Jump to content

Photo
* * * * * 1 votes

Zmax-a от Sigelei

• Please log in to reply
357 replies to this topic

#161 cuban

cuban

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 224 posts

Posted На 13.01.13 г. в 13:39

Предполагам се е получило добре/от снимката не си личи,не се притеснявай толкова. Аз VMax–са се по джобовете го нося и до момента няма външни проблеми,много трудно се наранява тази повърхност– според мен. Със здраве да го ползваш ! Posted Image

Да трудно е но ако носиш да кажем ключове и други неща всичко в един джоб със сигурност ще се надраска грозно :) ми с ножицата за 1 минута не е перфектно изрязано но пък добре се получи и не си личи сега дисплей и всичко е облепено така че и в пясък да го търкам нема се нажули :)

Мерси за пожеланието.

Edited by cuban, На 13.01.13 г. в 14:33.

#162 asiyaolo

asiyaolo

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 142 posts

Posted На 13.01.13 г. в 15:03

Дисплеят и без това си е облепен с найлонче, нищо че не си личи.

#163 cuban

cuban

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 224 posts

Posted На 13.01.13 г. в 15:11

Дисплеят и без това си е облепен с найлонче, нищо че не си личи.

Да аз го махнах оригиналното найлонче и сложих направо цяло фолио само долната капачка не е облепена разбира се за да мога да я развивам :)

#164 cuban

cuban

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 224 posts

Posted На 14.01.13 г. в 23:05

Някой запознат колега технически, може ли да сподели по подробно относно RMS & MEAN
Според мен при RMS работи по акуратно и ми стана интересно за принципите на работа.

От проба проба, при RMS съпоставено с MEAN при едни и същи Ватове, с един и същи изпарител Вкусът и усещането е по добър.

За сега го ползвам с една батерия.

#165 Mitazi

Mitazi

е-сталкерче

• Участници
  • PipPipPip
  • 239 posts

Posted На 14.01.13 г. в 23:19

Докато някой запознат технически отговори, ето парченце от google search: "RMS Power" - Eznec
Ако един кон ви говори, че сте смахнат, то това си е самата истина…

#166 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 15.01.13 г. в 21:13

Някой запознат колега технически, може ли да сподели по подробно относно RMS & MEAN
Според мен при RMS работи по акуратно и ми стана интересно за принципите на работа.

От проба проба, при RMS съпоставено с MEAN при едни и същи Ватове, с един и същи изпарител Вкусът и усещането е по добър.

При Сигелей З-Макс се получи интересно замеерване. По-доре се държи с една батерия от колкото с двойка стакнати. Съпоставяхме З-макс Сигелей , Смок и Вамо.....заради спорта. Не сме правили супер много замервания но на 11,5 Вата и с 2,8 оМа Виви Сигелей-чето се държи по-добре с една 18650 батерия. За да са еднакви показанията ги проведохме с една и съща батерия :) Пайнер да сподели ако си спомня замерванията.
П.П.
По спомени при 11,5 вата и 2,8 оМа даде 4,5 волта с една батерия и 3,6 с двойка стакнати. :blush:

Edited by batko32, На 15.01.13 г. в 21:18.

....Тури му Мента и ще се оправи.... гаранция :)
www.audio-spirit.eu........................www.opelclub-bg.com

#167 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 15.01.13 г. в 22:14

Айде пак да се самоцитирам:
Posted Image
Posted Image
Posted Image
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#168 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 15.01.13 г. в 23:12

Е това имах в предвид,вчера в друга тема ! Дано к–та Туранага го види !!!

chelsea f.c.

#169 Туранага

Туранага

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 340 posts

Posted На 15.01.13 г. в 23:13

Защо да го гледам?

#170 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 15.01.13 г. в 23:19

Защо да го гледам?

За да видиш ЗМакс–са на Смок колко е добър,щом имаш желание да го сравняваш с ПроВари ! Между впрочем Аз лично съм по–доволен от ВМакс–а . А да него сравняваме със Сигелей–ския !

chelsea f.c.

#171 Туранага

Туранага

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 340 posts

Posted На 15.01.13 г. в 23:32

В горните графики никъде не виждам ПроВари. Но дори и хипитетично да приемем, че ще има разлики, в което силно се съмнявям, разлика в цената от 200+лв за някакви разлики във волтажа от порядъка на ~0.0нещо си, не смятам, че ще ме накарат да си взема ПроВари...

#172 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 15.01.13 г. в 23:45

В горните графики никъде не виждам ПроВари. Но дори и хипитетично да приемем, че ще има разлики, в което силно се съмнявям, разлика в цената от 200+лв за някакви разлики във волтажа от порядъка на ~0.0нещо си, не смятам, че ще ме накарат да си взема ПроВари...

Един съвет от мен,не си взимай и ЗМакс–поне не от Смоктек ! От личен опит го казвам,поне с моите "Генове",нещо не се сработва !Сравнявам го с ВМакс–а ,де ! А по отношение за сравнение с ПроВари,в "ЕЦФ" има над двеста страници ,не е лошо да им хвърлиш едно Око !

chelsea f.c.

#173 Туранага

Туранага

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 340 posts

Posted На 15.01.13 г. в 23:55

И какво по-точно не се сработва с твоите генове? ВМакса на Смок се води един от най-добрите модове в света като цена/качество, ама "с твоите генове" може и да не се сработва де...
И не знам, защо си противоречиш - едно мнение по-нагоре казваш, че си по-доволен от него, а после казваш, че не си, последно?

Между впрочем Аз лично съм по–доволен от ВМакс–а

Дай линк към ЕЦФ темата.

#174 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 16.01.13 г. в 00:04

Еми това казвам,че от ВМакс–а съм по–доволен ! А иначе може всеки да провери в " ЕЦФ" форума,мисля ! Пишеш : ProVari vs ZMax !!!

Един съвет от мен,не си взимай и ЗМакс–поне не от Смоктек ! От личен опит го казвам,поне с моите "Генове",нещо не се сработва

chelsea f.c.

#175 Туранага

Туранага

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 340 posts

Posted На 16.01.13 г. в 00:05

И какво не сработва?

#176 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 16.01.13 г. в 00:15

И какво не сработва?

Пробвай и ще разбереш сам. Огромна разлика има,между двете устройства.

chelsea f.c.

#177 Туранага

Туранага

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 340 posts

Posted На 16.01.13 г. в 00:20

Искаш да кажеш, че имаш ПроВари и Змакс? :)

Сега чета ЕЦФ форума - ПроВари препоръчват САМО ако искаш по-дълга гаранция. :) ЗМакс е особено предпочитан от хора, които си пренавиват сами главите, понеже без значение, какво съпротивление ще получиш, винаги усещането ще е едно и също.

И по-дългата гаранция, ако разбира се си някъде, където можеш да се възползваш от нея, но пък за тази цена можеш да си купиш почти два ЗМакса...

Edited by Туранага, На 16.01.13 г. в 00:23.

#178 cuban

cuban

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 224 posts

Posted На 16.01.13 г. в 00:49

При Сигелей З-Макс се получи интересно замеерване. По-доре се държи с една батерия от колкото с двойка стакнати. Съпоставяхме З-макс Сигелей , Смок и Вамо.....заради спорта. Не сме правили супер много замервания но на 11,5 Вата и с 2,8 оМа Виви Сигелей-чето се държи по-добре с една 18650 батерия. За да са еднакви показанията ги проведохме с една и съща батерия :) Пайнер да сподели ако си спомня замерванията.
П.П.
По спомени при 11,5 вата и 2,8 оМа даде 4,5 волта с една батерия и 3,6 с двойка стакнати. :blush:

Аз в момента съм с 2.8 глава ползвам го само на Вариват и RMS и съм с една батерия.

Направи ме впечатление, че когато е на RMS да кажем при едни и същи ватове зададени с един и същи изпарител, вкусът и усещането е много по добър при RMS за експеримента примерно на 12 Вата RMS ако обърна на Mean започва да му идва в повече на изпарителя и да понамирисва на изгоряло.
По пътя на логиката, това би трябвало да означава че когато работи в RMS режим изчисленията са по акуратни спрямо Mean.

#179 Sisq0

Sisq0

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 302 posts

Posted На 16.01.13 г. в 02:19

Искаш да кажеш, че имаш ПроВари и Змакс? :)

А ти имаш ли, че си толкова категоричен в изказванията си? :)

#180 d-f0rmati0n

d-f0rmati0n

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 69 posts

Posted На 16.01.13 г. в 03:35

оставяйте ги тези спорове безмислените еми предложете на къде да се насоча че нещо Gripper-а ми издъхна и сега съм с един Туист ама аз си свикнах на PWM-то и сега на Туист-а ми идва рехавичко. Плаче ми се леко чак хаха
Sigelei Zmax Rev2 + (BgGen3, Vision Vivi Nova, Smoktech Vivi Nova, Vision Eternity)