Пренавиване на картомайзер
Started by g3rginata, От 1.01.13, 20:20
7 replies to this topic
Posted На 1.01.13 г. в 20:20
Честита нова година на всички.Значи въпроса ми е следния,понеже съм нов в е-пушенето в началото бях с атомайзери тип-а после си взех някакъв картомайзер за 7лв не зн какъв модел точно беше и ми хареса доста повече от атомайзера,та след 1 ден употреба тип биберонно пушене ми протече и сега си поръчах вижън виви нова,та в мен ли е причината за протичането в смисъл от биберонното пушене понеже по цял ден не я вадя от устата или причината е в картомайзера и понеже прочето нещо за пренавиване дали е възможно да ми дадете малко инфо за пренавиването и за това как да експлоатирам картомайзерите,за да не ми изгори и виви-то.Благодаря ви.
Posted На 2.01.13 г. в 00:07
Вивито не тече
Не е вярно, единствения недостатък на Вивито е точно това. Ползвам го адски съм доволен нон стоп НО я се пробвай като биберон да смучеш последователно и обърни докато дърпаш вивито на обратно, това не е прокапване по скоро се получава конденз и от време на време може да се усетят 1-2 капки на езика, но не е болка за умиране и може да се избегне този момент.
Точно поради тази причина има силиконче в Дрипката за да стопира насабралия се конденз да не ти влезне в устата, в този ред на мисли мисля че ако се сложи силиконче с малко по малък отвор от оригинала тоест с по плътни стени, може това да се доведе до минимум все пак когато дърпаме ни трябва отвор за да издърпаме ДИМЪТ така че една идея по малък отвор ще намали или излекува тая болежка за тестове сега ще потърся да си направя самоделка силиконче да видя как ще сработи
Edited by cuban, На 2.01.13 г. в 00:14.
Posted На 2.01.13 г. в 22:04
Благодаря за отговорите значи може би този картомайзер,който съм купил може да е от ментетата и затова е протекъл толкова бързо.
Искам аз да пробвам да си пренавивам главите на Вивито но имам едно питане.
Като направя намотката къде е плюс минус? предполагам че единият край на намотката трябва да е в дупчицата а другиа в корпусът ? логично да е така. ако ма къде да видя как точно е закрепена главата ще е супер защото като тръгна да развалям глава тя си излиза и не виждам как са била захваната намотката.
Другиа ми въпрос е мисля да понапазарувам малко Кантал , Нихром и Фитилче...
Тоя Нихром според вас добър ли е? ЦЪК
Тоя продавач бая жица има... кое е добро да си взема?
И фитилец ЦЪК
Posted На 2.01.13 г. в 23:25
Минусът контактува с резбата, т.е. жичката трябва да е под силиконовата втулка на главата, а жичката за плюса минава през отвора на същата втулка и се затапва с централния пин. Мустаците се махат лесно с пречупване или нокторезачка/ножичка. Или: намотката се вкарва в главата и едното мустаче се завива към резбата. После се слага се втулката, като другото мустаче минава през нея и се поставя и металната "тапичка" - плюса.
Благодаря за отговорите значи може би този картомайзер,който съм купил може да е от ментетата и затова е протекъл толкова бързо.
Искам аз да пробвам да си пренавивам главите на Вивито но имам едно питане.
Като направя намотката къде е плюс минус? предполагам че единият край на намотката трябва да е в дупчицата а другиа в корпусът ? логично да е така. ако ма къде да видя как точно е закрепена главата ще е супер защото като тръгна да развалям глава тя си излиза и не виждам как са била захваната намотката.
Другиа ми въпрос е мисля да понапазарувам малко Кантал , Нихром и Фитилче...
Тоя Нихром според вас добър ли е? ЦЪК
Тоя продавач бая жица има... кое е добро да си взема?
И фитилец ЦЪК
Като се събере главата е добре да се огледа да не са останали по-дълги мустаци, които могат да накъсят.
Едит:На линка, който си дал за нихрома, всъщност има сниман кантал.
Edited by Jenevus, На 2.01.13 г. в 23:26.
Ледът се пука, господа съдебни заседатели!