имал никога оригинална еGo батерия, тези на Eastmall брандирани като Riva докато ги ползвах с нормални изпраители всичко беше ОК няколко месеца. След което ги прецаках и двете батерийки за няма и месец с LR306 изпарители. Нямам представа дали оригинална еGo батерия би се държала по различен начин.... може би някой използвал тази комбинация ще сподели.

#19 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 6.04.12 г. в 22:55

.... може би някой използвал тази комбинация ще сподели.

Аз само 306 ползвам и едната ми батерия е от ноември... 2010-а обаче. другата от март 2011. От януари ползвам 1000mAh - също не е мръднала, а последния месец дори не съм я свалял, просто дозареждам.

.... може би някой използвал тази комбинация ще сподели.

Аз само 306 ползвам и едната ми 650 батерия е от ноември... 2010-а обаче. другата от март 2011. От януари ползвам 1000mAh - също не е мръднала, а последния месец дори не съм я свалял, просто дозареждам.

#20 Topper

Topper

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 6.04.12 г. в 23:41

В никакъв случай не твърдя че НЕ оригиналните са по-добри. Просто не е чак толкова страшно човек да си купи такива (ако не греша именно това имаш предвид с призива "ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ИМИТАЦИИ"). Със сигурност има защо да са патентовани, но в крайна сметка важното е батерийката да държи ток, реотанчето да "светва" и нещото да прави вкусен пушек.. Моля да ме извинят феновете на оригиналните продукти, но мисля че няма нужда това удоволствие да струва 100 лева, че и повече. И понеже всеки преценява по своему за какво и как да похарчи парите си - аз не призовавам всички да си купуват т. нар. "имитации". И всъщност смятам че е неуместно ти да призоваваш за обратното. Нямам намерение да споря с теб кое е по-добро.
А забелязал ли си каква е основната разлика между българските форуми и чуждите такива (не става дума само за електронните цигари, а изобщо - примерно форумите за смартфони, за автомобили и каквото се сетиш)? Предполагам че си забелязал че почти всички бг форуми си имат аналогични такива в русия, щатите и къде ли не. Сигурен съм че си чел и чужди форуми - нещо направи ли ти впечатление там?

Сигурно ще чуя фразата, която е стара колкото мен - в другите форуми дават отговори, тук те навикват. Което си е една басня. Може би трябва да потърсиш отговора в себе си. Аз така и не разбрах каква ти е идеята с толкова писане, но моето мнение е, че на повечето хора тук това е кауза! А сигурно ще се съгласиш, че с тези имитации ефекта е тотално обратен.
"И аз пробвах с една, цели 30лв дадох в Метро, пълен ташак" "Така така, аз се набутах с една от 52лв и й потъна USB-то при третия заряд" Мога и още примери да ти дам.
Всеки има правото да се учи от грешките си, ние се стремим да ги спестим на другите.
Вярно, работата е гениално проста: батерия и жичка. Може да опиташ да си направиш и сам една цигара. Тогава може да поговорим дали е толкова проста работата, защото аз съм опитвал, не веднъж и дваж, сменил съм поне 4 поколения цигари, даже са 5, че и продължавам да си търся "точката V".
Успех ;)

ПП:То от вреден навик става кеф и хоби, повечето изпарители-модъри им става и страст :)