Jump to content

Photo
- - - - -

За качеството на разтворите

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 amji

amji

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted На 22.01.11 г. в 15:59

Здравейте,
Напоследък имам малко съмнение в качеството на китайските течностите от големите специализирани магазини (PG/10ml+30ml тютюнови аромати ).Имам предвид, че са малко воднисти не произвеждат обилна пара и удара е слаб дори при 24 mg и при ползване на нов атомайзер.Взех и от http://www.e-liquid-store.com/, който е само за течности ,но се оказа ,че са още по-блудкави и един атомайзер едвам изкарва 15 дена.Не знам дали имате същите наблюдения и ако имате моля да споделите.

#2 plambi

plambi

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 222 posts

Posted На 23.01.11 г. в 12:25

Да си призная, преди 3 месеца и аз бях изпаднал в подобна ситуация - всичко ми се струваше точно като на теб - воднисти, вяли някак, ароматът се губеше още след ден пушене... Чак атомайзери не са ми правили парчета, но нещо не беше като хората, какво ли не смених. Докато накрая забелязах, че ако врътна атомайзера на KR808D-1 паса, който е без буферна батерия и доста стабилно си поддържа ток и напрежение, всичко е бетон!.

Затова взех че си поръчах 2 броя нови, черни 650 mAh eGo батерии и чудо - същите изпарители, същите чорби - всичко е шест... А със старите ми (купувани с комплекта еГо през април) сребристи батерии - слабо и вяло. Тогава си направих извода, че явно са поостарени, "уморени" - явно регулаторът на ток лека-полека си отива и просто не пуща ток както преди... (да се бях сетил да ги измеря под товар, ама то една глава, за кое по-напред).

Та откак смених батериите с пресни (после взех и USB-батерии), нещата си дойдоха на мястото...

И друго - бърканите в Рая чорби, в малките 10 мл опаковки, традиционно са по-воднисти, но те си го и казват - слагаме повечко аромат и повечко йонизирана вода, а по-малко VG и PG - те затова са толкова удачни за смесване с чиста никотинова чорбичка.

Edited by plambi, На 23.01.11 г. в 12:26.

In nidor eGo fides
« eGo eSmoker »

#3 amji

amji

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted На 23.01.11 г. в 13:33

Правих опити и с нови батерии,за съжаление проблема не е от там.За това си мисля ,че е от самите течности,но тъй като не съм убеден реших да проверя за вашитe мнения във форума тук.Това за тяхното самопризнание за 10ml разфасовки хич не ми харесва !!! Търсейки информация в чуждите форуми забалязвам голям процент от хората да разчитат на рецептата „направи си сам” (от 90 PG/10 VG до 40PG/60VG) ,с която не ми се занимава на този етап.Ще продължа опитите, пък да видим !

#4 pinko

pinko

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 56 posts

Posted На 23.01.11 г. в 15:01

На 24 ако няма удар значи има нещо генерално сбъркано. Това на какъв изпарител и на колко волта е, определено има значение.
Нямам големи впечатления, аз лично ползвам feellife и dekang, и от двете съм доволен. Но като свършат ще си поръчам Halo.

#5 amji

amji

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted На 23.01.11 г. в 16:06

Имам няколко комплекта DSE 801 друго не ползвам(за сега).Чакам впечатленията от E-GO T и ако го бива май трябва да сменям хардуера !!! Макар ,че съм резервиран от огромните размери. А по темата може би съм попаднал на по-разредена партида ,не е толкова фатално ще пробвам други .
За feelife и Halo нищо не знам, но разглеждайки сайтовете бих пробвал Halo.Ако вземеш от там напиши впечатленията си.

#6 plambi

plambi

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 222 posts

Posted На 23.01.11 г. в 18:24

Към колегата pinko - никъде в мнението си не съм написал, че ударът (силата) по някакъв начин е променена - споделих само, че иначе прекалено ароматните чорби от Рая станаха отведнъж вяли. Също не сме обсъждали напрежения - и двамата с колегата amji ползваме само стандартен хардуер - той, предполагам си пафка с кеф неговата DSE 801, а аз - моето eGo.

24 милиграма/милилитър никотин си е стабилна доза, всеки изправен хардуер би трябвало да постигне с нея задоволителен удар.
Разбира се - правили сме простотии, пушили сме цели шишета 36 милиграма, имало е случаи, в които сме се обръщали с хастара наопаки от глупави опити да пафкаме неразредени 50 милиграма... Но това е друга тема. Проблемът на колегата е наблюдението, че някои видове чорби са по-воднисти, с по-малък вискозитет, а не че нещо от качествата, които търсим - удар, аромат - съвсем липсва.

Желая успех :smiley_emoticons_joint:

p.s. Специално за случая, заредих една 280 mAh DSE 801 батерия, сложих й MINI DSE 801 LR изпарител (описвал съм го в темата) и капнах 18 милиграма/мл кафе - от собственото производство на Рая... Е - няма друга такава чорба, страхотия, аромат, сила, пара - ум да ти зайде :Koshechka_08:

Edited by plambi, На 23.01.11 г. в 18:26.

In nidor eGo fides
« eGo eSmoker »

#7 amji

amji

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted На 23.01.11 г. в 19:01

p.s. Специално за случая, заредих една 280 mAh DSE 801 батерия, сложих й MINI DSE 801 LR изпарител (описвал съм го в темата) и капнах 18 милиграма/мл кафе - от собственото производство на Рая... Е - няма друга такава чорба, страхотия, аромат, сила, пара - ум да ти зайде :Koshechka_08:

Това е добре .Благодаря ти за усилята

#8 pinko

pinko

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 56 posts

Posted На 23.01.11 г. в 20:10

Колега plambi, никъде в мнението ми не реферирам към вашето, по-скоро към това:

Имам предвид, че са малко воднисти не произвеждат обилна пара и удара е слаб дори при 24 mg и при ползване на нов атомайзер

Освен това не стана ясно за какви течности се говори - оригинални шишенца на dekang, течност на dekang разливана из знайни и незнайни цехове или за собствени брендове на някой магазини.

#9 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 24.01.11 г. в 11:30

С течностите на Dekang не съм забелязал никакви проблеми - поне от тези, които предлагаме ние, сигурен съм, че има доста други аромати, които така или иначе нямаме или сме отметнали като варианти, за тях не зная. Така или иначе бих ви посъветвал да купувате само тяхно производство, без да задълбавам в причините ;)

#10 Marian Lazarov

Marian Lazarov

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 4 posts

Posted На 16.12.11 г. в 00:16

Аз съм доволен от течностите на Dekang

Edited by Marian Lazarov, На 16.12.11 г. в 10:40.