Jump to content

Photo
- - - - -

правилно използване на цигарата

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 eva

eva

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 1 posts

Posted На 17.06.10 г. в 09:29

От една седмица пуша DS901 и имам няколко въпроса като начинаещ пушач на ел.цигара.
- Колко време мога да изкарам с един атомайзер
- По колко капки и на колко време се слагат във филтъра
- Колко дълго мога да ползвам стар пълнител,като само му доливам капки никотин.
Може да прозвучи смешно,но може ли някой да ми отговори защо хубав дим от цигарата мо га да възпроизведа само 2-3 пъти на ден,през останалото време се измъчвам да всмуквам и почти нищо не излиза.Най-вероятно нещо не правя както трябва,може ли някой да ми обясни?

#2 gogo63

gogo63

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 275 posts

Posted На 17.06.10 г. в 18:32

От една седмица пуша DS901 и имам няколко въпроса като начинаещ пушач на ел.цигара.
Може да прозвучи смешно,но може ли някой да ми отговори защо хубав дим от цигарата мо га да възпроизведа само 2-3 пъти на ден,през останалото време се измъчвам да всмуквам и почти нищо не излиза.Най-вероятно нещо не правя както трябва,може ли някой да ми обясни?

по ред на номерата :)
-Аз изкарах с първия си 3 месеца...все още работи, но незадоволително, предвид новата хала, която си купих от тук
-капките не съм броил-докато се омокри, почти до свободна течност по повърхността. Оопитът ми сочи, че напълно празен пълнител събира около 20 капки
-три месеца със стандартните 5 пълнителя, накрая намерих една шивашка полиестерна вата от която направих нови кечета вътре
-понеже не знаех къде да черпя опит, почти същите проблеми имах и аз и повечето неща открих с проба-грешка. Дим няма по две причини....или наводнен изпарител, или липса на теност в него(това при положение, че батерийките са в ред и заредени .. съпротивлението на изпарителя е в нормални граници). Бих посъветвал да продухаш изпарителя от обратната страна и да разкараш излишното, ако по време на продухването поставиш вътре един фитил от носна кърпичка, няма да накапеш, а ще попиеш излишната течност. След това може да "пушнеш" 3-4 пъти без пълнител и поставяш нов..или зареден такъв... Пушиш от него докато отчетливо намалее димът и дозареждаш/сменяш пълнителя.

ПП--Също съм с 901, купена като Вулкано на безумни пари от неква МЛМ

Edited by gogo63, На 17.06.10 г. в 18:34.

#3 Ziggiana

Ziggiana

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 5 posts

Posted На 8.11.10 г. в 05:55

Такааааа, днес ще статне трети ден откакто се сдобих с 901-ца, обаче нъц, същият проблем като на eva. Пробвах всичко - продухвах и почиствах атито, слагах нови заредени пълнители, слагах нови заредени от мен пълнители, пробвах даже метода на накапване, слагах съвсем празен пълнител (без вата вътре), зареждах и сменях батерии, но пара ниенте :cursing: Чува се само едно свистене, гълтам си въздух и даже диода в повечето случаи не светва. Обаче!!!! Когато запушвам страничния отвор на атито - о, чудо!!!! Пара нормална, удар нормален, вкус нормален. Ама то така не може май, по-добре да си бях взела ръчна, ако ще трябва пръста ми да е все там. Някакви идеи от къде идва проблема?

#4 plambi

plambi

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 222 posts

Posted На 8.11.10 г. в 09:31

Значи казваш, вярна е поговорката: "Всяко чудо за три дни"? :crazy:

Сега сериозно - сдобий се поне с още 2 изпарителя освен този/тези от комплекта. В подобни случаи, смяната на изпарител към същата батерия може да помогне поне да се разбере къде е проблема по метода на изключването. Ясно е, че ел. цигара е прибор от поне 3 компонента - батерия (равносилна на огънчето на аналоговите цигари), изпарителят (горящата порция тютюн) и пълнителят (все още неизгорелият тютюн + филтъра)... Проблемът рядко е в пълнителчето, или ако е там - лесно се локализира. При нормално заредена и работеща батерия, ако атито не издава ни шум, ни пара, ни удар - очевидно му има нещо. Може да е лош контакт, може да е друго. Автоматичните батерии пък понякога не задействат (може да е от микрофончето/вакуумното клапанче)... Причините може да са много...

Затова - само един закупен комплект не стига за никъде. Виж допълнителна батерия, някой друг изпарител в повече - вече носи известно спокойствие, а и чрез бърза размяна на компонентите винаги може да си сигурна, че ще има какво да изпаряваш.

Всичко това го казвам от своята гледна точка - като на човек, издържал вече 7 месеца и малко отгоре без да помирише дори аналогова цигара. Именно страхът, да не закъсам за работеща електронна такава ме докара до положението, да се запася с допълнителни (и още и още) компоненти.

Желая късмет :smiley_emoticons_joint:
In nidor eGo fides
« eGo eSmoker »

#5 gogo63

gogo63

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 275 posts

Posted На 8.11.10 г. в 09:48

........Обаче!!!! Когато запушвам страничния отвор на атито - о, чудо!!!!.......

Да! ТОва е проблем. ТОй се дължи на две причини.
Първият е, че страничния отвор на изпарителя идва малко по-голям от нужното
Вторият е, че вакуум датчика на батерията иска повече резреждане/вакуум/ за да сработи. Докато първият е конструктивен и постоянен, то вторият е вероятно неизправна батерия

Естествено са възможни всякакви комбинации от двата проблема, както и потребителско влошаване на ситуацията ....като омокряне на клапанчето от излишна течност и подобни.

#6 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 8.11.10 г. в 12:00

Най-често проблемът с клапанчето идва от протичане и съответно - попадане на течност при клапанчето. Решава се или със замяна, макар че по мое мнение си е чиста проба немарливост, или като подопиш батерията в спирт откъм резбата - естествено, ще трябва да се поозориш, докато в отворчето влезне спирт, излизането е относително лесно и с тръскане - идеята е да измие течността.

И да, по-добре ръчна батерия, това ми писва да го повтарям, хората обаче не искат.

Единственият читав метод за диагностика е да имаш повече части. Един изпарител е все едно да ходиш с нормални цигари и запалка, която е толкова изхабена, че дори не се вижда газ в нея - все някога ще трябва да искаш огънче, само дето при електронните няма как.

- Между 3 дена и 6 месеца. Според мен - не повече от 5 дена, докато решиш ще ги пушиш ли, иначе си поставяш замяната на тютюна с електронни цигари на риск. Струва няма 20 лева, това са къде 4 кутии цигари.
- може да се наложи да го правиш често, след акто разработиш изпарителя. Кечето трябва да е мокро, но не и да плува, иначе ще наводниш изпарителчето. То затова и метода с капането е по-лесен, а, ако подозираш, че си го удавил - просто слагаш салфетка да изсмуче течността отвътре и духаш откъм резбата.
- 2-3 дена, после и по цвета на кечето ще се ориентираш, че е за смяна - аз поне като го видя такова кафяво и го сменям, защото ме е гнус. Като го сменя - на чешмата с гореща вода и го пера. Накрая минах на капачка за накапване, понеже така пък въобще не се занимавам с пълнители.

#7 kaneto

kaneto

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 14 posts

Posted На 5.05.11 г. в 22:38

Такааааа, днес ще статне трети ден откакто се сдобих с 901-ца, обаче нъц, същият проблем като на eva. Пробвах всичко - продухвах и почиствах атито, слагах нови заредени пълнители, слагах нови заредени от мен пълнители, пробвах даже метода на накапване, слагах съвсем празен пълнител (без вата вътре), зареждах и сменях батерии, но пара ниенте :cursing: Чува се само едно свистене, гълтам си въздух и даже диода в повечето случаи не светва. Обаче!!!! Когато запушвам страничния отвор на атито - о, чудо!!!! Пара нормална, удар нормален, вкус нормален. Ама то така не може май, по-добре да си бях взела ръчна, ако ще трябва пръста ми да е все там. Някакви идеи от къде идва проблема?

Не съм запознат с модела, но имах подобен проблем с едно менте. Ако малките пролуки между капачката на диода и корпуса са запушени се случва това- вакуума от нормално дърпане не е достатъчен да задейства, защото се получава вакуум и от другата страна

#8 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 9.05.11 г. в 10:44

По-скоро е прецакан вакуум сензора, той и без това лесно се чупи, особено, ако има течност към него...