Да, практическото удобство кара много хора да преминават на други устройства, но в старата школа все още има сила
Съжалявам ако съм се изразил неясно, не искам да звуча като някакъв експерт или нещо подобно... просто нуждата да се отърва от един вреден навик ме е накарала да изпробвам множество неща докато достигна до решение, което работи за мен.
Относно картинките... не съм много сигурен дали е израз на коректно отношение към собствениците на форума да публикувам снимки на устройства и консумативи, които не се предлагат на техния сайт... но така или иначе няма нищо специфично или особено в нещата, които използвам. Единствената разлика спрямо по-популярните модели изпарители е че устройството е със сменяеми батерии подобно на фенерче, това ми позволява да използвам по-мощни и с по-голям капацитет батерии (но дори и това вече не е така, при наличието на модели с регулиране на напрежението като Ego Twist и други подобни).
510 изпарителите са добър избор, можете да изпробвате също и 306 които са със същата резба така че могат да се използват и същите батерии като за 510, само ще ви е необходим друг Driptip предназначен специално за тях. Ако не сте пробвали досега можете да опитате и изпарители с ниско съпротивление (Low Resistance, LR). Освен че са по-евтини развиват и по-висока температура спрямо стандартните при едно и също напрежение.Това води до по-обилна и топла пара и по-силен удар.
За поддръжката .... не искам да давам някаква категорична препоръка, всеки си има собствен метод който счита за най-ефективен. Аз лично никога не правя Dry Burn, нито мия изпарителите с вода. Понякога ги накисвам за една вечер в чист медицински спирт от аптеката за 1 лев ако съм използвал някакъв твърде остър или натрапчив аромат и искам той да изчезне. Може би е въпрос на късмет, но изпарителя с който съм в момента в следствие на тези "грижи" вече кара 6-ти месец (но пък предишния ми LR306 се задръсти за няма и два месеца).
Ако имате каквито и да било въпроси бих се радвал да отговоря.