По-слабо ли се зарежда батерията през USB
Started by pufpaf, От 3.03.13, 20:03
6 replies to this topic
Posted На 3.03.13 г. в 21:30
За батерия не знам, в началото и аз през усб-то на компютъра съм е зареждал, но след това само от ел. мрежата. Принципно ако съдя по телефона, през усб, не се зарежда така добре, колкото от ел. мрежата.
Vamo SS + Cobra genesis + Vivi Nova
http://sincemylastci...R_2.50_dark.png
http://sincemylastci...R_2.50_dark.png
Posted На 3.03.13 г. в 21:33
USB-то на компа ти дава достатъчно голям ток за зареждане, така че няма проблеми. Пробвал съм и през USB на компютър, и през 800mA USB зарядно от мрежата и разлика не намирам.
P.S.: Мислил съм си много пъти да премеря тока през USB-то по време на зареждане, но все не ми се занимава с опитни установки.
P.S.: Мислил съм си много пъти да премеря тока през USB-то по време на зареждане, но все не ми се занимава с опитни установки.
Edited by nCuXaPa, На 3.03.13 г. в 21:42.
Posted На 3.03.13 г. в 21:46
Няма по-слабо и по-силно зареждане. Зарежда се докато се зареди. През усб-то на компютъра е нормално да се зарежда повече време, защото наистина не може да осигури толкова силен ток (мисля, че макс 500mA отдава), но това не значи че при пълно зареждане в батерията ще има по-малко ток.
Posted На 3.03.13 г. в 23:09
Няма по-слабо и по-силно зареждане. Зарежда се докато се зареди. През усб-то на компютъра е нормално да се зарежда повече време, защото наистина не може да осигури толкова силен ток (мисля, че макс 500mA отдава), но това не значи че при пълно зареждане в батерията ще има по-малко ток.
Напълно си прав! На мен мислите ми течаха в посока по-бързо и по-бавно зареждане, и това някак изобщо пропуснах да го спомена.
Едно "+"-че за полезното уточнение.
Edited by nCuXaPa, На 3.03.13 г. в 23:10.
Posted На 4.03.13 г. в 01:56
По принцип зарядните за електронните цигари намалят силата на тока. Така че където и да го включиш на изхода винаги ще имаш ток примерно 420 mА (зависи какво е зарядното). С телефоните са други нещата, поне моя когато е в контакта получава от адаптера 800 mA, а когато е на компютъра получава тока, който му дава USB-порта и зарежда по-бавно.