Jump to content

Photo
- - - - -

Пълнители за електронни цигари

• Please log in to reply
36 replies to this topic

#21 kris

kris

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 12 posts

Posted На 6.04.10 г. в 19:30

Да започнем от А и Б!
Къде пише, че пловдивската фирма произвежда течности и с какво нейните течности се различават по опаковка, оформление и съдържание от продаваните тук, а и в много други е-магазини течности?
Защо реши, че фирмата не е обикновен вносител на китайски течности каквито са и всички други фирми на пазара???

Ще ти цитирам първия пост:

"Изглежда е течност за електронна цигара, но само гадая състава и производителя. Цената е поносима, превода е ужасен , става ли не става ли... чудя се дали да поръчам за да видя какво представлява"

Какво повече видя в този сайт, къде видя производителя на тук предлаганите течности или химически анализ на състава им?

Ти май наистина не се усещаш колко пристрастно и безпочвено е мнението ти, а даже и реши, че някой /в случая аз/ има желание да си губи времето в заяждане с теб...
Важното от моя гледна точка е правилната оценка на предлаганото на пазара, което е най-точно казано - един дол дренки, а не категоризирането на база на субективни и неверни предположения на едни течности като добри, а други като "НЕ ПОРЪЧВАЙТЕ ПЪЛНИТЕЛ ЗА ЕЛЕКТРОННИ ЦИГАРИ НА ФИРМА НОРКА СПОРТ ЕООД -Пловдив"

"Съжалявам даже , че съм сложила тук линк към сайта на тази партизанска фирма ."
Ами махни го тогава, докато събереш някакви доказателства в твоя подкрепа.
Дотук изкара фирмата партизанска, течностите й фалшиви и подкрепи това с комсомолски призиви за бойкот. Аз лично не виждам никакво основание за това.

Edited by kris, На 6.04.10 г. в 19:35.

#22 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 6.04.10 г. в 20:17

Да започнем от А и Б!
Къде пише, че пловдивската фирма произвежда течности и с какво нейните течности се различават по опаковка, оформление и съдържание от продаваните тук, а и в много други е-магазини течности?
Защо реши, че фирмата не е обикновен вносител на китайски течности каквито са и всички други фирми на пазара???

Ще ти цитирам първия пост:

Не ми цитирай първите постове. Темата я почнах за да питам някой чувал ли ги е . После от любопитство им станах клиент и сто пъти вече написах ,че на опаковката която купих от въпросната фирма пише , че са производител (утре ще я сканирам и ще сложа снимки ). От там нататък какво има да гадаем . :nea:

Дотук изкара фирмата партизанска, течностите й фалшиви и подкрепи това с комсомолски призиви за бойкот. Аз лично не виждам никакво основание за това.

Да партизани ги нарекох, даже са в нелегалност , защото не отговарят на публично обявените си данни за контакт . :nea:

Та нямам намерение да споря с никого . Който чете темата да преценява сам и фирмата и продукта и.

п.п. Не мога да променя първия си пост. Модераторите моля да махнат линка .

Edited by adel, На 6.04.10 г. в 21:27.

#23 kris

kris

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 12 posts

Posted На 6.04.10 г. в 21:38

и сто пъти вече написах ,че на опаковката която купих от въпросната фирма пише , че са производител (утре ще я сканирам и ще сложа снимки ).

Мм, това не съм го прочел, за което си посипвам главата с пепел и ти поднасям извиненията си.
В този случай, може би имаш известно право.
Ако пише произведено, а не пакетирано/опаковано в БГ наистина и аз бих имал по-високи изисквания спрямо китайските продукти и би ми се искало да има повече информация, като състав например на опаковката.
Ще ми бъде интересно наистина да видя снимка на кутията, където е указано, че течността е произведена в България.

#24 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 6.04.10 г. в 21:47

Основните съставки на течността за пушене - VG и PG са безкрайно евтини и освен смисъл няма и възможност да се заменят с нещо по-евтино и хипотетично по-вредно!

Искаш ли да ловим бас за това или да го оставя на (надявам се) също толкова доброто ти въображение? И двете съединения се предлагат в различни концентрации и с различни примеси в остатъка. Да не говорим, че да се смеси шоколадова есенция с PG или глицерин не е трудно, доста по-трудно е да се намери и борави с никотин.

И какви са нормативните изисквания? Аз си мисля, че такива към момента няма.

За етикетите ли? Де да нямаше...

#25 kris

kris

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 12 posts

Posted На 6.04.10 г. в 21:55

Искаш ли да ловим бас за това

Не само искам - направо държа...
Предполагам, че след като го предлагаш имаш ясна идея как да докажеш твърдението си, което значи, че можеш да направиш анализ на дадени тестови течности.
Ако е така, нямам против да докажеш твърденията и опасенията си, ползата, която ще извлека и аз и всички е-пушачи ще е многократно по-голяма.
Лошото е, че досега не виждам здравна организация по света да го е доказала, което ме навежда на мисълта, че и ти няма да успееш, а даже и нямаш идея как да успееш ама важно е да върви моабета...

За етикетите ли? Де да нямаше...

Сподели какви са. Виждал съм немалко етикети, в това число и тези, които си измислил и не виждам какви биха били тези изисквания, на които отговарят?
То... няма производител и вносител на етикета, камо ли разумен състав, което ме е навело на мисълта, може би погрешна, че специални изисквания няма.

Edited by kris, На 6.04.10 г. в 21:59.

#26 amji

amji

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted На 6.04.10 г. в 22:20

Вижте този линк http://www.rozbul.co...static=partners , няма да коментирам !!!

Edited by amji, На 6.04.10 г. в 22:51.

#27 kris

kris

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 12 posts

Posted На 7.04.10 г. в 06:25

Вижте този линк http://www.rozbul.co...static=partners , няма да коментирам !!!

Много интересно. Тези имат аромати, PG и VG под път и над път, може би наистина забъркват тук магията.
Което означава, че отнякъде намират/внасят и никотинов екстракт или както му е там названието.
Супер... това означава, че и ние би следвало да можем да намерим никотин и да бъркаме напълно пълноценни сокове. Ще се амбицирам да проуча.

#28 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 7.04.10 г. в 12:50

Специално за Тома Неверни :) kris

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

На Гамучи ги слагам за сравнение. Кой щеше да си украсява кутийките с толкова надписи, ако нямаше изисквания ...

п.п. Как да направя снимките мънички и да се отварят на отделна страница ..Разбрах но тези така ще останат...

Edited by adel, На 7.04.10 г. в 19:26.

#29 NiOOH

NiOOH

Silver потребител

• Супер потребители
  • PipPipPip
  • 477 posts

Posted На 7.04.10 г. в 17:24

За етикетиране на такива неща има строги и ясни правила, поне на територията на ЕС, под формата на съответната директива. Съответните символи, както и предефинирани R(isk) и S(afety)-фрази на всеки от езиците на ЕС, са задължителни.

В случая с течностите (поне тези, които съдържат никотин) мисля, че основната приложима директива е 67/548/EEC и всички нейни допънeния и изменения.

Edited by NiOOH, На 7.04.10 г. в 17:36.

#30 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 7.04.10 г. в 17:58

adel - просто ги прикачи в съобщението, като пишеш формата е под прозореца, като на всеки форум - стига да не си в "quick reply" (т.е. трябва да натиснеш нов отговор и т.н.).

Предполагам, че след като го предлагаш имаш ясна идея как да докажеш твърдението си, което значи, че можеш да направиш анализ на дадени тестови течности.

Споменал съм конкретно PG и глицерин, които дори у нас се предлагат с различна чистота и остатъчно съдържание. Да го доказвам няма нужда - на всички на етикети пише и какво още има в тях. Говорим за 0.0ххх% примеси. Проблемът е, че не се знае как са разливани фармакопейните разфасовки - докато онези, които правят никотинови течности, надали се занимават и с промишлени киселини, онези, които разфасоват въпросните, може да боравят с всякакви вещества. Опасението първоначално го изказа NiOOH, на който някак имам доверие, що се отнася до химиите...

...а даже и нямаш идея как да успееш ама важно е да върви моабета..

Не стига, че ми се ловиш за думата и си говориш за някакви свои си неща, а за капак и си заядлив, че и настоятелен. Да ти припомня, че не си в HWBG.

Сподели какви са. Виждал съм немалко етикети, в това число и тези, които си измислил и не виждам какви биха били тези изисквания, на които отговарят?
То... няма производител и вносител на етикета, камо ли разумен състав, което ме е навело на мисълта, може би погрешна, че специални изисквания няма.

Името на производител/вносител вече споменахме като пропуск (било то в тази или друга тема) - ще бъде поправено в следващите етикети. Съставът е точно толкова разумен, колкото и този на пастата ти за зъби, че даже е на български (което пък ще променим обратно).

#31 kris

kris

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 12 posts

Posted На 7.04.10 г. в 19:18

Проблемът е, че не се знае как са разливани фармакопейните разфасовки

Проблемът е, че ти или нямаш реална оценка на ситуацията или се правиш на ударен. Това, което казваш е напълно вярно. И важи както за течности, които уж са правени в БГ, така и, а може и в по-голяма степен за течности, наливани и разфасовани в Китай...
Така че, както казах по-горе - всички течности са един дол дренки - не е правилно ругаенето на едни и фаворитизирането на други без някакви доказателства каквито не видях дотук за обсъжданата течност на пловдивската фирма

Не стига, че ми се ловиш за думата и си говориш за някакви свои си неща, а за капак и си заядлив, че и настоятелен. Да ти припомня, че не си в HWBG.

Да ти припомня ли, че ако твоето държание се определя от това къде си и с кой говориш може да има други люде, чието мислене и държание да не се пречупва от околната среда? А и наистина не разбирам каква е съществената разлика м/у тук и HWBG???
Думите се изричат за да се хващат други за тях и за да става дискусия. Не схващам възмущението ти - предлагаш бас, приех го с отворени обятия. А настоятелността е чудесно качество, не трябва да се изказваш негативно против нея. Тук бях изписал няколко изречения, свързани с настоятелността, поръчката, която направихме няколко е-пушачи в Сетком и паническото изтриване на предложението в HWBG към нея да се включат и хора оттам, но... просто не си заслужава, дишай спокойно и не разлайвай кучетата.

По темата - изпратил съм запитване до няколко български фирми предлагат ли никотинов екстракт, с каква концентарция е, свободно ли се продава и каква е евентуално цената му. Надявам се някой да отговори. Ако го направи - това ще е последната съставка за забъркване на изцяло домашни смеси, ще пиша ако има развитие и интерес от ваша страна разбира се.

Edited by kris, На 7.04.10 г. в 19:21.

#32 NiOOH

NiOOH

Silver потребител

• Супер потребители
  • PipPipPip
  • 477 posts

Posted На 7.04.10 г. в 21:47

Kaкво е "никотинов екстракт"?

Предполагам имаш предвид едно от следните две неща:
а) тютюнев екстракт в някакъв органичен разтворител с (да се надяваме) определено никотиново съдържание.
б) чист никотин с растителен произход, най-вероятно получен чрез дестилация на продукта от т.а)

С оглед, както на използването му за е-пушене, така и на продажбата, има съществена разлика.

Никотинов екстракт е безмислено понятие.

#33 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 7.04.10 г. в 22:29

Така че, както казах по-горе - всички течности са един дол дренки - не е правилно ругаенето на едни и фаворитизирането на други без някакви доказателства каквито не видях дотук за обсъжданата течност на пловдивската фирма

Никой не фаворитизира нищо. На мен например фаворит са ми пълнителите на Гамучи , но скъпички ми идват .

Доказателствата , че обсъжданата тук течност е добра и става за пафкане, би трябвало да ги искаш производителя/ търговеца, както си е нормалното, вместо тук да ни обвиняваш в измислени неща . Ами естествено , че ще се сравнява с това което до момента сме пробвали. Течността която предлага въпросната фирма няма нищо общо с тези от Китайския или Английския производител нито на вид , нито на вкус , нито на цвят. Това , че са го кръстили " Пълнители за електронна цигара " нищо не значи .

За мен няма по добро мерило за дадена фирма /продукт от доволен клиент, а тези пловдивски шушумиги имат един недоволен в мое лице със сигурност. Категорично течността им НЕ СТАВА за пафкане !!!

kris , в крайна сметка може да пробваш продукта им сам, нали ?
А да и ще ми е интересен резултата от проучването ти.

Edited by adel, На 7.04.10 г. в 23:23.

#34 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 7.04.10 г. в 23:34

Проблемът е, че ти или нямаш реална оценка на ситуацията или се правиш на ударен. Това, което казваш е напълно вярно. И важи както за течности, които уж са правени в БГ, така и, а може и в по-голяма степен за течности, наливани и разфасовани в Китай...

Крис, просто прочети за какво пиша - въобще не коментирам течностите, а две от съставките им. Китайците вероятно купуват PG/VG в промишлени количества, не в еднолитрови бутилки.

Аз не съм ругал никъде. Мнението на adel си е нейно и е написала защо е такова. С NiOOH повече от това да я изпарим в лъжичка нямаше как да направим, за сравнение мога единствено да направя същото с Dekang шоколада. Понеже съм го правил - разлика има, не пиша за нея, както виждаш, понеже няма как да доверявам тези неща на носа си, ако и да е чувствителен.

Да ти припомня ли, че ако твоето държание се определя от това къде си и с кой говориш може да има други люде, чието мислене и държание да не се пречупва от околната среда?

Свободен си да ми припомняш, имам свободата да настоявам дори и тези хора да се държат добронамерено в този форум. Ако не им харесва - в другия форум има тема, има и други форуми.

А и наистина не разбирам каква е съществената разлика м/у тук и HWBG???

Правилата тук си ги приел по време на регистрация, не са ти натрапени няколко години по-късно.

Тук бях изписал няколко изречения, свързани с настоятелността, поръчката, която направихме няколко е-пушачи в Сетком и паническото изтриване на предложението в HWBG към нея да се включат и хора оттам, но... просто не си заслужава, дишай спокойно и не разлайвай кучетата.

Доколкото помня - а помня, понеже аз не пожелах да го направя - Бачо Киро ти изтри мненията (в едно от които си имал предложение, предполагам, да не ровя?) и те банна за известно време? Точно на него нито е-цигарите, нито въобще пушенето не са му сред интересите, така че претенции - към папата. Не е нужно да се правиш на ударен - ясно ти е за какво бяха изтрити мненията и това изобщо няма общо с идеята ти да поръчваш.

По темата - изпратил съм запитване до няколко български фирми предлагат ли никотинов екстракт, с каква концентарция е, свободно ли се продава и каква е евентуално цената му. Надявам се някой да отговори. Ако го направи - това ще е последната съставка за забъркване на изцяло домашни смеси, ще пиша ако има развитие и интерес от ваша страна разбира се.

Единственото, което ще помоля, е информацията за местата, от които може да се купи и какво трябва да се прави, да е придружена от достатъчен, да не кажа натрапчив брой предупреждения за опасността от това да се борави с по-високи никотинови концентрации.

Да не кажа, че направо ще ви отделя форум с по-специфичен достъп, ако решите да го обсъждате, защото това просто не е за всеки.

#35 Valeri

Valeri

Guest

• Участници
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted На 8.04.10 г. в 05:07

Не знам течност с какво съдържание произвежда това предприятие за кожени изделия, но след прочитането на сайта им съм напълно убеден, че трябва да притежавам силно болен и нелогичен мъжки разум, че да реша да си купя нещо от тази фирма. В толкова смешно неграмотно написан текст ми е трудно да намеря едно правилно изречение. Отделно от неграмотността на автора, на места човек да се чуди от кой точно източник са изсмукани подобни глупости. Също съм убеден, че ако някой ме пита за тази течност, ще му кажа да не си губи време и пари и да се насочи към нещо вече пробвано и с доказани качества. Примерно, течностите на Dekang.

P.S. Дори цъкнах на английското знаменце в очакване да видя още по-големи хитове, ама няма. Хората имат сериозни затруднения с българския език, така че явно ще трябва да изчакаме да ги преодолеят първо тях. Хит е това remplissage electronique des cigarettes, което би замислило сериозно един френско-говорящ човек. Има да се чуди що за "електронен пълнител за цигари" е това. Трябва да е liquide pour le remplissage des cigarettes électroniques, ама това едва след I-во ниво френски. :fool:
този потребител вече не участва на този форум

#36 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 9.04.10 г. в 16:53

Ето и една истинска история...
Клиент си поръчва 801 и 302 атомайзери, звъни ми минути, след като си ги е получил, да каже ,че атомайзерът вади зверски гаден мирис. Реших, че има предвид сухия, никакъв аромат на глицерина, в който са омазани новите атомайзери, и след като спомена, че има път към София днес, решихме направо на място да ги проверим.

Оказа се, че е купил от пълнителите на NORKA SPORT (Норка СПОРТ ЕООД) - ванилия, мента и шоколад.

Ванилия - не я видях на живо, но по негови думи има твърда кафява утайка и миришела отвратително, поради което не я ползвал.

Мента - това беше причината атомайзерът да мирише на изгорял кабел дори след миене във вряла вода, промиване с уиски (опитвах да измия миризмата, не се смейте), продухване и опити да бъде разпушен с нормални течности на Dekang. Накрая, разбира се, смрадта се разкара, но това не променя с нищо факта, че тази течност нито мирише на мента, нито е нещо, което аз бих опитал да пуша.

Шоколадът мирише остро на шоколадов ароматизатор, при нагряване обаче има същия мирис "на кабел".

Ако все пак съм имал някакви съмнения, че вредим безпричинно някому със съветите да не се купуват тези течности, сега с ръка на сърцето мога да кажа:

НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕЧНОСТИТЕ НА ТОЗИ САЙТ:

http://www.cigaretteel.com/kontakt.htm

Ако някой желае - течностите са в офиса на HWBG, така че винаги може да ги опита.

#37 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 9.04.10 г. в 20:52

Ето и една истинска история...

Моята беше измислена сигурно ..
Сега разбрахте ли какво правят шушумигите от НОРКА СПОРТ -Пловдив . :thumbdown:
Всичко се връзва , вече ми е ясно и защо не отговарят на телефоните. На тях им е все едно дали е вредна или безвредна течността , кой знае какво са кръстили " пълнители за електронни цигари" ..знаят , че за нищо не става и че никой няма да я пафка тяхната течност :nea: Чиста проба мошеници, за тях е важно някой да купува от тях, а не какво купува. Идеята ми беше да предупредя хората да не се набутват , но явно любопитните няма да свършат . ;)

geniusloci махни живите линкове към сайта им , така им правиш реклама и им помагаш да са на първа страница търсачките, дори и лоша рекламата си е реклама ...

Edited by adel, На 10.04.10 г. в 13:49.