Jump to content

Photo
- - - - -

Кръвно налягане при е-цигарите?

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Keep Calm

Keep Calm

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 1 posts

Posted На 1.12.12 г. в 11:49

Здравейте,

Надявам се, че съм уцелил раздела. Та понеже аз смятам да спирам цигарите заради проблеми с високо кръвно, искам да питам дали при електронните цигари се получава същия ефект, и по-точно повишаване на кръвното налягане?

Благодаря предварително! :smiley_emoticons_joint:

#2 unikalen88

unikalen88

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 28 posts

Posted На 1.12.12 г. в 12:36

ами колега,аз четох в друга тема че и те вдигали кръвното и имаше колега които си го мерил преди пушене и след няколко дръпвания и било високо,аз имам високо кръвно,от около 2-3 месеца съм изцяло на ел цигара и пуша по цял ден и нощ.вчера го мерих беше 120/80 така че мисля няма такива работи,но всеки организъм е различен
ПУШЕНЕТО ЗАБРАНЕНО ?

#3 Mitazi

Mitazi

е-сталкерче

• Участници
  • PipPipPip
  • 239 posts

Posted На 1.12.12 г. в 12:44

Тук има резултати от проведено изследване за влиянието на електронните цигари и върху кръвното налягане:

The Effects of Electronic Cigarettes on Myocardial Function

Надявам се да ти е полезно.
Ако един кон ви говори, че сте смахнат, то това си е самата истина…

#4 Stoevmobile

Stoevmobile

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 5 posts

Posted На 8.12.12 г. в 00:58

Да споделя собствените си измервания - Набор 65, пушех около 2.5 кутии дневно в продължение на около 30години. като цяло кръвното ми не е високо, поддържам го нормално с няколко кафета дневно на около 120/80. Преди да оставя "аналоговите" пулса ми беше около 90 сутрин при ставане от сън. Месец-два след края на тютюна слезе на около 70-75. Кръвното си е същото.
Не спортувам от много години. Водя заседнал живот.Разликата е между 50цигари дълъг син вайсрой и течност 4мг, може би 3-4мл дневно.