Jump to content

Photo
- - - - -

Узряване на течности.

• Please log in to reply
37 replies to this topic

#21 nCuXaPa

nCuXaPa

Летящият холандец

• Участници
  • PipPipPip
  • 84 posts

Posted На 15.02.13 г. в 22:36

Да се включа и аз в темата. Разлика след 5-7-ми ден отлежаване не намирам, ако ще и месец след това да отлежават течностите. При някой наистина се наблюдава потъмняване( при все че ги държа в шкаф на тъмно), но на вкус са си все същите. Има обаче нещо друго, което искам да попитам дали се наблюдава и при вас.
При забърканите течности все ми е слаб аромата и почти ми се губи след изпаряване на 1-1,5 мл.. Увеличавах дозата на аромата, стигнах от 6 до 9 капки на 10 мл. - ами все същото е. При готовите течности нямам такъв проблем. Почвам шишенце 10 мл. ароматът си е наситен и започвам да усещам, че ми се губи(т.е. свиквам с него) чак към края на шишенцето.
Та при някой от вас да се е наблюдавало подобно явление?

#22 icetooo

icetooo

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 12 posts

Posted На 15.02.13 г. в 22:47

ами при мен май е така от няколко дена ... мислих си че или си внушавам или настивам но засега настинка няма ...

имам едно black cherry което си беше доста силно и отчетливо когато го пробвах още на втория ден ... вече е на седмица и днес като го пуша почти не го усещам :(

Edited by icetooo, На 15.02.13 г. в 22:50.

#23 cuban

cuban

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 224 posts

Posted На 18.02.13 г. в 14:39

ами при мен май е така от няколко дена ... мислих си че или си внушавам или настивам но засега настинка няма ...

имам едно black cherry което си беше доста силно и отчетливо когато го пробвах още на втория ден ... вече е на седмица и днес като го пуша почти не го усещам :(

Абсолютно същата работа, без да правя нищо ония ден пуших и макс бленд и листата и всички аромати който забърках супер си бяха като купени.
Без да правя нищо днеска се събуждам, който и да пробвам Аромата изчезнал... вместо да стават по добре с времето то става обратното ароматът изчезва?!

Започвам да се изнервям

Ако някой има идея какво се случва нека сподели.

#24 nCuXaPa

nCuXaPa

Летящият холандец

• Участници
  • PipPipPip
  • 84 posts

Posted На 18.02.13 г. в 17:02

Ами по всяка вероятност в готовите течности добавят и още нещо за засилване и трайност на аромата, но нали се сещаш, че ако кажат какво е, то никой няма да си купува готови течности, а те са доста по-скъпи от база+аромат. Просто фирмена тайна и нямат изгода да я споделят.
Аз друго не виждам какво може да е....

#25 NiOOH

NiOOH

Silver потребител

• Супер потребители
  • PipPipPip
  • 477 posts

Posted На 18.02.13 г. в 17:23

Нищо не добавят, повярвай ми. В случая, най-вероятно става въпрос за различна чувствителност на вкусовите рецептори по различно време. Случва се често. Зависи от няколко неща, киселлинност в устата, употреба с храни, напитки или други ароматизирани агенти (паста за зъби, вода за уста), прием на някои лекарства, наличие на възпалителни процеси в устната кухина или горните дихателни пътища. Накратко, вкусът и обонянието ни не са константни.

#26 nCuXaPa

nCuXaPa

Летящият холандец

• Участници
  • PipPipPip
  • 84 posts

Posted На 18.02.13 г. в 17:46

Нищо не добавят, повярвай ми. В случая, най-вероятно става въпрос за различна чувствителност на вкусовите рецептори по различно време. Случва се често. Зависи от няколко неща, киселлинност в устата, употреба с храни, напитки или други ароматизирани агенти (паста за зъби, вода за уста), прием на някои лекарства, наличие на възпалителни процеси в устната кухина или горните дихателни пътища. Накратко, вкусът и обонянието ни не са константни.

То това за различната чувствителност към ароматите по различно време ми е напълно ясно и съм съгласен с него. Проблемът е там, че при готовите течности проблемът не съществува или е доста по-слабо изразен. В началото си мислех, че е някъде в мен проблема, но явно има и други хора, при които е така и то само с DIY сокчета. Отделно от това ароматът винаги ми е слаб. С добавянето на повече аромат към течностите не се постига желаният от мен ефект, т.е. ароматът продължава да си е слаб, но за сметка на това се променя и става някак химически. Та затова си мисля, че в готовите има и някакъв стабилизатор допълнително добавен. Това си е лично мое мнение де и не искам да ангажирам никой с него. :smiley_emoticons_joint:

P.S.: От едно известно време си мисля да взема да пробвам тоя MTS Vape Wizard да видим дали върши някаква работа изобщо

Edited by nCuXaPa, На 18.02.13 г. в 17:49.

#27 gogo63

gogo63

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 275 posts

Posted На 18.02.13 г. в 20:50

С добавянето на повече аромат към течностите не се постига желаният от мен ефект, т.е. ароматът продължава да си е слаб, но за сметка на това се променя и става някак химически.

Напълно се солидаризирам с мнението на NiOOH. При над 2 литра DIY, лично смесени и лично употребени от мен, съм забелязал само едно нещо. Ароматите или ми харесват, или не. Има си откровено химически аромати, има и превъзходни такива/за моите усещания/. Спирам се на харесваните и карам нататък

#28 icetooo

icetooo

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 12 posts

Posted На 19.02.13 г. в 00:14

явно проблема си е бил в мен ... днес си ги усещам даже са ми малко силни и ги разредих една идея

#29 charli_italy

charli_italy

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted На 20.02.13 г. в 21:44

И при мен е така, на дни усещането е супер, понякога изпарявам и нищо не усещам..много досаден проблем..... :wacko:
Vamo SS + Cobra genesis + Vivi Nova
http://sincemylastci...R_2.50_dark.png

#30 nCuXaPa

nCuXaPa

Летящият холандец

• Участници
  • PipPipPip
  • 84 posts

Posted На 20.02.13 г. в 22:08

Явно, колкото и да ни е неприятно, ще трябва да се примирим с това. Иначе е много тъпо наистина.

#31 charli_italy

charli_italy

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted На 20.02.13 г. в 22:23

От сутринта съм на Шейд, като станах , вкуса си беше супер. По обяд и следобяд го нямаше никакъв. Сега като вечерях пак е добре. Пробвах разни експерименти, сменях картомайзери, течности , глави, не и не. :diablo: По едно време си помислих , че сигурно батерията на моменти дава нещо проблем, ама явно проблема е с вкусовите рецептори....... :diablo:

#32 boby

boby

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 53 posts

Posted На 21.02.13 г. в 00:48

От сутринта съм на Шейд, като станах , вкуса си беше супер. По обяд и следобяд го нямаше никакъв. Сега като вечерях пак е добре. Пробвах разни експерименти, сменях картомайзери, течности , глави, не и не. :diablo: По едно време си помислих , че сигурно батерията на моменти дава нещо проблем, ама явно проблема е с вкусовите рецептори....... :diablo:

Решение на проблема е да минеш на дрипване,ако естествено ръцете са ти свободни през по голямата част от деня.Така може да си носиш 3-4 аромата и цял ден да си си ги сменяш без никакви ядове и загуба на вкус.
Death Metal Fan

#33 d-f0rmati0n

d-f0rmati0n

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 69 posts

Posted На 21.02.13 г. в 08:17

Решение на проблема е да минеш на дрипване,ако естествено ръцете са ти свободни през по голямата част от деня.Така може да си носиш 3-4 аромата и цял ден да си си ги сменяш без никакви ядове и загуба на вкус.

:offtopic: Все се чудя как така ви се губят рецепторите от време на време. А може би при мен не става така защото винаги съм с още два изпарителя в джоба и се въртят вкусовете постоянно. Аз ако тръгна да изпарявам само един аромат, най-вероятно ще посегна и към аналога...

Edited by dfrmtn, На 21.02.13 г. в 08:18.

Sigelei Zmax Rev2 + (BgGen3, Vision Vivi Nova, Smoktech Vivi Nova, Vision Eternity)

#34 BranniKKK

BranniKKK

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 147 posts

Posted На 21.02.13 г. в 09:37

:offtopic: Все се чудя как така ви се губят рецепторите от време на време. А може би при мен не става така защото винаги съм с още два изпарителя в джоба и се въртят вкусовете постоянно. Аз ако тръгна да изпарявам само един аромат, най-вероятно ще посегна и към аналога...

+1и аз не се задържам мн мн на един аромат

#35 charli_italy

charli_italy

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted На 23.02.13 г. в 01:04

Еми.. за сега съм с по два аромата винаги. Понеже имам само два карта. Като сменям по често, по малко ми се случва да загубя вкуса. Явно ще трябва 3-4 карта, за да се сменят и да нямам проблем. B)

Edited by charli_italy, На 23.02.13 г. в 01:06.

#36 BranniKKK

BranniKKK

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 147 posts

Posted На 23.02.13 г. в 01:14

Е... не е задължително,все пак миенето на карта е 1мин максимум,оставяш да изсъхне преди да си легнеш и си готов ;)

#37 d-f0rmati0n

d-f0rmati0n

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 69 posts

Posted На 23.02.13 г. в 02:12

Е... не е задължително,все пак миенето на карта е 1мин максимум,оставяш да изсъхне преди да си легнеш и си готов ;)

Къде ще чакаш да изсъхва. Хващам сешоара и за 1-2 минути е като нов. Dry-Burn после и пълня. Ама инъче честно ви казвам в джоба ми винаги са:
-Генчо
-Smoktech Mini Vivi Nova
-Vision Vivi Nova 3.5
-Vision Mini Vivi Nova
. Може малко пресилено да звучи ама аз съм си леко луд :Koshechka_08: Според мене важното е кефа :smoking-8570:

Edited by dfrmtn, На 23.02.13 г. в 02:12.

Sigelei Zmax Rev2 + (BgGen3, Vision Vivi Nova, Smoktech Vivi Nova, Vision Eternity)

#38 BranniKKK

BranniKKK

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 147 posts

Posted На 23.02.13 г. в 03:24

Ни най-малко и аз съм така само,че вместо мини виви 1 редукс ;)и задължително 4 течности в чантата.А за нощна смяна комплекта се допълва от лава,ламбо грипер вв и грипер механичен еахаех :) с батериите доволно голям комплект се получава :)