Зареждане...

Новини и статии

Добавено на: 27.02.2010 Различните размери електронни цигари

В магазина постепенно се събраха доста видове електронни цигари, което никак не улеснява хората, решили да опитат е-цигара за пръв път. Едно от най-сериозните различия между електронните цигари е размерът, като той се обуславя най-вече от размерите на атомайзера и този на батерията.

Златното правило при батериите гласи, че по-голям размер означава и по-голям капацитет. Разбира се, в ерата на литиево-йонните и особено на литиево-полимерните батерии това невинаги е вярно чак в такава степен, но при електронните цигари размерите на батерията наистина често са свързани с капацитета. За да се ориентирате в стандартните размери електронни цигари, може да отворите следното изображение:

Различни размери електронни цигари

Електронните цигари на тази снимка са само примери - почти всяка от тях се предлага в други цветове, с допълнителни батерии с увеличен капацитет и размери, което би увеличило и общия размер на цигарата, с по-различни пълнители и т.н. И все пак, накратко за всяка от тях като модел може да прочетете по-долу.

Първата микро електронна цигара (най-отгоре) е електронна цигара DSE-084 mini. Тази мъничка цигара наистина е с размерите на обикновена папироска, дори е по-тънка от тютюневите си пра-пра-пра-родители. Батерията е с капацитет 100 mAh, който би бил непосилно малък за атомизаторите на някой от големите модели, но с изпарителя на 084 работи добре и с две цигари може да изкарате ден, ако пушите течност с високо никотиново съдържание. По-нормално е да имате три батерии или да се ориентирате към по-големите модели. DSE-084 е подходяща за хора, които наистина държат да загубят минимален брой от навиците си, както и... за жени, които не искат да пушат нещо по-голямо от нормална цигара.

Втората супер мини цигара е intellicig Evolution, или, както е позната в нашия магазин - електронна цигара M401. За нея няма какво да се каже - в България се продава под път и над път брандирана, което е и най-важното предимство - може да си купите части почти навсякъде, почти по всяко време. Освен това прилича на тютюнева цигара и като размер се доближава доста, макар разликата със следващите два модела да е наистина малка.

Третата поред е електронна цигара Joye 510 - също доста популярна мини е-цигара, този път в световен мащаб. У нас се подвизава под името Titan 510 и съответно - частите за нея са съвместими с тези за Joye 510. Този модел има уникално предимство пред останалите - атомизаторът му е с по-ниско съпротивление и се нагрява повече, произвеждайки обилно количество пара и най-вече - силен никотинов удар в гърлото. Недостатък - намаленото време на работа на батериите, тъй като по този начин изпарителят дърпа повече ток. Освен това нагряването на атомайзера понякога води до по-бързо използване на течността. Joye 510 не е никак препоръчителна за начинаещи е-пушачи, тъй като си има характерни особености, с които трябва да се съобразяват - например позицията на пълнителя - за разлика от другите електронни цигари, пълнителят на Joye 510 не трябва да се върти, въпреки, че това е възможно - посоката на отвора му трябва да съвпада с тази на мрежичката на атомайзера. Иначе Joye 510 е мания, а и е една е-цигарите, които наистина употребяват добре батериите с ръчна активация.

Четвъртата мини е-цигара също не е пропусната в "побългаряването" и у нас се предлага като eSmoke - иначе е популярна под оригиналното име като за електронна цигара DSE-901, и е може би най-балансираното решение за начинаещи, пък и като втора електронна цигара за онези, които пушат нещо по-голямо. 901 е удобно малка, има атомайзер, който предава добре вкуса на течността, прави приятно количество пара и хубав удар в гърлото и е лесна за поддръжка.

Петата е-цигара вече е от така наречените Pen-style и е най-популярният в тази категория модел електронна цигара DSE-801 (който е еднакъв с Joye 302, или поне достатъчно съвместим, че да не се забелязва разликата). Този вид е-цигари приличат на дълга цигара, поставена в цигаре. Естествено, идеята е да предложат освен увеличен капацитет на батерията и по-голям атомайзер, чийто пълнител събира много течност. 801 е известна с това, че предава много добре вкуса на никотиновите разтвори, а във всичко останало е добре балансирана.

Последна на снимката е електронната цигара DSE-905 Mod, позната по света като The Screwdriver - отвертката. И наистина - прилича на отверка заради огромният корпус на батерията, който позволява тя да се ползва с огромна като капацитет батерия. Разликата - голямата батерия за DSE-801 е 280 mAh. Тази на DSE-905 е 900 mAh, т.е. повече от три пъти по-голяма като капацитет. Естествено, видът също е уникален - няма да се притеснявате, че няма да ви гледат по улицата.

След като придобихте представа за размерите, а вероятно и за някои предимства и недостатъци, ще се опитаме да обясним и нещо за "удара в гърлото", който често споменаваме като фактор, но това ще стане в друг материал.

 

Коментари

*****

02.10.2013, 00:53

"Имало такива статии, което е чудесно! Препоръчително е всеки нов колета да ги прочете, но нали "знаем всичко"...
Нещата в областа се менят динамично и за месеци, истината се измества. Ако преди хората търсеха дискретност, със малки модели - вече масово има колеги с огромни МОДове, като тояги, защото са ГОРДИ от факта, че не се тровят с цигари и не ни е срам от този чудесен факт!"

*****

11.03.2010, 22:38

"Както се оказва, батериите и в по-голяма степен - атомайзерите на Joye 510 са си чиста проба консуматив. Иначе може да пробвате както 280 mAh батериите за 510, така и 280 за 801 или дори 380 за KR-808-1D, които ще добавим по-късно днес. съвсем отделна тема е, че напоследък доста от собствениците на 510-ки започнаха да минават на по-невзискателни модели - 901, J118 (от нея все още нямаме). Аз лично - DSE-905, просто няма равна и батериите ги зареждам през буквално дни."

*****

09.03.2010, 21:58

"Ползвам 510ка от два месеца,но батериите заминаха по дяволите.
Все пак пушех по 3 кутии цигари преди да започна с електронните и май им дадох много ръчка :)
Сега си поръчвам от Вас други батерии с преходници за да пробвам и тях.
Определено обаче не искам да започвам да пуша отново"аналогови" цигари :):):)"

Ново мнение

Напишете символите, които виждате на изображението.