Jump to content

Photo
- - - - -

Проблем с картомайзер

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 hibernate

hibernate

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 14 posts

Posted На 9.02.13 г. в 02:16

Здравейте, купих си електронни цигари комплект Ego-t 1300Mah преди около месец. В комплекта имаше 2 картомайзера CE4, единият от които не го ползвах. Днес реших да го пробвам, но се оказа, че не работи(не издава нито звук, нито изкарва пара). Има ли начин да се отвори и да се види какво му е?

PS: Първия картомайзер си го миех доста често под мивката, след което естествено и го подсушавах, това не вярвам да е проблем?

Edited by hibernate, На 9.02.13 г. в 02:16.

#2 gogo63

gogo63

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 275 posts

Posted На 9.02.13 г. в 11:17

Преди да изкараш карантията на новия карт първо се увери, че е повреден. Става с омметър.
Като първа идея бих ти препоръчал да повдигнеш леко централния пин на батерията с нещо остро и тънко...внимателната. Вероятно не прави контакт щото с предния карт си го набил в по-ниска позиция

#3 hibernate

hibernate

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 14 posts

Posted На 9.02.13 г. в 12:10

Преди да изкараш карантията на новия карт първо се увери, че е повреден. Става с омметър.
Като първа идея бих ти препоръчал да повдигнеш леко централния пин на батерията с нещо остро и тънко...внимателната. Вероятно не прави контакт щото с предния карт си го набил в по-ниска позиция

Не смятам, че това ще е проблемът. Двата картомайзера са напълно еднакви, а и досега съм пробвал какви ли не картомайзери(на приятели с ел. цигари) и пак не съм имал проблем. Плюс това пробвах картомайзера на три различни батерии. Имам мултиметър, как се измерва това нещо?

#4 gogo63

gogo63

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 275 posts

Posted На 9.02.13 г. в 12:21

Слагаш мултиметъра на обхват 200 Ом-а/разделът означен с Омега/. Допираш сондите една в друга. Отчиташ показанието. След това допираш централния пин на карта с едната сонда, а с другата допираш резбата. Отчиташ показанието. Изваждаш двете показания. Резултатът с доста големи условности трябва да е съпротивлението на карта. Ако нямаш показание за съпротивление на карта, то той не работи. Ако показанието за съпротивление на карта е същото като с допрени сонди-то картът ти е дал на късо и батерията й сработва защитата

#5 hibernate

hibernate

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 14 posts

Posted На 9.02.13 г. в 13:03

Не знам дали правилно го измервам, но ми пищи постоянно уреда при допир на сондите по указания от теб начин. Изкарва някакви стойности картомайзера: 00.4 (при допир на сондите една в друга); 06.0 (варира между 05.8 и 06.6 при допир на централния пин и резбата).

Edited by hibernate, На 9.02.13 г. в 13:04.

#6 gogo63

gogo63

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 275 posts

Posted На 9.02.13 г. в 13:19

Пищенето не е проблем...въпросът е, че разликата е около 6 ома, което е недопустимо високо съпротивление за карт от този тип. Има нещо сгърчено при него и отива в кръглата папка според мен За да си съвсем сигурен измери и работещия карт и сравни резултатите. Може или да не мериш както трябва, или уредът да не е съвсемм...както трябва.