Jump to content

Photo
- - - - -

Добър избор ли съм направил като за първи път?

• Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 Дими

Дими

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 3 posts

Posted На 11.12.12 г. в 14:35

Преди няколко дни опитах за първи път е-цигара и останах повече от доволен. Аз съм хард кор пушач и се зарадвах, че имам възможност да зарежа "аналоговите". От два дена се ровя във форума, за да вляза в час с нещата и се спрях на следното: Kартомайзер KANGER T2 CC-2.4, батерия USB 1000 mAh Joyetech eGo-C. А като никотинова течност APPLE 1.8% на Inawera като начало. Изборът който направих добър ли е? Много се омотках от разглеждане и четене тези два дена и не съм сигурен удачна ли е тази конфигурация.

#2 asiyaolo

asiyaolo

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 142 posts

Posted На 11.12.12 г. в 15:59

Като за начинаещ - става. Бъди сигурен, че ако продължи да ти харесва, това няма да е единственият хардуер, който ще си купиш.
За течността, който и да ти даде съвет, ще те излъже. Трябва сам да опитваш и да решиш. Затова нека да те излъжа и аз- опитай Shade, RY4 и Old Havana.

#3 unr3al

unr3al

ъЪ ?

• Участници
  • PipPipPip
  • 78 posts

Posted На 11.12.12 г. в 16:18

Добре е, да.. не като някои хора тук (Аз :rofl: ) да вземат "супер як" комплект за 50 кинта 2 батерии и тн :crazy: .. Хубаво е, че си разгледал форума и си добил представа към кое да се насочиш. :smiley_emoticons_joint:

Колко до течностите, трябва да си пробваш кое ще ти допадне.. Стартирах с Dekang Apple 18ка .. има повече вкус на ванилия... след това Strawberry na FA..пак не ми допадна.. аромат на ягода (от компот).. Днес поръчах Shade на FA, надявам се да ми допадне :) :smiley_emoticons_joint:

Edited by unr3al, На 11.12.12 г. в 16:41.

#4 Missing

Missing

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 161 posts

Posted На 11.12.12 г. в 16:42

Ако наистина си хард пушач почни с тютюневи аромати... Повече засищат ... Поне аз започнах с череша на деканг и след няколко дена ми се пушеше зверски та си купих RY4 и Shade и си реших проблема!
Купи си за начало няколко 10мл разфасофки от течностите за проба да прецениш кое ще ти хареса. :)
ПС; Препоръчвам Shade и Maxxx Blend на Flavour Art. (И 2те са сладки!)
Колкото до Т2ката на мен ми идва много топла парата от него и не го харесвам...Но иначе си е един мнооого добър карт.Аз лично предпочитам Smoketech Redux/Vision Vivi Nova.
За батерията - и аз съм с такава. На мен лично ми стига за 2 дни.. Пуша от 3 до 5мл дневно с 1.8 ома глви!

Edited by Missing, На 11.12.12 г. в 16:44.

Joytech eGo-C upgrade 1000mAh + Mini Vivi Nova + SmokeTech Redux

#5 yass

yass

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 349 posts

Posted На 11.12.12 г. в 17:23

И най-добре (ако имаш възможност, разбира се) си купи 2-3 картомайзера. Не за друго, ама да можеш да ги напълниш с различни течности и да си ги сменяш. Особено в началото докато се луташ кой е твоя аромат.

#6 BranniKKK

BranniKKK

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 147 posts

Posted На 11.12.12 г. в 18:38

Ако наистина си хард пушач почни с тютюневи аромати... Повече засищат ... Поне аз започнах с череша на деканг и след няколко дена ми се пушеше зверски та си купих RY4 и Shade и си реших проблема!
Купи си за начало няколко 10мл разфасофки от течностите за проба да прецениш кое ще ти хареса. :)
ПС; Препоръчвам Shade и Maxxx Blend на Flavour Art. (И 2те са сладки!)
Колкото до Т2ката на мен ми идва много топла парата от него и не го харесвам...Но иначе си е един мнооого добър карт.Аз лично предпочитам Smoketech Redux/Vision Vivi Nova.
За батерията - и аз съм с такава. На мен лично ми стига за 2 дни.. Пуша от 3 до 5мл дневно с 1.8 ома глви!

+1 за Redux и 75% за Vivi Nova.Сега май се поразработи пущината и съм по доволен от вивито де.Но като за начало според мен Redux е идеален избор.Фаворит ми е от картовете от този тип.

#7 Missing

Missing

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 161 posts

Posted На 11.12.12 г. в 18:50

Да редукса тръгва от първата дръпка с ебати парата...
И мойто виви още се разработва и от време на време ме изнервя и навивам редукса да си направя кефа, че още е малко парата от вивито ама почна да настига редукс-а... За вкуса според мен виви е по-добрия варянт!
Но като за начало редукса е прекрасен карт особено като му се резне леко силиконовата шапчица с нокторезачка почти няма сухи дръпки или изгорял вкус.

#8 Jenevus

Jenevus

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 331 posts

Posted На 11.12.12 г. в 20:22

...За батерията - и аз съм с такава. На мен лично ми стига за 2 дни.. Пуша от 3 до 5мл дневно с 1.8 ома глви!

С eGo 1000 mAh обикновено се изпаряват макс. ~2-3 ml течност - 6-10 ml просто няма как да стане. Количеството на изпарената течност се хваща малко трудно и може би от там идва объркването?!
Ледът се пука, господа съдебни заседатели!

#9 asiyaolo

asiyaolo

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 142 posts

Posted На 11.12.12 г. в 20:46

А аз се чудех, защо моята издържа 3.5ml max. Twist-а, като го позасиля и толкова не може.

#10 Missing

Missing

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 161 posts

Posted На 11.12.12 г. в 22:08

...За батерията - и аз съм с такава. На мен лично ми стига за 2 дни.. Пуша от 3 до 5мл дневно с 1.8 ома глви!

С eGo 1000 mAh обикновено се изпаряват макс. ~2-3 ml течност - 6-10 ml просто няма как да стане. Количеството на изпарената течност се хваща малко трудно и може би от там идва объркването?!

Колега наистина изпарявам до 5 мл преди батерията да се изключи! Базата е инавера и се изпарява доста по-бързо от ФА готовите течности! Ето днес за 2ри път пълня вивито и още свети бяло копчето до момента 1 цяло изпарено + това в което остават още 0.8мл. Едва ли лъжа.

#11 Jenevus

Jenevus

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 331 posts

Posted На 11.12.12 г. в 23:27

А аз се чудех, защо моята издържа 3.5ml max. Twist-а, като го позасиля и толкова не може.

Въпросът за разхода на ток и течност е комплексен, но ако на това ниво на технологията (с 1000 mAh) изпаряваш 3+ ml течност - няма място за притеснения.

Колега наистина изпарявам до 5 мл преди батерията да се изключи! Базата е инавера и се изпарява доста по-бързо от ФА готовите течности! Ето днес за 2ри път пълня вивито и още свети бяло копчето до момента 1 цяло изпарено + това в което остават още 0.8мл. Едва ли лъжа.

Лъжа! - това въобще не ми е идвало на ум! И аз Вивито (голямото) не го оставам да пресъхне през деня, но в края на месеца излиза, че разходът ми е 7-8 ml/ден при ~2.2-2.5 mAh разход на ток, независимо дали с eGo или с "джедайски" инхалатор.
Ползвам само ФА и Инавера и разликата за мене не е в разхода на течност и батерия.
п.с. Ако eGo 1000 mAh издържаше 5 ml нямаше да се занимавам с "вибратори" - eGo като габарити е по удобно.

Edited by Jenevus, На 12.12.12 г. в 20:31.

Ледът се пука, господа съдебни заседатели!

#12 Missing

Missing

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 161 posts

Posted На 11.12.12 г. в 23:40

Само за справка ще ти кажа, че преди с готови течности на ФА изкарвах по 2 дена с 2-3мл течност!
Сега с бъркочи от мен с инавера база изкарвам с 2мл половин ден не повече...
Според мен от там идва, че изкарвам и 2 дена с батерията...
При жена ми също го забелязах този феномен до преди 2 дена пушеше готов шейд ФА и 1 карт го смъкваше за 4 5 дни... Сега пуши от моя шоколад и 1 редукс и свършва за 1 максимум 2 дни. Не знам на какво се дължи това но е факт.Базата която ползвам е PVG 50/50 0mg никотин.

#13 LxD

LxD

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 235 posts

Posted На 11.12.12 г. в 23:56

Само за справка ще ти кажа, че преди с готови течности на ФА изкарвах по 2 дена с 2-3мл течност!
Сега с бъркочи от мен с инавера база изкарвам с 2мл половин ден не повече...
Според мен от там идва, че изкарвам и 2 дена с батерията...
При жена ми също го забелязах този феномен до преди 2 дена пушеше готов шейд ФА и 1 карт го смъкваше за 4 5 дни... Сега пуши от моя шоколад и 1 редукс и свършва за 1 максимум 2 дни. Не знам на какво се дължи това но е факт.Базата която ползвам е PVG 50/50 0mg никотин.

Няма база PVG 50/50. Има база VPG 50/41/9! Според мен каквато и да е течността това няма да влияе за разреждането на батерията, по скоро омажа на главите са от значение. ;)
Ихаааааа... от последната ми аналогова цигара е минало ... и съм спестил ...

#14 Missing

Missing

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 161 posts

Posted На 12.12.12 г. в 00:01

Тия 9% вода не ги броя.. Въпроса е, че разбрахте за каква база става въпрос.. И все пак следя внимателно при 4МЛ светна батерията в светло синия цвят...

#15 LxD

LxD

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 235 posts

Posted На 12.12.12 г. в 00:21

Чича ми как така не ги броиш тия 9% вода, ами ако беше водка/спирт или някаква друга незнайна съставка дали пак щеше да ги пропуснеш? Според мен е напълно нормално една батерия 1000 mah да издържи 3-4-5 мл. изпарена течност и да падне. Не виждам какъв е проблема? Предполагам че главите са ти 1.8 ома? :smiley_emoticons_joint:

Edited by LxD, На 12.12.12 г. в 00:23.

Ихаааааа... от последната ми аналогова цигара е минало ... и съм спестил ...

#16 Missing

Missing

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 161 posts

Posted На 12.12.12 г. в 00:28

Е вода кво да я броя :Koshechka_08: Да беше друго може и да го броя :smiley_emoticons_joint:
Да 1.8 ома са ми главите... Въпроса е, че батерията издъжа към 7 мл преди да се изключи... и явно някой хора не ми вярват, но се убеждавам вече от близо месец, че горе долу толкова изпарявам за 2 дни, преди да се изкючи батерията. Както и да е да спрем да спорим, че разводнихме темата на колегата. :drinks:

#17 vakill

vakill

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 238 posts

Posted На 12.12.12 г. в 10:24

Преди няколко дни опитах за първи път е-цигара и останах повече от доволен. Аз съм хард кор пушач и се зарадвах, че имам възможност да зарежа "аналоговите". От два дена се ровя във форума, за да вляза в час с нещата и се спрях на следното: Kартомайзер KANGER T2 CC-2.4, батерия USB 1000 mAh Joyetech eGo-C. А като никотинова течност APPLE 1.8% на Inawera като начало. Изборът който направих добър ли е? Много се омотках от разглеждане и четене тези два дена и не съм сигурен удачна ли е тази конфигурация.

Идеална конфигурация ,както за начинаещи така и за напреднали.Добре дошъл в отбора ! :smiley_emoticons_joint:

Щастлив user на VAMO+Nimbus

#18 Дими

Дими

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 3 posts

Posted На 13.12.12 г. в 10:40

Благодаря ви за отговорите. Бяха полезни и особено за течностите. Там е въпрос на много проби, а аз като новак щях да стрелям на посоки. Ще опитам всички които ми препоръчах те. Спрях се и на втори картомайзер повлиян от написаното за него. MiT VIVI NOVA - 3.5 мл. :smiley_emoticons_joint:

#19 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 13.12.12 г. в 10:45

Вземи си Redux, сякаш е най-балансиран от предлаганите в магазина.
Зависи с какъв картомайзер си. С някои CE4+ може да изпаряваш и по 3 милилитра дневно, с Redux и същата течност - 2... и т.н.

#20 Дими

Дими

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 3 posts

Posted На 13.12.12 г. в 14:45

Ще го пробвам и него щом ми го препоръчваш. Мерси за съвета :) :smiley_emoticons_joint: