Jump to content

Photo
- - - - -

Няколко въпроса от съвсем пресен е-пушач

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Lindt

Lindt

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 11 posts

Posted На 29.08.10 г. в 11:33

Здравейте, казвам се Мартина, вече трети ден не пуша и съм много доволна от себе си (не искам да звуча като в сайт за запознанства, нито като от член на група за борба със зависимости, но ми се стори неучтиво просто да задам въпроси, спестявайки си време за проучване , а дори да не си кажа името).
От доста време се канех да си взема електронна цигара, защото обичам да пуша, но ми омръзна от всички странични ефекти - миризма, главоболие, жълти зъби и нокти, целият комплект гадости. Спрях се на модела DSE801, харесва ми, естествено ще съм още по-щастлива когато се сдобия с ябълкова течност и тя е същата като за наргиле (мечти, надявам се, осъществими)
Неочаквано майка ми прояви желание за електронна цигара, но аз наистина не искам да и взема същата, искам да пробвам и други , да преценя нещата по-добре. За жалост в наличност не е останала алтернатива по размери на моята, а се надявах да взема Joye 302. Може би погрешно съм разбрала, но доколкото схванах електронната цигара не е като аналоговата и колкото повече се стремим към прилика, толкова по-разочаровани ще бъдем, което важи и за външния вид.
Така , както го разбрах е по-добре да се ориентирам към по-големи, но единственото друго нещо, което привлече вниманието ми беше Joye 510 стандартен комплект ръчна електронна цигара (черна), но не мога да преценя дали е по-добра или поне не по-лоша в сравнение с моята. Ако е възможно някой да ми помогне в сравнението между двете, защото наистина ми е трудно да преценя, а искам да я поръчам и да си я взема утре. Пълнителите ми се сториха други, дали са по-неудобни за ползване?
О, да - ако имате препоръки и за други модели, ще се радвам да ги прочета.
Благодаря на всеки, който ще си изгуби времето в моята тема, просто не мога да пиша кратко и ясно :sorry:

#2 plambi

plambi

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 222 posts

Posted На 29.08.10 г. в 18:32

Добре дошла сред нас, чувствай се сред приятели :)

Ето в този подфорум може да прочетеш чудесна информация за Joye 510, а тук - за повечето уреди стил "цигаре". Прочети за всички плюсове и минуси и сама си създай мнение, натрупаната и споделена тук информация е безценна, едва ли вече е възможно всичко интересуващо те да бъде синтезирано до проста, но убедителна статистика, въз основа на която еднозначно да направиш своя избор.

По мое мнение, поредното разискване "Кое е по-добро", няма да доведе до полезна и конструктивна информация, а ще се стигне до класическите "Свещени войни" - кое е по-добро - Уиндовс или Линукс, Мерседес или BMW, водка или уиски... Надявам се ме разбра.

Желая успех :smiley_emoticons_joint:
In nidor eGo fides
« eGo eSmoker »

#3 Lindt

Lindt

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 11 posts

Posted На 29.08.10 г. в 22:45

Добре дошла сред нас, чувствай се сред приятели :)

Ето в този подфорум може да прочетеш чудесна информация за Joye 510, а тук - за повечето уреди стил "цигаре". Прочети за всички плюсове и минуси и сама си създай мнение, натрупаната и споделена тук информация е безценна, едва ли вече е възможно всичко интересуващо те да бъде синтезирано до проста, но убедителна статистика, въз основа на която еднозначно да направиш своя избор.

По мое мнение, поредното разискване "Кое е по-добро", няма да доведе до полезна и конструктивна информация, а ще се стигне до класическите "Свещени войни" - кое е по-добро - Уиндовс или Линукс, Мерседес или BMW, водка или уиски... Надявам се ме разбра.

Желая успех :smiley_emoticons_joint:

Разбира се , прегледах посочените раздели, за жалост не ми бяха от полза. Свикнах да чета най-вече мненията на Валери и geniusloci, но последният или си противоречи, или аз не мога хронологично да проследя мненията му. Е, не знам дали да си поръчам Joye 510. Искам да отида до офиса и да разпитвам усърдно преди да реша, но нямам време да ходя във вторник, защото пътувам. А ми казаха в четвъртък, че не мога просто да отида да си купя нещо, без да съм го поръчала. Ужас, не искам цигарата да ми тече в устата или да купувам 2 еднакви неща, абсолютен пат!

#4 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 15.09.10 г. в 17:47

Последният си противоречи, понеже сменя цигарите и досега не е видял причини да се връща - 901 с голяма батерия > 801 със стандартни батерии > 510 атомайзери > понякога картомайзери > 510 атомайзери. Т.е. 510, обаче с автоматичните батерии на 801, от които съм изключително доволен (вече имам такава на 6 месеца, гравирана е, та си я познавам). Аз лично вече не бих се колебал между 801 и 510, защото в 801 ме привличаше предаването на вкуса (намерих обаче течности, чийто вкус харесвам повече на 510 - MLB, Flue Cured Tobacco, Ruyan4) и уж големия пълнител - пък второто се оказа мит, понеже трябва да се модва, иначе пак съхне бързо. Което ме проати на 510.

Просто се нагаждам лесно към моделите вече и преценката ми няма как да е трезва. Чисто търговски - 510 е по-добра инвестиция, за да не те гложди нещо, че си сбъркала, 801 ще те вбеси, ако не се справиш с недостатъците и, и ще съжаляваш, че не си купила другата. Личен съвет - купи 801 комплект и си вземи допълнително атомайзери и преходници за 510, така имаш най-доброто и от двата свята ;)

#5 Lindt

Lindt

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 11 posts

Posted На 18.09.10 г. в 12:05

Последният си противоречи, понеже сменя цигарите и досега не е видял причини да се връща - 901 с голяма батерия > 801 със стандартни батерии > 510 атомайзери > понякога картомайзери > 510 атомайзери. Т.е. 510, обаче с автоматичните батерии на 801, от които съм изключително доволен (вече имам такава на 6 месеца, гравирана е, та си я познавам). Аз лично вече не бих се колебал между 801 и 510, защото в 801 ме привличаше предаването на вкуса (намерих обаче течности, чийто вкус харесвам повече на 510 - MLB, Flue Cured Tobacco, Ruyan4) и уж големия пълнител - пък второто се оказа мит, понеже трябва да се модва, иначе пак съхне бързо. Което ме проати на 510.

Просто се нагаждам лесно към моделите вече и преценката ми няма как да е трезва. Чисто търговски - 510 е по-добра инвестиция, за да не те гложди нещо, че си сбъркала, 801 ще те вбеси, ако не се справиш с недостатъците и, и ще съжаляваш, че не си купила другата. Личен съвет - купи 801 комплект и си вземи допълнително атомайзери и преходници за 510, така имаш най-доброто и от двата свята ;)

Това , което написах не беше обвинение, просто обикновено търся мнението на някой, който ми звучи компетентно, достоверно и не допуска много правописни грешки и се доверявам на неговия опит, когато съм напълно неподготвена и няма как да взема свое решение. Това при условие , че избраният източник има твърдо и окончателно мнение, иначе не се получава.

Не знаех за проблемите на този модел, бях на 12 дневна почивка и машинката се справяше прекрасно през цялото време. Идвам тук и БАМ!!! на майка ми цигарата не работи, няма вкус , дим, с малко или много течност. Моята междувременно работи прекрасно с пълнител, от който другата цигара не вади дим. Преценявам , че атомизаторът има дефект и отивам в офиса да ми го сменят. За мое изумление служителят слага нов пълнител и това чудо започва да вади повече дим от огнедишащ дракон, така че си тръгвам доволна, явно мама не може да си зарежда пълнителя. На следващия ден цигарата се държи чудесно , а бившата моя вече не работи :smoking-8570: Следвайки пътя на своята логика я почиствам, вадя нов пълнител и очаквам нещото да се оправи и да забълва вкусни кълбета с дим , но за моя изненада това не се случва. Някой ако измисли какво да правя до понеделник или как да се справя с гадната машинка да пише, защото главата ми се поду от мрънкането на майка ми.

#6 plambi

plambi

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 222 posts

Posted На 18.09.10 г. в 12:22

801 е "труден" модел, но пък щедро се отплаща, ако човек се грижи за него. От всичко написано дотук, става ясно, че за бедите според теб е виновен предимно атомайзерът.
А обърна ли внимание на батериите? Опита ли да провериш дали изобщо батерията работи?

Съветвам следното - промий с чист етилов алкохол (спирт от аптеката) атомайзера - налей малко в подходящо по размер (високо над 5.5 см) шишенце, постави вътре атомайзера и внимателно разклащай известно време. След това, с уста издухай течността от страна отвора на атомайзера в/у салфетка, същото може после да сториш и от страна на резбата.
Промий с гореща вода от кухня/баня, отново издухай и остави малко да изсъхне, положен с резбата нагоре.
През това време зареди своята батерия, както и нов пълнител.
Сглоби цигарата. Ако батерията е автоматична, вниматело захапи долния й край (откъм светодиода) и леко надуй с уста. Ослушай се - ако чуеш характерното припукване - значи атомайзерът получава ток и работи. Капни 1-2 капки в/у мостчето му, след което постави и пълнител. Всичко би трябвало да работи.
Ако въпреки всичко, не усещаш аромат, пара или удар - евентуално атомайзерът ти е "запушен" (нагревателната намотка е покрита с налепи). В такъв случай - или нов, или прочети темата за почистване на атомайзерите със силни обезмаслители, използвани за почистване на фурни: (Medix).

Желая успех и не забравяй - всичко в ел. цигари е консуматив - и атомайзерът и батерията, особенно пълнителите и течността. Проблеми, подобни на твоите са ежедневие и при нас - потребителите на всички останали модели - къде по-рядко, къде по-често. Няма повод за разочарование. ;)

Edited by plambi, На 18.09.10 г. в 12:25.

In nidor eGo fides
« eGo eSmoker »

#7 Lindt

Lindt

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 11 posts

Posted На 18.09.10 г. в 12:46

OK, започвам стъпка по стъпка, сега си люлея атомайзерите в спирт. Въпросът за батериите е уместен, едната от четирите не работи, тоест не се зарежда, но другите си светят и квото друго правят съвсем добре. След половин час ще споделя резултатите, силно се надявам да проработи, защото не искам да си купя още един модел цигара, за да имам какво да пуша преди да разбера какво точно търся. А определено не мога да не пуша до понеделник, просто няма такава опция.

#8 Valeri

Valeri

Guest

• Участници
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted На 18.09.10 г. в 20:40

Относно атомайзерите - ако са боядисани (бели, черни, друг цвят), от спирта ще им падне боята (надига се и олюпва по краищата) и ще загуби външния си вид до толкова, че няма да ти е приятно да я ползваш. Процесът ще е по-бърз, ако в чашката разклащаш няколко атомайзера, които се удрят един в друг. Това е причината да ползвам само stainless steel версии на атомайзери и батерии. Един атомайзер почне ли да се запушва или да не вади вече достатъчно пара, няма много (още по-малко трайни) варианти да го върнеш в първоначалното му състояние. Върху намотката се отлага нагар, който не пада от спирта, а и проводника на самата намотка с времето изтънява и му се покачва съпротивлението, което не се поправя с нищо. Както стана дума по-горе, атомайзерът е консуматив. При мен изкарват с добро представяне около месец, след това ги сменям. Пробвал съм n начина на почистване и никой не си заслужава усилията. Трябва да поддържаш винаги наличност от батерии и атомайзери, за да не ти се налага да мислиш за обикновени цигари. Паднат ли ти запасите до 2 пълни цигари, поръчай си части.

Относно батериите - моята лична статистика на тези за 801 е такава, че автоматичните се повреждат (електрониката или сензора за налягане) преди да се е повредил/износил самия Li-ION елемент вътре в тях. Затова купувам вече само ръчни. Проблемът при ръчните е, че електрониката им (по-конкретно, използвания ключов транзистор) има малко по-голямо съпротивление и изискват повече време за нагряване на атомайзера, но това не е голяма болка, защото cut-off time на ръчните батерии е 8sec, на автоматичните 5sec.

Относно преходниците - 510 атомайзер работи на 801 батерия малко по-лошо, отколкото 510 атомайзер на 510 батерия. Причината е, че преходникът малко "диша" и комбинацията не може да изкара толкова плътна пара, колкото оригинала. Разликата не е голяма, обаче. За сметка на това 801 батерията е значително по-евтина и не е чувствителна на звук и вибрации (автоматичния вариант). 801 атомайзер работи по-добре на 801 батерия от 510 атомайзер с преходник, а и батерията работи повече време, защото 510 атомайзера е с по-ниско съпротивление. Има вероятност и 801 батерията да се поврежда по-бързо с 510 атомайзер, но аз до сега нямам такива наблюдения.

Относно пълнителите - вече не ползвам готови празни пълнители за 801. Установих, че задържащият материал в тях е с различна плътност между различните серии, което води до различни резултати. Купих си от магазина за аквариуми поли-вата (няколко $ за количество, достатъчно за стотици пълнители), махам оригиналната и слагам парченце с размери, които съм определил опитно да дават оптимална плътност, като се вкара в пълнителя. Плътността трябва да е на границата на потичането, т.е. по-малка от тази на оригиналния пълнител. Така презареждам пълнителя с цели 30 капки и няма вкус на изгоряло до този момент. Отказах се от модове с разни гъби, сламки, тапи и т.н., защото нямам толкова време да им отделям.

Относно различните модели - харесай си един и остани с него. Дори в началото да не ти харесват особено резултатите, с времето ще му навикнеш и всичко ще е наред. Всички популярни модели цигари работят добре в определена комбинация пълнител, течност, батерия и атомайзер. Полезна информация от типа tips & tricks можеш да намериш почти навсякъде. В противен случай ще трябва да държиш запаси за повече от един модели. Аз съм раздал на приятели много 801, но на всички казвам, че това е модела, който АЗ ползвам и съответно мога да им дам части "от днес за утре" само и единствено за него. Ако някой си хареса друг модел, ще трябва да се грижи сам за него.
този потребител вече не участва на този форум