Зареждане...

Новини и статии

Добавено на: 01.02.2011 Разликата между "ръчни" и "автоматични" батерии

Както се оказва, напоследък предлагаме основно модели електронни цигари с ръчна активация. Това означава, че докато всмуквате въздух и дим от цигарата, трябва да държите бутончето на батерията натиснато. Това със сигурност не е толкова удобно, колкото използването на автоматични батерии, включващи се докато дърпате, но ръчните батерии са много, много по-здрави!

Причината се крие в начина на активация на автоматичните батерии на всяка електронна цигара - най -евтините разчитат на микрофонче, което е изключително ненадежден метод за активация - цигарата може да се активира дори от шум, например музика. По-скъпите модели имат така наречените "вакуум-мембрани", които реагират на създадения при дърпане вакуум. Те обаче се повреждат относително лесно - при изпускане на цигарата или при неизбежното преминаване на течност през дупчицата над сензора. Редовното почистване може да намали риска, но при всички положения шансът автоматичните батерии за електронна цигара да се повредят е голям.

Ръчните батерии нямат подобни проблеми - там няма дупка, през която течността да премине, и реално може да повредите батерията само, ако счутипе бутончето по някакъв начин. Разбира се, понякога и те дефектират, но това се случва относително рядко.

 

Коментари

Няма намерени мнения

Ново мнение

Напишете символите, които виждате на изображението.