Липса на цвят при забъркана течност
Posted На 3.01.13 г. в 19:42
Точно преди 8 дни си забърках първите течности и съм ги остави да отлежат в шкафчето на стайна температура, както си му е редът.
Забърках по 5мл. с два аромата на FA с база на VPG Power на Inawera както следва:
- Cowboy Blend - в шише от Shade много добре изплакнато:
3,5ml. Inawera VPG Smoke - 18mg nicotine, 1,25ml. Inawera Gliceryne - 0mg., FA Cowboy blend - 5 капки
Общо: 5мл. Течност, 12,6мг. Никотин, PG-40%, VG-60%.
- Latakia - в чисто ново шише, но от тези с игла.
3,5ml. Inawera VPG Smoke - 18mg nicotine, 1,25ml. Inawera Gliceryne - 0mg., FA Latakia - 5 капки
Общо: 5мл. Течност, 12,6мг. Никотин, PG-40%, VG-60%.
Процентите PG и VG не са 100% точни, понеже не съм взел под внимание водата във VPG-то, но това да оставим настрана.
Въпросът ми е следният - няколко дни след забъркването, Cowboy Blend започна да си потъмнява и към момента си е бая жълто. Latakia-та обаче може да се каже, че не е мръднала на цвят.
Според вас на какво може да се дължи на това? Единствената разлика между двете течности както се вижда е шишето, в което преседяват и самият аромат. Нарочно изчаках пълна седмица, понеже реших, че на Latakia-та й трябва малко повече време, но чак пък толкова...вече започва нещо да ме съмнява.
Аз ще изчакам така или иначе още няколко дни преди да ги изпаря и да видя какво се е получило, но все пак...някакви идеи?
Поздрави,
Тишо
Posted На 3.01.13 г. в 20:22
Cowboy Blendа става супер жълт, клонящо към оранжево (щях да кажа като урина на болен човек, но няма да го казвам) Постепенно си сменя цвета, но след месец два е най тъмно.
Латакията - тепърва правя опити с нея, досега месец е лежала и няма кой знае какво потъмняване, съвсем лека промяна на цвета.
Всичко останало като рецепта ти е ОК(не е от това - нямат почти значение ВГ:ПГ, все в киреча.. капките са добре горе доле.. значение има никотина - по-висока концентрация = по тъмен цвят)
Наслука!
Posted На 3.01.13 г. в 22:15
...бая чакане се очертава.
Ами... нещо като шведската стомана - сега започваш да ги бъркаш и след 100 години започваш да ги изпаряваш
В интерес на истината - забърквам си 4-5 шишенца (50 мл)... започвам да си ги ползвам веднага и... наблюдавам как им се променят качествата в процеса на "стареене"
Posted На 3.01.13 г. в 22:52
Именно, именно...бая чакане се очертава.
Ами... нещо като шведската стомана - сега започваш да ги бъркаш и след 100 години започваш да ги изпаряваш
В интерес на истината - забърквам си 4-5 шишенца (50 мл)... започвам да си ги ползвам веднага и... наблюдавам как им се променят качествата в процеса на "стареене"... (към края на месеца - стават трепач
)
Posted На 22.01.13 г. в 15:28
Edited by Stelio, На 22.01.13 г. в 15:29.
Posted На 22.01.13 г. в 19:54
ПС. много отвратителна е на вкус,който иска мога да му дам аромат..
http://sincemylastci...R_2.50_dark.png
Posted На 22.01.13 г. в 20:02
снимките са за период от само 4 дни
макс бленда също променя цвят, става леко кафеникав
ванилията също
Attached Files
Posted На 22.01.13 г. в 23:55
Изчакай 2 седмици поне кафето, а латакия съм забъркал на 05.12.2012 и до ден днешен е почти без промяна в цвета. До колкото знам си е безцветна
![]()
ПС. много отвратителна е на вкус,който иска мога да му дам аромат..
и за другите аромати ли се чака по 2 седмици или при всеки е различно?
Posted На 23.01.13 г. в 11:00
Базите, базите, всичко е до тях. Доказано с много експерименти - едни втасфат за 2 дни, други за 2 седмици.Колкото хора, толкова и мнения. Базите и овкусителите, които аз ползвам не си променят нито цвета, нито вкуса след повече от 2-3 дни престояване.
Ето препоръчителната "процедура" на Инавера за бъркане на техните бази и аромати.
http://www.inawera.c...59&t=2585#p4311
Edited by Topper, На 23.01.13 г. в 11:08.
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo
http://goo.gl/NYLbA