Jump to content

Photo
- - - - -

проблем с нови батерии

• Please log in to reply
32 replies to this topic

#21 J_O_I_N_T

J_O_I_N_T

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 150 posts

Posted На 31.10.12 г. в 00:05

Това е за тези, които искат да отказват цигарите - когато ти се пуши натискаш има много дим; когато не ти се пуши - не натискаш и то вади дим ама малко само за гъзария :smoking-8570:

#22 puf-paf

puf-paf

Байзъъ

• Участници
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted На 31.10.12 г. в 00:39

...
Ако има как оправи си бакиите с магазина от който си взел комплекта. Да ти ги сменят или да си вземат обратно ....нещото.... и да ти върнат ако не цялата то поне част от сумата.

batko32,
На това нищо - нещо ли му казваш?

А колкото до 6-те месеца:

...
Имам 2 броя, които са на по над 700-800 цикъла всяка - това за година и половина интензивно изпаряване (и още държат).

#23 Fireinthesky

Fireinthesky

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 17 posts

Posted На 31.10.12 г. в 00:54

Аз ще напиша по темата малко че имах подобно приключение.
Изпарявам от около месец с eGo-Τ - закупен от PV - комплект + карт редукс.
Отначало - още първите дни няколко пъти ми се случи да навия карта, натискам, копчето примигва 3 пъти и нищо или съвсем малко пара. Тук от форума ми казаха че най-вероятно съм го презатегнал - оказа се точно това.

На втората седмица ми се появиха същите симптоми като на колегата - слагам да се зарежда, батерията примигва 3 пъти, свети зарядното зелено и не започва изобщо да се зарежда батерията - оказа се че се е появил конденз /не ми се вярва да е теч щото на фини капчици седи и само понякога го има/ по пина на батерията.
Изчистих със суха салфетка контакта на батерията и карта, интересно че по салфетката останаха и някакви черни мръсотии, които явно са прахоляците дето си ги дишаме ежедневно. Включих, заредиха си се нормално и досега - втора седмица вече изпарявам нон стоп. Издържат ми батериите по около карт и половина най-много.
Другото, което забелязах е, че с времето винта на зарядното явно се понамести и сега трябва да затягям повече самата батерия към зарядното. 1-2 пъти даже ми се наложи след като е навита да я натисна малко към зарядното /батерията де/ за да почне да зарежда.

#24 puf-paf

puf-paf

Байзъъ

• Участници
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted На 31.10.12 г. в 01:08

...
Изчистих със суха салфетка контакта на батерията и карта, интересно че по салфетката останаха и някакви черни мръсотии, които явно са прахоляците дето си ги дишаме ежедневно.
...
Другото, което забелязах е, че с времето винта на зарядното явно се понамести и сега трябва да затягям повече самата батерия към зарядното. 1-2 пъти даже ми се наложи след като е навита да я натисна малко към зарядното /батерията де/ за да почне да зарежда.

"Черните мръсотии" е по-вероятно да са фини стружки от резбите.
Няма да се учудя, ако след почистване И на резбата на зарядното да ти изчезне и този проблем. (Аз на моето зарядно (след изтичане на гаранцията) му изрязах пластмасовата чашка (около фланеца) и по този начин имам лесен достъп за почистването.)

#25 Fireinthesky

Fireinthesky

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 17 posts

Posted На 31.10.12 г. в 01:15

И аз си помислих, че е някакво производствено замърсяване, но продължава да си се появява постоянно - почиствам и батериите и зарядното през ден и си го има.

Edited by Fireinthesky, На 31.10.12 г. в 01:16.

#26 puf-paf

puf-paf

Байзъъ

• Участници
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted На 31.10.12 г. в 01:26

За фините стружки - исках да кажа, че се получават от завиване и развиване (картове-батерия и батерия-зарядното)

#27 vakill

vakill

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 238 posts

Posted На 31.10.12 г. в 08:47

Ментаци са батеиите.Последната седмица поне 5 човека ми се оплакаха с този проблем,както си работи и умира.Тези батерии са с неизвестен китайски произход.

Щастлив user на VAMO+Nimbus

#28 Fireinthesky

Fireinthesky

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 17 posts

Posted На 31.10.12 г. в 10:09

Ей сега сутринта слагам едната да се зарежда и не иска вече изобщо - пина на батерията явно е влязъл прекалено навътре вече.
Има ли лечение за този проблем - в смисъл има ли начин да се надигне пина на батерията или да мисля някакво преправяне на зарядното?

#29 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 31.10.12 г. в 16:27

Да повдига се,пробвай с нещо/клечка,кламер или нещо друго !

chelsea f.c.

#30 plamenlg

plamenlg

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 11 posts

Posted На 5.11.12 г. в 19:12

:rolleyes: само да кажа по темата развитието какво е, върнаха ми едната батерия от сервиза(естествено нова)проблема си е бил че са ментета..... аз си взех и една ъпгрейдка 1000 мА и нема ядове...оттук натам само от сигурни магазини ще се пазарува :good:

#31 Jenevus

Jenevus

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 331 posts

Posted На 5.11.12 г. в 19:25

аз си взех и една ъпгрейдка 1000 мА и нема ядове...оттук натам само от сигурни магазини ще се пазарува :good:

Един плюс от мен, за което :), обаче разпростри идеята и върху течностите. Това даже е много по-важно.
Ледът се пука, господа съдебни заседатели!

#32 plamenlg

plamenlg

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 11 posts

Posted На 5.11.12 г. в 19:37

задължително... тая дето я пуша е уж кафе и има вкус на карамелче...неясна марка и съдържание...а като пари колкото хубавите...

#33 Icko

Icko

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 10 posts

Posted На 1.12.12 г. в 20:27

:)

Ето това е батерия, даже мери нивото на никотиновата течност!

Интересно ако НЕ натиснеш бутона колко "дим" вади :)

Странно чувство за хумор имате (за такава сериозна тема), но МИ харесва. :-) :Koshechka_08:
Със здраве: ИцкО.