Зареждане...

Новини и статии

Добавено на: 11.02.2010 Какъв е вкусът на електронната цигара?

От гледна точка на пушачите на тютюневи цигари това е може би един от най-важните въпроси, но и е един с най-трудните отговори. Всеки от нас го е задавал още преди да опита е-цигара, и отговорът, поне в България, рядко е бил смислен. "Пробвай", или "бе няма вкус на цигара"...

Защо?
Защото у нас пушенето на електронни цигари е много далеч от постоянството, на което се радва интересът към тютюневите изделия, и хората приемат електронните цигари за временен заместител докато отказват тютюневите, или въобще - някакъв метод за намаляване на цигарите. Това най-често води до по-нисък интерес към експериментиране, а от своя страна търговците по-рядко предлагат по-екзотични вкусове.

...при е-цигарите вкусът и ароматът се продават...

И да, именно - тук вкусът и ароматът се продават и може да варират от нещо, близко до цигара като усещане, до десетките видове плодови аромати, популярни приятни миризми и дори екзотични неща които не биха ви хрумнали. Разбира се, всичко си има начало, и обикновено за него има две по-интересни възможности, които ще ви помогнат по-бързо да замените тютюна с пара.

Първата е да се ориентирате, подобно на много други, към заместителите на тютюневи аромати. Никотиновите разтвори, независимо от своето съдържание на никотин, често се предлагат в няколко типични аромата на известни марки. За да не нямат проблеми с легистрираните търговски марки, производителите ги маркират с леко видоизменени имена. Например MLB означава Marlboro, Camal - Camel, Wensten - Winston и така нататък. Ароматите на цигари все пак нямат чак толкова общо с цигарите със същото име, но повечето напомнят тютюнев дим, с което попадат първи в списъка със "заместители". Е, вкусът винаги ще е повече като от наргиле и по-малко - като от цигара.

Втората възможност е да за онези, които харесват ароматизирани пурети - повечето хора харесват ароматизирани пури и пурети и вкусовете, които най-често биват добавяни при тях, следователно вкусове като ванилия, карамел, подсладените цигари (Cuba cigar), дори плодовите череша и ягода, които също се срещат под формата на пури, представляват интерес. По този начин бързо се отучавате от дима на цигарите, което помага по-бързо да се отървете и от желанието да го усещате, от което страдат по-закоравелите пушачи.

Освен, че горните са просто въпрос на вкус, остава още една подробност - много от тютюнопушачите всъщност не харесват толкова вкуса на дима - например при директна смьна на цигара усещат разлика, но малко след това вече нямат различно усещане, но имат сериозно влечение към така нареченият "удар в гърлото" - от английският израз "throat hit", който се използва за усещането в гърлото, което димът оставя в момента на поемане. Този удар силно зависи от вида на цигарата ви, а основен виновник за него е никотина в разтвора, който ползвате. И правилото, по принцип, е колкото повече - толкова повече.

По-важното е да се отървете от желанието за "дим" и да привикнете към желанието за "пара". Неуспешните проби, които доста хора правиха у нас през последните години с безвкусни течности и не особено сполучливи модели отказа доста от потенциалните е-пушачи от електронните цигари точно, защото нито са попаднали на правилен аромат, нито са били склонни да му дадат шанс. Сигурно сте чували изрази като "въобще няма общо с цигара", "не го усещам като цигара" и т.н., нали? Така е, защото не е тютюнева цигара.

 

Коментари

Няма намерени мнения

Ново мнение

Напишете символите, които виждате на изображението.