Jump to content

Photo
- - - - -

Странно смесване на аромат с VG

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 yass

yass

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 349 posts

Posted На 21.12.12 г. в 03:21

Тъй като ми е свършила базата PG, а последно приготвената ми течност заплашително намалява, реших да забъркам малко аромат (капучино на Инавера) в наличната ми в достатъчно количество база VG - за да узрява, докато си взема PG.

За моя изненада, на следващия ден след забъркването, какво откривам:

Attached File  ejuice01_resize.jpg   125.43KB   97 downloads
Attached File  ejuice02_resize.jpg   121.79KB   95 downloads

Излиза, че във VG ароматчето не се разтваря добре. Разбърках, пък да видим какво ще се получи. Интересното е, че само част от аромата не се е разтворил, защото все пак има цвят.

Edited by yass, На 21.12.12 г. в 03:42.

#2 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 21.12.12 г. в 09:19

Чисто VG?
Наистина, изненадващо... но аз не съм правил чисто VG никога, ама все пак 30:70 съм правил и не е имало проблем.
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#3 NiOOH

NiOOH

Silver потребител

• Супер потребители
  • PipPipPip
  • 477 posts

Posted На 21.12.12 г. в 09:31

Нормално е, не всички съставки на овкусителите са разтворими в глицерин. Не бих ти препоръчал да я изпаряваш в този вид. Можеш да добавиш ПГ, когато си набавиш и да видиш дали ще се разтвори. Алтернативно, можеш да оставиш шишето вертикално за няколко часа, докато неразтворената течност изплува на повърхността или се утаи на дъното и да я декантираш, т.е. да изсмучеш неразтворената течност с тънка пипета.

#4 Швабата

Швабата

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 18 posts

Posted На 21.12.12 г. в 10:58

А пробва ли да загрееш течността,както е така в шишенцето?

#5 yass

yass

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 349 posts

Posted На 21.12.12 г. в 13:07

Аз няма да я изпарявам в този вид. Даже съм си сложил необходимото количество аромат в 2 пъти по висока концентрация, за да може, когато добавя още толкова PG да си е ОК. Идеята беше да узрява, докато си взема PG-то.

Ето какво е положението днес:

Attached File  ejuice03.jpg   112.27KB   66 downloads

Може би има отношение и факта, че концентрацията е по голяма. Ще видим какво ще стане като добавя и PG.

Не знам дали има някакво значение, че VG-то е без никотин.

Edited by yass, На 21.12.12 г. в 13:09.

#6 J_O_I_N_T

J_O_I_N_T

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 150 posts

Posted На 21.12.12 г. в 14:12

И аз съм останал с впечатлението, че капучиното на инавера трудно се разбива в гъсти течности. При мен се получава след дълго и енергично тръскане на шишенцето, докато се разбие напълно :)