Jump to content

Photo
- - - - -

Огромни ядове с батерия

• Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 Seomancer

Seomancer

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 115 posts

Posted На 12.12.12 г. в 16:45

Някой разбиращ ще помоля да ми помогне проблема е следния.
Батерията уж всичко и работи и платка и батерия но не изпарява не тръгва картомайзера .
На зарядно прави контакт щото присветква бутона проверих пина в средата отворих я и вътре и капачето погледнах минуса си е запоен .
Платката си свети и режимите си сменя без проблем понеже е ego-c
Сглобена и с уреда я пробвах на капачето и на пина и като натисна бутона и 3 и нещо си волта си показва общо взето всичко си излежда наред .

Не ми идва на ум от къде е проблема като я отварях обаче забелязах че плюса е по цялата батерия всмисал жицата тръгва долу някъде от минуса и продължава на горе минава през пластината за + и тогава в платката
Долу обаче има една лепка кръгла и не ми се махаше да видя кво става там и защо от там тръгва + тва нещо за първи път го вижам .Някой ако се сеща нещо което не съм проверил да даде някой съвет

#2 asiyaolo

asiyaolo

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 142 posts

Posted На 12.12.12 г. в 17:38

След като има напрежение, защо реши че проблема е в батерията а не в карта?

#3 Seomancer

Seomancer

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 115 posts

Posted На 12.12.12 г. в 19:21

хах ми щото имам още 2 батерии и 4 карта и всичко си работи само тя нищо не прави аз няма да питам ако не съм пробвал всичко

#4 asiyaolo

asiyaolo

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 142 posts

Posted На 12.12.12 г. в 20:51

Зачисти (ако не си) пина и резбата. Навий, ако имаш глава от Редукс или СЕ4V3 директно на батерията и провери работи ли.

#5 NiOOH

NiOOH

Silver потребител

• Супер потребители
  • PipPipPip
  • 477 posts

Posted На 12.12.12 г. в 23:07

Пробва ли да изтеглиш леко централния пин? Понякога потъват и не правят контакт.

#6 vakill

vakill

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 238 posts

Posted На 13.12.12 г. в 09:04

Пробва ли да изтеглиш леко централния пин? Понякога потъват и не правят контакт.

Това е проблема.

Щастлив user на VAMO+Nimbus

#7 Seomancer

Seomancer

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 115 posts

Posted На 13.12.12 г. в 09:44

Имам само глави от виви но тях не мога да ги навия на резбата по малки са
Имам пръстен от картомайзер долу пръстена който се навива всмисал цялата долна част на карта без изпарителната глава и пластмасата и като я завия и пак пусна уреда на + и - на тва парче от карт и си отчита всичко точно .Тва с централния пин го пробвах още в началото не е от него щом на зарядното прави контакт и на това парче от карт също на + отчита напрежение пина си предава нататък

#8 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 13.12.12 г. в 13:58

Айде бе, по-малки са! Малко на какво, всичките са стандарт 510. Нещо съмнително стана.
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#9 Seomancer

Seomancer

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 115 posts

Posted На 13.12.12 г. в 14:01

еми не мога да я завия не хваща резбата явно съвсем малко не и достига да захване за фланеца. Но съм я пробвал и със виви и със v3 и с един horizontal coil нищо не тръгва

Edited by Seomancer, На 13.12.12 г. в 14:02.

#10 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 13.12.12 г. в 14:05

Аз се пообърках вече, за какво говорим.... Ще кажеш ли каква е батерията и от къде е купена. А, и дали е събрана както трябва, след интервенцията ?
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#11 Seomancer

Seomancer

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 115 posts

Posted На 14.12.12 г. в 19:04

ego c 2 upgrade 1000mah оригинална си е просто вече не е в гаранция доста батерии съм отварял и оправял не съм сбъркал в сглабянето или отварянето но просто всичко и излглежда наред всичко дето ми идва на ум съм проверил и пак не си работи ще зема да я пробвам с друга платка накрая макар че като цъкна бутона на уреда веднага излиза че се подава напрежение.
Пробвал и проверил съм абсолютно всичко от стандартните проблеми от който може да е.
Идеята ми е ако някой знае нещо по рядко срещано като проблем да погледна за него

#12 last_hope

last_hope

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 511 posts

Posted На 14.12.12 г. в 21:10

Елемента "туширан" ли е? В смисъл да е изтърван да легне до нула и да е вдиган принудително.
В подобен случай е възможно да се зарежда , да показва нормално напрежение без товар , но като го напънеш да сгъва.
П.П. е сега се загледах и в първия пост по-подробно - това което върви от долу е минуса а не плюса. Освен това пак от там излиза второ кабелче , което е замасено на долната капачка. От там идва нулата към фланеца. Ако то е откачено платката ще ти светка, батерията ще се зарежда, но няма да "пали" изпарител!

Edited by last_hope, На 14.12.12 г. в 21:14.

Save the future from degenerates,chlorinating the Gene pool!!! www.darwinawards.com

#13 Seomancer

Seomancer

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 115 posts

Posted На 15.12.12 г. в 00:06

Знам за долу за капака казвам че 2 жици излизат и черна и червена .
Черната си отива единия и край на капака др край стига чак до горе на платака като преди тва си минава долу през минуса но червената що и тя от там тръгва не ми е ясно може би нещо има там понеже е egoC заради режимите или няква защита допълнителна нз просто долу е захлупено с едно лепкащо като тапа и не се вижда кво аджеба прави там + не ми се ще да го отлепвам но май ще се наложи

обобщено от капака нагоре тръгва чената стига до тапата там вътре предполагам е запоена на минуса на батерията то доста силно е залепено не ми се струва там нещо да може да се е откъснало .
От там отстрани по батерията вървят 2 жици чена и червена .Червената минава през + на батерията и отива на платката а черната направо на платката

Утре пак ще я отварям тоя път ще и направа харакири може и да я снимам :D

Edited by Seomancer, На 15.12.12 г. в 00:10.

#14 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 15.12.12 г. в 11:06

Айде бе, по-малки са! Малко на какво, всичките са стандарт 510. Нещо съмнително стана.

В интерес на истината на моите две джой батерии купувани от тук също не може да се навие директно главата на вивито.
Успявам само на китайската батерия купувана от кабинката. Точно малко не стига, а не смея да я натискам прекалено надолу да не си набия пина навътре.
Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#15 last_hope

last_hope

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 511 posts

Posted На 15.12.12 г. в 11:34

Да де тя беше "от хубавите" ;). Има втора платка долу която подава освободения режим. Най вероятно е припукала тя.Та опростяваш я - чистиш всичко излишно т.е. долната платка - връзваш си системата като за стандартна батерия и се надяваш горната да е в работна кондиция - е ще е скопена на 3,2 Волта , но има шанс да проработи.
Save the future from degenerates,chlorinating the Gene pool!!! www.darwinawards.com

#16 Jenevus

Jenevus

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 331 posts

Posted На 15.12.12 г. в 12:30

В интерес на истината на моите две джой батерии купувани от тук също не може да се навие директно главата на вивито.
Успявам само на китайската батерия купувана от кабинката. Точно малко не стига, а не смея да я натискам прекалено надолу да не си набия пина навътре.

Еми... китайска работа, но не съвсем. Аз навивам главата на Виви и на трите ми джой батерии, всичките купени от тук и така си бърня главите. Ако резбата на батерията започва от малко по-дълбоко може да се наложи да се понатисне главата, за да се "сгъне" силиконовото уплътнение на главата, че да захапе резбата. При тази операция не може да се набие пина на батерията, щото пина на главата не стига до този на батерията.
Topper вече го е написал - 510 резбата си е... 510.
Ледът се пука, господа съдебни заседатели!

#17 Seomancer

Seomancer

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 115 posts

Posted На 15.12.12 г. в 20:01

направих батерията но с друга платка тази явно няма оправия .Уж
всичко си работи но не пали нищо .Махнах долу платката и пак не вървеше и на други батерии я пробвах всичко си отчита точно но не запалва никакъв карт.
зае*авам я направо при другата прецакана платка дето на 2рата секунда мига на късо и ще ги пазя за някой дето може да ги оправи :D

EDIT: 2рата платка дето свети постонно на късо се оказа че е добре било е нещо от батерията но не мога да я оправя някой ако му се намира излишна батерия дори и от зелените да каже :)

Edited by Seomancer, На 15.12.12 г. в 21:02.