Edited by PepiSuni, На 13.10.12 г. в 22:34.

изпаряване без батерия
Posted На 13.10.12 г. в 22:33
Е нека да е лесно... намери си траф на който можеш лесно и бързо да си варираш напрежението от 3 до 6 волта според карта който ползваш. Желателно е да може да поддържа ток до към 4 Ампера, без да сгъва.На това може да ползваш всичко което си решиш. Само не знам дали ще е по изгодно и по лесно от да речем един батериен мод с вариране на напрежението (какъвто и да е ).
да и аз така го изкарвам, минимум около 1,25 - 1,5 ампера, ама колегата как е пушил с юсб от компа.колко ампера става - 5волта изход, товар 2,4 ома...... 2 ампера. нали така.....или....
тоест тези зарядни с 5в. и 500ма не вършат работа май.
Edited by simeon, На 13.10.12 г. в 22:38.
Posted На 13.10.12 г. в 23:37
Ми аз си пуша без проблеми на компа... В къщи има два десктопа и два лаптопа. Единият е дори с i7 процесор/демек е много нов/. А единият десктоп е много стар и може да се ползва УСБ-то дори в изключено състояние.ама колегата как е пушил с юсб от компа.колко ампера става - 5волта изход, товар 2,4 ома...... 2 ампера. нали така.....или...
Понеже преди време тук стана малък спор относно товароносимостта на USB порта/по паспорт 500мА/ то мога да кажа, че карт със съпротивление около 2 ома получава без проблем от този порт 1,34А/ и на четирите компота, и на USB1.0, USB2.0 USB3.0/, които му пасват съвсем добре. Не е интересно до къде се сгъва напрежението и не е нужно да го събаряш с диоди и подобни. Токът е достатъчен за да изпаряваш перфектно. Също така е нужно да се ползва по-дебеличък кабел вместо оригиналния и да се прекъснат данновите кабелчета на куплунга от към цигарата. Така няма да се шашка системата да се мъчи да разпознава неразпознаваемото
..И да!500мА няма да ти стигнат до нийде
Edited by gogo63, На 13.10.12 г. в 23:39.
Posted На 14.10.12 г. в 08:33
Обаче цената за всички части ще надхвърли 30-40лв
Edited by pioneer 306c, На 14.10.12 г. в 08:33.
Posted На 14.10.12 г. в 09:00
Ми аз си пуша без проблеми на компа... В къщи има два десктопа и два лаптопа. Единият е дори с i7 процесор/демек е много нов/. А единият десктоп е много стар и може да се ползва УСБ-то дори в изключено състояние.ама колегата как е пушил с юсб от компа.колко ампера става - 5волта изход, товар 2,4 ома...... 2 ампера. нали така.....или...
Понеже преди време тук стана малък спор относно товароносимостта на USB порта/по паспорт 500мА/ то мога да кажа, че карт със съпротивление около 2 ома получава без проблем от този порт 1,34А/ и на четирите компота, и на USB1.0, USB2.0 USB3.0/, които му пасват съвсем добре. Не е интересно до къде се сгъва напрежението и не е нужно да го събаряш с диоди и подобни. Токът е достатъчен за да изпаряваш перфектно. Също така е нужно да се ползва по-дебеличък кабел вместо оригиналния и да се прекъснат данновите кабелчета на куплунга от към цигарата. Така няма да се шашка системата да се мъчи да разпознава неразпознаваемото
Аха, значи компа през юсб си дава над един ампер.Благодаря, добре обяснено.
А за адаптер, трябва да се търси минимум 1 ампер, даже е малко. за мен 1.5 а минимум
Значи тези адапт. от комплекта не вършат работа. има ли хора пробвали да потвърдят, защото ми говорят за такива адапт. и за адап. от gsm
Ако искате да е с регулиране на напрежението на самия токоизправител, най-добре да се намери траф с мощност 30-40 вата и изходящо напрежение на вторичната около 7-8 волта. Трябва и грец 3-4 ампера, както една универсална платка, 3-4 бр LM 317 няколко резистора, един потенциометър , подходяща кутийка...
Да аз знам, че може да се изработи или купи такъв, идеята е с нещо евтинко от няко гсм, от комплекта.колко е минимума за изходния ампераж. 1а стига ли.
Благодарско за мненията.
Posted На 14.10.12 г. в 17:58
Аха, значи компа през юсб си дава над един ампер.Благодаря, добре обяснено.
А за адаптер, трябва да се търси минимум 1 ампер, даже е малко. за мен 1.5 а минимум
Значи тези адапт. от комплекта не вършат работа. има ли хора пробвали да потвърдят, защото ми говорят за такива адапт. и за адап. от gsmАко искате да е с регулиране на напрежението на самия токоизправител, най-добре да се намери траф с мощност 30-40 вата и изходящо напрежение на вторичната около 7-8 волта. Трябва и грец 3-4 ампера, както една универсална платка, 3-4 бр LM 317 няколко резистора, един потенциометър , подходяща кутийка...
Да аз знам, че може да се изработи или купи такъв, идеята е с нещо евтинко от няко гсм, от комплекта.колко е минимума за изходния ампераж. 1а стига ли.
Благодарско за мненията.
Най сладко е около 1,8-2,2 ампера или казано по закона на ом
I=U/R U=I*R R=U/I
I-е тока
U-напрежение
R-съпротивление
В случая ако имаш карт с 2,2 ом намотка и искаш да пушиш на около 2А по формулите по горе излиза, че напрежението трябва да е 4,4в
И за подбирането на подходящо захранване трябва да имаш запас поне 30%
Edited by pioneer 306c, На 14.10.12 г. в 18:02.
Posted На 15.10.12 г. в 16:54
Всичко свързано с 220 волта е ОПАСНО ЗА ЖИВОТА.

www.audio-spirit.eu........................www.opelclub-bg.com
Posted На 17.10.12 г. в 18:01
От няколко дена се ровя в "тубата" и гледам разни клипчета.Вчера попаднах на нещо което 100%решава проблема на колегата пуснал темата ,а и не само на него.Който има изгоряла батерия и ръцете му не са навряни в задника (извинете за израза)може да се възползва от тази идея.Изгледайте това:
По този начин няма да си вързан с кабел за компа или контакта,а ще си джиткаш като птичка.Когато свършат батериите проста слагаш новите,които си купил по-рано и си пафкаш без почивка.
Аз съм начинаещ в областа на е-цигарите (имам от тези малките приличащи на истинска цигара) и се замислям дали да не си купя картомайзер или там както се казва и да си спретна една такава джаджа?

Поздрави

Posted На 18.10.12 г. в 07:18
Колега, не е ли малко рано (бързо) да започнете направо с модърство, без да имате опит с конвенционалните цигари?
Ще ви излязат много въпроси при "уредостроенето" за които няма да знаете и ще се почне нескончаемо питане...
Но така или иначе, успех с мода, не е чак такава философия да се сглоби нещо прилично

BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo

http://goo.gl/NYLbA
Posted На 20.10.12 г. в 01:53

Posted На 20.10.12 г. в 08:50
Това естественно си е мое лично мнение и не искам да го налагам на никого.
А защо скачам направо на модове,естественно е продиктувано от финансите,които винаги не стигат.Устройството на тези електронни цигари е просто смешно ,както между впрочем на всички гениални неща и ще е грехота да дам 30-40лв. за батерия,която може и да не работи.
Поздрави на всички и безвредно пушене!!!

Намерих си адаптер за 5.80 лв. с изход 5.1волта и 2.1 ампера.напълно достатъчен според мен.ще могат да се изпълнят различни комбинации на напрежение и омове на нагревателя. Контактен МОД

Posted На 20.10.12 г. в 10:12
Ами темата мисля беше за някаква евтина алтернатива на скъпите батерии.Аз не видях друго по-просто и евтино решение,а само спорове на кой компа му вадел по ампер и нещо на юсб-то и колко е опасна работата с 220 волта,което е абсолютно вярно.Тук няма трафове,регулатори на напрежение и според мен най-важното няма кабел,с който да си вързан постоянно към мрежата или към лаптопа.
Това естественно си е мое лично мнение и не искам да го налагам на никого.
А защо скачам направо на модове,естественно е продиктувано от финансите,които винаги не стигат.Устройството на тези електронни цигари е просто смешно ,както между впрочем на всички гениални неща и ще е грехота да дам 30-40лв. за батерия,която може и да не работи.
Поздрави на всички и безвредно пушене!!!
Намерих си адаптер за 5.80 лв. с изход 5.1волта и 2.1 ампера.напълно достатъчен според мен.ще могат да се изпълнят различни комбинации на напрежение и омове на нагревателя. Контактен МОДБраво колега,радвам сече си открил това коети ти пасва!
напълно съм съгласен с теб, оглеждам се за мод, който работи с батерия 18650, но цените им са височки. затова, който може, нека да си направи. в китайските сайтове се появи тяло,което се връзва към юсб(като пастру). без батерия е , работи само свързано към юсб източник. струва 10 лв. ето, че има и заводско предлагане. значи се мисли по въпроса, който съм поставил с темата.
Posted На 20.10.12 г. в 10:16
Шегуваш се нали ? Хайде погледни 3-тото мнение в темата или отговорите направо ги прескачаяш ?..............................................................
напълно съм съгласен с теб, оглеждам се за мод, който работи с батерия 18650, но цените им са височки. затова, който може, нека да си направи. в китайските сайтове се появи тяло,което се връзва към юсб(като пастру). без батерия е , работи само свързано към юсб източник. струва 10 лв. ето, че има и заводско предлагане. значи се мисли по въпроса, който съм поставил с темата.
Минуса е от мен

Posted На 20.10.12 г. в 11:01
Шегуваш се нали ? Хайде погледни 3-тото мнение в темата или отговорите направо ги прескачаяш ?
..............................................................
Минуса е от мен
абе, тука някои сте като децата.не съм прескачал отговор, но не видях предложено решение от теб за 5-6 долара. само негативно гледате и се чудите кого да чоплите. вземи пример от другите, които дадоха своите предложения. и като си ми дал минус какво - баница ли да ти направя.
Posted На 20.10.12 г. в 11:23

Posted На 20.10.12 г. в 11:39
simeon,
Оставам с впечатление, че ще изпарявате само online...
Аз и в момента изпарявам.Как 2-3 ма тук не разбрахте, че се търси ЕВТИНО РЕШЕНИЕ ЗА ИЗПАРЯВАНЕ У ДОМА, ИЗПОЛЗВАЙКИ СВЪРШИЛА БАТЕРИЯ. Аз вече съм си намерил решенията:
1. без инвестиция - юсб кабел и в компа
2. минимална инвестиция - зарядно за няколко левчета,юсб кабел, и възможност за комп и контакт.
3. за тези, които не могат да запояват, готовото тяло с юсб за 8- 10 лв. за комп. снабдено с адаптер ще става и за контакт.
Аз и не видях да си намерил нещо за 5-6 долара. Толкова ще ти струва само фланеца... евентуално с електроника.
Ти не виждаш, защото си зает с регрес по темите на хората. ВИЖ.

http://www.tinydeal....te-p-70089.html
А минуса този път е от мен.
Edited by simeon, На 20.10.12 г. в 12:04.
Posted На 20.10.12 г. в 12:58
Ами като си си намерил решението, защо питаш? То това от линка действително е само "фланец и ... евентуално електроника" на цена 6-7$... на монитора. Поръчвай! В линка може да не пише, че тази "иновация" има защита от късо или с какви намотки работи (или изпушва), ма к`во?! Нали има шанс да нацелиш бройка, която да не ти изпуши дъното - не само "на монитора"!
Аз и не видях да си намерил нещо за 5-6 долара. Толкова ще ти струва само фланеца... евентуално с електроника.
Ти не виждаш, защото си зает с регрес по темите на хората. ВИЖ.118997_882175_HKH-118997.jpg 43.26KB 61 downloads
http://www.tinydeal....te-p-70089.html
А минуса този път е от мен.
А batko е калпазан, дето само троли

Edited by Jenevus, На 20.10.12 г. в 13:12.