Прехвърляне към съдържание


Снимка
- - - - -

Какво да си купя?


  • Please log in to reply
265 replies to this topic

#1 geniusloci

geniusloci

    PV-BG гуру

  • Администратори
  • 1081 Мнения:

От: На 23.10.12 г. в 09:55

Понеже ми писна постоянно да цъфтят нови теми с един и същ въпрос, ще се опитам накратко да синтезирам какво да купувате - към днешна дата, което е края на октомври 2012.

Размери
Не се лъжете по минималистични размери. Електронните цигари с ръчна активация се държат "в длан", а не като флейта или нормална цигара, така че от тях стърчат грубо казано 5 сантиметра. Дали тези 5 сантиметра са с дебелина сантиметър и нещо или 8 мм, няма голямо значение. Мини цигари като Joyetech 510/510-T стърчат повече, отколкото стандартен атомайзер или картомайзер за eGo заради позицията на бутона. Размерите при всички положения са свързани с капацитета на батерията, следователно - колкото по-голяма цигара, толкова повече време ще карате с една батерия и няма да мислите за зареждане. А защо е важно това - защото ще забравите, всички забравят да заредят някога, и ще пушите тютюневи цигари, също както се случва на почти всеки, тръгнал по тоя път. И правите крачка назад в посока зарязването на електронната "защото само я мисля", "писна ми да я зареждам", "все свършва батерията като изляза" и т.н. оправдания.

Марки
Лично моето мнение - Joyetech батерии, ако говорим за батерии тип "eGo". Гаранцията им трябва да е 6 месеца (ако някой дава повече - още по-добре, стига да е надежден), повреждат се рядко, макар че с някои картомайзери дават на късо вследствие на пренатягане на картомайзера. Картомайзери - Smoketech, Microcig, Vision, Kanger, там марките са доста. Почти всяка марка има поне един наистина добър модел.

Комплект или?
Не купувайте комплекти. Търговец съм, би следвало да представлявам Joyetech, и въпреки това ви съветвам да не купувате комплектите. Атомайзерите на Joyetech и до ден днешен си имат проблеми, особено валидни за начинаещи потребители. Освен това рядко (почти никога, досега точно два пъти са пускали подобни комплекти) се предлагат с USB батерии. USB батериите имат USB конектор отдолу (т.е. вградено зарядно) и могат да се зареждат и докато се ползват, освен това - спестяват нуждата от зарядното, което е една от най-често повреждащите се и създаващи проблеми части от комплектите. Ако искате да зареждате от ел. мрежа USB батерия (или нормална батерия с USB зарядно) ви трябва такъв преходник - вече би трябвало да идват към почти всеки смартфон, таблети и т.н. По-мощен не значи по-бързо зареждане:
http://www.pv-bg.com...go-t-ego-c.html
http://www.pv-bg.com...nni-cigari.html

Добре де, а какво тогава?
Батерия + картомайзер. Ако 2011 беше годината на eGo, то 2012 е годината на картомайзерите. CE4+ (всякаквите му вариации), Redux, CE6, Kanger CC и още много други, предлагани от други търговци. Някои картомайзери са със сменяема глава, което значи, че купувате тялото веднъж и сменяте само малка част в него, когато изтече живота и. Може да се ползват и еднократно - аз правя така, понеже обикновено чупя нещо друго по картомайзера преди да стигна до смяната. Винаги си купувайте 2 картомайзера, ако купувате за пръв път. Картомайзери (от които горещо препоръчвам Kanger T2 и Smoketech Redux, но харесвам повече CE4+ с дълъг фитил, трудно е да се обясни, но на вкус и цвят... знаете):
http://www.pv-bg.com/category-289.html

Коя батерия?
Както казах - USB батерия Joyetech. Имаме доста такива, периодично някоя свършва, идва друга, но като цяло - има ги и при нас, и при други търговци. За тези при нас мога да гарантирам произход, за други търговци - не мога, понеже не зная - не ги следя, мина ми преди много време желанието да се борим с всеки на всяка цена. 650 mAh батерия е достатъчна да изкарате деня, ако сте пушили под/до кутия тютюневи цигари дневно. Ако искате да зареждате по-рядко - купете си 1000 mAh батерия, дори и да пушите целодневно, най-много да я зареждате веднъж дневно. Хората, които съумяват да изхабят такива батерии за половин ден просто пушат твърде много. Първите дни ще я хабите повече, помнете го. Хората, които пушат до кутия аналогови дневно може да карат и по два дена с една 1000 mAh батерия. Отделно - USB батериите могат да се зарежда по всяко време, колкото искате, понеже са литиево-йонни и не се налага да ги хабите докрай, преди да ги заредите - напротив, даже е по-добре да ги зареждате по-често. Т.е. при всяко сядане на компютъра или в колата - просто включете USB кабела, дори да е за 20 минути. Ако не смятате да ползвате някакви модификации (което спокойно може да приемете, ако тепърва започвате да ползвате електронна цигара) - няма значение дали батерията е eGo-T, eGo-C, upgrade 2 и т.н., разликите между тях са във възможността някои да работят в режим, в който подават повече напрежение (колкото батерията позволява в момента). Това дава повече пара, но често - и вкус на изгоряло, като още по-често ще осъмнете с неизползваем картомайзер. Ако батерията ви има режими 3.3V и какъвто и да е друг - придържайте се към 3.3V, поне докато наистина не започнете да познавате различните модели и нямате достатъчно компоненти, за да си правите опити.
http://www.pv-bg.com...tegory-275.html

Каква течност?
Лично според мен - Dekang или FlavourArt. Ще кажа и защо. Не одобрявам Inawera течностите, отказват се твърде често от популярни аромати, повечето имат странни вкусове, но от друга страна - имат и някои особени аромати, типични само за тях (Gold Ducat). Най-популярните аромати са MLB (USA Mix - не USA Red Mix, обърнете внимание!) на Dekang и Shade на FlavourArt, единият е мек и леко тютюнев, съвсем леко сладък (колкото и почти всяка друга течност с тютюнев аромат), а Shade напомня захарен памук и е изключително приятен за околните, според продажбите - и за вас. Camel на Joyetech мирише на незапалена тютюнева цигара. Разбира се, това не бива да ви ограничава - течности като Flue Cured Tobacco на Dekang, Maxboro/MAXX-Blend на FlavourArt, Cherry на Dekang и много други също са много, ама много популярни. А защо тези две марки? FlavourArt са известни с това, че наистина се грижат в течностите им да няма нищо, което би могло да навреди при изпаряване. Производител са на аромати и разполагат с лаборатория, правят изследвания с живи клетки за влиянието на течностите и въобще - утвърждават се като лидер по отношение на грижа за качеството. Dekang са най-големият китайски производител и при положение, че имат бизнес за много милиони долари и продават с разрешението на големия брат в комунистически Китай - съмнявам се да рискуват всичко дори с една минимална издънка. Не сме имали никакви проблеми с тях, а някои от нас ползват такива аромати от години. Давали сме за изследвания техни аромати - но за това ще говоря в следващия абзац.

Вредни ли са електронните цигари
Не и да. Електронните цигари също съдържат никотин, т.е. няма да намалите рисковете за здравето, до които води той (а те са относително малки в сравнение с вредите от въглеродния оксид, катраните и няколкото стотин канцерогена в една тютюнева цигара). Останалите съставки са микс (може да липсват една или две от първите съставки) от пропилен гликол, растителен глицерин, дестилирана вода, аромат и химически чист никотин.
Пропилен гликол има в почти всякаква козметика, лекарства, води за усти и пасти за зъби, използва се изключително много в тютюневата промишленост. Вреден е в особено големи количества, но говорим за случаи, в които го пиете от бутилка, а не изпарявате. Алергии към него има, но рядко, обикновено хората ще знаят за тях, понеже няма да могат да ползват милионите продукти, в чиято основа стои той. Пропилен гликолът е биоразградим, не се натрупва в организма.
Глицеринът е въглехидрат, биоразградим, леко сладникав, по-гъст от пропилен гликола и дава повече пара от него. не всички атомайзери работят добре с него, в чист вид е просто твърде гъст за ползване за течност, затова се меша с вода. Дали вреден? Колкото и захарта... така де - нито едно изследване не е показало вреда, то и затова това е другата най-популярна съставка за всякакви готварски, козметични, дентални, интимни (да, лубрикантите на водна основа са с глицерин) и какви ли не продукти.
Водата си е вода, изпарена - пак е вода.
Ароматите - ей тук е може би най-голямата дупка в течностите за електронни цигари. Купувайки от неизвестен производител, рискувате първо някоя от горните съставки да не е чиста, второ - ароматът да е предназначен да речем за ароматизатори за баня. Което е непроследимо без скъпи и трудни изследвания на всяка една течност, а такива дори лекарствата не минават. Затова - дръжте се за известните производители и не се доверявайте бързо на марки, които са се появили преди няколко дена, и особено такива, чието наличие на лаборатория не може да проверите.
Никотин - никотин, чист, прах, може да ви убие, ако си пъхнете ръката в него. Не разливайте течности по себе си и ги пазете от деца, никотинът в големи количества е смъртоносен и се усвоява през кожата, лигавицата и въобще - при всякакъв контакт с тялото ви (е, в различна степен, но все пак).
Вредни вещества - нитрозамини, тежки метали и т.н. поне в течностите на Dekang и FlavourArt няма. Почти всеки читав производител е длъжен при поискване да предостави такива изследвания. За наше успокоение сме правили на Dekang течност - 0, 0, 0, 0, 0... както се и очакваше.
Колкото до вредата от електронните цигари - вижте това, понеже никой журналист у нас не си прави труда да чете, преведе и публикува нещо толкова "несензационно":
http://www.escardio....art-damage.aspx
Най-просто казано - е-цигарите не нанасят вреди на сърдечната система. Останалото може и с Google Translate :)

Ако имате въпроси тип "какво да купя" - нека да са в тази тема. Не съм писал за продукти, които не се предлагат в нашия магазин по съвсем обясними причини, не мисля, че има нужда да го коментирате, ако някой има желание да пише нещо подобно - нека е без линкове в тази тема, ако иска да остане във форума.

#2 mugiwara

mugiwara

    Редовен посетител

  • Участници
  • ПипПипПип
  • 127 Мнения:

От: На 23.10.12 г. в 10:12

Много добро :sSig_goodjob2: Ако мога да накарам всичките си клиенти и колеги да прочетат тази тема ще е много полезно. Още веднъж поздрав за допата тема :drinks:
ХОРАТА ПРАВЯТ ЖИВОТА ТОЛКОВА ИНТЕРЕСЕН. ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ, ЧЕ ВЪВ ВСЕЛЕНА ПЪЛНА С ТОЛКОВА ЧУДЕСА, ТЕ УСПЯЛИ ДА ИЗМИСЛЯТ СКУКАТА? УДИВИТЕЛНО!

#3 gstavrev

gstavrev

    Редовен посетител

  • Участници
  • ПипПипПип
  • 160 Мнения:

От: На 23.10.12 г. в 10:20

Евала за труда. Ти и Васко се стараете много за да поднесете информацията разбираемо за широката публика.
Проблема е, че се навъдиха толкова много търговци продаващи "дизайнерски модели", "модел септември 2012" и тн откровенни глупости, които всъщност нямат и най-малката представа какво продават.
Дано повече хора прочетат темата :sSig_goodjob2:

#4 Jenevus

Jenevus

    Редовен посетител

  • Участници
  • ПипПипПип
  • 331 Мнения:

От: На 23.10.12 г. в 18:20

Много полезна тема! Няма ли как да стане "Важна" и да стои най-отпред?
Ледът се пука, господа съдебни заседатели!

#5 detencetooo

detencetooo

    Редовен посетител

  • Участници
  • ПипПипПип
  • 70 Мнения:

От: На 23.10.12 г. в 19:01

Много благодаря за полезната и подробна информация! :smiley_emoticons_joint: :super:

#6 mileniak

mileniak

    Нов участник

  • Участници
  • Пип
  • 13 Мнения:

От: На 23.10.12 г. в 21:07

Благодаря за наистина прекрасната тема,като че ли нарочно се появява точно днес когато вече съм се ориентирал донякъде в избора си на всияко компоненти(вече са поръчани):)).За мое щастие трудът ми в четенето на почти целия форум се препокрива с преценката ми за всичко което съм научил (на теория)и тук поднесената информация!За новаци като мен е изключително поучително всичко написано тук!БРАВО!БРАВО!

#7 batko32

batko32

    хауптбанобергрупенфюрер

  • Участници
  • ПипПипПип
  • 370 Мнения:

От: На 24.10.12 г. в 12:24

Браво и от мен Много добро четиво. Бих дал предложение . Ако може целя първи пост да се вгради в началната регистрация също като условията за регистрация. Така всеки ще е прочел "да се надяваме" какво да си купи преди да валят едни и същи въпроси ....е...с леки изменения но пак за същото. :)
Успех

ЕДИТ
В някои форуми е направено така като не може директно да скролираш написаното и да щракнеш "ОК". Зададено и време за което приблизително се изчита това и чак тогава да бъде активна чавката/ботона за потвърждаване.

Редактирано от batko32: На 24.10.12 г. в 12:26

....Тури му Мента и ще се оправи.... гаранция :)
www.audio-spirit.eu........................www.opelclub-bg.com

#8 Дидо

Дидо

    Нов участник

  • Участници
  • Пип
  • 2 Мнения:

От: На 29.10.12 г. в 18:49

Здравейте, прочетох темата Ви и се спрях на следните неща:

1x Картомайзер Smoktech Redux за eGo/-T/-C - прозрачен
1x USB 1000mAh Joyetech eGo-C батерия за Joye eGo/eGo-T/eGo-C - черна
1x 10 мл/9 мг никотинова течност за електронни цигари - Shade (Сладък тютюн от Кънектикът)

Имам два въпроса.
1. Това ли е всичко, което ми е нужно като за начало? Мисълта ми е, взимам тези неща и си пуша. :pimp:
2. На колко цигари приблизително се равняват десетте милилитра течност, която съм си избрал. В смисъл, за колко време горе-долу, ще ми стигне?

Благодаря ви.

#9 itsofar

itsofar

    Редовен посетител

  • Участници
  • ПипПипПип
  • 132 Мнения:

От: На 29.10.12 г. в 19:05

Здравейте, прочетох темата Ви и се спрях на следните неща:

1x Картомайзер Smoktech Redux за eGo/-T/-C - прозрачен
1x USB 1000mAh Joyetech eGo-C батерия за Joye eGo/eGo-T/eGo-C - черна
1x 10 мл/9 мг никотинова течност за електронни цигари - Shade (Сладък тютюн от Кънектикът)

Имам два въпроса.
1. Това ли е всичко, което ми е нужно като за начало? Мисълта ми е, взимам тези неща и си пуша. :pimp:
2. На колко цигари приблизително се равняват десетте милилитра течност, която съм си избрал. В смисъл, за колко време горе-долу, ще ми стигне?

Благодаря ви.


Поздравления за изборът, който си направил. Като за начало е добър. Моят съвет е да си избереш още един-два аромата. Имайки предвид, че всички начинаещи изпарители преминават през т.нар. етап "Биберон" (рядко вадят устройството от устата си) - не очаквай 10 мл. да ти стигнат за седмица. Може би максимум за 3 дни. При всеки е различно. Аз изпарявам около 4-5 мл. дневно, други изпаряват по 8-9, а трети по 1-2. Така, че от теб зависи колко ще те изкарат 10 мл.
Хубаво е да сменяш вкуса от време на време, за да не се уморяват рецепторите. Иначе след няколко дни това което ти е харесвало в началото, ще ти се струва избледняло или дори може да престане да ти харесва. Пробвай някакъв плодов или хранителен аромат заедно с тютюневия, редувай ги. След като откриеш какво ти допада най-много, вземай по-големи разфасовки или започни да си офкусяваш сам неовкусени бази с различни аромати. Прочети малко из форума - по тези теми и доста изписано.

Успех :)

Редактирано от itsofar: На 29.10.12 г. в 19:07


#10 yass

yass

    Редовен посетител

  • Участници
  • ПипПипПип
  • 349 Мнения:

От: На 29.10.12 г. в 19:13

И не знам какви цигари си пушил, но има опасност 9 mg/ml никотин да са ти малко. Както колегата е написал - вземи си и други аромати, ама и с различно съдържание на никотин.

Какви цигари пушиш и по колко?

Иначе - поздравления за избора и от мен.

Редактирано от yass: На 29.10.12 г. в 19:13


#11 Дидо

Дидо

    Нов участник

  • Участници
  • Пип
  • 2 Мнения:

От: На 29.10.12 г. в 19:28

Пуша LM Vibe Slims - Катрани: 5мг, Никотин: 0.5мг, Въглероден Окис: 4мг., по 1 кутия на ден +- 5цигари :smoking-8570:

Редактирано от Дидо: На 29.10.12 г. в 19:29


#12 yass

yass

    Редовен посетител

  • Участници
  • ПипПипПип
  • 349 Мнения:

От: На 29.10.12 г. в 19:40

Ами възможно и да си ОК с тези 9 mg/ml. Аз пушех по кутия ротманс и сега изпарявам 18-19 mg/ml и за мен е ОК. Някои препоръчват в началото малко повечко никотин, за да не ти се пушат аналогови. Ама го има и другия момент - евентуално да не се предозираш.

И все пак - бих си взел и 18-ка за всеки случай.

#13 PhrozenCrew

PhrozenCrew

    Редовен посетител

  • Участници
  • ПипПипПип
  • 295 Мнения:

От: На 29.10.12 г. в 19:45

За старт може да ти е достатъчно, но не съвсем. Все пак, за да разбереш дали ти харесва да изпаряваш е добър комплект.
За един ден ще се убедиш, дали си струва. Ако резултата е положителен, ще трябва да се застраховаш, че няма да посегнеш към тютюна отново. За това ще ти трябва почти задължително:
1. Резервни изпарителни глави за картомайзера.
2. Резервна батерия.
3. Посети магазин с пакетче прясно смляно кафе и опитай поне 10-15 аромата. След всеки 2 аромата подуши аромата на кафето - стар трик за "ресетване" на ароматните сензори. Много е важно да си уцелиш аромат, който да ти носи удоволствие.
Ако наистина много ти хареса и искаш да си изпаряваш, а не да отказваш напълно никотина, тогава те съветвам да съкратиш пътя. С двумесечния си стаж бих те посъветвал следното. Не си купувай резервна батерия и много изпарителни глави (max 1-2 примерно), а просто изчакай да събереш още някой лев. С тая пара си купи един читав мод (потърси примерно така) и поне един mini Vivi картомайзер, на който ще му сменяш изпарителните глави в пъти по-рядко.

Редактирано от PhrozenCrew: На 29.10.12 г. в 19:46


#14 Pana

Pana

    Редовен посетител

  • Участници
  • ПипПипПип
  • 80 Мнения:

От: На 29.10.12 г. в 21:08

Първо...поздрави на geniusloci за прекрасния увод по темата.

...ми какво да кажа Фрози...този път съм напълно съгласен с теб - както и да погледна на нещата, качествена батерия Его и бюджетен карт са си необходимото зло, през което кандидат вайпърът минава - не е сигурен дали ще му хареса, изглежда му по-малко първоначалната инвестиция, няма приятел с мод за да пробва и сравни и т.н. От седем дена съм с ВВмод и голямото Виви и откровенно преоткрих(след 5 месеца) е-пушенето. Допреди придобивката винаги чат-пат ми се е препушвала аналогова цигара(подтискал съм желанието), а сега със същата концентрация течности въобще не се сещам за аналогова. В момента и аз гледам на всичко, различно от батериен мод и як карт за набутване, но и аз дадох моите "два лева" за "опипване на вайпването". Даже имам приятели с по три хубави батерии Его и три да речем Т2-ки, които ми обясняват, че съм луд да дам толкова пари за моята нова играчка, а тяхната инвестиция надскача моята...но за всеки рая е различе. Сега ако някой ме попита тривиалния за форума въпрос :Какво да си купя?", направо бих му изкрещял - батериен мод и Виви, но не забравям че гледам от моята камбанария - доказано ми харесва вайпването и мога да си позволя освен всичко купено досега и батериен мод + скъп карт( а и аз си мислех...за каво да е Виви, вместо две Т2 и три глави за тях и сега си имам неразпечатани Т2-ки, които нама да пипна). За някои неща човек просто трябва да си узрее самичък. :drinks:

Редактирано от Pana: На 29.10.12 г. в 21:12


#15 yass

yass

    Редовен посетител

  • Участници
  • ПипПипПип
  • 349 Мнения:

От: На 29.10.12 г. в 21:27

И аз от 5 месеца изпарявам, ама и до ден днешен не смея да си купя втора батерия, защото и на мен ми се иска да си взема един мод.

Добре че ми е USB батерията, та като свърши все има къде да я бучна.

#16 Alexa

Alexa

    Нов участник

  • Участници
  • Пип
  • 1 Мнения:

От: На 30.10.12 г. в 10:18

Какво ще ми кажете за "DSE 801"? Изчетох доста положителна информация за тази цигара, но не е толкова разпространена колкото "eGо". Дайте ми някакво мнение

Редактирано от Alexa: На 30.10.12 г. в 10:20


#17 geniusloci

geniusloci

    PV-BG гуру

  • Администратори
  • 1081 Мнения:

От: На 30.10.12 г. в 11:28

801 е изключително стар модел, затова вече не е разпространена. преди беше обратното - нямаше все още eGo и това беше актуален модел, с много копия.

Аз изпарявам около 4-5 мл. дневно, други изпаряват по 8-9, а трети по 1-2. Така, че от теб зависи колко ще те изкарат 10 мл.

Бе много е 4-5 милилитра, аз повече от 3, и то зорлем, ако стана в 8 и легна в два, не изпарявам. Като цяло - картовете и въобще моделите, които дават по-"топла" пара, хабят повече течност. Най-пестеливи излизат май тези старите с ватичка, ама там други недостатъци...

#18 Topper

Topper

    Изпарител-тарикат :)

  • Супер потребители
  • ПипПипПипПипПип
  • 1041 Мнения:

От: На 30.10.12 г. в 11:30

Много стар модел, не знам дали се намират въобще запасни части. Даже смятам, че самият производител ги е спрял от производство. Може да има залежали наличности в някой китайски склад...
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#19 itsofar

itsofar

    Редовен посетител

  • Участници
  • ПипПипПип
  • 132 Мнения:

От: На 30.10.12 г. в 15:33


Аз изпарявам около 4-5 мл. дневно, други изпаряват по 8-9, а трети по 1-2. Така, че от теб зависи колко ще те изкарат 10 мл.

Бе много е 4-5 милилитра, аз повече от 3, и то зорлем, ако стана в 8 и легна в два, не изпарявам. Като цяло - картовете и въобще моделите, които дават по-"топла" пара, хабят повече течност. Най-пестеливи излизат май тези старите с ватичка, ама там други недостатъци...


Почти по цял ден съм зад волана- изпаряването прави придвижването в трафика по-приятно :) Иначе в почивните дни и 2 мл. не мога да пресуша. За картовете си прав - гълтат доста някои. Преди време с танковете помня че разхода беше доста по-малък, обаче друго си е с карт. Пък и разхода (в чисто финансов аспект) също си има начини за оптимизиране. База + аромат определено е по-добре от готовите сокове във всяко едно отношение (поне според мен).

#20 symantec

symantec

    Нов участник

  • Участници
  • Пип
  • 5 Мнения:

От: На 6.11.12 г. в 13:30

Написах кратък наръчник за закупуване на комплект електронна цигара eGO-C (модификация батерия Joyetech и картомайзер Kanger). Напоследък ми омръзна да разказвам на познати, колеги и приятели едно и също и така се стигна до това да събера скромния си набор от информация и любими сайтове, който съм събирал от края на 2010 г., когато започнах с DSE 901 от Heaven-Gifts.
Надявам се да е полезно за някой нов е-Пушач, а тези които изпряват отдавна, моля пропуснете този пост :rolleyes:

Прикачен файл  Еlectronic cigarette kit eGO-C.pdf   113,07К   427 Брой изтегляния

Edit: Първата продажба през този пост е факт, колега пътува към PV-BG :thumbup:

Edit: След над 250 download-а на този файл и поне 10 мои приятели снабдили се с комплекта от PDF-а, е време да добавя още малко информация:

-> По препоръка на колегите от PV-BG, от обяд изпарявам Ruyan4# на Joyetech. По принцип за течностите следвам принципа „По вкус и по цвят приятели няма“, затова избягвам да давам съвети, но в случая наистина си заслужава да опитате.

-> Още нещо препоръчано ми в PV-BG магазина - батерията от точка 1, може да комбинирате с картомайзер 2.3 мл. Horisontal Coil (http://www.pv-bg.com...ego-t-c-bg.html), има различно усещане и удар спрямо ползвания от мен Kanger, но пък винаги е хубаво да има един картомайзер резерва под ръка (този не е със сменяема глава, но струва само 3.89 лв.).

Редактирано от eViper: На 17.11.12 г. в 17:51

One man’s crappy software is another man’s full time job.