Jump to content

Photo
- - - - -

Mini Vivi Nova или Kanger T3?

• Please log in to reply
25 replies to this topic

#1 irReDD

irReDD

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 3 posts

Posted На 8.01.13 г. в 20:46

Тъй като имам желание да си купя нов карт се колебая между тези двата - Vision Mini Vivi Nova и Kanger T3. Та исках да попитам някой който ги е пробвал и двата, тъй като чета хубави и лоши работи за двата и някои казват, че разликата не е голяма. Ако разликата не е толкова голяма заслужава ли си да дам 2 пъти цената на Kanger-а за да взема Mini Vivi Nova? Ако може някой да ми разясни малко какви са основните разлики. :)

Edited by irReDD, На 8.01.13 г. в 20:48.

#2 RoSS

RoSS

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 167 posts

Posted На 8.01.13 г. в 20:55

Т3 не струва поне според мен. :thumbdown:

#3 oborotniq

oborotniq

ентусиаст изпарител

• Участници
  • PipPipPip
  • 71 posts

Posted На 8.01.13 г. в 20:57

mini vivi nova... уникален карт..
Joyetech eGo-C Upgrade 1000mAh + 650mAh + Vision Mini Vivi Nova

#4 cuban

cuban

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 224 posts

Posted На 8.01.13 г. в 20:59

Тъй като имам желание да си купя нов карт се колебая между тези двата - Vision Mini Vivi Nova и Kanger T3. Та исках да попитам някой който ги е пробвал и двата, тъй като чета хубави и лоши работи за двата и някои казват, че разликата не е голяма. Ако разликата не е толкова голяма заслужава ли си да дам 2 пъти цената на Kanger-а за да взема Mini Vivi Nova? Ако може някой да ми разясни малко какви са основните разлики. :)

Mini Vivi Nova но Vision внимавай да не вземеш ментак.

Тези Kanger T2 T3 T... не знам колко си.. в къщи имам поне 3 на части... пукна се пластмасата без никога нито да са удряни нито изтървани просто от течността,

Не знам кой ти е казал че нямат голяма разлика, но аз и кангерите съм ги пушил от както си взех Вивито не искам да го сменям, нито има нещо общо на вкус с кангера и усещане, много по здрава изработка качествена, много по лесно се обслужва всичко е на винт.

И не е вярно че цената му е СКЪПА моля ви хора обърнете внимание че ВИВИто идва с 3 ГЛАВИ тоест все едно имаш 3 изпаритела за тези пари не 1

Така че с закупуването на едно ВИВИ при правилна експлоатация Месеци няма да имаш разходи дори и за нови глави.

Завиваш пълниш и пафкаш това е.

Така че ако сметнеш правилно ВИВИто и кангера са горе долу на една цена.

След закупуването на Vision Mini Nova всички други купешки изпарители от тоя клас Т 1 2 3 C 1 2 3 И така нататък ми изглеждат като еднодневки.

Edited by cuban, На 8.01.13 г. в 21:01.

#5 NiOOH

NiOOH

Silver потребител

• Супер потребители
  • PipPipPip
  • 477 posts

Posted На 8.01.13 г. в 23:17

Имам и двата, без никакво съмнение Vivi Nova.

#6 Missing

Missing

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 161 posts

Posted На 9.01.13 г. в 00:45

Къв е тоя въпрос?
Много ясно, че Mini Vivi-то...! :sSig_goodjob2:
Joytech eGo-C upgrade 1000mAh + Mini Vivi Nova + SmokeTech Redux

#7 Fado

Fado

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 81 posts

Posted На 9.01.13 г. в 00:58

Простете за лаишкия въпрос, но каква е разликата между Mini Vivi Nova и Mit Vivi Nova? :pardon:

#8 yass

yass

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 349 posts

Posted На 9.01.13 г. в 01:31

Ами на различни производители са. Единя на MiT, другия на Vision.

#9 Fado

Fado

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 81 posts

Posted На 9.01.13 г. в 15:00

Ами на различни производители са. Единя на MiT, другия на Vision.

А кое е по-добро?

#10 missy

missy

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted На 9.01.13 г. в 16:28

Вижънското.

#11 NiOOH

NiOOH

Silver потребител

• Супер потребители
  • PipPipPip
  • 477 posts

Posted На 12.01.13 г. в 15:33

Ако разликата не е толкова голяма заслужава ли си да дам 2 пъти цената на Kanger-а за да взема Mini Vivi Nova? Ако може някой да ми разясни малко какви са основните разлики. :)

Toва не го разбирам. До вчера си давал 5-лв дневно за цигари, но днес ако може да се спестят едни дребни пари... Това го пиша не само по конкретния повод, но и по повод на десетките подобни постове. Постоянно сме бомбардирани от въпроси от рода "Искам електронна цигара, ама ако може да кмина тънко".
Защо?!
1. 90% от хората, които минават на електронна цигара са тежки пушачи. Под "тежки"се разбира такива, които пушат по кутия и повече дневно. Ако пушиш по 2-3-5 цигари на ден, просто ги откажи. Няма да е трудно, или пък си пуши. Не е толкова пагубно, нито е толкова скъпо.
2. Ако си пушил по кутия на ден (средно по 140-150 лв месечно), за колко време ще си избиеш инвестиция от 100 лв в електронна цигара? Има ли смисъл да спестиш едни 50 лв и да си купиш някакви боклуци, които ще те откажат от е-цигарите и пак да минеш на 5 лв на ден за тютюн. Това е важно, защото разликата между боклук и качествена е-цигара е голяма, мноооого голяма, както като вкус, така и като надежност и последващи разходи.
3. Повечето от хората, опитали е-цигара и захвърлили я след няколко дни или седмици са употребявали некачествени такива. В повечето случаи са били тормозени от течове, вкус на изгоряло, отказ на батериите, малко и рядка (безвкусна) пара, лош вкус на разни незнайни течности, повреда на изпарителя.

В такива случаи може да има само една препоръка: Ако сте твърдо решени да се освободите от тютюна, купете си възможно най-качествената е-цигара и течности за нея. Ще похарчите пари колкото за два стека цигари, които ще си върнете с много голяма лихва в пари и здраве за по-малко от месец.

Повече не възнамерявам да пиша в подобни теми, просто ще препечатвам написаното по-горе. Няма смисъл да се повтаряме по 100 пъти.

#12 slavkov

slavkov

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 155 posts

Posted На 12.01.13 г. в 16:00

с две ръце и два крака, гласувам за виви-то.
единственият недостатък за мен, е че изпарява течността като за световно. направо изчезва.
на стандартното виви не ми прави впечатление толкова да е голяма консумацията

#13 oborotniq

oborotniq

ентусиаст изпарител

• Участници
  • PipPipPip
  • 71 posts

Posted На 12.01.13 г. в 16:04

е зависи колко пушиш... редукса в моя случай ми гълташе много повече от мини вивито, което ме изкарва с около 1,5 милилитра за ден средна консумация.. всичко е строго индивидуално.. ако не пускаш копчето на цигарата ясно че ще изчезва

#14 NiOOH

NiOOH

Silver потребител

• Супер потребители
  • PipPipPip
  • 477 posts

Posted На 12.01.13 г. в 16:09

Мини Виви наистина харчи много, чувствително повече от всеки друг изпарител, който съм ползвал при идентичен начин на изпаряване, но си заслужава.

#15 oborotniq

oborotniq

ентусиаст изпарител

• Участници
  • PipPipPip
  • 71 posts

Posted На 12.01.13 г. в 16:11

другото което бях забелязал е че по-редките течности наиситна буквално ги гълта... VPG на хангсен(водичка) когато бях експериментирал - 2 милилитра изяде за няколко часа... с VG, по-гъста течност не е така (поне не толкова)

Edited by oborotniq, На 12.01.13 г. в 16:11.

#16 NiOOH

NiOOH

Silver потребител

• Супер потребители
  • PipPipPip
  • 477 posts

Posted На 12.01.13 г. в 16:23

Така е, но за сметка на това, за месец и половина дори и намек за суха дръпка не съм имал, наводняване и гъргорене също.
Ако има и нещо друго негативно, което може да се напише за този изпарител, това е че главите са с по-високо съпротивление от гравираното на тях. Днес сложих трета 1.8 Ом-ова глава. И трите се замерват, както на мултицет, така и на Лава-та по 2.1 Ом. За да им извадиш максимума на тези глави като вкус и пара си трябва по-високо, регулирано напрежение. Аз ги ползвам на 4 Волта.

#17 Pana

Pana

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 80 posts

Posted На 12.01.13 г. в 22:22

И все пак ако въпреки еднозначните отговори колегата още се чуди - Виви-то на Вижън. Голямо или малко - въпрос на вкус.

#18 cuban

cuban

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 224 posts

Posted На 13.01.13 г. в 12:01

Така е, но за сметка на това, за месец и половина дори и намек за суха дръпка не съм имал, наводняване и гъргорене също.
Ако има и нещо друго негативно, което може да се напише за този изпарител, това е че главите са с по-високо съпротивление от гравираното на тях. Днес сложих трета 1.8 Ом-ова глава. И трите се замерват, както на мултицет, така и на Лава-та по 2.1 Ом. За да им извадиш максимума на тези глави като вкус и пара си трябва по-високо, регулирано напрежение. Аз ги ползвам на 4 Волта.

Някой глави на вивито 1.8 ги изкарва 2.3 2.1 2.1 Ома

А главите 2.8 си ги изкарва 2.8 само на една попаднах дето пишеше че е 2.8 а беше 2.9 ома

Така че ако някой набара истинска глава 1.8 с обикновена Его батерия трябва да усети баж баж вивито

#19 mugiwara

mugiwara

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 127 posts

Posted На 13.01.13 г. в 12:25

Не знам какво правя неправилно, но от 2 месеца ползвам Т3 сравнително често и нямам никакъв проблем с него :smiley_emoticons_joint: Но съм съгласен че Vivi-то е по-добро :thumbup1:
ХОРАТА ПРАВЯТ ЖИВОТА ТОЛКОВА ИНТЕРЕСЕН. ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ, ЧЕ ВЪВ ВСЕЛЕНА ПЪЛНА С ТОЛКОВА ЧУДЕСА, ТЕ УСПЯЛИ ДА ИЗМИСЛЯТ СКУКАТА? УДИВИТЕЛНО!

#20 Mitazi

Mitazi

е-сталкерче

• Участници
  • PipPipPip
  • 239 posts

Posted На 13.01.13 г. в 13:11

Не знам какво правя неправилно, но от 2 месеца ползвам Т3 сравнително често и нямам никакъв проблем с него :smiley_emoticons_joint: Но съм съгласен че Vivi-то е по-добро :thumbup1:

В тон с изказа ти мога да кажа, че очевидно правиш нещо много неправилно, защото аз с две Т3-ки и 4 глави нищо не успях да постигна по правилните начини. И сега отлежават в чекмеджето :D

Да добавя и своя глас:
+1 за Vision Vivi Nova (mini или maxi - няма значение)
Ако един кон ви говори, че сте смахнат, то това си е самата истина…