Jump to content

Photo
* * * * * 1 votes

Въпрос за течности от новобранец

• Please log in to reply
84 replies to this topic

#41 gogo63

gogo63

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 275 posts

Posted На 4.03.12 г. в 21:55

Леко с дамите, някои от тях се справят много по-добре от някои мъже :smiley_emoticons_joint:

Цък

Цък

Ееее, говорим за правила, не за изключения! Искрени уважения за което.
Също така говорим за бюджетни решения

#42 amji

amji

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted На 4.03.12 г. в 23:14

И от мен искрени уважения и поздравления. Е, на това нещо с кеф да направиш експерименти с намотката, а не на евтинийката да го пера,суша,бърна и да му купувам кантал и нишки да остраня доказани дефекти.

#43 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 4.03.12 г. в 23:46

Нали това казах и аз :)
Така че да оставим начинаещите вейпъри да си намеря бюджетното решение, като им споделяме наш опит. А с времето идва апетита и жаждата за нови устройства, по-голям кеф, експериментиране и моди.
Пък за такива устройства трябват сериозни суми да се инвестират. Дайте шанс да прескочат рисковия начален период и да се преселят твърдо в клуба на изпарителите :)
Иначе от термини, варианти, технологии...понякога и мен ми гръмва главата :smoking-8570:
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#44 gogo63

gogo63

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 275 posts

Posted На 5.03.12 г. в 01:23

а не на евтинийката да го пера,суша,бърна и да му купувам кантал и нишки да остраня доказани дефекти.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Най-отговорно мога да ти кажа, че мога да направя чисто нова СЕ2 без никакви фабрични дефекти само от керамична чашка и фланец по-бързо от колкото ще си навиеш правилна тръбичка от меш-а. Да не ти казвам, че ще изкара поне два месеца повече от намотката с меша без подмяна.
Не всичко е такова каквото изглежда на пръв поглед :smiley_emoticons_joint:

#45 amji

amji

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted На 5.03.12 г. в 08:12

Най-отговорно мога да ти кажа, че мога да направя чисто нова СЕ2 без никакви фабрични дефекти само от керамична чашка и фланец по-бързо от колкото ще си навиеш правилна тръбичка от меш-а. Да не ти казвам, че ще изкара поне два месеца повече от намотката с меша без подмяна.Не всичко е такова каквото изглежда на пръв поглед :smiley_emoticons_joint:

Поздравления, щом си доволен от крайните резултати.:sSig_goodjob2:

#46 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 5.03.12 г. в 08:40

Тоз който падне в примката на ce2-ka той друго не признава :Koshechka_08: :Koshechka_08:

а не на евтинийката да го пера,суша,бърна и да му купувам кантал и нишки да остраня доказани дефекти.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Най-отговорно мога да ти кажа, че мога да направя чисто нова СЕ2 без никакви фабрични дефекти само от керамична чашка и фланец по-бързо от колкото ще си навиеш правилна тръбичка от меш-а. Да не ти казвам, че ще изкара поне два месеца повече от намотката с меша без подмяна.
Не всичко е такова каквото изглежда на пръв поглед :smiley_emoticons_joint:

И като добавка предаването на аромата е по добро от фитила от колкото от меша.
Освен това за меша си трябва як батериен мод. Без такъв каузата е обречена.

#47 nar

nar

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 25 posts

Posted На 5.03.12 г. в 11:51

Благодаря на всички за изразените мнения за картомайзерите - разгледах това онова и вече добих някаква представа.
Ще си взема на първо време два-три карта за проба, колкото за преценя разликите. Но и атомайзерът ми дава пара и усещане.
Иначе едва ли ще почна да намотавам и размотавам жички, ама то никога не се знае :)))

Откакто ми стана лошо вчера, намалих изпаряването, и сега не стига че не пуша истински цигари, ами и е-пушенето намалих драстично.

Днес ще ходя за течности, ще си взема някаква ароматна 18-ка на Flavour Art и евентуално нещо по-слабо на Inawera, ако има.
На Flavour Art ли беше хубавата ябълка?

#48 Туранага

Туранага

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 340 posts

Posted На 5.03.12 г. в 15:59

Аз по-ароматна ябълка от зелената ябълка на LA-Vape не съм пушил, а съм пробвал и двете на Inawera и една на Dekang.

#49 nar

nar

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 25 posts

Posted На 5.03.12 г. в 16:26

Здравейте,

купих си картомайзер - идея си нямам какъв, съвсем обикновен някакъв - LR e, взех си го от представителния магазин на този сайт в Стара Загора. Хората там бяха така любезни и да ми го напълнят.

В момента съм с него, все още не мога да преценя особено повече ли ми харесва с него, в края на всяко дърпане се чува нещо смесено между припукване и свистене. В края ми сложиха едно смешно нещо, което според мен е дрип тип, ама не съм сигурна.

На колко време трябва да накапвам? Пак взе да ми мирише на изгоряло пусто! Картомайзерът ми е стоманен, малък, и струва 3-4 лева /купувах го с други неща и не знам колко точно/. Хич не съм очарована.

Взех си Tabacco 7 foglie на Flavour Art - това е т.нар. MILD 7, доколкото разбрах. Имаше само опаковки от 50 мл от 18-ките, затова си взех 50 /а исках да си взема няколко различни от 10 мл/. Сега ме е яд, че не си взех Виржиния 18, защото много ми харесва, а имам само 11-ка от нея. Този Милд не е лош, ама де да знам, очаквах повече от него.

Видях, че има някакви малки шишенца - ароматизатори на Flavour Art, та ако взема от тях и капя в течностите си, предполагам, мога да си докарам различни аромати, нали? Обаче дали ще ми падне наситеността или както там се нарича /демек ще ми станат ли по-слаби/? Да ги взимам ли?

:help:

#50 Массаракш

Массаракш

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 153 posts

Posted На 5.03.12 г. в 16:31

Бурна дискусия се разразила, чак моите играчки виждам, мерси, мерси :)

nar, вече виждате колко са различни предпочитанията на хората откъм картомайзери и течности :smiley_emoticons_joint: За жички и разни такива не мислете още, след половин година може и дори нито да пушите, нито да изпарявате. Опитайте единични бройки картомайзери и течности и споделете как е.

За капачката не се сетих, но както evilution ви е посочил, вземете една. Освен външния вид и защитават; като се сложи тънък атомайзер/картомайзер на Его батерия и като натиснеш някъде цигарата може да се повреди конектора на батерията - на мен не ми се е случвало, но съм виждала вече две такива. Трябва доста старание да се случи това, но се случва на някои хора.

Танкчетата на 510 могат да се пълнят и без спринцовка и без да се махат капачетата. Трябва малко да се потренира, върхът на капкомера на шишенцето се поставя на ръбчето на отвора и се капе бавно, течността си отива вътре.

#51 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 5.03.12 г. в 17:56

Здравейте,

купих си картомайзер - идея си нямам какъв, съвсем обикновен някакъв - LR e, взех си го от представителния магазин на този сайт в Стара Загора. Хората там бяха така любезни и да ми го напълнят.

В момента съм с него, все още не мога да преценя особено повече ли ми харесва с него, в края на всяко дърпане се чува нещо смесено между припукване и свистене. В края ми сложиха едно смешно нещо, което според мен е дрип тип, ама не съм сигурна.

На колко време трябва да накапвам? Пак взе да ми мирише на изгоряло пусто! Картомайзерът ми е стоманен, малък, и струва 3-4 лева /купувах го с други неща и не знам колко точно/. Хич не съм очарована.

Взех си Tabacco 7 foglie на Flavour Art - това е т.нар. MILD 7, доколкото разбрах. Имаше само опаковки от 50 мл от 18-ките, затова си взех 50 /а исках да си взема няколко различни от 10 мл/. Сега ме е яд, че не си взех Виржиния 18, защото много ми харесва, а имам само 11-ка от нея. Този Милд не е лош, ама де да знам, очаквах повече от него.

Видях, че има някакви малки шишенца - ароматизатори на Flavour Art, та ако взема от тях и капя в течностите си, предполагам, мога да си докарам различни аромати, нали? Обаче дали ще ми падне наситеността или както там се нарича /демек ще ми станат ли по-слаби/? Да ги взимам ли?

:help:

Това е само един карт, всеки карт е различна система общо взето - с/без вата, горна/долна намотка, една/две намотки и всички комбинации м/у тях :)Добави и 1,2,3 вида специфични съпротивления. Не искам да те плаша, но може би ще намериш това, което на теб ти пасва. И помни какви картове си пробвала, най-добре с една и съща течност, може да ги пробваш едновременно и 2-3 вида, за да оцениш обективно предпочитанията си.
С течностите е друга бира, но не по-лесна.
Разреждането става с два вида течности - PG (проплен гликол) и VG (растителен глицерин) - има си цяла тема що е то PG VG. Трябват и малко сметки, макар че не са сложни, има и готови калкулатори. Има в общи линии 3 основи рецепти - традиционна (PG/VG/вода+овкусител 55/35/10), кадифен облак (0/80/20) и ледено острие (95/0/5).
Собствени течности, сигурно по-нататък, може би... но принципа е следния: базова течност с висока концетрация на никотин, разреждане с PG/VG по предпочитана рецепта, овкусяване според овкусителя с 1,2,5%% и т.н.
Вече висш пилотаж и въпрос на желание за експериементи са рецептите с 1-2-3 овкусителя, смесване на различни тености, пре-овкусяване и т.н. Не че не е възможно, но вероятността резултата да мирише на китайски чорапки и да не става за нищо е голяма :) Тъй че на този етап не те съветвам ;)
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#52 zeroed

zeroed

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 163 posts

Posted На 5.03.12 г. в 18:27

За на Деканг ябълката говорех аз :).
Не е лесно душата да търси романтика, а дупето приключения ...

#53 nar

nar

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 25 posts

Posted На 5.03.12 г. в 18:28

Торреr, направо ме разби :shot:

Сега повече ме вълнуват ароматите за течности, защото аз си представям нещата по следния начин - имам си няколко традиционни течности, и реших утре да си взема някакви аромати на Flavour Art - /ще пристигнат почти всички видове/, и да овкусявам направо готови течности, без да ползвам някакви PG, VG, че и вода. Просто бухам една-две капки /колкото е указано/ в готовата течност и т`ва е. Така си го представям, вие ще кажете става ли.

Защото явно проблемът при мен е, че не усещам типичните тютюневи аромати /въпреки че в началото се бих в гърдите, че едва ли бих понесла аромати/.
Днес, както казах, си купих Майлд 7 и хич не мога да го усетя, при все, че е 18-ка. Аз обаче си мислих, че някак си щом е 18, би трябвало да го усещам повече от 11-ките, и ми мина покрай ушите предупреждението на продавача, че аз всъщност усещам ароматите, а не концентрацията.

Така че явно купеният преди това Flue Cured Tobbaco си е съвсем наред - причината е в мен.
Сега така ме е яд че не си взех Виржиния, който толкова ми харесва, а си взех Майлд 7 и то 50 мл, ала нейсе. Моля ви, помагайте какви аромати да си взема утре, че този с този Майлд все едно не пуша нищо. :help:

#54 zeroed

zeroed

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 163 posts

Posted На 5.03.12 г. в 18:38

На майлда всъщност това му е хубавото,че пасва за разреждане на всички плодови аромати примерно,майлд с черешка - класика. :) Не си се набутала с инвестицията.

#55 nar

nar

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 25 posts

Posted На 5.03.12 г. в 18:50

На майлда всъщност това му е хубавото,че пасва за разреждане на всички плодови аромати примерно,майлд с черешка - класика. :) Не си се набутала с инвестицията.

Оф, мерси :give_rose: Камък ми падна от сърцето :) Значи става да капя в майлда направо? Аз мисля да си взема няколко вида аромати плюс няколко празни шишенца /ако нямат, ще ходя в аптеката да търся нещо подходящо/, и така ще си направя няколко аромата, щото аз редувам различни през деня, повече ми е кеф. Освен капки с аромати нищо друго не трябва да добавям, нали?

Относно карта - това хич не е за мен. Дръпна няколко пъти и почва да мирише на изгоряло, пак се налага да накапвам, че на всичкото от горе и зорко трябва да бдя да не попадне в миниатюрната тръбичка, което за припряни хора като мен си е направо убийствено. Може и причината да е в това, че е нов и постепенно ще се напоява като хората, обаче този опит беше достатъчен, за да ме откаже трайно от картовете :)))

#56 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 5.03.12 г. в 18:59

Лично мнение: не е необходимо да пробваш всичко на пазара-щом те задоволява това което имаш!Поздрави!

chelsea f.c.

#57 nar

nar

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 25 posts

Posted На 5.03.12 г. в 19:13

Лично мнение: не е необходимо да пробваш всичко на пазара-щом те задоволява това което имаш!Поздрави!

При мен с всичко е така в началото - всичко трябва да се провери, да се пипне, и то ако може на секундата :) А и искам да си нацеля оптималната за мен течност. Това с картчето бях длъжна да го пробвам, и не съжалявам. Освен това ще си имам една дълбока резерва, в случай, че някой от атомайзерите ми се спомине в почивен ден или на място, лишено от магазини.

Съзнавам, че във вашите очи вероятно съм изключително досаден новобранец, и много благодаря на всички ви за търпението и отговорите :give_rose: Ще имам още много въпроси обаче, и голяма част от тях ще звучат мегамалоумно, ама не ми се дразнете :)

В този ред на мисли - моля ви, отговорете ми на болдираното по-горе, че ми е важно :)

Edited by nar, На 5.03.12 г. в 19:14.

#58 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 5.03.12 г. в 21:54

При мен с всичко е така в началото - всичко трябва да се провери, да се пипне, и то ако може на секундата :) А и искам да си нацеля оптималната за мен течност. Това с картчето бях длъжна да го пробвам, и не съжалявам. Освен това ще си имам една дълбока резерва, в случай, че някой от атомайзерите ми се спомине в почивен ден или на място, лишено от магазини.

Съзнавам, че във вашите очи вероятно съм изключително досаден новобранец, и много благодаря на всички ви за търпението и отговорите :give_rose: Ще имам още много въпроси обаче, и голяма част от тях ще звучат мегамалоумно, ама не ми се дразнете :)

В този ред на мисли - моля ви, отговорете ми на болдираното по-горе, че ми е важно :)

Ако не те затруднявам би ли снимала карта който си взела да го видим.
Имам чувството че не го пълниш както трябва или си взела някой гаден карт.

#59 zeroed

zeroed

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 163 posts

Posted На 5.03.12 г. в 21:59

Добра идея и на мен ми стана интересно,карт да бие на изгоряло...бая карт ще да е :smiley_emoticons_joint:

#60 nar

nar

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 25 posts

Posted На 5.03.12 г. в 22:23

Едно от тези двете е май, поне прилича на тях - стоманено и тъничко колкото батерията ми за 510-Т. /Утре ще ви го снимам в няколко пози, че сега ме мързи да вадя кабели/:

http://www.pv-bg.com...-510-i-ego.html
http://www.pv-bg.com...ri-ego-510.html

Моля ви, кажете ми за овкусителите - става ли да капя направо в Милд-а, без да разреждам с нищо?

ПП: Картът като че ли взе да се държи по-добре. В момента пуша с него и от минути не е замирисвал на изгоряло. Според мен проблемът е че е нов и не става да се напои от раз. Вътре е с вата, през средата на която минава една тръбичка, и ми казаха така да капя, че да не попада за нищо на света в тръбичката.

Хора, едната ми батерия току-що отиде. Свалих я от зарядното на зелено и не ще да бачка на нищо! В траур съм! Батерия на 5-6 дни е това! Възможно ли е да се спомине толкова млада?

Edited by nar, На 5.03.12 г. в 22:25.