CE4 Clearomizer
Posted На 27.07.12 г. в 21:27
Какво ще рече неразглобяем или кое му е разглобяемото на другия? Въобще едно сравнение на двата и предимства на единия пред другия. Бих била благодарна, ако ме осветлите.
Мерси!
Posted На 27.07.12 г. в 22:47
И на мен ми е интересно, щото дължината на фитила (според мен) има значение, само ако се изпарява до сухо, ама това е случайност или просто поради липса на опит. Доколкото познавам/ползвал съм стандартният СЕ4+ дължината на фитила е чист маркетинг и въобще не достойнство.Някой може ли да обясни каква е разликата между този карт и този освен, че единия е неразглобяем.
Какво ще рече неразглобяем или кое му е разглобяемото на другия? Въобще едно сравнение на двата и предимства на единия пред другия. Бих била благодарна, ако ме осветлите.
Мерси!
Posted На 28.07.12 г. в 12:19
Защо чакате да съхне фитила при драй бърн? Дирекно със запалка-горелка се гори по цялата дължина до червено и готово..И според мен дължината на фитила няма значение, даже при дългия фитил не може да се прави бърз драй бърн, а трябва да се чака да изсъхне фитила...
При дългия фитил си взема постоянно течност, а при късия, трябва да се "доведе" течността при фитила, това е разликата според мен.
Posted На 28.07.12 г. в 14:39
И според мен това е разликата, но като се стигне до поддръжка това е напълно излишен разход на течност. Не съборя бюджета, само дразни с "евентуалната" си полза.Защо чакате да съхне фитила при драй бърн? Дирекно със запалка-горелка се гори по цялата дължина до червено и готово..
И според мен дължината на фитила няма значение, даже при дългия фитил не може да се прави бърз драй бърн, а трябва да се чака да изсъхне фитила...
При дългия фитил си взема постоянно течност, а при късия, трябва да се "доведе" течността при фитила, това е разликата според мен.
За проба пуснах дълъг фитил на СЕ4+ и естествено няма разлика в пърформанса. А и няма от къде да дойде... Е, ако някой иска да изпарява фитил - това е неговият начин!
Posted На 28.07.12 г. в 15:20
Защото има някои модели, които не се разглобяват или се разглобяват много трудо и при тях не може да се направи процедурата с обгарянето на фитила.Защо чакате да съхне фитила при драй бърн? Дирекно със запалка-горелка се гори по цялата дължина до червено и готово..
Posted На 28.07.12 г. в 16:01
Имам един (даже два) купени от тук (този вид) и не мога да разбера как се разглобява. Имам и един такъв - и него не мога да разбера как се разглобява.
А имам и един ето такъв, който ми дъхти на изгоряло още от как го купих. И искам да го разглобя, белким нещо го оправя.
Гледах в едно клипче - навива се на батерията и се дърпа. Ама нъц. Не излиза (поне тоя последния, другите още не съм ги дърпал).
Posted На 28.07.12 г. в 17:35
Т2-то за какво ти е да го разглобяваш? При него се сменя главата или ако искаш да го пренавиваш, трябва да му разглобиш самата глава.
Т2-то наистина няма смисъл да се разглобява. Просто съм го дал за пример (макар и безсмислено). Иначе съм си взел и 5 глави отделно, така че не го мисля много. С него повече виждам проблем, че ще се счупи корпуса преди да се скапе и първата глава. Отделно, че мунщука се пукна на втория ден, но за него имам обещанието да ми го сменат.
Posted На 28.07.12 г. в 22:08
Т2 ме изумява направо! от 2 седмци карта стои на бюрото пълен с течност(оставих го без видими дефекти).. появи се пукнатина! Без дори да съм го докосвал
Интересно ми е колко голяма ще стане пукнатината по корпуса - дали ще се цепне по дължина или цепнатината ще направи завой..
Posted На 29.07.12 г. в 00:34
А иначе, като споменах, че кангера ще си замине преди да използвам другите глави, които съм си купил за него, имах впредвид точно това - и аз имам една пукнатина на корпуса (долу при металния пръстен) и не знам кога ще се разпадне. Иначе като цяло ме кефи как е замислен. Работи добре, според мен, сменяемите глави са евтини (5 за 10 лв). Не ме кефи, че дава топла пара и че е много голям (и грозен следствие на това).
Иначе, CE4+ ме кефи най-много - дава студена пара, според мен (че не съм с голям опит) добър вкус и удар, и като размер и визия е елегантен.