"Малки" проблеми с "оригинално" зарядно и "ориг." батерия/и
Started by bordon, От 21.01.13, 04:00
8 replies to this topic
Posted На 21.01.13 г. в 04:00
Колеги "пушачи", здравейте :-)
Искам да ви попитам и да споделя с вас един проблем, който вече започва да ми става малко досаден.
Става въпрос за зарядни устройства и барерии, закупувани от официален и лицензиран магазин /верига от магазини/ в България.
Нещата на се закупувани от чужбина.
Въпроса ми е следния:
При условие че, ползвам е-цигари от дълго време, имам някакъв скромен опит, нормално ли е да закупувам за по-малко от един месец време: нов комплект цигари със зарядно в комплект, /оригинални/, едно допълнително зарядно /от същия магазин/, вече сменени две батерии /от по 900 mH/, още един комплект цигари /пак с оригинално зарядно/ и вече много закупени течности от магазина.
И на фона на тези закупени продукти, както първата, така и втората допълнително закупени батерии, да не могат да работят пълноценно със техните си зарядни устройства.
За по-точна информация - имам закупена и върната батерия под гаранция, но с предупреждение, че батерия се продава само с зарядно към нея. Имам закупени 4 бр. различни батерии /в оригинален комплект с атомайзери и картомайзери и зарядните към тях/. Всичко върви с гаранция. Но въпроса е че след първото използване на гаранцията, втора едва ли ще се признае.
Не искам да изпадам в технически подробности, но ми става крайно неприятно да си зареждам всеки ден "оригинални" батерии с "оригинални" зарядни, и да имам около 300-350 дърпания с 900 mH, при условие че, с "неоригинална" батерия от 650 mH, изкарвам много повече.
Може би ви досаждам, но ви моля да споделите и вашият опит. Не искам да споделям към момента фирмата, за да не се получат недоразумения.
П.П.: Нищо не е закупувано от този сайта. Но следващата поръчка ще си я направя от тук :-)
Искам да ви попитам и да споделя с вас един проблем, който вече започва да ми става малко досаден.
Става въпрос за зарядни устройства и барерии, закупувани от официален и лицензиран магазин /верига от магазини/ в България.
Нещата на се закупувани от чужбина.
Въпроса ми е следния:
При условие че, ползвам е-цигари от дълго време, имам някакъв скромен опит, нормално ли е да закупувам за по-малко от един месец време: нов комплект цигари със зарядно в комплект, /оригинални/, едно допълнително зарядно /от същия магазин/, вече сменени две батерии /от по 900 mH/, още един комплект цигари /пак с оригинално зарядно/ и вече много закупени течности от магазина.
И на фона на тези закупени продукти, както първата, така и втората допълнително закупени батерии, да не могат да работят пълноценно със техните си зарядни устройства.
За по-точна информация - имам закупена и върната батерия под гаранция, но с предупреждение, че батерия се продава само с зарядно към нея. Имам закупени 4 бр. различни батерии /в оригинален комплект с атомайзери и картомайзери и зарядните към тях/. Всичко върви с гаранция. Но въпроса е че след първото използване на гаранцията, втора едва ли ще се признае.
Не искам да изпадам в технически подробности, но ми става крайно неприятно да си зареждам всеки ден "оригинални" батерии с "оригинални" зарядни, и да имам около 300-350 дърпания с 900 mH, при условие че, с "неоригинална" батерия от 650 mH, изкарвам много повече.
Може би ви досаждам, но ви моля да споделите и вашият опит. Не искам да споделям към момента фирмата, за да не се получат недоразумения.
П.П.: Нищо не е закупувано от този сайта. Но следващата поръчка ще си я направя от тук :-)
Posted На 21.01.13 г. в 08:12
Това с тези "комплекти" ми се вижда съмнително. Всички магазини, от които аз бих пазарувал продават, както комплекти, така и само батерии без никакви зарядни и комплекти. Според мен си купувал ментета и си уцелил куца партида или толкова си могат. 300-350 дърпания (около 15 мин. сумарно работа при ток от, примерно 2 А) са малко за 900 мАч батерия.
Не виждам какво повче можеш да направиш, освен да пиеш една студена вода и да си купиш качествена батерия от тук.
Не виждам какво повче можеш да направиш, освен да пиеш една студена вода и да си купиш качествена батерия от тук.
Posted На 21.01.13 г. в 10:41
Почти съм сигурен коя е "веригата магазини"
Но... да не си удовлетворен и да продължаваш да купуваш от същото място ...
Да се купува комплект има смисъл (според мен) само ако всичко, което включва ще ни е необходимо.
Тази интерпретация от "веригата" ли е?
Но... да не си удовлетворен и да продължаваш да купуваш от същото място ...
Да се купува комплект има смисъл (според мен) само ако всичко, което включва ще ни е необходимо.
Но въпроса е че след първото използване на гаранцията, втора едва ли ще се признае.
Тази интерпретация от "веригата" ли е?
Posted На 21.01.13 г. в 15:59
Има нещо много гнило с нещата които си купил.Пример от мен-имам оригинална батерия Джойтек 900 на 6 месеца вече и зарядно за нея,купени от известен китайски сайт-без грешка са.Като преди 2 месеца батерията беше забравена в едно яке и изпрана с него два часа на 60 градуса!След много,много сушене пак си работи както преди и държи около два дни нормално пушене.Имам и една евтина батерия за 6 долара от друг нереномиран китаец-работи и тя много добре засега,2 месеца и повече.Въртя ги двете и нямам ядове,а докога-божа работа.И двете ги зареждам с оригиналното зарядно,издържат почти еднакво дълго,но се зареждат за различно време-евтината за два часа и нещо,а Джойтека за около три часа и половина.Та понякога и между много евтините парчета се намират добри бройки.
Posted На 23.01.13 г. в 04:16
Колеги, благодаря много за вашите мнения.
Към NiOOH:
От този магазин, от който закупих комплектите „цигари”, подмениха втората батерия, /която също не работи както трябва/ заради гаранцията.
Но, „веригата магазини”, не може /или не проявява желание/, да покрие повече от една гаранция.
Дали е менте, толковат си могат, някаква фалшива партида или нещо друго, не мога да кажа
Но съм съгласен с теб, че 300-350 дърпания, за 900 mH, не са достатъчно.
Към puf-paf:
Напълно съм съгласен
От същото място няма смисъл да си закупувам вече нещо...
От там съм вземал комплект и за подарък на приятел.... „Надавам се”, той да няма моите проблеми.
За въпроса: „Но въпроса е че след първото използване на гаранцията, втора едва ли ще се признае”?
Да, това е отговора. Ако не се закупуват „оригинални батерии” с „оригинални зарядни” /въпреки че вече имам три такива/”, вече гаранцията няма да се признава.
Към avalon:
Лично аз мисля по същият начин:
Както казваш, и според моят опит, не знаем вече каква батерия и какво зарядно да си закупим и да използваме. При мен е същото : „евтините”/ от 650 mHa/ батерии си зареждат, работят и „изпаряват” до края. Втора „оригинална” батерия от 900 mHa /сменена след гаранция/, изкарва по-малко, отколкото „ неоригиналните” батерии, закупени от „китайски търговци”, от които 95% се предлагат на БГ-пазара.
С чувство за хумор:
Ще взема и аз да пробвам една пералня, на около 60 градуса, дано моята /втора/ 900 mHa може да направи повече от 300-350 дръпвания.
Към NiOOH:
От този магазин, от който закупих комплектите „цигари”, подмениха втората батерия, /която също не работи както трябва/ заради гаранцията.
Но, „веригата магазини”, не може /или не проявява желание/, да покрие повече от една гаранция.
Дали е менте, толковат си могат, някаква фалшива партида или нещо друго, не мога да кажа
Но съм съгласен с теб, че 300-350 дърпания, за 900 mH, не са достатъчно.
Към puf-paf:
Напълно съм съгласен
От същото място няма смисъл да си закупувам вече нещо...
От там съм вземал комплект и за подарък на приятел.... „Надавам се”, той да няма моите проблеми.
За въпроса: „Но въпроса е че след първото използване на гаранцията, втора едва ли ще се признае”?
Да, това е отговора. Ако не се закупуват „оригинални батерии” с „оригинални зарядни” /въпреки че вече имам три такива/”, вече гаранцията няма да се признава.
Към avalon:
Лично аз мисля по същият начин:
Както казваш, и според моят опит, не знаем вече каква батерия и какво зарядно да си закупим и да използваме. При мен е същото : „евтините”/ от 650 mHa/ батерии си зареждат, работят и „изпаряват” до края. Втора „оригинална” батерия от 900 mHa /сменена след гаранция/, изкарва по-малко, отколкото „ неоригиналните” батерии, закупени от „китайски търговци”, от които 95% се предлагат на БГ-пазара.
С чувство за хумор:
Ще взема и аз да пробвам една пералня, на около 60 градуса, дано моята /втора/ 900 mHa може да направи повече от 300-350 дръпвания.
Posted На 23.01.13 г. в 11:46
Ако батериите са с телевизор нормално вътре има вкарани доста по-малки от обявеното батерии - тези които се дават за 900 са с елемент 650 или по-малък.Тези които са обявени за 1100 са със същият елемент + няколко гумени тампона.Поне са истински елементите вътре но са малки и нямат нищо общо с обявения капацитет.
Не е задължително да е с телевизор батерията за да е подобна схемата
.Най-лесно се познават по теглото.
П.С. Няма причина да бъде отказана гаранция ако трябва и 10 пъти! Според мен де.
Не е задължително да е с телевизор батерията за да е подобна схемата
П.С. Няма причина да бъде отказана гаранция ако трябва и 10 пъти! Според мен де.
Save the future from degenerates,chlorinating the Gene pool!!! www.darwinawards.com
Posted На 23.01.13 г. в 11:54
И аз съм съгласен, гаранцията не изтича след първата замяна, просто продължава за заменената батерия.
I want you to vape...
RC модели, части и тунинг | Магазин за електронни цигари | Магазин и клуб за настолни игри | Дрехи за бебета
Posted На 25.01.13 г. в 00:35
Здравейте
Да, батериите са с екранче /направо LED монитор
/. Там също се изразходва част от заряда на батерията. Ако има и "няколко гумени тампона", поставени вътре, /с това точно не съм запознат/, действително самата батерия няма да отговаря на практика на официалния й капацитет.
Що се отнася до гаранцията: по принцип няма основателна причина, но както разбирам, при втора върната батерия с "рекламация", вероятно е да направя проблеми на продавача/собственик на магазина, баз да е отговорен и виновен за нещо, а не на самата фирма, на която той й е партньор.
И в тази връзка искам да ви попитам за покупка от тук:
Препоръчайте 1000 mH батерия за еGo-с, без претенции - със или без промяна на волтажа, със или без възможност за "двойно зареждане, независимо дали отпред или от зад"
....
Просто здрава и издражлива батерия, която относително отговаря на нейната обозначена мощност.
И друг въпрос: необходимо ли е да си закупя и допълнително /вече 4-то зарядно, заедно с толкова адаптери/, за да се зарежда батерията пълноценно.
Двете зарядни са 200 mA, третото е 420 ma. - с това разполагам в момента.
По логика - не би трябвало да взимам друго зарядно. По "гаранция на батерията", тя работи само с "оригинално" зарядно.
Разглеждам в Магазина, но към момента няма наличност на склад. 1000mAh оригинална Joyetech eGo-C батерия - черна. Може и да е сребриста/стоманена. Обаче ги няма на склад.
Има една розова
Twist /на склад/, но нещо не ми се връзват "розови" 1000mAh 
Благодаря за времето и вниманието
Да, батериите са с екранче /направо LED монитор
Що се отнася до гаранцията: по принцип няма основателна причина, но както разбирам, при втора върната батерия с "рекламация", вероятно е да направя проблеми на продавача/собственик на магазина, баз да е отговорен и виновен за нещо, а не на самата фирма, на която той й е партньор.
И в тази връзка искам да ви попитам за покупка от тук:
Препоръчайте 1000 mH батерия за еGo-с, без претенции - със или без промяна на волтажа, със или без възможност за "двойно зареждане, независимо дали отпред или от зад"
Просто здрава и издражлива батерия, която относително отговаря на нейната обозначена мощност.
И друг въпрос: необходимо ли е да си закупя и допълнително /вече 4-то зарядно, заедно с толкова адаптери/, за да се зарежда батерията пълноценно.
Двете зарядни са 200 mA, третото е 420 ma. - с това разполагам в момента.
По логика - не би трябвало да взимам друго зарядно. По "гаранция на батерията", тя работи само с "оригинално" зарядно.
Разглеждам в Магазина, но към момента няма наличност на склад. 1000mAh оригинална Joyetech eGo-C батерия - черна. Може и да е сребриста/стоманена. Обаче ги няма на склад.
Има една розова
Благодаря за времето и вниманието