Jump to content


Photo
- - - - -

Дрип тип разяснения


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 mioki

mioki

    Редовен посетител

  • Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 6.09.12 г. в 21:37

Та... пробвах няколко вида картомайзери, както и егоС и Joyetech 510 атомайзери и се оказва, че изпаряването с атомайзери 510 посредством дрипване е най-вкусният за мен вариант.

Щеше ми се една дискусия за "пушенето" с дрип тип да отворя. Има ли почитатели или след бума на СЕ4-те почти никой не изпарява така?
Ако има почитатели на метода, бих се радвала да споделят мнение, съвети, а също и какъв хардуер използвате, и въобще всичко каквото се сетите в тази връзка би ми било от полза.

Благодаря! :)
Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#2 Xiox

Xiox

    Редовен посетител

  • Участници
  • PipPipPip
  • 50 posts

Posted На 10.09.12 г. в 20:44

Поне за мен лично това все още си е най-добрия и резултатен метод за изпаряване, пробвал съм почти всички основни типове изпарителни системи и просто при 510 и 306 изпарителите получавам най-плътна и обилна пара и мек, но силен и задоволителен удар в гърлото. Бих казал че нюансите на вкуса се предават с една идея по-добре при Gеnesis изпарителите, но разликата не е съществена.

Хардуер... то си е въпрос на лични предпочитания и кое е най-удобно, но поне аз предпочитам напрежение между 4.2 и 3.8 волта в зависимост от съответния изпарител, макар че любимото ми устройство за директно капане е Alpha Ultra с IMR батерии.

А относно самите изпарители за сега най-добър резултат и дълготрайност получавам със Cisco Spec 1.5 или 1.8 ома, особено 306 варианта генерира количества пара, които ме изненадват всеки път.

Проблемът ми обаче е че този метод на изпаряване никак не е практичен и засега не мога да открия вариант при който да не се налага през 5 минути да вадя шишенцето, та затова картомайзерите си ги ползвам и тях доста редовно.

#3 last_hope

last_hope

    Супер потребител

  • Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 511 posts

Posted На 10.09.12 г. в 21:31

Колегата е на много правилна позиция!, Дрипването си е идеалният вариант да получиш десетина перфектни дръпки с пълен вкус и паричка да се завиваш! Cisco са световно признати за идеалните дрип-атита.Стандартен LR - 510 или подобен, само на дрип всичко друго си е мъчение. Аз лично много съм се радвал на доста по-достъпен 801 HV, т.е. високоволтов/високоомен ( около 4,5 ома ) на 6-7 волта. Идеален е!
Това ми е любимият метод за тестване на течности. Нареждаш си редичката с шишенца, 3-4-5 капки, 10 тина дръпки за проверка пригодноста на смеската, докато започне да дава позагоряло, малко "драй бърн" да се изчисти и следващите капки.
Проблема е че от как се появи недоносчето ( лично мнение) - четиримата танкисти барабар с кучето , истински изпарители е трудно да си намери човек и дрипването се отече.
По чужбинските магазини може и още да се намерят "безмостови" дрип изпарителчета и хубави дрипки с широка дупка, но тук е "кауза пердута" да се внасят подобни изделия.
Save the future from degenerates,chlorinating the Gene pool!!! www.darwinawards.com

#4 mioki

mioki

    Редовен посетител

  • Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 10.09.12 г. в 22:19

Eх, че се зарадвах като видях, че най-после някой е писал по темичката. Реших, че никой не се занимава с тези "глупости" вече. :)

Малко ми е чужда терминологията, тъй като съм изпаряваща от няма и 3 месеца, за това ще съм благодарна, ако включите и малко картинки за илюстрация /дано не съм прекалено нахална/. Аз ще поровя де, ама все пак ще е улеснение.

Аз сега ползвам 510 атомайзерите които купих с първия си комплект е-цигари. За сега се държат, но подозирам, че скоро ще трябва да купя нови. Междувременно разчитам на съветите ви какво да взема ако не 510-ки.

Иначе, мия ги през ден през два и драй бърн им правя, но ме е страх да не ги изгоря. Колко мога да ги напъвам? Колкото картовете или трябва да внимавам повече и също как се познава кога са готови? Не мога да видя добре какво се случва под мрежичката и не съм сигурна кога трябва да спра.

Благодаря!
Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#5 Xiox

Xiox

    Редовен посетител

  • Участници
  • PipPipPip
  • 50 posts

Posted На 10.09.12 г. в 23:23

Да, практическото удобство кара много хора да преминават на други устройства, но в старата школа все още има сила :)

Съжалявам ако съм се изразил неясно, не искам да звуча като някакъв експерт или нещо подобно... просто нуждата да се отърва от един вреден навик ме е накарала да изпробвам множество неща докато достигна до решение, което работи за мен.

Относно картинките... не съм много сигурен дали е израз на коректно отношение към собствениците на форума да публикувам снимки на устройства и консумативи, които не се предлагат на техния сайт... но така или иначе няма нищо специфично или особено в нещата, които използвам. Единствената разлика спрямо по-популярните модели изпарители е че устройството е със сменяеми батерии подобно на фенерче, това ми позволява да използвам по-мощни и с по-голям капацитет батерии (но дори и това вече не е така, при наличието на модели с регулиране на напрежението като Ego Twist и други подобни).

510 изпарителите са добър избор, можете да изпробвате също и 306 които са със същата резба така че могат да се използват и същите батерии като за 510, само ще ви е необходим друг Driptip предназначен специално за тях. Ако не сте пробвали досега можете да опитате и изпарители с ниско съпротивление (Low Resistance, LR). Освен че са по-евтини развиват и по-висока температура спрямо стандартните при едно и също напрежение.Това води до по-обилна и топла пара и по-силен удар.

За поддръжката .... не искам да давам някаква категорична препоръка, всеки си има собствен метод който счита за най-ефективен. Аз лично никога не правя Dry Burn, нито мия изпарителите с вода. Понякога ги накисвам за една вечер в чист медицински спирт от аптеката за 1 лев ако съм използвал някакъв твърде остър или натрапчив аромат и искам той да изчезне. Може би е въпрос на късмет, но изпарителя с който съм в момента в следствие на тези "грижи" вече кара 6-ти месец (но пък предишния ми LR306 се задръсти за няма и два месеца).

Ако имате каквито и да било въпроси бих се радвал да отговоря.

#6 mioki

mioki

    Редовен посетител

  • Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 14.09.12 г. в 12:46

Благодаря за мненията :)

Да питам колко време горе-долу изкарва един изпарител? По-бързо се скапват предполагам. Ако приемем, че теностите са относително светли и се почистват редовно /атомайзерите де/.
Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#7 Xiox

Xiox

    Редовен посетител

  • Участници
  • PipPipPip
  • 50 posts

Posted На 14.09.12 г. в 18:03

До голяма степен е въпрос на късмет, особено при по-евтините изпарители - могат да изкарат и два месеца, може и една седмица. А и много зависи какво имате предвид под "почистване", по-агресивните методи може би дават по-добър незабавен резултат, но поне според мен значително скъсяват общия експлоатационен период на изпарителя.

#8 mioki

mioki

    Редовен посетител

  • Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 15.09.12 г. в 00:07

За сега съм на два Joye510 атомайзера. Не знам кои са по-евтините, но от тези съм доволна за момента. Започнах да ги чистя както препоръча ти накисване за 24 часа в чист спирт. До сега съм ги мила с гореща вода само и един път драй бърн, но след него известно време имаше вкус на изгоряло и ако не е необходимо предпочитам да пропусна манипулацията.
Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#9 Xiox

Xiox

    Редовен посетител

  • Участници
  • PipPipPip
  • 50 posts

Posted На 15.09.12 г. в 09:42

Joye 510 са най-разпространените и всъщност ако не греша първите, които се появиха. В последствие много фирми започнаха да ги копират или да разработват подобрени или специализирани варианти така че в момента сигурно има десетки различни видове. Въпрос е до голяма степен на проба и грешка докато човек установи кой модел му допада най-много. Аз съм ползвал Joye, които за мен работят добре и издържат горе-долу приемлив период, Eastmall които веднъж работят добре а друг път умират за 2 дена, HH.357 на Hanna, където май нацелих лоша бройка и нещо не разбрах за какво хората толкова ги харесват и в момента съм се спрял на Cisco Spec, които работят изумително добре и издържат достатъчно дълго за да забравя кога всъщност съм ги купил.

За почистването... аз ги накисвам в спирт най-вече за да премахна някакъв упорит аромат, например зелена ябълка или бразилско кафе. Всъщност дори не си правя илюзии че спирта ще разтвори някакъв сериозен нагар, но пък е лесно достъпен, изсъхва бързо и не ми коства никакви усилия да го правя от време на време. Знам че много хора твърдят че постигат добри резултати с драй бърн, но поне аз не успявам да постигна някакво подобрение. Моето лично мнение е, че този процес е подходящ единствено като крайна мярка когато изпaрителя така или иначе е на умиране, тъй като ми се струва че сериозно уврежда и скъсява живота на изпарителите.

Edited by Xiox, На 15.09.12 г. в 09:44.


#10 last_hope

last_hope

    Супер потребител

  • Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 511 posts

Posted На 15.09.12 г. в 12:22

Наскоро мярнах някъде препоръка за изкисване в Изо-Пропилов алкохол и то на сайт на официален производител. Те също не препоръчваха драй бърн.
Относно Изо-Пропиловият алкохол не знам до колко ще успее да разтвори нагара , но е един от най-добрите органични разтворители, така че, възможно е и да прави някакви чудеса с въгленчето по нагревателя.
Аз ползвах основно LR 510 за дрипване даже не знам кой му е майстора , но изкарваше по часовник около 45 дни употреба.
Save the future from degenerates,chlorinating the Gene pool!!! www.darwinawards.com