дозиране
Posted На 18.06.12 г. в 12:45
Posted На 18.06.12 г. в 13:40
и аз съм нов, изпарявам от 7 дни, само информативно аз ям по 4 пълнителя, моя колега яде 6 броя и се чувства добре, според мен твоята норма е страхотна, браво !
А за ментетата на eGo преди да почна знаех че са боклуци, до преди малко спорех с един дето искал да си купи за 25 $ същите като моите - аз му казах че ако иска да ходи с оплескани дрехи да си ги купува.
Posted На 18.06.12 г. в 14:08
eGo™ е търговска марка на Джойтек, а те са китайска фирма. Други големи производители на е-цигари, с резба 510/еГо съвместими са Смоктек, МиТ, Вижън. Така че и израза "китайски ментета" пак е малко двусмислен, то 90% от цигарите се произвеждат или от тези фирми или по техен патент.
Но вече за 20$...ако е само батерия, стар модел, може би
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo
http://goo.gl/NYLbA
Posted На 18.06.12 г. в 14:28
Изпарява колкото му се изпарява, това да не е разход на бензин на 100км?Благодаря за инфото, но човека го интересува повече количеството изпаряване за ден
Стига да се чувства заситен, да не изпитва главоболие и гадене, значи изпарява колкот е "жаден". Има хора, които изпаряват по 200мл на месец, а други карат с 50мл месец, месец и половина. Това критерии ли е? Въпроса е, че не се поглъщат останалите гадости, с които се "препушва" с тютюневите.
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo
http://goo.gl/NYLbA
Posted На 18.06.12 г. в 14:59
а иначе незнам колко никотин трябва да погълна че да се гътна сигурно съм далеч от нормата но все пак на дали разликата между примерно 1 мл и 100 мл е една и съща демек я няма това ми беше и въпроса дали не пренасищам тялото си на никотин.
Posted На 18.06.12 г. в 15:13
офтопик: ами не смятам че е редно да пишат на кутията еГо-Т тм щом не е. Единствената разлика е че едното се произвежда ор Джойтек а моето е произведено от Джомотек което само по себе си е заблуда тъй като предполагам целта е била да купиш имитацията като мислиш че си взимаш оригинала, все пак грешката е моя че не посетих този сайт или сайта на Джойтек както направих по късно за да видя статията им за имитациите и статията им за легит вносителите за България.
а иначе незнам колко никотин трябва да погълна че да се гътна сигурно съм далеч от нормата но все пак на дали разликата между примерно 1 мл и 100 мл е една и съща демек я няма това ми беше и въпроса дали не пренасищам тялото си на никотин.
Няма да се притесняваш ...
2мл дневно си е абсолютно нормално
Някой пушим по 7-8 дневно и се чувстваме добре
Posted На 18.06.12 г. в 16:43
Е аз съм малко отгоре,(4бр.х18мг=72мг) но какво да се прави като ми се изпарява
Само да уточня в 1мл от 18мг сокче има 18мг никотин
Edited by extext, На 18.06.12 г. в 16:53.
Posted На 18.06.12 г. в 18:10
Пуши си колкото ти е кеф.Парламента на деканг е много добър избор.Това дали прекаляващ ще разбереш тогава и само тогава ,когато ти прокървят венците
Колега, тази информация за прокървяването на венците от къде я прочете/изчерпа? Линкове може ли? Живо се интересувам от това, т.к е възможно да имам подобен проблем..
Posted На 18.06.12 г. в 19:47
Там където отиваш,ние дъртите вайпъри от там се връщаме.:-D това с венците не е на майтап а е признак на никотиново предозиране не само при ел.цигарите а въобще.
Пуши си колкото ти е кеф.Парламента на деканг е много добър избор.Това дали прекаляващ ще разбереш тогава и само тогава ,когато ти прокървят венците
Колега, тази информация за прокървяването на венците от къде я прочете/изчерпа? Линкове може ли? Живо се интересувам от това, т.к е възможно да имам подобен проблем..
Щастлив user на VAMO+Nimbus
Posted На 18.06.12 г. в 23:01
Колко е усвоямостта на никотина при изпаряване? 100% не е! Тогава къде е мярката? А като няма мярка, какви бакалски сметки правим или се позоваваме на тях?!Аз знам от търговеца на течности че максималната доза никотин за денонощие не трябва да надхвърля 60mg след тази стойност е рисково. Или ако пушите 18mg сокче, трябва максимално да се изпарява по 3,33 пълнителя. Ако, ползвате сокче от 9мг можете спокойно да си позволите 6бр.пълнителя
Сори - пиша на последният пост по темата! Нищо лично.Там където отиваш,ние дъртите вайпъри от там се връщаме.:-D това с венците не е на майтап а е признак на никотиново предозиране не само при ел.цигарите а въобще.
Кървенето на венците се получава от липса на витамини или от бактерии. При условие, че при изпаряване си набутваш в устата една и съща "химикалка" в продължение на месеци, може да се очакват проблеми с устната кухина. Преди две години бях изпарител за почти седем месеца и, поне за на мен, ми стана ясно, че някои компоненти се сменят без да са се повредили просто, щото не могат да се поддържат.
п.с. Възпалени венци от цигари - вероятно зависи от човека. Пушач от 28 години и проблем с венците от пушене не съм имал (на аналогови нормата ми е 50 цигари на ден), от тия на ток... само ми се мокри носа
Posted На 18.06.12 г. в 23:47
Колко е усвоямостта на никотина при изпаряване? 100% не е! Тогава къде е мярката? А като няма мярка, какви бакалски сметки правим или се позоваваме на тях?!
Аз знам от търговеца на течности че максималната доза никотин за денонощие не трябва да надхвърля 60mg след тази стойност е рисково. Или ако пушите 18mg сокче, трябва максимално да се изпарява по 3,33 пълнителя. Ако, ползвате сокче от 9мг можете спокойно да си позволите 6бр.пълнителя
Ами кажи като си толкова вещ - колко процента ?
Posted На 19.06.12 г. в 00:49
Posted На 19.06.12 г. в 01:50
Именно!Колко е усвоямостта на никотина при изпаряване? 100% не е! Тогава къде е мярката? А като няма мярка, какви бакалски сметки правим или се позоваваме на тях?!
В момента съм на около 5мл дневно. Концентрация-20мг/мл /селф мейд/
И тези 5 мл някой път отиват към 8-10 като захапя кабела от компютъра.Никакви проблеми...ама никакви.
Както всички казват, усещането за предозиране е чисто самонаблюдение. Кървене на венци, бучене в куфалника и ушите, виене на свят. За съжаление тук не съществува задръстването от обикновените цигари и няма как да се получи самозатапване за определен период от време
Posted На 19.06.12 г. в 09:54
От седмица и нещо съм на GS VV мод с неговите си картомайзери, не вдигам над 4.1-4.2V напрежението, но постоянно препушвам и кръвното ми взе да играе. Явно още свиквам, но усвоеният никотин съм убеден, че съм го вдигнал драстично, за да получавам такива ефекти (това при положение, че кръвното ми по принцип е стабилно 120-130/80 и не се влияе особено от цигарите, не е като да не съм го мерил, имам едно наум за високото кръвно). Започвам да си мисля, че температурата на парата играе някаква роля - при 306 вдишаната пара е значително по-топла и нямам никакво усещане за сухота, тук понякога усещам, че ми пресъхва устата. Предполагам важи за повечето картомайзери и особено за LR такива.
Ако имаше как да открия закономерност, без да препушвам постоянно - щях, просто споделям някакво наблюдение. Според мен 50мл на месец (до 100, ако сте с атомайзер, който гълта повечко, с 306 изхвърлям поне половин милилитър под формата на течове под капачката) е абсолютно безпроблемно. Вече по 3-4 милилитра на ден, ако не тече цигарата, са си доста. Но пък има хора, пушили по 3 кутии цигари преди това, за тях сигурно не е никакъв проблем.
RC модели, части и тунинг | Магазин за електронни цигари | Магазин и клуб за настолни игри | Дрехи за бебета
Posted На 19.06.12 г. в 10:21
Там където отиваш,ние дъртите вайпъри от там се връщаме.:-D това с венците не е на майтап а е признак на никотиново предозиране не само при ел.цигарите а въобще.
Преди да почна с елетронните пушех от 40 гр/ден чист тютюн (80 цигари) които са много по силни от купешките.. не съм имал проблем с венци или зъби. Сега след почистване на зъбен камък се получи за кратко парадонтоза, но това е нормално. Също така се наливах с вода за уста съдържаща ПГ, ВГ, ПЕГ и хлорхексидин, от който ми позеленяха зъбите. Парадонтозата и кървенето спряха. Попитах зъболекарката дали позеленяването не се дължи на течността от ел. цигара, а тя ме увери че не е възможно да се дължи на нея и особенно на ПГ и ВГ. Каза че съм имал никотинови отлагания по венците като на пушач, но дотам. Пуша по и аз нз колко течност..5-6-7 с концентрация 24мг.
Posted На 19.06.12 г. в 13:33
А капането на нослето си е в краткия списък симптоми на отказалите цигарите, доколкото си спомням.
Мисълта ми е, че за нов електронен пушач лошите ефекти може да не са от твърде много електронно пушене, а просто от спирането на цигарите. И тъй като нещата много се различават от човек на човек, ако се притеснявате - намалете дозата и ще видите има ли ефект.
Абсолютно съгласна със забележките за различните системи.
А пък някой ако почне да ви приравнява милилитри течност към брой изпушени цигари, особено на сайт продаващ електронни цигари, най-добре е да не го слушате (лично мнение).
Имала съм и дни с над 10 милилитра + изблизана, нагълтана течност и течащи атомайзери и т.н. Ми нищо, най-много да се ококоря през нощта и да не мога да спя. Знам за хора, на които им е прилошавало обаче.
Забележките за 3-4-5 мл на ден, обикновено смятани за нормално. Това е добра база за начало - чисто физически дори и атомайзер ламя да имате, ако количеството милилитри е голямо, значи цигарата не ви излиза от устата. Това или е повтаряне на навика да се пуши фас от фас или има нужда да се вдигнат милиграмите.
Аз лично все още си влизам в режим "локомотив" от време на време, не защото ми се пуши, а защото ми е досадно/нервно/скучно. За тези случаи просто отивам и наливам по-слаба течност, колкото да пуфка нещо там.
Намерете си собствения ритъм и милиграми, пробвайте се няколко дни и толкова. Струва си "мъката" и средствата.
Добавено: Присетих се за един топик в руския форум и отидох да го прегледам. Там има всякакви теории за кървенето на венците. Харесах си този пост:
http://www.ecigtalk....html#post914870
Edited by Массаракш, На 19.06.12 г. в 14:53.
Posted На 19.06.12 г. в 18:22