Зареждане...

Новини и статии

Добавено на: 14.02.2011 Зареждане и поддръжка на батериите на електронната цигара

Електронните цигари използват литиево-йонни батерии, които могат да се зарежднат доста свободно. Например не е нужно да ги зареждате ХХ часа при първото зареждане - това е технологичен мит, който все още върлува масово в магазините, продаващи устройства с литиево-йонни и литиево-полимерни батерии. нещо повече - това е невъзможно, тъй като зарядното устройство прекратява подаването на ток след като батерията бъде заредена до пълния си капацитет.

Друга особеност на този вид батерии е, че е по-добре да се зареждат по-често, отколкото да се изчаква да се разредят докрай. Един "цикъл" на зареждане се достига след като сбора от зареждания сумарно стане 100% от капацитета на батерията и няма значение колко пъти и по колко време е била зареждана батерията, за да го достигне.

Накратко - може да зареждате батериите на електронните цигари както искате. Имайте обаче предвид, че колкото повече ги натоварвате - т.е. хабите и зареждате, толкова по-скоро ще започне да намалява капацитета им. Обикновено това се случва след над 200-300 цикъла на пълно разреждане и зареждане, но понякога, особено с по-малките батерии и такива, зареждани с висок заряден ток, това може да се случи дори по-скоро.

 

Информация ще намерите и в страницата за електронна цигара в wikipedia.

 

Коментари

Няма намерени мнения

Ново мнение

Напишете символите, които виждате на изображението.