Jump to content

Photo
- - - - -

Разни въпроси които ме вълнуват

• Please log in to reply
365 replies to this topic

#161 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 6.08.12 г. в 20:52

След около месец,ще има нови Майзери в магазина ! Не губи кураж ,това са бели ядове !

chelsea f.c.

#162 itsofar

itsofar

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted На 6.08.12 г. в 21:11

След около месец,ще има нови Майзери в магазина ! Не губи кураж ,това са бели ядове !

Ще ги видим новите. Въпреки че аз така и свикнах на СЕ4-ката, че като се замисля- не ми трябва друго за сега. Не че и при мен е нямало течове и други проблеми, но всичко може да се оправи и донастрои. Сега даже бели ядове нямам.

#163 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 6.08.12 г. в 21:21

И аз така,карам си с Его Ц,пренавивам си Вижъните и хич не ми Пука ! Не че,не пробвам всички други,но това ползвам–постоянно ! Пък и имам Атоми,за година и отгоре,напред ! :drinks:

С двойка Ц изпарители,почвам трети месец ! Това плюс ли е ?

chelsea f.c.

#164 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 6.08.12 г. в 21:26

Не съм ги носила в чанта. Винаги си нося цигарите в твърдо калъфче купено специално за целта. Първоначално реших че аз не ги завивам правилно, но колкото и да се мъчих, не можах в идеално вертикално положение да ги завия.
Все си мисля, че не съм с две леви и проблемът не е в мен. Основата и капачката на его с ги завивам правилно всеки път, пък тези да не мога... наистина не съм толкова смотана :)
Освен това текат двете CE4+
Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#165 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 6.08.12 г. в 21:29

Не съм ги носила в чанта. Винаги си нося цигарите в твърдо калъфче купено специално за целта. Първоначално реших че аз не ги завивам правилно, но колкото и да се мъчих, не можах в идеално вертикално положение да ги завия.
Все си мисля, че не съм с две леви и проблемът не е в мен. Основата и капачката на его с ги завивам правилно всеки път, пък тези да не мога... наистина не съм толкова смотана :)

Протичат,не е причината във вас ! :drinks:

chelsea f.c.

#166 boby

boby

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 53 posts

Posted На 6.08.12 г. в 21:30

Най-добре пробвай един ЛР306 атомайзер с дрипване(или директно накапване),има минимална поддръжка,чат-пат по някой драй бърн и това е.Спокойно си изпарява стотина милилитра преди да намалее парата.Има перфектно предаване на вкус,със стандартна Его батерия си пуши идеално,единствения минус е че трябва често да се капе,събира 3 капки и после пак.
Death Metal Fan

#167 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 6.08.12 г. в 21:31

Не съм ги носила в чанта. Винаги си нося цигарите в твърдо калъфче купено специално за целта. Първоначално реших, че аз не ги завивам правилно, но колкото и да се мъчих, не можах в идеално вертикално положение да ги "монтирам". Не съм ги напъвала именно за да не ги изкривя или повредя по някакъв начин. Би трябвало без голямо усилие да се фиксират в правилно положение, ако са ок, но не.
Освен това текат двете CE4+, а его вижън се дърпа трудно, но не тече.

Все пак може и аз да не правя нещо както трябва, но все си мисля, че съм средно интелигентна и се справям с подобни задачи...може пък да има някакъв трик за който не се досещам.

#168 itsofar

itsofar

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted На 6.08.12 г. в 21:34

пробвай това:
1. изпразни карта
2. завий го на батерията но не до край - да остане леко хлабав
3. с батерията натисни карта към нещо твърдо (примерно плот или маса)леко надолу докато щракне (с махнат горен накрайник)
4. Погледни в горния отвор дали централната ос е в центъра
5. Завинти накрайника и виж дали приляга плътно към силиконовото уплътнение
6. пълни и пробвай да изпаряваш - би трябвало да няма теч (освен ако фитила ти не е много тънък и пропуска повечко течност към намотката.

#169 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 6.08.12 г. в 21:36

Благодаря за съвета, ще пробвам :give_rose:

#170 itsofar

itsofar

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted На 6.08.12 г. в 21:42

И аз така,карам си с Его Ц,пренавивам си Вижъните и хич не ми Пука ! Не че,не пробвам всички други,но това ползвам–постоянно ! Пък и имам Атоми,за година и отгоре,напред ! :drinks:

С двойка Ц изпарители,почвам трети месец ! Това плюс ли е ?

Предполагам е плюс :)
Аз на Его-С не можах да му свикна. В началото ми харесваше, но с пренавиването май не се справих и започнаха да ми текат главите. Фитила нагласях, с меш, без меш- е нема братче - тече от всякъде и това е.
Явно при всеки е различно - добре че има модели всякакъви :)

#171 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 6.08.12 г. в 21:47

Не го пълни над 1.2 мл. ! :drinks:

За Ц–то,така съм свикнал,че....!

chelsea f.c.

#172 itsofar

itsofar

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted На 6.08.12 г. в 21:52

Това ли било ключето :) Аз от лакомия винаги пълнех на макс и винаги протичаше след няколко дръпки. Но ще пробвам обезателно - не мога да се примиря че един атомайзер Его-С ме е победил. Дано си прав :)

#173 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 6.08.12 г. в 22:34

Това ли било ключето :) Аз от лакомия винаги пълнех на макс и винаги протичаше след няколко дръпки. Но ще пробвам обезателно - не мога да се примиря че един атомайзер Его-С ме е победил. Дано си прав :)

Това е за Це 4,а за Его Ц е друго ... !

Никога не може да те победи,такава "играчка" !

Сменяш фитила в шипа, с 0.6 мм.(В образно,един път),прогаряш,напояваш и след десетина минути,изпаряване !

chelsea f.c.

#174 Sisq0

Sisq0

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 302 posts

Posted На 6.08.12 г. в 23:51

mioki, aз от месеци съм с CЕ4+ и изброените от теб проблеми не съм срещал. Не казвам, че е най-добрият карт (най-малкото защото съм пробвал само 2-3 други модела), но върши повече от прилична работа. Нито капка течност по батерията, добър вкус, нелош удър, изкарват ме поне по месец и половина преди да почне да им спада производителността. Отскоро минах на Vision със сменяеми глави и също се държи добре.

Да не ползваш VG течности? Това би обяснило вкуса на изгоряло.

pepisuni, брех, не знаех, че има мини Виви. Ще трябва да се пробва.

#175 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 7.08.12 г. в 00:03

mioki, aз от месеци съм с CЕ4+ и изброените от теб проблеми не съм срещал. Не казвам, че е най-добрият карт (най-малкото защото съм пробвал само 2-3 други модела), но върши повече от прилична работа. Нито капка течност по батерията, добър вкус, нелош удър, изкарват ме поне по месец и половина преди да почне да им спада производителността. Отскоро минах на Vision със сменяеми глави и също се държи добре.

Някога да съм ви подвел ?

chelsea f.c.

#176 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 7.08.12 г. в 07:03

Ами не знам какво става, но продължават да текат. Изправени са нормално, завивам леко на батерията, защото като стегна повече, си текат още след първото дръпване.
С традиционална рецепта на FA съм, че е чисто VG и няма вкус на изгоряло, продто от вижъна се дърпа трудно, а от СЕ4 тече...

#177 Sisq0

Sisq0

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 302 posts

Posted На 7.08.12 г. в 07:50

Традиционната на ФА мисля е 50% VG и 40% PG. И аз ползвам такава, но нямам грижи. V2 с дългия фитил прокапват съвсем минимално отдолу (ама СЪВСЕМ минимално), а с новите V3 със сменяемата глава нямам грам теч. Иначе държа цигарата в джоб, в чанта, в подлакътника на колата - въобще не следя да е постоянно във вертикална позиция.
Освен да са ти кофти бройките - те тези картове май се правят от няколко различни производители... на ЛС ти бях писал моите откъде са.

pepisuni, мен досега не си.

Edited by Sisq0, На 7.08.12 г. в 07:54.

#178 itsofar

itsofar

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted На 7.08.12 г. в 09:23

Ами не знам какво става, но продължават да текат. Изправени са нормално, завивам леко на батерията, защото като стегна повече, си текат още след първото дръпване.
С традиционална рецепта на FA съм, че е чисто VG и няма вкус на изгоряло, продто от вижъна се дърпа трудно, а от СЕ4 тече...

Има 2 места от където може да навлезе течността и да протече СЕ4-ката. И двете са на уплътнението под мундщука - от страната на мундщука, ако не приляга плътно, и другото е от към фитила - ако се е разнищил много или накъсал в процепа - течността навлиза от там и протича по централния ствол. Според мен е крайно време да го разглобиш този карт и да му смениш фитила и намотката. Или евентуално да помолиш някой можещ да го направи вместо теб. След като се сложи нов фитил с достатъчна дебелина, от там няма как да протече. После трябва само при сглобяването да наместиш всички части по местата им така че мундщука да прилепне плътно към силиконовото калпаче. Не е трудно, само трябва да имаш фитил и кантал. Не се тревожи ако не стане от раз - изгледай клиповете в тубата кое как се прави и съм убеден че ще забравиш за грижите съвсем скоро.

#179 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 7.08.12 г. в 12:53

Ми той карта е чистак-бърсак нов, на една седмица няма и толкова :sSig_censored: и съм изпарила през него не повече от 5мл.
Има малка пукнатина в основата при металния пръстен, нишките на фитила от едната страна се разпадат. Иначе обърнах специално внимание всички елементи да са сглобени правилно и да няма разместване и пак тече. Мисля да го засиля към кофата направо и то основно заради пукнатината по корпуса.
Мерси за съветите! Ще прегледам клипчета, макар че всичкото това обгрижване не ме кефи много и ще продължа да търся нещо по-удачно като изпарител.

А другият, вижъна, защо така започна да се тегли трудно от него? Чистих го, драй бърн му правих и пак. Той е най-стария от трите всъшност, но и той е почти нов по отношение на минала течност през него - не повече от 10-15мл.

Sisq0 ,първия карт е от там от където и твоя - нетечащия но трудно дърпащ, другите двата са от тук.
може и на кофти бройки да съм попаднала...
В началото си правеха съвсем малко конденз по батерията, но нищо кой знае какво и в никакъв случай не може да се каже теч, а сега си правят сериозна капка в батерията. Забелязах, че като завия по-стегнато моментално протичат при дърпане докато ако е съвсем леко фиксилана колкото да направят контакт след първото, второто дърпане и се чува един такъв гъргорещ звук все едно със сламка сърбам.

Edited by mioki, На 7.08.12 г. в 12:59.

#180 Vlad

Vlad

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 115 posts

Posted На 7.08.12 г. в 14:08

itsofar е прав за протичането.. най вероятно е от към фитила. Вероятно фитила е малко като количество или е задръстен на намотката(като е задръстен не може да изпарява цялото количество течност и тече). Друга причина за теч е и конденза на дрип типа, т.к няма къде да отиде, той се връща обратно.. (това се оправя като от време на време обръщаш карта с мунщука надолу върху салфетка, така се оцежда конденза). Имай предвид че и на 5мл течност може да се скапе този вид карт ;) зависи от качестовто на фитила му най вече.