Прехвърляне към съдържание

Снимка
* * * * - 6 Гласа

Ревю на Joye eGo

• Please log in to reply
180 replies to this topic

#1 garson

garson

Нов участник

• Участници
  • Пип
  • 19 Мнения:

От: На 1.04.10 г. в 13:53

Вчера се сдобих с най-новия мод на Joye - eGo. По същество си е 510-ка със всичките й предимства и недостатъци, но с чувствително по-голяма батерия 650 mAh.

Най-напред приятно ме изненада размерът й - очаквах да е по-голяма, по-дебела и по-тежка, но за радост нито едно от тези трите не се оказа вярно. От снимката можете да добиете представа за реалните й размери.
Кутията е доста прилична, не е обикновен бял картон. В комплекта има две цели цигари - атомайзери 510 и батерии, USB зарядно и адаптер AC-USB за зареждане от мрежата, преходник 510-901/808 за монтирате атомайзер на 901 или 808 към мощната батерия на eGO, някакво калъфче и 5 броя заредени пълнители. За повече естетика - мястото на свързване на батерията и атомайзера е скрито под завинтващо се конусовидно декоративно капаче.

След над 24 часа експлоатация и тестове с различни атомайзери батерията все още не е дала признаци за изтощаване (не съм я зареждал допълнително след изваждането й от кутията). За сравнение за това време щях да съм вече на трета батерия на 801. Надявам се след няколко дни експлоатация да стане ясно колко ще издържа. Идеята, с която я купих, беше да ме изкарва един ден без да се налага да мъкна със себе си зарядни, резервни батерии и т.н. Батерията е ръчна, с много приятен светещ в бяло бутон, без излишната, за мен дразнеща лампичка в края на батерията.
Понеже нямам нормална 510-ка направих тест на комплекта с втория атомайзер, монтиран през преходник на батерия на 801. Може и да се заблуждавам, но ударът и парата на eG0 бяха по-плътни - явно по-силният ток от голямата батерия е от значение.

Изпаряването с нея малко се различава от това, с което бях свикнал на 801 с ръчната батерия - заради мощната батерия дръпките трябва да са по-кратки (2-3-4 сек.), иначе бързо прегаря. Чакам си тия дни синята гъба да пробвам и с нея. Лично на мен най ми допадна комбинацията батерия eGo с атомайзер 801 заради големия пълнител, но пък размерът на цигарата вече е друг.

Предимства:
- мощната батерия е предпоставка за happy vaping all day long. :)
- напълно приемливи размери и тегло.
- удобен и лек бутон (аз съм си фен на ръчните батерии).
- може да стои изправена вертикално.
- няма дразнеща цветомузика, караща околните да те гледат като извънземно.

Недостатъци:
- батерията няма cutoff.
- обилен конденз от външната страна на атомайзера при монтирано декоративно капаче. Аз мислех, че с него ще намалее и вътрешният конденз, все пак изолира атомайзера, но напротив - кондензът и вътре, и вън е обилен. В интерес на истината с атомайзера на 801 не забелязах повишен конденз, но тук няма как да се монтира капачето.
- резбата на капачето и много ситна и излишно дълга - цели шест оборота и половина.

Като краен резултат - засега съм доволен от покупката си.

Прикачен(и) файл(ове)

• Прикачен файл  eGo.jpg   49,75К   1321 Брой изтегляния

#2 viachy

viachy

Участник

• Участници
  • ПипПип
  • 30 Мнения:

От: На 10.04.10 г. в 11:55

Здравей garson,

Просто прекрасно (и доста точно) ревю :Koshechka_08:

Joye eGo е един от най-добрите модове, които съм виждал. Изглежда супер според мен. Батерията му държи цял ден и използва най-добрия тип (пак лично мнение) нагревател - от 510. Ако нямах 3 ръчно изработени 510 мода, които ми вършат перфектна работа със сигурност Joye eGo щеше да бъде любимата ми е-цигара за постоянна употреба. :smiley_emoticons_joint:

Редактирано от viachy: На 10.04.10 г. в 11:55

Ruyan #4 + Menthol + Cuba Cigar = Yum!

#3 GrigorBG

GrigorBG

Co-owner

• Администратори
  • 11 Мнения:

От: На 17.04.10 г. в 11:27

Модела е мания... вече 10-ти ден съм с него и много радва... лошото е само че с 801/302 атомайзер изглежда нелепо, а аз не искам да се разделям и с него.

Само не знам как успявате с една батерия цял ден... аз съм на 2 и малко :-(

#4 garson

garson

Нов участник

• Участници
  • Пип
  • 19 Мнения:

От: На 17.04.10 г. в 13:09

...лошото е само че с 801/302 атомайзер изглежда нелепо, а аз не искам да се разделям и с него.

Аз съм скрил цялата сглобка в едно калъфче, че и на мен ми изглежда доста странно.

Само не знам как успявате с една батерия цял ден... аз съм на 2 и малко :-(

Ти ме уби! Досега не съм успял да съборя една батерия на eGo за един ден, а се имам за сериозен пушач. Със заводското зареждане изкарах 54 часа!!!

#5 GrigorBG

GrigorBG

Co-owner

• Администратори
  • 11 Мнения:

От: На 18.04.10 г. в 08:29

Мииии :-) Значи не си толкова сериозен ;-) ха ха ха ;-)

Майтапа на страна, но освен че си смуча от батерията имам и лошия навик да правя дим... т.е. реалните ми нуди са под потреблението ми..... ама засега не се боря с това, стига ми че съм на "батерии", а не на аналогови.

#6 amji

amji

Редовен посетител

• Участници
  • ПипПипПип
  • 176 Мнения:

От: На 18.04.10 г. в 10:02

:thumbup1:

Мииии :-) Значи не си толкова сериозен ;-) ха ха ха ;-)

Майтапа на страна, но освен че си смуча от батерията имам и лошия навик да правя дим... т.е. реалните ми нуди са под потреблението ми..... ама засега не се боря с това, стига ми че съм на "батерии", а не на аналогови.

Много ме успокояваш ,тази цигара е по цял ден като биберон в устата ми :thumbup1: .Като ида за риболов ще ми е нужен помощник зареждач на батериите и на стръвта и със сигурност батериите трябва да са в много пъти повече от въдиците :beach:

Редактирано от amji: На 18.04.10 г. в 12:35

#7 HellBoyA

HellBoyA

Нов участник

• Участници
  • Пип
  • 4 Мнения:

От: На 19.04.10 г. в 02:00

Аз съм четвърти ден с еGo. Това ми е първа електронна цигара , пуша от 5години (без прекъсване) последната по 2 кутии Асос Слимс и трябва да кажа , че съм мн. приятно изненадан. Не очаквах че ще ми допадне. С една батерия си изкарвам целия ден , на следващия я сменям с втората и така ги редувам. Интересно , че вчера запалих нормална цигара и какво се оказа ... неприятен мирис и вкус , дръпнах няколко пъти и я хвърлих. Да допълня , че не съм имал никакво намерение да отказвам аналоговите но приятният аромат на електронната май ме разлгези и засега твърдо ще си остана само на нея :)

Редактирано от HellBoyA: На 19.04.10 г. в 02:01

Бъди себе си ... или си никой !!!

#8 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1081 Мнения:

От: На 19.04.10 г. в 13:26

eGo-то се очертава като един от най-добрите модове досега. Хубавото е, че точно този производител си държи качеството и не е имало проблемни партиди (да чукна на дърво, естествено) и моделът е доста стабилен, а и самият комплект е хубав.

#9 orelia

orelia

Нов участник

• Участници
  • Пип
  • 7 Мнения:

От: На 6.05.10 г. в 22:25

От два дни имам eGo - очарована съм!
Прекрасно се съчетава с любимата ми 510-ка, нямам никакви забележки относно пара - удар - аромат и не на последно място - великолепен дизайн!
:brunette:
Само тази батерия устоя на интензивното ми "изпаряване"! :smiley:

Редактирано от orelia: На 6.05.10 г. в 22:27

#10 plambi

plambi

Редовен посетител

• Участници
  • ПипПипПип
  • 222 Мнения:

От: На 18.05.10 г. в 21:05

Привет на всички!

Драго ми е да съм сред вас :thumbup:
Преди малко направих първата си поръчка за eGo (от тук, разбира се, досега - от HG).
Надявам се да я получа час по-скоро и да се успокоя (леко съм закъсал за хардуер).

Искам да попитам отговорните люде - в комплекта една декоративна капачка за атомайзера ли влиза или две?
Питам, защото последната ми поръчка от HG бе точно за същото - стоманено eGo, и вътре си бяха 2 пълноценни цигари - с две капачки?

edit: Капачките наистина са две, присъства също и 510-901/KR808D-1 адаптерчето, точно както в новите комплекти от HG.

Редактирано от plambi: На 20.05.10 г. в 14:09

In nidor eGo fides
« eGo eSmoker »

#11 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1081 Мнения:

От: На 21.05.10 г. в 16:15

Новите комплекти са с по две :)

#12 Popov

Popov

Участник

• Участници
  • ПипПип
  • 44 Мнения:

От: На 22.06.10 г. в 16:05

Интересува ме кога се очаква доставка на Joue Ego в магазина /и съответно доставка чрез поръчка с куриер/. Към днешна дата не мога да я "добавя в количката", защото не е отбелязана като наличен продукт. Този модел ми се вижда удачен заради голямата батерия, изпарителя на 510, с който свикнах и не на последно място, сполучливия дизайн.

#13 plambi

plambi

Редовен посетител

• Участници
  • ПипПипПип
  • 222 Мнения:

От: На 6.07.10 г. в 09:31

Новинки за потребителите на eGo:

1. Картомайзери с голям капацитет, специално проектирани вече за eGo, не и за 510;
2. Атомайзери с голям мост, отново специално проектирани за eGo, заедно със съответните към тях мега-пълнители, побиращи по около 2.5 мл. течност.

ето линк към корейски ресурс - има снимков материал и видео-клип, показващ "пърформанса" на новия уред: http://cafe.naver.co...lArticles=false

Подобен обзор в youtube:

Въпросните картомайзери, атомайзери и пълнители са вече налични.

п.п. В скоро време очакваме и нещо доста удобно - USB батерия за eGo - комбинация м/у сегашния тип такава и USB пастру: http://www.jantyworl...-batteries.html

Редактирано от plambi: На 6.07.10 г. в 09:45

In nidor eGo fides
« eGo eSmoker »

#14 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • ПипПипПип
  • 210 Мнения:

От: На 6.07.10 г. в 22:51

Предлагам eGo да я номинираме за електронна цигара на 2010г.

(въпреки че все още не съм я опитала.... )

Редактирано от adel: На 6.07.10 г. в 22:53

#15 plambi

plambi

Редовен посетител

• Участници
  • ПипПипПип
  • 222 Мнения:

От: На 7.07.10 г. в 06:55

Напълно съм съгласен. Наистина, тази цигара се оказа по- по- най- от всички опитани от мен (а аз се лутах доста дълго и направих много грешни избори). Явно е толкова сполучлив продукт, че в момента сме свидетели как оригинални и други производители се надпреварват да я кичат с аксесоари, приспособления, да удължават живота й и какво ли още не. За нея има точно 4 вида батерии, 5 вида атомайзери и 2 вида картове (само фенерче и МеРеЗе плеър май още няма ;) ).

То не бяха калъфчета, кутийки, несесерчета, зарядни с прибиращ се в корпуса кабел - ужас!. И така ще продължи поне чак докато Мик от Янти най-сетне не реши да пусне в масово производство следващият си турбо-мод - "Baby-J" (вече с 801 атомайзер).

Ето го тук, в ръцете на самия дизайнер:

+1 за "Janty/Joye eGo - електронна цигара на годината".

п.п. Напълно е възможно обаче, eGo и Baby-J скоро да срещнат сериозен противник в лицето на Novi 801...

Posted Image

Редактирано от plambi: На 8.07.10 г. в 08:29

In nidor eGo fides
« eGo eSmoker »

#16 Popov

Popov

Участник

• Участници
  • ПипПип
  • 44 Мнения:

От: На 7.07.10 г. в 12:52

:good: Ето и моя глас в полза на Joye eGo за Е-цигара на годината. Не бързам да споделям подробни впечатления, защото я имам само от десетина дни. Но въпреки това ще кажа, че до момента съм очарован от нейната безотказност, продължителна работа на батерията, лекота на боравене и обслужване, дизайн, оборудване на комплекта и въобще всичко, за което тук вече е писано. Мисля, че съм на път да си реша и проблема с вкуса на прегоряло, който се появява в редки моменти и е характерен за изпарителя на 510. Но да не забравяме, че годината не е свършила. :) От известно време колегата plambi ни запознава с много интересни новости, които са в състояние да възпроизведат следващ фаворит.

#17 plambi

plambi

Редовен посетител

• Участници
  • ПипПипПип
  • 222 Мнения:

От: На 7.07.10 г. в 14:26

Добавка към предишния ми пост:

USB батерии за eGo - черни и стоманени вече са достъпни за покупка. Цена на 1 комплект - батерия + USB кабел (мини-USB конектор) = 24 евро. Засега може да се поръчат само от френския сайт на Янти, но скоро ще ги има и при китайците.

Posted Image
In nidor eGo fides
« eGo eSmoker »

#18 DRN

DRN

Нов участник

• Участници
  • Пип
  • 4 Мнения:

От: На 8.07.10 г. в 20:37

Вчера ми пристигна мега батерията с мега атомайзере.

Posted Image

Много добре изглежда :spiteful:

Обаче има един проблем който не съм решил. Понеже кечете е с голям диаметър и пуска доста сок, често пълнителя е леко наводнен ватовете не достигат и като дърпам се чува, все едно бълбука. Съответно течността на изпарителя идва в повече и не може изпарява достатъчно. Когато пълнителят посвършва течността е по-малко и пощността е достатъчно да я изпари напълно и тогава има облаци :thumbup:

Засега има няколко идей за друг материал за пълнителя, за да ограничава малко течността.

Можеби eGo картомайзерите нямат тези проблеми, но когато поръчваш ги нямаше.

Редактирано от DRN: На 8.07.10 г. в 20:47

#19 plambi

plambi

Редовен посетител

• Участници
  • ПипПипПип
  • 222 Мнения:

От: На 8.07.10 г. в 21:16

Бълбукане = наводнен атомайзер. Самият производител рекламира възможност да се налеят 2.5 милилитра течност, но и сам препоръчва да не се налива всъщност повече от 1.8 милилитра... В противен случай, заради различния вискозитет на различните видове течности, не можело да се гарантира удържане на течността. Кой ги знае с какви гъсти течности са си правили рекламните сметки, но факт е, че ние имаме достъп до "N" - то качество такива, затова - не препълвай. През лятото, в жегата - няма електронна цигара, която да не страда от наводняване, през зимата пък е друго. Ако течността ти е "рехава" - с малък вискозитет - добави си глицерин.

Ако регулярно наводняваш атомайзера, рискуваш до няколко дни да разтопиш и фитила и самата нагревателна намотка - при това - без изобщо да усетиш, понеже наводнения атомайзер нито ще ти се нагрее, нито ще пусне учудващо много пара, нито нищо - просто под течността ще си дигне критична температура, ще се прекъсне намотката, а изобилната течност ще охлади остатъците и толкоз...

За справка - 1.8 милилитра = 35 капки дестилирана вода от нормалното DEKANG шише и дюза...

Редактирано от plambi: На 8.07.10 г. в 22:19

In nidor eGo fides
« eGo eSmoker »

#20 Valeri

Valeri

Guest

• Участници
  • ПипПипПип
  • 176 Мнения:

От: На 9.07.10 г. в 04:10

Ако регулярно наводняваш атомайзера, рискуваш до няколко дни да разтопиш и фитила и самата нагревателна намотка - при това - без изобщо да усетиш, понеже наводнения атомайзер нито ще ти се нагрее, нито ще пусне учудващо много пара, нито нищо - просто под течността ще си дигне критична температура, ще се прекъсне намотката, а изобилната течност ще охлади остатъците и толкоз...

Нагревателят без никаква течност се нагрява до червено и нито се разтопяват нишките, нито се прекъсва или разтопява намотката. Ако се повреждаше така, след dry burn би следвало да не работи, а не е така. Няма как да е наводнен, да не вади пара и да достига подобни температури, от които да се повреди. Точно затова не вади пара, защото не може да достигне работна температура с толкова много течност. И не знам за какво служи тази справка, но аз пълня 1ml пълнител на 801 с 38-40 капки пак от шише на Dekang. Отдавна съм се отказал да меря количеството е-течност на капки. Броят капки зависи от вискозитета, който зависи от температурата, както и от големината на отвора на шишето.
този потребител вече не участва на този форум