Защо да не ползвате "ментета"...
Started by geniusloci, От 7.06.12, 10:46
8 replies to this topic
Posted На 7.06.12 г. в 10:46
Клиент ни донесе първата у нас буквално взривена батерия. Снимка има по-долу, докато се чудехме каква е причината, обърнахме внимание, че зарядното (USB частта) е някакво, каквото не сме имали никога - с дълъг кабел, 120 милиампера, без лого eGo. Единственото, което ми хрумна, е да е от Joyetech 510, но там са 150mAh и пак са си к късия кабел.
Единствената причина да пускам снимката е да не питате защо не продаваме някои продукти от недоказани производители. Батерията, както всички Joyetech продукти, се оказа застрахована в една от големите китайски застрахователни компании (друг е въпроса, че вече 5 дена се опитвам да се свържа с тях, понеже не им знам кодовете за набиране на телефони и говоря с кой ли не, за да ги открият, на теория има телефон за клиенти на Joyetech от Европа, САЩ и Канада).
Единствената причина да пускам снимката е да не питате защо не продаваме някои продукти от недоказани производители. Батерията, както всички Joyetech продукти, се оказа застрахована в една от големите китайски застрахователни компании (друг е въпроса, че вече 5 дена се опитвам да се свържа с тях, понеже не им знам кодовете за набиране на телефони и говоря с кой ли не, за да ги открият, на теория има телефон за клиенти на Joyetech от Европа, САЩ и Канада).
I want you to vape...
RC модели, части и тунинг | Магазин за електронни цигари | Магазин и клуб за настолни игри | Дрехи за бебета
Posted На 7.06.12 г. в 13:32
Как точно разбрахте по тая снимка, че е гръмнала батерията? Причината е късо, което е стопило платката и бутона. Не вкарвайте паника на хората. Също така, според мен проблема е в батерията, която е Joyetech, а не в зарядното. Дори и първоизточника да е зарядното, което е малко вероятно, защо защитата на батерията не се е включила?Кофти тръпка.
Posted На 7.06.12 г. в 13:42
Интересно ми е дали отворихте зарядното да погледнете вътре.
Мярнах подобен случай на руския форум, бяха установили, че зарядното не е било наред/или се е счупило и пуска на изхода каквото влиза на входа.
Едит: на мен ми се вижда гръмнала, щом парчета са се отделили от нея.
Мярнах подобен случай на руския форум, бяха установили, че зарядното не е било наред/или се е счупило и пуска на изхода каквото влиза на входа.
Едит: на мен ми се вижда гръмнала, щом парчета са се отделили от нея.
Edited by Массаракш, На 7.06.12 г. в 13:46.
Posted На 7.06.12 г. в 14:32
Какви парчета? Това на бюрото е пина на батерията, който най-вероянто е бил залеплнал на зарядното и се е извадил с него. Това, което сърчи от батерията е най-вероятно е разтопена жичка.
Лошото, че не получаваме никаква информация, освен "не ползвайте зарядни закупени от другаде, защото може да ви се взриви батерията".
Лошото, че не получаваме никаква информация, освен "не ползвайте зарядни закупени от другаде, защото може да ви се взриви батерията".
Posted На 7.06.12 г. в 20:26
Батерията е точно взривена, тялото и няма как да се повреди, но се е изстреляло. Дали е тя - не знам, аз досега не съм виждал нищо близко до това, а зад гърба си имаме меко, ама много меко казано много батерии. Няма как да се установи какво точно е, тъй като всичко неметално е на сажди, с изключение на пластмасата на зарядното, но логично би трябвало да е зарядното, то отговаря за спирането зареждането на батерията при достигане на оптимално за LiPo клетката напрежение, което явно не се е случило, след като след доста време зареждане, тялото на батерията се е изстреляло.
Най-малко от всички точно аз имам някакъв интерес да паникьосвам хората, но ако трябва да сме обективни - това дори не е трябвало да го сменява Слав на клиента, само че не е обърнал внимание на зарядното, и излиза точно - "пуснах аз тук някакво зарядно и батерията даде дефект". А то - зарядното е презаредило.
Най-малко от всички точно аз имам някакъв интерес да паникьосвам хората, но ако трябва да сме обективни - това дори не е трябвало да го сменява Слав на клиента, само че не е обърнал внимание на зарядното, и излиза точно - "пуснах аз тук някакво зарядно и батерията даде дефект". А то - зарядното е презаредило.
I want you to vape...
RC модели, части и тунинг | Магазин за електронни цигари | Магазин и клуб за настолни игри | Дрехи за бебета
Posted На 22.02.13 г. в 05:25
Колеги, и на мен ми се струва че батерията наистина е думнАла за стра, както се казва. Радвам се че не съм бил до нея! Трябва да е било експлозия като от голяма пиратка, и ако е гръмнало нощем е събудила комшиите и не знам как за щастие няма жертви. Отваряли ли сте такова менте зарядно, за четри лева от пазара? Вътре има едно мъъъничко чипче, не помня с колко крака беше ама мисля че пет, и не помня да има пасивни елементи отстрани освен светодиода. Виждал съм зарядно на което пише че поддържа ток двеста и четирисет, четристотин и педесет, и сега на тая снимка виждам за първи път по-малко от двеста милиампера... Ако е вярно че "държи" само до толкова милиампера колкото пише, е съвсем нормално ако питате мен да не издържи на по-големичкия заряден ток който минава през батерията. И ако е станало така, хоп - и в най-лошия случай пуска ПЕТ ВОЛТА към елемент към който е немислимо да се пуска повече от четри цяло и два волта. А може да е хептем ментак и всъщност въобще да не намалява напрежението от пет волта което му дава входа, с "някакви си мижави" осем миливолта И в двата случая ще доведе до презареждане на горкичката батерия (иначе мека и не особено опасна, но в стоманения корпус на батерията истинска бомба) и взрив - личи си от снимките мощен взрив, който с газовете си е успял да откърти главата на батерията с електрониката, и да изстреля извън главата дори и централния пин на фланеца! Всъщност се вижда от снимката че дори самото зарядно е обгорено, може да е от силно нагряване на чипчето отвътре, но то е доста малко и ми се струва че по-скоро обгарянето е станало от зарядното в момента на взрива. Но във всеки случай е виновно зарядното. И то електрониката му, защото дори и да има късо във фланеца му (или в този на батерията), ако батерията не се активира, не пуска ток към фланеца си и шанса да е от окъсяване на батерията е нулев. Аиначе това че зарядното само си решава кога да спре да зарежда батерията е глупост - тези зарядни представляват просто стабилизатори на четри цяло и два волта, до колкото трябва да заредят батерията. А когато тя се зареди до това напрежение, просто няма на къде повече да се зарежда, понеже не е възможно да се зареди до по-голямо напрежение от това на източника. В този момент, зарядното "вижда" че батерията е заредена, и му святка зелената светлина с което ни казва че колкото и да я държим на зарядно, тя не може да се зареди до по-голямо напрежение, демек вече е готова за ваденье и да й се ръгне карта и да си вейпваме.
Въобще, със зарядните за тези батерии не трябва да се допуска НИКОГА компромис, не случайно единствените купешки устройства които ползвам за моите иначе саморъчни ПВ-та, бяха зарядните - преди да установя че имам по-голямо доверие на обикновен стабилизатор с ЛМ317 (не ми се превключва на латиница), монтиран на хубав радиатор.
Въобще, със зарядните за тези батерии не трябва да се допуска НИКОГА компромис, не случайно единствените купешки устройства които ползвам за моите иначе саморъчни ПВ-та, бяха зарядните - преди да установя че имам по-голямо доверие на обикновен стабилизатор с ЛМ317 (не ми се превключва на латиница), монтиран на хубав радиатор.
Тютюневия дим е гаден.