Jump to content

Photo
- - - - -

Промивка на картомайзер

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 galivar

galivar

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 9 posts

Posted На 18.01.12 г. в 12:30

Снощи измих със спирт картомайзера си(Smok Ego Dual Coil),оставих го цяла нощ да съхне,но днес като изпарявам,ми мирише още на спирт.Дали ще изчезне този дъх на спирт,или ще трябва да го промия с вода?

Edited by galivar, На 18.01.12 г. в 12:35.

#2 Боби 61

Боби 61

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 150 posts

Posted На 18.01.12 г. в 13:02

Няма шанс за една нощ да изсъхне ватата така, както е затворена вътре. Ще са нужни поне няколко дена, и то върху радиатора изправен - да минава въздуха през него.
Мойто мнение е, че при тези цени не си заслужават тези упражнения Posted Image

#3 galivar

galivar

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 9 posts

Posted На 18.01.12 г. в 13:13

Няма шанс за една нощ да изсъхне ватата така, както е затворена вътре. Ще са нужни поне няколко дена, и то върху радиатора изправен - да минава въздуха през него.
Мойто мнение е, че при тези цени не си заслужават тези упражнения Posted Image

Да,но проблема ми е,че нямам друг в момента.Някъде бях чел,че след промивката със спирт,се слага във фурна на 70 градуса за 20 мин.и така съхнел,но ме е страх да направя тази процедура,че нямам друг наличен картомайзер.

#4 Боби 61

Боби 61

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 150 posts

Posted На 18.01.12 г. в 13:58

Проблема не е в температурата, а във възможноста да се проветрява вътре ватата за да изсъхне.
И занапред си предвиждай да имаш винаги резерв от батерия и някой и друг карт, който и 1-2 седмици да изкара пак си на сметка Posted Image

Въпреки, че по мои наблюдения някои изкарват доста повече.

#5 galivar

galivar

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 9 posts

Posted На 18.01.12 г. в 16:46

Рискувах и го измих още веднъж със спирт, но след това го измих и с вода за да не ми мирише на спирт после.Изсуших го доколкото успях със сешоара(около 30 мин.)и накапах течност.Сега не ми мирише на водка :D като изпарявам,но не се и усеща добре аромата на течността.Може би има още малко вода останала и затова не се усеща аромата.Дали с течение на времето ще се изпари тази влага,или ще трябва да сменям картомайзера? :unsure:

Edited by galivar, На 18.01.12 г. в 16:46.

#6 Боби 61

Боби 61

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 150 posts

Posted На 18.01.12 г. в 17:36

Може би има още малко вода останала

Разредил си течноста в момента - на следващото зареждане ще се пооправи но не очаквай да е като нов Posted Image
- още повече ако водата е варовита.

#7 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 19.01.12 г. в 13:30

По някои сайтове, където има да описана поддръжка на този вид изпарители/картомайзери/, не съм срещала да се споменава фурна или сешоар.:) Вместо сешоара там e издухване от страната където се образува парата, така че всичката вода да излезе от долната страна, преди да се остави да съхне за около един ден.

Edited by adel, На 19.01.12 г. в 15:09.

#8 amji

amji

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted На 19.01.12 г. в 23:14

Може и по този начин :smiley_emoticons_joint:
сушене

#9 galivar

galivar