Jump to content

Photo
- - - - -

Миете ли си новите глави

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 zafirovp

zafirovp

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 32 posts

Posted На 17.01.13 г. в 16:06

Здравейте,
винаги когато си купя нов карт или глава забелязвам метален прашец, най-вече по гумета шапка. Това какво е? Надявам се, че не са стърготини или остатачен матерял от производставото. Вие какво правите с новите картове и глави преди да ги ползвате?

Когато си купих 5 глави за Т2 ги разопаковах от блистера за да ги измия. След това го сложих в една кутия, която пипам всеки ден, понеже там си държа течностите. Забелязвам, че някак си фитилите са се разплели. Затова ли са гумените 0-пръстени около фитила и трябва ли да се махат след слагане на главата в карта?

#2 cuban

cuban

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 224 posts

Posted На 17.01.13 г. в 19:02

Здравейте,
винаги когато си купя нов карт или глава забелязвам метален прашец, най-вече по гумета шапка. Това какво е? Надявам се, че не са стърготини или остатачен матерял от производставото. Вие какво правите с новите картове и глави преди да ги ползвате?

Когато си купих 5 глави за Т2 ги разопаковах от блистера за да ги измия. След това го сложих в една кутия, която пипам всеки ден, понеже там си държа течностите. Забелязвам, че някак си фитилите са се разплели. Затова ли са гумените 0-пръстени около фитила и трябва ли да се махат след слагане на главата в карта?

Вече мия всичко, като го взема нова не знам кой го е пипал. Все пак това нещо си го поставям в устата и не знам кой китаец къде го е пипал и фитили и прочие.

За това не само ги мия ми правя следното.

В спирт етил 95% накисвам я за 20 минутки да се (обезмасли) евентуално от пипания с пръсти ако някой я е барал... след това изплаквам под течаща вода хубаво, след това със сешоара подсушавам перфектно, правя един драй бърн но не винаги бърна... завивам, наливам и това е.

по тоя начин нямам вкус на кофти неща.

#3 tube

tube

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 110 posts

Posted На 17.01.13 г. в 21:14

Здравейте,

Вече мия всичко, като го взема нова не знам кой го е пипал. Все пак това нещо си го поставям в устата и не знам кой китаец къде го е пипал и фитили и прочие.

В спирт етил 95% накисвам я за 20 минутки да се (обезмасли) евентуално от пипания с пръсти ако някой я е барал... след това изплаквам под течаща вода хубаво, след това със сешоара подсушавам перфектно, правя един драй бърн но не винаги бърна... завивам, наливам и това е.

Дупе цедка нема ! Инак съм за яко миене .

Edited by tube, На 17.01.13 г. в 21:58.

#4 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 17.01.13 г. в 21:47

Дупе цетка нема ! Инак съм за яко миене .

Какво е "цетка"?
Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#5 tube

tube

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 110 posts

Posted На 17.01.13 г. в 21:59

Дупе цетка нема ! Инак съм за яко миене .

Какво е "цетка"?

Като цедка , правописна грешка какво може да е друго .

#6 vakill

vakill

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 238 posts

Posted На 19.01.13 г. в 01:24

:Koshechka_08: Вземи си бий и дозина ваксини за всеки случй,ако не фане спирта :sSig_busted: .Аз само ги обгарям със запалка да не ми мирише на пластмаса 2 дена.

Edited by vakill, На 19.01.13 г. в 01:26.

Щастлив user на VAMO+Nimbus

#7 cuban

cuban

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 224 posts

Posted На 19.01.13 г. в 01:59

:Koshechka_08: Вземи си бий и дозина ваксини за всеки случй,ако не фане спирта :sSig_busted: .Аз само ги обгарям със запалка да не ми мирише на пластмаса 2 дена.

Пробвах веднъж да обгоря със спирт една нова глава Така пламна че както фитилите са негорящи едно влакно стана черно :) и се нави като свинска опашка....

Така че само измиване е достатъчно
А преди от начало слагах новата глава наливам и давай... обаче ми писна от тоя вкус на ново... фитил пластмаса и прочие, а и от пипане с пръсти става ужас.

След Етиловия спирт като сложа новата глава все едно е разработена :)))))))

Супер вкус :smiley_emoticons_joint:

#8 zafirovp

zafirovp

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 32 posts

Posted На 19.01.13 г. в 08:17

Чудя се дали да не пробвам да ги накисвам в спирт за горене? Имам чувството, че течащата вода разплита влакната на фитила и след време стават много тънки.

#9 Jenevus

Jenevus

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 331 posts

Posted На 19.01.13 г. в 10:58

Чудя се дали да не пробвам да ги накисвам в спирт за горене? Имам чувството, че течащата вода разплита влакната на фитила и след време стават много тънки.

Отровен е.
Ледът се пука, господа съдебни заседатели!

#10 Fero

Fero

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 23 posts

Posted На 21.01.13 г. в 01:10

Със спирт за горене недей.След, като бях готов да си изхвърля минито заради лош вкус се научих да си мия и бърнвам главите.След накисване в етилов спирт (продава се във всяка аптека е струва стотинки) за около 5-10 минути измивам и след това подсушавам със салфетка и после един лек драй бърн за загрявка на реотанчето.По този начин хем измивам остатъци от каквото там има по фитила, хем и обгарям реотана, ако са останали някакви гадости по телта.Така карта е разработен и вкуса от 4-5-то дърпане е вече истински.Не палете фитила докато е мокър със спирт, защото почерняват конците и е кофти.

Edited by Fero, На 21.01.13 г. в 01:13.

Хвалу и клевету приемли равнодушно, И не оспоривай глупца.
А.С. Пушкин (Exegi monumentum 1836)

#11 Jenevus

Jenevus

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 331 posts

Posted На 21.01.13 г. в 01:43

...Не палете фитила докато е мокър със спирт, защото почерняват конците и е кофти.

Така е - горят всякакви нейтив или привнесени приятности, които спиртът не е успял да разтвори и фитилът почернява. Обикновено за вкуса това няма особено значение, но визията е дразнеща.
Ледът се пука, господа съдебни заседатели!

#12 NiOOH

NiOOH

Silver потребител

• Супер потребители
  • PipPipPip
  • 477 posts

Posted На 21.01.13 г. в 11:18

В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ спирт за горене! Ще се изтровите. Чист етилов алкохол (спирт) се продава в аптеката на цена от около 10 лв за литър или 1 лв за 100 мл. Аз разреждам 1:1 с вода и оставям глават за около 30 мин. в разтвора. След това проплаквам с чист алкохол, суша за около 45 мин. и dry burn.
Мундщуците също ги дезифенкцирам всеки ден.