Нищо не знам
Posted На 28.09.12 г. в 10:35
Да, веднъж на 100 активации Лавата отказва да задейства, но натискам втори път копчета и се оправя. Механична задръжка предполагам, от декоративното капаче на бутона, което се трие в корпуса.
А за проблем с дуали, не бих казал. Всичко е доста субективно. Какво значи проблем - не работи или не работи така, както би очаквал някой ? Работи си и си пуши, друг е въпроса кой какво очаква или защо пък точно дуали да се ползват.
Но по същество, двата мода са коренно различни - единият е повишаващ, другият е понижаващ. Различни принципи на действие, ерго различни предимства и недостатъци.
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo

http://goo.gl/NYLbA
Posted На 28.09.12 г. в 19:35
Някакви коментари?

Posted На 28.09.12 г. в 20:13
А от "Кабинката" е 79 Долара–което е около 120–130 кинта !ВМакса в БГ е 190лв. Дай линк, къде е с 25-40% отдолу.
Мисля, че навсякъде в БГ цените се слагат "на око". Само виж за какви суми продават VMax-a - 200 кинта и нагоре. А при румънци, поляци и все паплач наоколо е с 25-40% надолу.

пп: В неделя ще се видим с .... тогава ще отговоря ! Все пак имам нещо на Ум ! Все пак

http://www.healthcab...roducts_id=8137
пп: Явно тази дума ви звучи обидно,аз пък не влагам лоша мисъл !
Edited by PepiSuni, На 29.09.12 г. в 02:35.
chelsea f.c.
Posted На 28.09.12 г. в 20:20
Гаранция - DOA и недей си Боже да ти се наложи да сменяш.
Хайде и транспорт.
Хайде и 50% вероятност да го спрат на митница.
Хайде сега да осмислим, че всичко казано до тук го поемат търговците. Със 100% на митница, където се плаща мито и ДДС. И всичко това, заради нас, потребителите.
А, и при всички положения, "търгашите" ги взимат и по-евтино, защото хептен няма да излезе сметката тогава.
ПП:И нервите с потребителите, отговори на "ауу, кво голямо товааа...ама ще го взема....уууу оти толкова скъпо, за това желязо, че то една тръба само с диоТчета..."
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo

Posted На 28.09.12 г. в 21:23
Биска,за да го кажа имам нещо предвид ! А тук за 190лв.,пак е само Гол Мод !
180 дни гаранция !
Да не опираш до гаранция щото ще си имаш една хромирана тръба, която ще ти седи на шкафа да ти се мандахерца.
Както всички модове с малки изключения, като Провари, Свое место и още няколко се произвеждат в Китай.... Има ли смисъл повече за гаранция да говоря.
Да ти кажа и под секрет, че почти е сигурно разхождането ти до митница София, която ще те натовари с още 30% и като си направиш една бърза аритметика цената на изделието ще стане 170лв поне. И ще чакаш най-малко 2 седмици
Posted На 28.09.12 г. в 21:34

Ако започнеш да правиш този бизнес ПОЧТЕНО - нещата не са така, както си мислят много хора.
Здраве и късмет!
Posted На 28.09.12 г. в 21:49
Не си мислете че тези неща се продават като топъл хляб. Аз лично сметнах че усилието не си заслужава, колкото и да харесвам и препоръчвам устройството.
Доста колеги съм насочил към него , както и към места от където може да се купи на относително по-ниска цена с всички произтичащи от това рискове.
Преди време се чухме с колега който избра вторият вариант. На мен ми се доплака като ми разказа че си е получил пратката преопакована, като вътре са батериите, зарядното, две -три шишета чорбица , но VMax-а го е хванала липсата...
Поизучиха се по митническите пунктове и нищо не пречи някой да се сдобие с подаръче. Реално нарушение няма, няма и кражба. Стоката е обявена на 15 -тина долара, няма описен лист или фактура, това което е вътре струва долу-горе толкова и върви се оплаквай на който искаш.
Posted На 29.09.12 г. в 12:47

Edited by PepiSuni, На 29.09.12 г. в 12:49.
chelsea f.c.
Posted На 29.09.12 г. в 13:12

Аз избрах втория начин, поръчах си макса от чужбина и верно ми излезе доста по-ефтинко, но сам си нося риска при проблем с дивайса да пия една студена вода.
Сега за цените, спорите спорите ама ми се струва, че пропускате най-важното - количеството на поръчката. Я сега погледнете в линка от кабината с какви количества разполагат хората, после си отворете алибаба.ком и вижте какви са цените там, после погледнете и какво е минималното количество на поръчка за да получите тази цена. После помислете колко търговци в България ще затворят 2000-2500$ (това е преди транспорта, мита и тн) в устройство, за което клиентите тука все още се броят на пръсти и после помислете тукашните цени толкова ли са високи.
Поздрави!
Posted На 29.09.12 г. в 17:00
Много ми се иска да си купя от български магазин, ама 190 лв не са ми по силите (поне не и на този етап). Та в тая връзка, дали не си струва да се комбинираме с някой и да си направим една такава поръчка - ако не ни хванат митничарите, ще ни излезе 50-тина лв. Ама и да ни хванат - пак ще е приемлива цената.
Бъркам ли някъде в разсъжденията или? Нека хората с опит в пазаруването от далече да споделят повече инфо. Кажете какво мислите? Възможно ли е тия предложения да са менте и да не са на Смок?
ПС: Отговорих си на част от въпроса: Brand Name: sigelei
Там където пише, че бранда е Смок - минимална поръчка 50 бр. и цена около $50.
Така се размечтах...
Edited by yass, На 29.09.12 г. в 17:11.
Posted На 29.09.12 г. в 18:05
Стана ми интересно от вашия спор и след предложението на gstavrev да погледнем в алибаба попаднах на някои интересни неща. Вярно е, че повечето оферти са за поръчка от минимум 50 бр., ама като гледам това и това - минимума е 5 бр.
Много ми се иска да си купя от български магазин, ама 190 лв не са ми по силите (поне не и на този етап). Та в тая връзка, дали не си струва да се комбинираме с някой и да си направим една такава поръчка - ако не ни хванат митничарите, ще ни излезе 50-тина лв. Ама и да ни хванат - пак ще е приемлива цената.
Бъркам ли някъде в разсъжденията или? Нека хората с опит в пазаруването от далече да споделят повече инфо. Кажете какво мислите? Възможно ли е тия предложения да са менте и да не са на Смок?
ПС: Отговорих си на част от въпроса: Brand Name: sigelei
Там където пише, че бранда е Смок - минимална поръчка 50 бр. и цена около $50.
Така се размечтах...
Ами за близо 4 месеца си икономисал 117 кутии цигари по 4лв да ги смятаме, си 468лв в икономия тъй, че не можеш да ме убедиш , че ти е непосилно.
Edited by pioneer 306c, На 29.09.12 г. в 18:06.
Posted На 29.09.12 г. в 18:13
Има две основни неща, които трябва да знаеш.
1. Алибаба не е онлайн магазин. Това е място където хората публикуват какво произвеждат/продават.
2. От първа точка следва, че обявените цени нямат нищо общо с тези, които ще ти бъдат оферирани когато се свържеш с търговеца/производителя.
Съвсем нормално е да ти сложат на видно място цена която се забелязва и съблъзнява..все пак в Алибаба има публикувани безброй+1 реклами/обяви/.
Идеята на Алибаба е да видиш нещо. Да си кажеш..-Опааа, тия имат каквото търся. Вземаш контакт детайлите и пишеш. Най-малко се вглеждай в цифрите. Може и да имаш съвпадение в последствие, но правилото е да няма. С това не ти казвам, че задължително ще бъдат по-скъпи. Стигал съм и до момента..."Добре де, колко даваш?"
ТОва е проверено от мен през годините и ми е струвало доста нерви. Не става дума за Е-цигари, естествено.
Успех!
Posted На 29.09.12 г. в 20:20
В един друг БГ-форум бях прочел следното за Lava-та спрямо Vmax:Ами аз не мога да кажа (като притежател и на двата вариволта) че някой от тях има проблем.
Да, веднъж на 100 активации Лавата отказва да задейства, но натискам втори път копчета и се оправя. Механична задръжка предполагам, от декоративното капаче на бутона, което се трие в корпуса.
А за проблем с дуали, не бих казал. Всичко е доста субективно. Какво значи проблем - не работи или не работи така, както би очаквал някой ? Работи си и си пуши, друг е въпроса кой какво очаква или защо пък точно дуали да се ползват.
Но по същество, двата мода са коренно различни - единият е повишаващ, другият е понижаващ. Различни принципи на действие, ерго различни предимства и недостатъци.
Не знам дали всичко това е истина, но се доверявам на старите кучета, какъвто е човека писал коментара. Затова имам огромни резерви спрямо закупуването на Lavatube. По-скоро бих си взел друго устройство на по-нормална цена (като Ego-V6) с близка функционалност за нуждите ми. Или бих инвестирал в по-скъпа джаджа, като Vmax, дори ако ще да е V1.Лавата няма как да ти пусне 3.8 волта на дуал койл по прости сметки: дуал е 1.5 ома съпротивление,лавата е с 2.5 ампера лимит,тоест волтажа делено на съпротивлението неможе да превиши 2.5.Пример 1.5 ома по 2.5ампер = 3,75 волта най-много може да извадиш от лавата на дуал койл,независимо колко пише на дисплея,защитата ти го сваля на 3.75
Отделно тоя дуал ми плаче майката на батерията,сутрин слагам нова,вечер 8 часа сменям с друга,на лавата падне ли напрежението на батерията под 3.7-3.6 волта...нищо не прави
.А V-Max е с pulse modulation технология,най-просто казано пулсира максималното напрежение т.е. около 7.5 волта към карта/атито,като колкото по нисък волтаж си сетнал,толкова по-големи са паузите в пулса,а това жали много батерията,дават я 2-3 дни с едно зареждане на дуал койл карт,отделно не е с booster,а е с step down.
Posted На 29.09.12 г. в 22:03

Аз вече казах - както някой си мисли, че трябва да работи. На колко трябва да се пусне дуала, на 220в ли?
Още повече, че в следващите версии на ВиМакс и той е ограничен на 2.5А. Защо ли... Просто е, защото не ти трябва електрожен. Имам и двете устройства и мога да кажа, че като махна дуалите, които са един вид карт от 101 вида на пазара (мен не ме впечатляват, май има 2-3 дали са и толкова, които пушат тук дуали)то с всички други картове Лавата ме кара по 2-2.5 дни в зависимост от батерии и карт. А ВМакса си изкарва един ден, сутрин от 8, вечер до 8, нищо че е с две батерии. Това пък аз ти го казвам. Ти си решавай. Дали кучета ще слушаш или опита.
Апропо, вземи си Туист. Върши същата работа

Posted На 30.09.12 г. в 00:19
И с какво е по-добро това V6 от Лава? Настройка на волтажа максимум до 4.2, батерии с капацитет 750mah, размер близък до този на Лавата, незнаен производител, измислени картомайзери. А като трябва да купиш батерии по-натам - от къде? Цената му е горе-долу като на Лавата, с тази разлика, че на Лавата можеш да закачиш многократно по-добър картомайзер, а цената ще се получи с много малко повече. Единствения плюс е може би с една идея по-малкото тяло. В общи линии за тази цена е безумие да се купува този мод, при положение, че в същия ценови клас има устройства с повече функции и по-добри параметри.По-скоро бих си взел друго устройство на по-нормална цена (като Ego-V6) с близка функционалност за нуждите ми. Или бих инвестирал в по-скъпа джаджа, като Vmax, дори ако ще да е V1.