Както се казва - дотук добре.
Писах на електронния магазин, чийто адрес ми дадохте. Оттам получих отговор че KR808-D1 не продават и ми предложиха 901 с 280 mAh батерии. Това достоен заместник ли е?
И другото което искам да попитам (въпреки че изчетох доста мнения по въпроса), автоматичните батерии чеп за зеле ли не стават? Боя се, че трудно ще свикна с натискането на копчета.
На кой електронен магазин си писал? На тукашния, в чийто собствен форум си драскаме?

Като гледам, за домакините от PV-BG.COM иде реч... Точно в момента, явно няма налични комплекти KR808D-1, но пък има печелившата комбинация - 280 mAh батерии от KR808D-1 (много добър модел, направо железни) и изпарител от Sailebao DSE-901 (точно си пасват в резбата с гореописаните батерии от Kanger).
Като изключим факта, че леко нараства степента на обслужване на подобна цигара - съставена от 3 части - батерия, изпарител и пълнител, в сравнение с двукомпонентния оригинал - KR808D-1 с неговите само батерия и картомайзер - сделката е добра. Няма лошо - винаги може към така закупеният (с неговата гаранция) комплект, да си добавиш и няколко блистера картомайзери, пак от PV-BG.COM... така ще имаш на разположение стабилен резерв.
Желая успех

p.s. Автоматичните и ръчните батерии правят едно и също, но първите не са подходящи за начинаещи потребители - поне, докато не се научат как да се справят с пълнителите така, че да не текат, съответно - омокрят батерията. Колкото до ръчните батерии - с тях се свиква само за час време. Те са капсуловани и няма опасност при протичане на течност от пълнителя през изпарителя да наводнят и евентуално - повредят батерията.
Има и друго - при равни начални условия, автоматичните и ръчни батерии на някои производители с един и същи капацитет, имат и
различен размер (автоматичните са по-къси), а и заради управлението на разряда - различно време на използване - (автоматичните осигуряват повече "дръпки)... Имай предвид и този факт.
Като цяло - най-добрият вариант поне за мен е ръчна батерия.
p.p.s. Последно - Лично мой съвет към всеки, решил да премине на изпаряване, вместо пушене - не търсете абсолютно точно подобие на аналоговите цигари - единственото общо в случая е само фактът, че успяваме да си набавим никотин... В двата процеса на усвояването му НЯМА НИЩО общо. Съответно - не намирам причина, поради която PV (личният изпарител, както нашите домакини правилно препоръчват да го наричаме) трябва достоверно да прилича на хартиена цигара...
Почва се с батерия с копче и светеща в синьо?!?!? - Няма лошо, нали? после, някой ден, в батерията братята китайци ще вградят и MP3 плеър (какъв им е проблема - вече сложиха mini-USB портове из батериите).. Докато се усетим, и GSM модул ще сложат

Като закачка, в подкрепа на горното ми мнение, ще задам риторичен въпрос и ще дам два отговора:
"Защо една велика енциклопедия задължително трябва да изглежда така"?

"Защо пък да не бъде нещо подобно"?
Edited by plambi, На 27.09.10 г. в 12:51.