Jump to content

Photo
- - - - -

Самосмес на ниско-никотинова течност

• Please log in to reply
7 replies to this topic

Poll: Забъркване на ниско-никотинова самосмес (12 member(s) have cast votes)

Кой вариант от описаните е правилен за вас?

1. Готова течност с необходимия краен процент никотин и аромат (В1) (7 votes [58.33%])

Percentage of vote: 58.33%

2. По-високо концетирана течност, след узряване се разрежда (В2) (2 votes [16.67%])

Percentage of vote: 16.67%

3. Много висока концентрация на никотин и аромат, след това разредена до нужното к-во никотин (В3) (3 votes [25.00%])

Percentage of vote: 25.00%

Vote Guests cannot vote

#1 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 4.03.13 г. в 15:06

Отдавна се чудя и мая дали да пусна тази тема, но ми е любопитно какво мислите:
Презумция: От личен опит знам, че крайния резултат и скоростта на узряване на самозамеските са в пряка зависимост от съдържанието (и вида) никотин.
Наблюдения: С различни концентрации никотин, различни видове никотин или само VPG се получават различни резултати. По погрешка овкусих 0мг/мл VPG и след 2 седмици нямаше нито помен от аромат и цвят. След като инжектирах необходимото к-во 99% никотин и сместа узря за няма и 5 часа до перфектно състояние.
Задачата: Да се забъркат безникотинови сокчета по молба на приятели , които не са пучаши, но настояват да опитат (и да подразнят пушачите на работата, разбира се )
Варианти: Убедих ги, че на базата на научни изследвания и дългогодишния ми опит на главен технолог в домхимлабджус, смятам че няма как да се получи нещо, ако няма поне 4-5мг/мл и дори тогава не гарантирам крания резултат.

Решения: За сега варинатите бяха такива
Варинат 1 - Забърквам 10мл VPG 50:50 като я разреждам до 4-5мг/мл от моята готова 18мг/мл, слагам 4-5 капки овкусител; Минус, според мен, че ще узрее... след много време, ако узрее въобще (един от ароматите беше Шейд !)
Вариант 2 (по-резонен от гледна точка на узряване) - Забърквам 10мл VPG 18мг/мл, слагам 4-5 капки овкусител и като узрее до 2-3 дни, разреждам до 4мг/мл. Минус е, че се очаква разреждане и на аромата.
Вариант 3 (смел) - Забърквам 10мл VPG с 40-50мг/мл, слагам повече от 2% (10% ?) аромат, като втаса за 1 ден, разреждам до 4мг/мл. Така обаче ще имам доста количества от смеси, които така или иначе няма да пуша, освен да държа още един рафт "за раздаване"

Аз избрах Вариант 1, хората са уж доволни от ароматите, ама те са аматьори и едва ли са опитвали качествена течност.
За мен остана дилемата, как като ми се наложи да правя ниско-октанови смеси, така че да са качествени и да не отблъснат новобранец, незапознат с вкусовете.

Очаквам вашите мнения

Edited by Topper, На 4.03.13 г. в 15:08.

eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#2 cvet4o

cvet4o

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 49 posts

Posted На 4.03.13 г. в 16:29

От тези варианти, с най сигурен резултат ми изглежда 3ти , с известна уговорка. Като ти узрее концентрата не е нужно да го разреждаш целия до ниско съдържание на никотин, а колкото ти трябва (а остатъка, за да не си го държиш по шкафове можеш да си го разреждаш като за себе си).По този метод ми се струва (не толкова от опит,а по пътя на логиката),че можеш при добри изчисления да докараш почти безникотинова смес с добър аромат. :hi:

#3 Topper

Topper

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 4.03.13 г. в 16:49

Така е, бих могъл да им разредя 10мл да опитат. Въпроса е, че аз ще остана с над 100мл плодови бъркочи, които имам за асротимент, а не пуша вече...
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D

#4 frank

frank

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 8 posts

Posted На 4.03.13 г. в 18:44

Имам въпрос. На мен най-ми е добре на гърлото 6мг никотин, овкусявам го процентно както си е дадено за всеки аромат, дори си слагам по 1,2 капки от мен, но все нещичко от аромата ми липсва. Ще стане ли друг вкусът ако овкуся примерно 100мл 36мг VPG 12% аромат (ако нормалното е 2% разбира се) и след узряване го смеся с още 500мл 0мг също VPG. :)

#5 Topper

Topper

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 4.03.13 г. в 20:59

Имам въпрос. На мен най-ми е добре на гърлото 6мг никотин, овкусявам го процентно както си е дадено за всеки аромат, дори си слагам по 1,2 капки от мен, но все нещичко от аромата ми липсва. Ще стане ли друг вкусът ако овкуся примерно 100мл 36мг VPG 12% аромат (ако нормалното е 2% разбира се) и след узряване го смеся с още 500мл 0мг също VPG. :)

По пътя на логиката - да. Само ме съмнява дали трябва да е 12% :)

#6 icetooo

icetooo

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 12 posts

Posted На 4.03.13 г. в 21:35

следя с интерес ... искам да мина на бензикотинова течност :) .. пробвал съм чисто ВГ с аромат canadian type на inawera и си има вкус, аромати цвят макар и малко по слаб

Edited by icetooo, На 4.03.13 г. в 21:37.

#7 Боби 61

Боби 61

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 150 posts

Posted На 5.03.13 г. в 12:48

И аз ползвам 6мг никотин и си овкусявам директно готовите бази.
За около 20тина дни си стават перфектни.

Edited by Боби 61, На 5.03.13 г. в 18:08.

#8 frank

frank

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 8 posts

Posted На 5.03.13 г. в 17:57

Topper Благодаря за отговора + "малкото" уточнение. :D