Jump to content

Photo
- - - - -

Проблем със зарядно

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 rinc

rinc

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 11 posts

Posted На 2.02.12 г. в 18:39

Преди 10ина дни си купих usb зарядно за eGo и до сега работеше нормално, но днес като си сложих батерията се оказа, че има проблем. Като я навия, светодиодът, който е на самата батерия мига няколко пъти (както обикновено), но светодиодът на зарядното си остава да свети зелено и батерията не се зарежда. Същото се получава и на порт на компютъра, и на адаптер 220toUSB; и на двете ми батерии.
Това, което ми направи впечатление е, че при последното зареждане когато батерията се зареди, нейният светодиод на няколко пъти започна да мига, както си е навита на зарядното. Освен това сега като пробвах да включвам и изключвам, по едно време си светна червено, но след 10ина минути започна бързо и хаотично да светва ту зелено, ту червено и накрая пак си светна зелено (при незаредена батерия).
Бях си удължил кабелчето на самото зарядно и първо мислех, че може да е от това, но махнах удължението и пак същото.

Имам си старо мрежово зарядно от 510, на което съм разбил пластмасите за да може да се зарежда eGo и то си ги зарежда нормално.

Има ли някакъв шанс за това зарядно или да го хвърлям?

Edited by rinc, На 2.02.12 г. в 18:40.

#2 boby

boby

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 53 posts

Posted На 2.02.12 г. в 21:45

Преди 10ина дни си купих usb зарядно за eGo и до сега работеше нормално, но днес като си сложих батерията се оказа, че има проблем. Като я навия, светодиодът, който е на самата батерия мига няколко пъти (както обикновено), но светодиодът на зарядното си остава да свети зелено и батерията не се зарежда. Същото се получава и на порт на компютъра, и на адаптер 220toUSB; и на двете ми батерии.
Това, което ми направи впечатление е, че при последното зареждане когато батерията се зареди, нейният светодиод на няколко пъти започна да мига, както си е навита на зарядното. Освен това сега като пробвах да включвам и изключвам, по едно време си светна червено, но след 10ина минути започна бързо и хаотично да светва ту зелено, ту червено и накрая пак си светна зелено (при незаредена батерия).
Бях си удължил кабелчето на самото зарядно и първо мислех, че може да е от това, но махнах удължението и пак същото.

Имам си старо мрежово зарядно от 510, на което съм разбил пластмасите за да може да се зарежда eGo и то си ги зарежда нормално.

Има ли някакъв шанс за това зарядно или да го хвърлям?

На някои батерии като се завият докрай и неще да се зарежда,пробвай да отвиеш малко и би трябвало да се зареди.
Death Metal Fan

#3 rinc

rinc

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 11 posts

Posted На 2.02.12 г. в 22:17

Не, не става. Освен това до сега си работеше и навито до край. Странното е, че очевидно батерията "регистрира", че е сложена на зарядно, но зарядното не "регистрира", че му е навита батерия.

#4 Массаракш

Массаракш

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 153 posts

Posted На 3.02.12 г. в 09:23

Вероятно сте проверили, но все пак - да не би да са замърсени съединителите на зарядното/батериите? Имах подобен проблем веднъж, изглеждаше чист съединителят на зарядното, но след като го забърсах добре, батерията захапа пак.

#5 katsar0v

katsar0v

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 24 posts

Posted На 3.02.12 г. в 10:33

Сигурно си попаднал на дефектна част, свържи се с сайта, след 2-3 дена ( както при мен ) ще ти отговорят и ще ти кажат, че това е нормално :) (принципно и при мен се случва така чат-пат, но натискам копчето на батерията и си работи )

Edited by katsar0v, На 3.02.12 г. в 10:50.

#6 rinc

rinc

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 11 posts

Posted На 3.02.12 г. в 20:59

Благодаря много за предложенията, но разкрих мистерията :)
Просто не иска да работи на студено (от там и проявата на проблема именно през последните дни). Като го подържа в топла стая или в джоба и се оправя. Ходи се сети!

Edited by rinc, На 3.02.12 г. в 21:00.

#7 Fado

Fado

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 81 posts

Posted На 4.02.12 г. в 00:47

И аз имам проблем с две зарядни. Те за такива - от комплекти цигари ЕГО. Стоят си включени с часове и в крайна сметка не зареждат. Така са си били винаги...
Сега съм само с едно работещо и треска ме тресе, че може да се прецака нещо. А в момента нямам абсолютно никакво време да ходя до магазина.
Някой имал ли е проблем с този модел зарядни? Странното е, че и двете никога не са работели. :huh:

Edited by Fado, На 4.02.12 г. в 00:48.

#8 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 4.02.12 г. в 10:01

Преди да завиете батерията на зарядното, с една безопасна игла бръкни между средния пин(+) на батерията и корпуса и леко го повдигни.

#9 Fado

Fado

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 81 posts

Posted На 4.02.12 г. в 12:19

Рioneer 306c, благодаря ти! :air_kiss: