Jump to content

Photo
- - - - -

Вкус на изгоряло?

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 dechovek

dechovek

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 15 posts

Posted На 29.12.12 г. в 04:12

Smoktech Redux картомайзер + Joyetech eGo-C 2 Upgrade батерия.

Взех си ги преди 2 седмици точно от магазина на сайта. От тогава насам почти свикнах с е-цигарата. Изразходвал съм не повече от 14 ml течност. В началото дърпах силно и постоянно и първите дръпки имаха перфектен вкус и наситеност (удар в гъролото), но след това разбрах че трябва да се кара по-леко иначе прегрява и почва да има вкус на изгоряло ако дърпаш ненаситно. Така да бъде - проблема изникна наскоро преди ден два или повече (постепенно). От тогава насам след 3-4 дръпки цигарата изгубва всякакъв вкус а усещането е неприятно парене с вкус на изгоряло в гърлото. Преди се оправяше като изчакаш малко време 1 минута например, и вече пак има обилен дим и удар в гърлото. Сега и 1 час да чакаш няма разлика. Единствената оправия е да махнеш черната капачка (там където устните ти се допират) и да я сложиш отново. И така пак можеш да си дръпнеш 4-5 пъти преди пак да се прецака и да има пак вкус на изгоряло.

Има ли някой представа защо така се получава. Смених изпарителната глава на картомайзера но не помогна изобщо. :( Не е от батерията също, винаги я държа зарадена. Картомайзера не препълвам с течност също. Държа го на половина пълен. Единствената разлика за която се сещам е, че преди се чуваше специфично пукане по време на дърпане, което с времето поизчезна. Има ли пукане се дърпа добре, няма ли има вкус на изгоряло.

Дано някой може да помогне, мерси предварително!

#2 BranniKKK

BranniKKK

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 147 posts

Posted На 29.12.12 г. в 04:46

За пръв път чета за такъв проблем.Аз съм с Redux от около месец и вече съм прекарал г/д 140 160 мл течност през него и не дава никакъв ама наистина никакъв проблем,дори съм по доволен от него отколкото от виви нова на вижън.Да не би проблемът да е от силиконовата капачка която е на главата,свали главата измии я добре измии и капачката абе целия карт почисти,свали капачката и я свии леко с пръсти,вземи 1 нокторезачка и леко резни периферията там където се падат фитилите от 2те страни на капачката,така че самата силиконова капачка да не притиска фитила,направи това с старата капачка ако си пазиш главата де.Аз съм така с моят карт и наистина нямам никакви проблеми.

#3 RoSS

RoSS

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 167 posts

Posted На 29.12.12 г. в 07:56

Вакумира се !!! Силиконовата шапчица да не е прекалено натисната надолу и да не може да поема въздух?

#4 dechovek

dechovek

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 15 posts

Posted На 29.12.12 г. в 10:25

Мисля че се оправи. Мерси много и за двата коментара. По всичко изглежда, че след като си чистих картомайзера преди 2 дни, след това прекалено силно съм навивал капачката и от това идва и проблема. Ще ъпдейтна пост-а си с окончателен резултат малко по-късно.

#5 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 29.12.12 г. в 11:48

Хора, моля ви, не отваряйте нова тема за всеки ваш "уникален" проблем.
Има отделни теми за всеки един картомайзер. Обсъждайте ги там, защото повярвайте ми, вие не сте се натъкнали на нещо невероятно. Някои хора вече са го срещали, обсъдили, намерили частично или пълно решение.
Още една тема "вкус на изгоряло ?!?" и ще се гръмна....
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#6 Mitazi

Mitazi

е-сталкерче

• Участници
  • PipPipPip
  • 239 posts

Posted На 29.12.12 г. в 12:41

Ето това мнение, според мен, е основополагащо при ползването на Redux: Подобряване на Redux
Мисля че ще Ви бъде от полза :smiley_emoticons_joint:
Ако един кон ви говори, че сте смахнат, то това си е самата истина…

#7 dechovek

dechovek

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 15 posts

Posted На 29.12.12 г. в 17:05

Mitazi мерси много за линка. Трябваше да се сетя да search-на преди да правя нова тема но карай...

Иначе аз си реших проблема. Всичко измих, оставих нещата да изсъхнат и след това отрязах от силиконовата шапчица 1 милиметър - не в краищата ами направо цялата. Както и да е за сега всичко е наред и се дърпа много добре и няма вкус на изгоряло, колкото и да дърпам. Ще видим. Чува се само някакво еднократно пукване надявам се да не е нищо опасно. Стана като нова, че дори и по-добре и мисля и другите 4 глави които имам да ги резна.

#8 Mitazi

Mitazi

е-сталкерче

• Участници
  • PipPipPip
  • 239 posts

Posted На 29.12.12 г. в 17:22

Рязането също е вариант, но трябва да внимаваш да не отрежеш прекалено, защото главата ще започне да се пълни с течност. Другата особеност при рязането е, че след като силиконовата шапчица омекне има някаква (макар и сравнително слаба) вероятност пак да се появят течове.

За удължаване живота на главата, освен измиването, е желателно да правиш и "драй бърн" когато установиш, че по нея се е събрал много нагар.

Успех с изпаряването :smiley_emoticons_joint:

Edited by Mitazi, На 29.12.12 г. в 17:23.

#9 dechovek

dechovek

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 15 posts

Posted На 29.12.12 г. в 17:31

"Драй бърн" какво ще рече? Едва от 2 седмици изпарявам и не съм наясно още с термините :)

#10 NiOOH

NiOOH

Silver потребител

• Супер потребители
  • PipPipPip
  • 477 posts

Posted На 29.12.12 г. в 17:33

"Драй бърн" какво ще рече? Едва от 2 седмици изпарявам и не съм наясно още с термините :)

Eee, толкова пък да не се оправяте.

http://www.google.bg...iw=1366&bih=645

#11 Mitazi

Mitazi

е-сталкерче

• Участници
  • PipPipPip
  • 239 posts

Posted На 29.12.12 г. в 18:13

След като си погледнал някои от клипчетата предоставени от колегата NiOOH би трябвало да се разбрал следното:
Dry Burn се прави с цел да се изчистят фитила и намотката от образувалите се с времето налепи по тях. Целта на занятието е след Dry Burn да се получи максимално приближение на главата до нова такава. Ако не се почистят с времето главата започва да пуска все по-малко пара, аромата да избледнява и да се губи ударът. Накрая главата изгаря и се налага да се купи нова. Това се случва, в зависимост от интензитета на изпаряване, обикновено след 2 до 4 седмици.
С Dry Burn се увеличава живота на главата от поне 3 месеца нагоре (докато все пак не изгори). :smiley_emoticons_joint:

#12 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 17.01.13 г. в 11:36

eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA