Jump to content

Photo
- - - - -

Какво да си купя?

• Please log in to reply
265 replies to this topic

#141 dada166

dada166

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 16 posts

Posted На 26.12.12 г. в 14:50

Първо Честито рождество Христово на всички...
Благодаря на всички за помоща!
Вчера направих първия си "драй бърн" т.е. след като измих всички елементи на картомайзера с топла вода махнах силиконовата тапичка на металния елемент след това същият го сложих на батерията и започнах нагряването докато светне за 1 сек.... и така 7-8 пъти.После сглобих всичко!Сега като натисна бутонето на батерията почти веднага започва да пече.Нещата се подобриха на 70-80%.Малко "ударът" е слаб...но може и да си втълпявам.Правилно ли съм извършил процедурата?Колко пъти трябва да я правя?

Отново благодаря за съветите както за "драй бърна" така и за това какво да си закупя т.е. Vision Mini Nova и въпросната батерия за Ego-T.

Весело изкарване на Нова-та Година...Много здраве и много,много късмет ви желая.

#142 Mitazi

Mitazi

е-сталкерче

• Участници
  • PipPipPip
  • 239 posts

Posted На 26.12.12 г. в 15:06

драй бърн се прави докато фитила и реотана станат "като нови" и реотана започне да свети "бяло" (което означава че е чист)
Ако един кон ви говори, че сте смахнат, то това си е самата истина…

#143 dada166

dada166

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 16 posts

Posted На 26.12.12 г. в 15:11

драй бърн се прави докато фитила и реотана станат "като нови" и реотана започне да свети "бяло" (което означава че е чист)

Да разбирам ли че съм направил 50% от работата?Реотанът в началото димеше после спря...но все си светеше в червено...Значи трябва да повтарям процедурата до бяло?

ПП. От къде да си купя въпросния картомайзер Mini Vivi Nova - Vision?Тук не ги продават.

Edited by dada166, На 26.12.12 г. в 15:20.

#144 Mitazi

Mitazi

е-сталкерче

• Участници
  • PipPipPip
  • 239 posts

Posted На 26.12.12 г. в 15:51

Да, като започнеш с драй бърн в началото само дими, после реотана започва да свети в червено като се забелязва нагара по него. Продължаваш докато нагара изчезне, намотките се изчистят и между тях няма нищо и започнеш да виждаш фитила под намотките, който трябва да стане бял или леко мръсно бял, но не и да остане черен. Общо взето стремежа е да получиш максимално приближение до нова глава - бял фитил и чисти намотки.

А за картомайзера - ползвай чичко гугъл, например "vision mini vivi nova цена" за страници написани на български, и се ориентирай към първите 2-3 сайта :smiley_emoticons_joint:

#145 dada166

dada166

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 16 posts

Posted На 26.12.12 г. в 16:32

За да не стават грешки...Трябва фитила ли да стане бял или вместо червена светлина да виждам бяла светлина когато натискам копчето на батерията?

#146 vladimirh

vladimirh

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted На 26.12.12 г. в 17:39

За да не стават грешки...Трябва фитила ли да стане бял или вместо червена светлина да виждам бяла светлина когато натискам копчето на батерията?

фитила трябва да стане бял

#147 Mitazi

Mitazi

е-сталкерче

• Участници
  • PipPipPip
  • 239 posts

Posted На 26.12.12 г. в 20:07

"да виждам бяла светлина" звучи малко двусмислено, така че се ограничи до, както е казал и vladimirh, фитила да се изчисти от чернилката, а също и намотките :drinks:

#148 puf-paf

puf-paf

Байзъъ

• Участници
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted На 26.12.12 г. в 23:08

Вчера направих първия си "драй бърн"...

Поздравления, колега!

Преди време (когато и аз го правих за първи път) - имах чувството, че ще експериментирам с атомна бомба :) ... Голям страх беше... въпреки, че картът се сцепи (едновремешните СЕ2) - процедурата беше успешна... И това бе една от т. нар. малки радости :Koshechka_08:

#149 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 26.12.12 г. в 23:34

А пък моя фитил никога не иска да стане "като нов". Винаги остава "сянка на съмнение" в мястото където фитилите излизат от главата. :(
Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#150 dada166

dada166

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 16 posts

Posted На 27.12.12 г. в 01:20

Отново направих "драй бърн".За да бъда честен реотанът не стана съвсем бял...но се доближава.Отказах се повече да го тормозя защото не се избеляваше повече и си казах "Това сигурно е максимума"....Сега пали от "раз" цигарата,има дъх а ванилия,но от време на време като че ли има и лек вкус на изгоряло...Не знам това нормално ли е т.е. ще изчезне ли?

Вече поръчах въпросния картомайзер Vision Mini Vivi Nova...или нещо такова + три глави към него (каквото и да означава това).Кога трябва да му правя "драй бърн" при положение че изпарявам около 1 мл. на ден т.е. има ли си нещо като правило примерно "10мл. - драй бърн".Имаше и някакъв декоративен пръстен към карт-а нещо за батериите на Его-Т ама го видях след като бях поръчал...Какво да се прави...Май бил само за красота така че "Голяма работа"...Няма да ходя на изложба я :)

ПП.Този "драй бърн" колко пъти може да се прави с един картомайзер?

Edited by dada166, На 27.12.12 г. в 03:12.

#151 Mitazi

Mitazi

е-сталкерче

• Участници
  • PipPipPip
  • 239 posts

Posted На 27.12.12 г. в 15:42

...Сега пали от "раз" цигарата, има дъх на ванилия, но от време на време като че ли има и лек вкус на изгоряло... Не знам това нормално ли е, т.е. ще изчезне ли?
...

За твоя картомайзер (снимката от предната страница) е нормално да има лек вкус на изгоряло, който ще се засилва с времето, за съжаление. Но това е положението при тези картомайзери.

Драй бърн можеш да правиш докато работи главата, т.е. доста пъти. Съпругата ми вече 2 месеца ползва един СЕ4+ (еднодневка), като му правя драй бърн при всяка смяна на течността (10мл), което е между седмица до 10 дни.

Успех с изпаряването :smiley_emoticons_joint:

#152 NiOOH

NiOOH

Silver потребител

• Супер потребители
  • PipPipPip
  • 477 posts

Posted На 27.12.12 г. в 16:54

Вече поръчах въпросния картомайзер Vision Mini Vivi Nova...или нещо такова + три глави към него (каквото и да означава това).Кога трябва да му правя "драй бърн" при положение че изпарявам около 1 мл. на ден т.е. има ли си нещо като правило примерно "10мл. - драй бърн".Имаше и някакъв декоративен пръстен към карт-а нещо за батериите на Его-Т ама го видях след като бях поръчал...Какво да се прави...Май бил само за красота така че "Голяма работа"...Няма да ходя на изложба я :)

Аз правя dry burn веднъж на около седмица, като изпарявам по около 3 мл дневно. Първата глава на Виви-то изкара така около 3 седмици. Все още работеше, но намотката беше корозирала и не се оправяще с dry burn и парата и вкуса осезаемо намаляха. Ако изпаряваш по половин резервоар дневно, ще ти се налага да чистиш и burn-ваш най-рано след две-три седмици, според мен.
Много зависи и от това каква течност изпаряваш. Течности с по-високо съдържание на глицерин и аромат, особено такива с по-тъмен цвят изискват по-често почистване.

#153 Mitazi

Mitazi

е-сталкерче

• Участници
  • PipPipPip
  • 239 posts

Posted На 27.12.12 г. в 17:01

...
Много зависи и от това каква течност изпаряваш. Течности с по-високо съдържание на глицерин и аромат, особено такива с по-тъмен цвят изискват по-често почистване.

Точно така - забравих да спомена, че СЕ4-ката се ползва с Френска лула на Деканг, а тя е по-тъмничка течност, а и Деканг-а по принцип зацапва повече.

#154 cherniq

cherniq

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 25 posts

Posted На 2.01.13 г. в 20:32

Здравей те, след доста четене из форума ми се изясниха доста неща и сам на крачка да си поръчам първата е-цигара. Батерията ще е тази http://www.pv-bg.com...ye-ego-510.html
Ако може да ми помогнете в избора на картомайзер като се колебая между Kanger T2 CC (Coil Changeable, дълъг фитил) 2.4 мл за eлектронни цигари с eGo резба или този MiT MINI VIVI NOVA - 2.0 мл.
И също съвет за никотинова течност,която да замести кутията "боро" на ден.
Мерси на всички предварително!

#155 vladimirh

vladimirh

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted На 2.01.13 г. в 20:37

Здравей те, след доста четене из форума ми се изясниха доста неща и сам на крачка да си поръчам първата е-цигара. Батерията ще е тази http://www.pv-bg.com...ye-ego-510.html
Ако може да ми помогнете в избора на картомайзер като се колебая между Kanger T2 CC (Coil Changeable, дълъг фитил) 2.4 мл за eлектронни цигари с eGo резба или този MiT MINI VIVI NOVA - 2.0 мл.
И също съвет за никотинова течност,която да замести кутията "боро" на ден.
Мерси на всички предварително!

добра батерия си избрал Т2 картомайзер също не е никък лош избор а за течност трудна работа да ти препоръча някой с какъв аромат да е всеки харесва различни http://www.pv-bg.com...mate-camel.html или тази http://www.pv-bg.com...wboy-blend.html

Edited by vladimirh, На 2.01.13 г. в 20:39.

#156 cherniq

cherniq

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 25 posts

Posted На 2.01.13 г. в 20:47

Да вярно е че всеки има различен вкус,по скоро силата на "удара" или то това си зависи само от количеството никотин даhttp://www.pv-bg.com/10-ml-18-mg-flavourart-nikotinova-technost-elektronna-cigara-camtel-ultimate-camel.html нещо такова имах предвид мерси,а за този другия картомайзер ?

#157 vladimirh

vladimirh

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted На 2.01.13 г. в 20:49

Да вярно е че всеки има различен вкус,по скоро силата на "удара" или то това си зависи само от количеството никотин даhttp://www.pv-bg.com/10-ml-18-mg-flavourart-nikotinova-technost-elektronna-cigara-camtel-ultimate-camel.html нещо такова имах предвид мерси,а за този другия картомайзер ?

нямам представа не съм го пробвал точно този

#158 cherniq

cherniq

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 25 posts

Posted На 6.01.13 г. в 20:08

здравей те каква е разликата между MiT VIVI NOVA и Vision Vivi Nova за второто има изписани само положителни коментари обаче не го откривам в магазина на сайта мерси предварително ?

Edited by cherniq, На 6.01.13 г. в 20:09.

#159 yass

yass

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 349 posts

Posted На 6.01.13 г. в 20:14

Очакваме в близко бъдеще да се появи и на Вижън. Иначе разликата е, че според общото мнение, това на вижън е по-добро.

#160 cherniq

cherniq

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 25 posts

Posted На 6.01.13 г. в 20:23

Значи доверяваме се на всеобщото мнение и си вземаме Вижън когато е в наличност . Мерси