Jump to content

Photo
- - - - -

Ego - C Upgrade

• Please log in to reply
27 replies to this topic

#1 gsi_killer

gsi_killer

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 20 posts

Posted На 18.01.13 г. в 21:01

Здравейте колеги. До сега не съм се сблъсквал с подобен проблем , и то със оригинална батерия да Джойтек :unsure: . Разказвам на кратко какво се случи :

В четвъртак си купувам глава за картомайзерът ми , понеже моята беше заминала. Когато купих главата ме уверяваха че е за ц5 , но мен ме съмняваше понеже нямаше разрез отдолу , и стоеше по - висока. Все пак повярвах на момчетата от магазина ( няма да казвам кой ) , и я взех. Взех си и едно шишенце течност , че исках да мина на нещо плодово. Радостен се прибирам към вкъщи , измих си карта , но при слагането на главата забелязах че не влиза и гумичката леко стърчи отвън. Все пак реших да не я пренанивам , при което при натискане на бутона , той премигна в смесен цвят между синьо - бяло и угасна. Притесних се доста , махнах главата и си сложих старата , всичко си проработи нормално .... но картомайзерът даже не захапа. Нито нагряване на жичката , нито пушек .. абсолютно нищо. Викам си така няма да я бъде , набързо отидох до пуш*ом и там момчетата смениха главата ( бяха сигурни че проблема е в нея , долното тяло служело за нагревател и нямало как да се развали ) , смениха я платих си 3,90 викам я пробвайте и греда : Пробваха ама няма никой .... При което ми вадят друга батерия и охооо карта заработи. Съобщават ми че проблема е в батерията и проблемите може да са 2-3 : Главния според тях е че жичката на нагреватела се е разпойла , след многото убеждения че съм я изтръвал ( а не съм ) я оставих. Е обявиха ми една цифра .. искам неискам оставих я. Вечерта се прибирам и понеже писах малка част от проблема в една друга тема отговорът на един колега е :

- Този тип проблем се оправя защото батерията си включва защитата , просто трябва да я включиш за секунда на Юсб-то и се оправя.

След този отговор се почуствах глупак , защото там с две думи ми казаха че проблема бил сериозен и щели да я отварят .. а гаранцията ми е изтекла. И понеже нямах много доверие бегло се замислих дали може да сменят някоя част отвътре .. хм.

Но проблема не свършва дотук...
Преди 5 минутки ми звани момчето от пу6ком , смеейки се ?! :bottom:
Отговорът беше : Мой , батерията ти неможе да се оправи , ела да си я вземеш когато искаш ?! И аз притеснен викам е какъв е проблема ? Отговорът е Хихихихихихи Незнайм. Е викам добре..

Темата я пускам не заради отношението на пуш*ом където я оставих , а от това че батерията е на 3 месеца и малко .. и никога не ми е правила никакъв проблем. Какъв евентуално може да е той , и дали найстина може да не се ремонтира ? Доколкото знам се състой от батерия , платка , корпус и общо взето това е . Последният ми шанс е това със юсб-то ( Пастру е ) .... но ако проблема не се оправи ??? 40лв струва а не ми се иска да я хвърлям.....

Поздрави

#2 last_hope

last_hope

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 511 posts

Posted На 18.01.13 г. в 21:15

Колега моля да поставиш "6" на мястото му в името на учреждението! Така и не си смениха табелите...
А според КЗП имаш право на 6 месеца минимум гаранция за това устройство.
Отиваш на място и искаш да ти подменят "батарейката".Ако ти откажат има начин да ти платят няколко пъти по няколко пъти по-вече.

Edited by last_hope, На 18.01.13 г. в 21:16.

Save the future from degenerates,chlorinating the Gene pool!!! www.darwinawards.com

#3 RoSS

RoSS

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 167 posts

Posted На 18.01.13 г. в 21:35

И аз имах такава със същият проблем, включвах я на кабела и вече беше ОК. Имат си Бъг и туиста е така !

#4 gsi_killer

gsi_killer

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 20 posts

Posted На 18.01.13 г. в 21:37

И аз имах такава със същият проблем, включвах я на кабела и вече беше ОК. Имат си Бъг и туиста е така !

Супер . В това ми е надеждата :sSig_goodjob2:

Като се замисля , или във форума всички сте техници и майстори , или тия от пу6ком не знаят какви са проблемите при батерийте баси ... За един такъв елементарен проблем , да ми говорят за изгоряла платка или батерия тццц.. Явно форума служи за ограмотяване. Благодаря ви много за мненията , всяко ми е от значение. Впрочем главата която взех е 1.8 ома , дали ще удря на изгоряло според вас?

Поздрави , утре като си я взема ще пиша :smiley_emoticons_joint:

#5 RoSS

RoSS

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 167 posts

Posted На 18.01.13 г. в 21:42

С тази батерия не.

#6 asiyaolo

asiyaolo

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 142 posts

Posted На 18.01.13 г. в 21:51

А според КЗП имаш право на 6 месеца минимум гаранция за това устройство.

Васко, за КЗП не знам, но според "6" имаш право на 2(два) месеца гаранция за това устройство.

#7 RoSS

RoSS

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 167 posts

Posted На 18.01.13 г. в 21:51

Съобщават ми че проблема е в батерията и проблемите може да са 2-3 : Главния според тях е че жичката на нагреватела се е разпойла

Коя жичка на кое тяло ?

Edited by RoSS, На 18.01.13 г. в 21:52.

#8 last_hope

last_hope

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 511 posts

Posted На 18.01.13 г. в 22:12

Съвета ми е да си търсите правата!Твърдо 6 месеца по закон!
Номера е ако мине..."Мой"...много ме радва обръщението, разтапям се от това и не си търся гаранцията, само се барам по кобура ;).
А ако се откажеш мини утре след обяд и ще ти тръгне батерията.Макар че рестото си е от тебе а не трябва да е така!
Няма нищо общо с изгоряла жичка а си е пукнала от късо. Ще я изкормим , ще изкараме всичко джойско от нея освен тръбата ( е и елемента ще оставим ако не е на нула дето е стоял 3 дни окъсен), ще ти сложим една нова платка и няма да изгори никога. Няма да има цвето-музика и ще работи както трябва ;). Е става почти колкото една нова батерия , но все пак ще имаш "надписана " тръбичка.
Save the future from degenerates,chlorinating the Gene pool!!! www.darwinawards.com

#9 gsi_killer

gsi_killer

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 20 posts

Posted На 18.01.13 г. в 22:32

И все пак мнението ти ми е донякъде от полза , само че неразбрах това за рестото ? И изпарявам от близо половин година вече , 6 ментете ми изгоряха в ръцете но при оригиналната странно. Намерих още една тема във форума че при същия проблем , при включване на зарядното проблема се е оправил.... :aggressive: Ако все пак проблема остава пиши на лично да се разберем утре къде да мина да я видим

Съобщават ми че проблема е в батерията и проблемите може да са 2-3 : Главния според тях е че жичката на нагреватела се е разпойла

Коя жичка на кое тяло ?

Имало две жички вътре в самата батерия едната била от нагревателчето към платката доколкото разбрах , при некачествени спойки или при изтръване жицата лесно се откъсвала и не се задейсвал нагревателя , при което картомайзерът не работи. Нещо подобно ми обясниха в магазина.... Извинявам се за двата поредни поста :sSig_busted:

#10 last_hope

last_hope

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 511 posts

Posted На 18.01.13 г. в 22:35

Идеята е че не е нормално ти да плащаш за ремонт на нещо което би трябвало да е в гаранция.
А ако се поогледаш ще ме намериш лесно.

#11 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 18.01.13 г. в 23:03

.............................................
Имало две жички вътре в самата батерия едната била от нагревателчето към платката доколкото разбрах , при некачествени спойки или при изтръване жицата лесно се откъсвала и не се задейсвал нагревателя , при което картомайзерът не работи. Нещо подобно ми обясниха в магазина.... Извинявам се за двата поредни поста :sSig_busted:

Колега, смея да твърдя , че са те хванали за шарено пиле :thumbdown: Направо се ос**ат с такива диагнози. Ласт Хоуп е дал вярно решение.Просто му се обади.Ще разбереш каква е разликата "освен името" в двете учреждения :sSig_goodjob2:
....Тури му Мента и ще се оправи.... гаранция :)
www.audio-spirit.eu........................www.opelclub-bg.com

#12 gsi_killer

gsi_killer

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 20 posts

Posted На 19.01.13 г. в 11:22

Такаааа.... Здравейте отново :whatever_01:

Преди броени минути си взех батерията от магазина , която уж не работеше. При слагането на картомайзер обаче батерията си работеше отлично :cursing:
Оказа се обаче че не зарежда отдолу , или по точно като вкара зарядното не светва..... Обясниха ми че всеки кабел е бил разпоен и запояван отново , проблема с карта се оправил но явно платката на долното зареждане била изгоряла?!?!! След което ми се съобщава че можело да се зарежда и с горно , при поставянето обаче батерията постоянно премигва в син цвят , а без да е сложена в контакта задържа бял цвят <_< ... Сега се прибрах и установих че когато съм поставил картомайзера и натисна копчето за включване светва отпред в червено ? Това означава че батерията е пълна или че има нещо развалено ???

Другото което установявам е че нагрява картомайзера дори когато е изключена чрез трикратно натискане на бутона. Карта си изпрява все едно е включена... Повече с тия мицерници няма да се занимавам :offtopic:

Дайте акъл сега кое и какво са прецакали , нормално ли е това със зареждането и защо при изкл. режим се получава това нагряване. :bottom:

Поздрави

#13 last_hope

last_hope

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 511 posts

Posted На 19.01.13 г. в 11:55

Пробит пусков транзистор или не знам какво още...Това трябва да се отвори за да се види така един господ знае кой, какво, къде е вързал. Плати ли им за ремонта?

#14 Туранага

Туранага

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 340 posts

Posted На 19.01.13 г. в 12:28

Как ще им плащаш на тия наглеци от pu6com?! Не само че трябваше да ти оправят без пари, ами както е в случая, направо е трябвало да ти я сменят!

#15 gsi_killer

gsi_killer

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 20 posts

Posted На 19.01.13 г. в 12:31

Как ще им плащаш на тия наглеци от pu6com?! Не само че трябваше да ти оправят без пари, ами както е в случая, направо е трябвало да ти я сменят!

Не съм им плащал нищо :sSig_goodjob2:
Днес ще мина през магазина на колегата last_hope , да видим ще успеят ли да я оправят и стабилизират за да си работи нормално. По - късно ще пиша пак !
Поздрави

#16 gstavrev

gstavrev

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 160 posts

Posted На 19.01.13 г. в 13:20

Там ще ти я няправят, споко :smiley_emoticons_joint:

#17 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 19.01.13 г. в 13:25

И една жалба в КЗП.
Тези могат да убият някой.
Така е, като Пу6ком дават франчайз на всеки, които реши да удари келепира, пък ако ще и да не различава батерия от химикал.
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#18 gsi_killer

gsi_killer

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 20 posts

Posted На 19.01.13 г. в 15:53

Здрасти колеги. Прибирам се страшно щастлив и доволен от отношението на момчетата във офиса и най вече на Васко , който беше страшно и добронамерен към мен. Внимателно ми обясниха всичко , отвориха я , замериха я и какво ли още не. Вътре се оказа че платката не е разпояване даже , по скоро батерията е била сменена :smoking-8570:
Батерията вече се зарежда , а това че при заключена батерия пак може да се използва по никакъв начин не пречи на работата и. Даже се разбрахме когато се развали тотално да отида да ми я оправят.

Още веднъж искам да благодаря на всички тук , и на e-pushkom за съдействието и невероятното приятелско отношение с което подходиха към мен :sSig_goodjob2: :sSig_goodjob2:

п.с. Даже си купих и течност на Флейвър Арт , въпреки че не бях виждал никъде другаде във Варна. :Koshechka_08: :Koshechka_08:

Поздрави
Р.Нанев

#19 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 19.01.13 г. в 17:46

Такаааа.... Здравейте отново :whatever_01:

Преди броени минути си взех батерията от магазина , която уж не работеше. При слагането на картомайзер обаче батерията си работеше отлично :cursing:
Оказа се обаче че не зарежда отдолу , или по точно като вкара зарядното не светва..... Обясниха ми че всеки кабел е бил разпоен и запояван отново , проблема с карта се оправил но явно платката на долното зареждане била изгоряла?!?!! След което ми се съобщава че можело да се зарежда и с горно , при поставянето обаче батерията постоянно премигва в син цвят , а без да е сложена в контакта задържа бял цвят <_< ... Сега се прибрах и установих че когато съм поставил картомайзера и натисна копчето за включване светва отпред в червено ? Това означава че батерията е пълна или че има нещо развалено ???

Другото което установявам е че нагрява картомайзера дори когато е изключена чрез трикратно натискане на бутона. Карта си изпрява все едно е включена... Повече с тия мицерници няма да се занимавам :offtopic:

Дайте акъл сега кое и какво са прецакали , нормално ли е това със зареждането и защо при изкл. режим се получава това нагряване. :bottom:

Поздрави

Вземи си друга батерия но да не пише Его Ц ъпгрейд !!!
Джойтех си вкараха авто гол с тези батерии

#20 Mitazi

Mitazi

е-сталкерче

• Участници
  • PipPipPip
  • 239 posts

Posted На 19.01.13 г. в 18:11

Вземи си друга батерия но да не пише Его Ц ъпгрейд !!!
Джойтех си вкараха авто гол с тези батерии

А би ли споделил какво имаш предвид?
Защото една от моите батерии също е eGo-C2 Upgrade с USB и е пас-тру, и е точно на 3 месеца и 1 седмица, но досега не ми е правила проблем. Ама като чета темата разбирам че е напълно възможно скоро да поеме към Вечните ловни полета май-май. Но поне да разбера откъде може да се появи проблема.

Edited by Mitazi, На 19.01.13 г. в 18:12.

Ако един кон ви говори, че сте смахнат, то това си е самата истина…